csipeti:
Légzsák és serv lámpa világítása esetén irány a szerviz. Lehet, hogy csak egy kontakthiba okozza a hibajelzést, de mindenképpen meg kell nézetni, mert így nem működnek a légzsákok.
Sebességfüggő hangerőszabályozás: én a 3-as fokozatra állítottam a szabályzást, így menet közben korrekten változtatja fel-le a hangerőt a sebesség függvényében. Kikapcsolt gyújtásnál elő szokott fordulni, hogy elkezd hangosodni, majd ki-be kapcsolni, de ezt csak kb. 50%-os eséllyel csinálja. Valószínűleg szoftverhiba lehet. Ilyenkor kikapcsolom, ráadom a gyújtást, bekapcsolom, leveszem a gyújtást, ekkor a rádió kikapcsol, majd újra bekapcsolom.
10 esetből 8-szor eztán már jól működik. 20 perc múlva csipog egyet, ha ekkor nem nyomjuk meg a bekapcsoló gombot, akkor kikapcsol, mivel úgy veszi, hogy nincs senki a kocsiban.
Ülés: nekem személy szerint hosszabb távon is kényelmes az ülés, ha nincs is a kormánnyal teljesen szemben nekem még nem tűnt fel. ( Aki vezetett régi Skodát az tudja milyen, amikor tényleg nincs a vezetőülés a kormánnyal szemben.) A hátfájósok ne vegyék személyeskedésnek, de nem lehet, hogy a hátukban van a hiba :) ?
Csak a kedélyek megnyugtatása végett: Nálunk a két első helyen teljesen jó és kényelmes az ülés, a hátsó meg olyan, amilyen.
Nálam a kuplung is tökéletes, a rádió sem üvölt. Annyit csinál csak, ha nem jár a motor, egy idő után lehalkul, utána pittyegés után leáll. Ezt csak azért írtam, hogy vannak azért jók is.
Szerintem kamu. Valamit kitalált a kereskedőd, hogy békén hagyd. Egy új autót nem is mozoghat vámszabadon kívűl, csak ha az importőr kifizette a vámot rá. Szóval ez szerintem csak kamu.
Köszi Zsdci az eddig választ is. Nekem sajna se gépkönyv, se szervízkönyv semmi. Az egész pakk eltűnt valahol. A régi thligában is sebességfüggő a rádió, vagy ezt csak az újabbak tudják?
Lehet hogy csak szerencsém van, de többször Bp-Zalaegerszeg, Bp-Makarska és vissza semmi bajom nem volt pedig derékfájos vagyok. A rádió nekem is néha hangosodik meg kikapcsol leállított motornál. Ámikor próbaképpen a beállításban áttettem 1 ről 5 re az értéket annyira csinálta, hogy vissza kellett állítanom. Ha 0-ra van állítva egyáltalán nem csinálja csak így menet közben sem hangosodik.
Amikor elhoztam a szalonból, akkor kb. 70 km elég volt a hátfájáshoz, de azt még túléltem. Legutóbb kb. 400 kilométert mentünk, utána tényleg csak hanyatt tudtam feküdni.
Tegnap is mentem vele egy kört (alapvetően keveset autózok, mert itthon dolgozok), közben igyekeztem végig figyelni arra, hogy ne forduljak a váltó felé, egyenesen üljek a székben és lehetőleg belenyomjam magam a támlába. Így a hátfájás nem jelentkezett, bár lehet, hogy hosszabb úton ismét előjött volna.
ha áll a motor, nekem is néha felüvölt, mint az állat
vagy éppen ki-be kapcsol, mint a bolond
szerintem ezt a jelenséget mindenki tapasztalja, valami kis szoftverhiba lehet, ami a sebességtől függő hangerőszabályzással van összefüggésben (pld. nullával oszt)
Az az igazság, hogy nem lehet megszokni, csak beletörödni-szó szerint! :) Mivel a szervizben tökéletesnek találták, én már nem tudom mit csináljak vele. Megvettem a legjobb, melegítős masszírozós háttámlát az sem segített. Lehet, hogy el kellene vinni egy jó karosszéria lakatoshoz, mert talán ő tényleg elhiszi, hogy nem csak beképzeljük. Mennyit vezetsz naponta, hogy ennyire kikészülsz tőle?
Mert elvileg a hangerő szabályozás összefüggésben van a sebességgel, de nem tudom nálam sem mindig az szerint vezérlődik. Kb. 80 km/h-tól egészen jól működik, de sokszor amikor egy ilyen fel-le után meg is állok -elsőbbségadás- újra elkezd felerősődni. Sőt autótakarításnál -álló motor- is tapasztaltam ezt a jelenséget.
Igazad van! De legyen az az ő bajuk, ha irigyek. Én meg szép csendben élvezem az autót.
Esetleg tudja valaki, miért hangosodik fel néha a rádió magától, függetlenül attól, hogy jár-e a motor vagy sem? Miután teljes hangerőre izzította magát, már le tudom halkítani.
Nekem az Opel után furcsán nehéz volt a kormányt tekergetni,mondtam is, ha ez a szervó, vajon milyen lehet a nem szervós Talia? Az Opelté sokkal könnyebb, lazább volt a szalonból kigördülés óta. Persze azóta ezt is megszoktam.
Ha nekem szidják a Taliat vagy a Renaultot, mindig megkérem, vegyen nekem mást. Ugyanis amíg én fizetem, semmi köze hozzá. És mindig olyan szidja, akinek vagy nincs is autója, vagy lepukkant öreg autóval jár.
Nekem sem volt még szervós autóm pedig volt már néhány. Igazából a különbség lassú menetnél és álló helyzetben érezhető szerintem. Menet közben minél gyorsabban forog a kerék annál könnyebb a szervó nélküli kormányt is tekerni. Amikor visszaültem a régibe, néhány nap után azt hittem beszorult a kormány annyira kajakra kellett tekerni.
Úgy tudom elektro-mechanikus a szervo (asszem), a sebességfüggést igazándiból nem figyeltem. De mint minden újonnan vezetett autónál alapszabály: fokozatosan "terhelni", tesztelni mire hogyan reagál a gép és a vezető vica versa. Így biztos nem fog meglepetés érni a királykék trónusodban ülve ... :-))
Már nagyon várom a Thaliat, és felmerült bennem egy kérdés a renault.hu-t böngészve.
Láttam, hogy van sebességfüggö szervo is (Thaliaban nincs). A Thaliaét milyen használni? Nem balesetveszélyes mondjuk 140-nél, ha valaki nem szokott hozzá, hogy szervos autót vezet (én!!) és valami okból nagyobbat ránt a kormányon?
Mondjuk 140-nél szervo nélkül sem célszer? rángatni!
Szóval a kérdés: Mennyivel rosszabb, veszélyesebb a nem sebességfüggö szervo?
"- folyamatosan világít a serv és a lufi piktogramm. Lehet ez attól hogy az űlések alá utólag beraktak 1-1 hangszórót és ez birizgál ott valamit (akár mágnesesen is)? "
asszem a gépkönyv ír valamit, hogy időnként kell cserélni a a légzsákánál a patronokat de majd du. megnézem pontosan elég ködösek az emlékeim, de még csak most tanulgatom :)
bocs a tecnikai izé-ért:
Rájöttek (már régen), hogy a motor leállítása után, (mivel nem egyenletes a hőelosztás a motorban, még a víz ellenére sem) túlmelegedhet a hűtővíz és megnőhet a belső nyomás. ekkor lett divat az elektomos hűtőventilátor. Ezért van direktbe kötve a tápfeszültséggel. Más az 1. sorozatú thaliakban nem volt (van) biztosíték egy-két nagyfogyasztású elektromos berendezésre. pl hűtőventi. A szervizes szerint a kigyulladt thaliak többsége egy ilyen zárlat minatt fogott tüzet.
Jocika
rugjanak már ki vagy ötven embert abóól a motorgyárból, szegény raiki, mit műveltek vele most hétvégén is...
...szörnyen vérzik a szívem, de azért a rönyóra büszke vagyok:))))
En mar 3 eve hasznalok sajat gyartasu mobilriasztot az autonkban(2 evig R19, 1 ev Thalia). Most elado egy felesleges darab. A Thaliankban is van egy ezen kivul. Akit erdekel Pesten meg is tudom mutatni hogyan mukodik. A gyari cobra riasztoval osszekotve de a legtobb tipussal egyuttmukodik. Akit erdekel irjon email-t.