Hááát, a Caravellair az egy nagyon finom bódé ám - van ízlésed, nem mondom.
Ez a "nagytesója" annak, amit mutattál - ő a barátomé és kempingező-társamé - elősátor szerelés közben. Méghozzá május 1.-én - ahogy az egy rendes kempingezőtől illik :-)))) .
Néha a magánemberek magasabb árra tartják a cucukat - mint a kereskedők - akik azért csak igazodnak a piachoz valamennyire. Különben nem tudnának eladni semmit.
Egy magánember hajlamos +200 ezerre taksálni a lakókocsival kapcsolatos érzelmi kötődését meg a gyönyörű emlékeit is - egy kereskedőnek meg egy bódé nem más, mint sima árucikk, aminek piaci ára van. És ez jó.
Egy lakókocsinál ráadásul sokkal egyszerübb azért a használt-vásárlás, mint mondjuk egy autónál. Ezt megnézed, minden látszik rajta - akkor már nagy meglepik nem lehetnek, ha egy kicsit is odafigyel a vevő. .
Ez igaz - de az is igaz, hogy manapság útrakelni Európában, ott dekkolni, vadászgatni...hát az se két fillér szokott lenni.
Sok ismerősőm ment így autót venni Németországba. Volt, hogy 1 hetet is ott dekkoltak - és érdekes módon az összes valamirevaló és jó árú autót elvitték - mire ők odaértek. Pedig néha 80 km-eket is autóztak egy-egy címig.
Kiderült, hogy a lengyelek az összes újság szedőit lepénzelték - és már éjjel, még a nyomda előtt megkapták a cimeket. Így hát nem csoda, hogy együtt csengettek be az eladóhoz a hajnali tejesemberrel.
Mire a szürke-verebek kezébe került az újság a hírdetéssel - a jobb autóknak már híre-hamva sem volt.
Az lett a vége, hogy egy ottani kereskedőtől vásároltak - állítólag tűrhető autót-tűrhető pénzért - nade messze nem jött be az a "legendás occsóság" amiért valójában kimentek odáig.
Amibe meg az út, az ottlét, a mászkálás került - azt szerintem még saját maguknak sem merték beismerni. .
De megrendelhetsz egyet a holland-lakókocsis cégtől is.
http://www.hollako.hu/lako.php
Azok piszokul értenek hozzá és a szád íze szerint hoznak olyat, amilyet csak óhajtasz.
És ebben az árkategóriában haza is szállítják neked, egy lehűtőtt pezsgővel a 2 ajtós, 3 éltű hűtőszekrény ital-rekeszében. Hogy legyen mivel koccintani a birtokbavételkor :-)))) .
Még mi felénk nem nagyon van, csak a régi fajta él fóliázó gépek vannak. Nem beszélve a vágó gépekről, ami 20 év körüliek. Néha ha olyan helyeken járok, meg szoktam nézni hogy mivel csinálják.
Nézd: ha közhasznú egy cég neve vagy a címe, valamint az árai és a szolgáltatásai - az nem öncélú reklám - hanem egy nagyon hasznos információ az összes kollegának.
Pláne, ha valaki nem csak egy szaknévsor-címet ír ide - hanem megosztja a személyes jó vagy rossz tapasztalatait is.
Ugyanilyen hasznos, ha valaki megírja, hogy XY helyre nehogy menjenek, mert lehúzós gazemberek, hozzánemértő kóklerek vannak ott. Mert sajnos ilyen is van ám. .
Szakfordító vagyok, pár nyelvből. Most. De szeretek barkácsolni. Majd előkotrok pár fotót, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek.
A gömbölyített élezést bizony nem mindenhol csinálják ám - nagyon spéci gép kell hozzá - csak a legmenőbb műhelyeknek van ilyenjük.
Az egy gépsor valójában, ami azzal kezdi, hogy gömbölyűre marja a deszkát, aztán a sima ABS-t melegen meghajtja az ívre, odaragasztja és aztán úgy össze-vissza marja-csiszolja végig a lap élén - hogy egybefolyik az egész, mintha a laminált bútorlap lett volna olyan, gyárilag.
Ha meglátod, elájulsz milyen profi tud lenni - teljesen más világ, mint a szokványos laminált bútorlapból készült holmik. .
én itt szoktam vágatni http://www.lapszabaszat.hu/ Árai várhatóan drágábbak, de mehet csak neten a kommunikáció és csak akkor kell odamennem, ha készen vannak. Élfóliát is ráteszik és szépen és gyorsan dolgoznak. nem a reklám helye... :-) sm.
nézegettem is, de nagyon kellene típus. Olyan ami valóban megbízható, nem néhány szezont bír ki és alig van összerakva. Ha autóban gondolkozunk, akkor egy néhány éves subaru-t szeretnék. Tehát, megbízható, nagyon jó motorikusan, biztonságilag, jól megy, de kifelé nem feltétlenül azt mutatja,hogy mekkora luxuscirkáló vagyok. Remélem érted, mire vágyok. sm.
Még a butorlapszabászoknál még nem láttam illetve még nem figyeltem meg gömbölyített ABS-t.Ha megyek legközelebb a bútorlapot vágatni érdeklődök utána. Nagyon otthonos vagy a villamoságban, illetve butorasztaloságban. Mi a szakképzetséged?
Öregem: ha neked 2 millád van erre a célra, akkor te ezért a pénzért nem lakókocsit vehetsz - hanem egy guruló luxusvillát.
Mit luxusvillát? Egy palotát - komolyan.
Amiről mi beszélgetünk itt, azok 2-300 ezer Ft-os guruló-kérók....nem 2 millió Forintos luxus-kéjlakok :-))))))
Komolyan mondom: 1,5 - 2 milláért (ami figyelem: már majdnem 4 ezer euro !!!!) - olyan 5,5 méterest veszel - hogy sok embernek lakása nincs olyan. Ez nem vicc ám. .
1) Vékony élfólia: szinte ingyért van. 20-30 Ft egy méter a legfirnyákosabb színből is (fehéret vettem már 18 Ft-ért is). Kell hozzá egy darab vasaló és egy darab kopott sniccer (kitolható pengéjű barkácskés) - azért jó a kopott, mert úgyis a fokát használjuk, nem az élét.
2) ABS 2 mm-es él: Ez már drágább, viszont sokkalta tartósabb és profibb kinézetű is. Mivel 2 mm vastag, a két sarkos élét végig szépen letőrik 45 fokban...tiszta gyári kinézet, komolyan. Ennek folyómétere (felrakva a helyére és eldolgozva persze) 276 Ft/méter.
3) Spéci, gömbölyített ABS. Nahát ez a csúcs: A bútorlap vastagságát teljesen legömbölyítik és arra aplikálják a színazonos ABS-t. Teljesen félgőmbőlyüen végződik a tábla, eláll a lélegzet, hogy milyen profi tud lenni. Ilyet tényleg csak a legdrágább luxus-bódékban láttam.
Ennek folyómétere 375 Ft / m - készre csinálva, kézbeadva.
At árak brutto árak...ezekben már minden benne van. Ha kiszámolod, akkor már nem is olyan vészes...és az igazság az, hogy kapsz is valamit a pénzedért ami tartós...és ami még tetszik is esetleg.
sziasztok. Jópár hónapja olvasgatom a fórumot és tanulok töletek. Remélem sokat. Kedvet kaptam a lakókocsizáshoz a történeteitek alapján (gyerekek születése előtt nagy sátrasok voltunk). Szeretném kipróbálni és ha megtetszik, venni egy kocsit. Kérdésem: Tudnátok e ajánlani olyan lakókocsit (nem konkrétan eladót, hanem csak típust, ami az igényeimet kielégíti (mindjárt leírom), ami valahol még biztosan bérelhető (első körben csak kipróbálnám pár hétig, hogy tényleg tetszik e) és ha igen, akkor használtan nagyságrendileg 1,5-(esetleg) 2 millió forint közötti áron üzembiztos állapotban is meg tudom venni. Amit szeretnék, az egy kényelmes (minél nagyobb), 4 fő (2 gyerek, 2 felnőtt) , külön alvórésszel, konyhával, biowcvel (esetleg zuhannyal) felszerelt, hűthető, fűthető elősátras, max 750/1500kg (fék nélkül/ráfutófékes) változatban (a vontató autó elég erős, azt hiszem). Ami a legfontosabb az a biztonság és megbízhatóság. Köszönöm az 5leteket. sajtmedve
Hát, nem rossz ár érte. De a bútorlapnál él fóliázása, illetve vágás az egy kicsit meg szokta dobni az árakat. Eddig akárhol vágattam alig 1négyzetmétert mindjárt 4000-5000Ft körül szokott lenni, hiába van 1800Ft ért négyzetmétere a lapnak. Lehet, hogy rossz helyen vásárolok.
Képzeljétek, voltam a szerelvény bótokban - és az a gázteleszkóp amivel a tegnap hencegtem - hogy találtam 450 Ft-ért /darabja - az más helyen csont nélkül 1.500 Ft. Szintén per darab.
12 darabnál mondjuk már nagyon nem mindegy...ezért lám, mennyire észnél kell lenni, ha valamilyen beszerzésre adja az ember a fejét.
Ha köll valakinek a felnyíló ajtaihoz 450-ért, tessék szólni - a postaköltség 800 Ft (30 kilóig)
1 négyzetméter nagyon szép, világos juhar (mint ami a model-fotókon van) 2.600 Ft - de már méretre leszabva, a hulladékot nem kell kifizetni.
Gondolom kell vagy 3-4 négyzetméter tisztán és összesen - nade ha kész lesz....nyami-nyami lesz ám :-)))))) .
Nézd meg a dizájnját - sima hányinger belül. Még szerencse hogy van némi jártasságom a barkácsolásban - különben meg sem mertem volna venni.
És nem is batár, hanem igencsak a kis-közepes méret - mondhatni nagyon is "alsó-középkategória". Úgy 5,5 métertől felfelé - az más, az már döfi. Na de az én 4,5 méterem ?
Különben is, az a 4,5 méter - az (megmérve) valójában már csak 4,44 - kivülről. Nem bírták megállni, hogy ne hazudjanak rá 6 centit.
Belül már meg sem mértem - mert tudom, hogy jóval kisebb. .