Hááát, a Caravellair az egy nagyon finom bódé ám - van ízlésed, nem mondom.
Ez a "nagytesója" annak, amit mutattál - ő a barátomé és kempingező-társamé - elősátor szerelés közben. Méghozzá május 1.-én - ahogy az egy rendes kempingezőtől illik :-)))) .
Néha a magánemberek magasabb árra tartják a cucukat - mint a kereskedők - akik azért csak igazodnak a piachoz valamennyire. Különben nem tudnának eladni semmit.
Egy magánember hajlamos +200 ezerre taksálni a lakókocsival kapcsolatos érzelmi kötődését meg a gyönyörű emlékeit is - egy kereskedőnek meg egy bódé nem más, mint sima árucikk, aminek piaci ára van. És ez jó.
Egy lakókocsinál ráadásul sokkal egyszerübb azért a használt-vásárlás, mint mondjuk egy autónál. Ezt megnézed, minden látszik rajta - akkor már nagy meglepik nem lehetnek, ha egy kicsit is odafigyel a vevő. .
Ez igaz - de az is igaz, hogy manapság útrakelni Európában, ott dekkolni, vadászgatni...hát az se két fillér szokott lenni.
Sok ismerősőm ment így autót venni Németországba. Volt, hogy 1 hetet is ott dekkoltak - és érdekes módon az összes valamirevaló és jó árú autót elvitték - mire ők odaértek. Pedig néha 80 km-eket is autóztak egy-egy címig.
Kiderült, hogy a lengyelek az összes újság szedőit lepénzelték - és már éjjel, még a nyomda előtt megkapták a cimeket. Így hát nem csoda, hogy együtt csengettek be az eladóhoz a hajnali tejesemberrel.
Mire a szürke-verebek kezébe került az újság a hírdetéssel - a jobb autóknak már híre-hamva sem volt.
Az lett a vége, hogy egy ottani kereskedőtől vásároltak - állítólag tűrhető autót-tűrhető pénzért - nade messze nem jött be az a "legendás occsóság" amiért valójában kimentek odáig.
Amibe meg az út, az ottlét, a mászkálás került - azt szerintem még saját maguknak sem merték beismerni. .
De megrendelhetsz egyet a holland-lakókocsis cégtől is.
http://www.hollako.hu/lako.php
Azok piszokul értenek hozzá és a szád íze szerint hoznak olyat, amilyet csak óhajtasz.
És ebben az árkategóriában haza is szállítják neked, egy lehűtőtt pezsgővel a 2 ajtós, 3 éltű hűtőszekrény ital-rekeszében. Hogy legyen mivel koccintani a birtokbavételkor :-)))) .
Még mi felénk nem nagyon van, csak a régi fajta él fóliázó gépek vannak. Nem beszélve a vágó gépekről, ami 20 év körüliek. Néha ha olyan helyeken járok, meg szoktam nézni hogy mivel csinálják.
Nézd: ha közhasznú egy cég neve vagy a címe, valamint az árai és a szolgáltatásai - az nem öncélú reklám - hanem egy nagyon hasznos információ az összes kollegának.
Pláne, ha valaki nem csak egy szaknévsor-címet ír ide - hanem megosztja a személyes jó vagy rossz tapasztalatait is.
Ugyanilyen hasznos, ha valaki megírja, hogy XY helyre nehogy menjenek, mert lehúzós gazemberek, hozzánemértő kóklerek vannak ott. Mert sajnos ilyen is van ám. .
Szakfordító vagyok, pár nyelvből. Most. De szeretek barkácsolni. Majd előkotrok pár fotót, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek.
A gömbölyített élezést bizony nem mindenhol csinálják ám - nagyon spéci gép kell hozzá - csak a legmenőbb műhelyeknek van ilyenjük.
Az egy gépsor valójában, ami azzal kezdi, hogy gömbölyűre marja a deszkát, aztán a sima ABS-t melegen meghajtja az ívre, odaragasztja és aztán úgy össze-vissza marja-csiszolja végig a lap élén - hogy egybefolyik az egész, mintha a laminált bútorlap lett volna olyan, gyárilag.
Ha meglátod, elájulsz milyen profi tud lenni - teljesen más világ, mint a szokványos laminált bútorlapból készült holmik. .
én itt szoktam vágatni http://www.lapszabaszat.hu/ Árai várhatóan drágábbak, de mehet csak neten a kommunikáció és csak akkor kell odamennem, ha készen vannak. Élfóliát is ráteszik és szépen és gyorsan dolgoznak. nem a reklám helye... :-) sm.
nézegettem is, de nagyon kellene típus. Olyan ami valóban megbízható, nem néhány szezont bír ki és alig van összerakva. Ha autóban gondolkozunk, akkor egy néhány éves subaru-t szeretnék. Tehát, megbízható, nagyon jó motorikusan, biztonságilag, jól megy, de kifelé nem feltétlenül azt mutatja,hogy mekkora luxuscirkáló vagyok. Remélem érted, mire vágyok. sm.
Még a butorlapszabászoknál még nem láttam illetve még nem figyeltem meg gömbölyített ABS-t.Ha megyek legközelebb a bútorlapot vágatni érdeklődök utána. Nagyon otthonos vagy a villamoságban, illetve butorasztaloságban. Mi a szakképzetséged?