Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Egy rossz szavam sincs azokra, akik jó kis abált szalonnát ezsnek meg finom édességeket, magam is imádom. nem tudom van-e összefüggés a diabetes és a cukorfogyasztás közt, de az elhizás és a cukorfogyazstás közt egész biztos van.
Ülömunkát végzek nagyon sok túlórával, 44 vagyok és úgy hizom a jó kajától mint a disznó. De nemcsak én !!! A 19 éves lányom, akinek hetente 10 edzése van, ő is. Na jó, ami neki csak 4-7 kg plusz téli alapozáskor és viszonylag hamar le tudja adni, az nekem 25 kg.
Szóval akinek az anyagcseréje megengedi + eleget mozog az egye, de én fél évvel ezelőtt úgy döntöttem fokozatosan életmódot kell váltani és egy ruhaméretet jelentett az is, hogy kevesebb cukrot, zsiradékot fogyasztunk. Iszonyúan sajnálom, imádom a sok vajjal készült finom almás sütit tejszinhabbal, baracklekvárral-piritott mandulaszeletekkel a tetején, de kurvára egészségtelen.
Mivel igy kéthavonta fogy el 1 kg cukor és 1 flakon étolaj, felőlem emelhetik az árát....
remélem ezt a hsz-t azok is olvassák, akik statisztikailag tudják, hogy a magyar mennyivel többet fogyaszt:-)
...és mennyivel többet fogyasztunk benzinből és gázolajból is amiatt, hogy nálunk rosszabb a gázolaj minősége.
De ugyanez van a mosóporokkal, a tejjel, a hússal, a vajjal, a sajttal, sőt lassan a kenyérrel is. Az édesség kb. 30%-kal olcsóbb kint, a minősége meg nem összehasonlítható a magyarral.
Most már ott tartunk, hogy étterembe se jönnek be az osztrákok nagyon, mert
tudok neked olyan éttermeket mutatni, ahol olcsóbban tudsz kinn enni, mint itthon.
A magyar addig eszik, amig le nem takaritja az asztalt. Ez a probléma inkább. Gondolom ez a háború alatti tapasztalatokból maradt meg. Plusz a cukorfelhalmozás is.
Ott hétvégén zárva az összes múlti. ( még szocializmus van náluk)
Hétfőn ott kezdek.
Érdemes beljebb menni minimum Eisenstadtig vagy Badenig, mert oda már nem jutnak el a cukornepperek. Ott kényelmesen vehetsz akármennyit. És nem tesznek rád megjegyzést sem.
A 2-es típusú cukorbetegség fő kiváltója az elhízás. A 2-es típusú cukorbetegek 85-90%-a túlsúlyos, tehát nem csak cukrot, egyéb szénhidrátból és zsírokból is túl sokat fogyasztottak. Az 1-es típusú cukorbetegségkialakulásában elsősorban geneteikai tényezők játszanak szerepet, tehát nincs összefüggésben a cukorfogyasztással.
Ha valaki sok csirkeporkoltet eszik tojasosnoklival es rantott hussal, siman lesz cukorbeteg akkor is ha eleteben nem evett cukrot tehat a cukornak kozvetlenul semmi koze a cukorbetegseghez
és akkor hogyis van az, hogy a magyar nem olyan édes?
Csak azt tudom, hogy a reggeli teámba a magyar cukorból két teáskanál cukor kell, az osztrákbó meg elés egy púpos kanállal.
A gázolajjal dettó ez a helyzet, a kocsim a magyar gázolajból 6.5-6.8-at fogyaszt, osztrák gázolajjal meg még nem sikerült 6 liter felleti fogyasztást csinálnom.
Nem műcukor, teljesen normális cukor. A sok magyar tonnaszámra viszi, az ostrákok meg röhögnek körbe minket magyarokat.
A siegendorfi BILLA vezetőjével beszéltem, már napi átlag 10-12 tonna cukorra ven igénylése a jövő hétre, amit magyarok kértek tonnás nagyságrendben. Emiatt a központ a 0.72-es árat 0.85-re emelte hétfőtől, de csak a határmenti 20 km-es sávban lévő Merkur és Billa üzletekben. Nieder és Oberösterreichben még csak nem is hallottak arról, hogy cukorválság lenne.
Ez az, az osztrák cukorgyárak meg hülyére keresik magukat.
jelenleg tokmindegy hogy kell vagy nem kell, ha 2x annyiba kerul itthon mint a lajtan tul. Tudom a gaz brazilok kizarolag magyarorszagot buntetik a cukorembargoval...