Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
"A tudás, amely akarat, és az akarat, amely tudás marad, az egzisztáló ember eksztatikus belebocsátkozása a lét el-nem-rejtettségébe."-Martin Heidegger
Ez azt hiszem Martin bácsinak az egyik legdöbbenetesebb megnyilatkozása, bár azt hiszem, volt jó pár ezen kívül is.
Kösz a kérdést, komolyan. Szarul, tudatilag is és testileg is elég gyenge, de lehet, hogy még kijön ebből a tudati incidensből, próbálom etetni, itatni vízzel, ránézni, ahányszor csak lehet. Szemét egyébként az egészségügy, egy városi kitüntetett embert minimum egy napra fel kellett volna venniük mondjuk a belgyógyászatra, és nem az elmére, és infúzióval fel kellett volna erősíteni, ehhez képest simán hazabaszta a tramutaológus, aki ma szolgálatban volt. Javulgat, de nem tudni, mi lesz belőle egyelőre.
Senki nem elég intelligens ahhoz, hogy felismerje saját butaságát. "Mind hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a világnak előítéleteinkhez kell igazodnia. Az ellenkező vélemény némi gondolati erőfeszítést követel, a legtöbb ember viszont inkább meghalna, mintsem gondolkodjon - s ez így is történik."
(Bertrand Arthur William Russell)
(mindjárt abbahagyom, egyébként rohadjon meg a világegyetem)
"Helybéliek, négyféle személy található a világon. Melyek ezek? Van az, amelyik kínozza magát és ragaszkodik az önkínzáshoz. Van az, amelyik másokat kínoz és ragaszkodik a mások kínzásának gyakorlásához. Van, amelyik kínozza önmagát és ragaszkodik az önkínzáshoz, és másokat is kínoz és ragaszkodik a mások kínzásának gyakorlásához. Van, amelyik nem kínozza magát és nem ragaszkodik az önkínzás gyakorlásához, másokat sem kínoz, és nem ragaszkodik a mások kínzásának gyakorlásához sem." ( Buddha: MN 60 Apaṇṇaka Sutta)
" Amikor egy téli éjszaka mélyén a vad hóvihar lökései tombolnak a kunyhó körül, és mindent elfednek és beborítanak, akkor jön e a filozófia fő ideje. Kérdezésének ekkor egyszerűvé és lényegessé kell válnia. Mindennemű gondolat megmunkálása nem történhet másként, mint keményen és élesen. A nyelvi megformálás fáradsága olyan, mint a magasba emelkedő fenyők ellenállása a viharral szemben."-Martin Heidegger
Asszem ma tolok pár ilyen idézetet, mert tele van a faszom az egésszel, szerintem a moderáció is megbocsátja, hogy létvihar 2 lesz egy órára a topikból, utána beájulok a fáradtságtól úgy is.
Időt kérek a válaszokra, a faternak az éjjel pszichózisa volt, kihívtam reggel a mentőt, eddig a kórházban voltam, hazahozzák még ma betegszállítóval, bár szerintem elég irracionális és egyébként sincs olyan állapotban. De hát ilyen ez a magyar egészségügy.