Jó estét jó szurkolást mindenkinek!!Szerintem nem adja a kályhát,mert olyan jó klímát vesz,hogy néha be kell fűteni nyáron is!!!Azért maradjunk annyiban,hogy amióta GPS belépett fellendült a fórum!Csak nehogy elbízza magát....De hova lett a haverja akivel rögtön összeszólalkoztak?
Szerintem az a legjobb ötlet,hogy le kell takarni a parkolóban úúgy rendesen és akkor senki nem macerálja!Meg rá kell akasztani 1 elakadásjelző 3szöget!És kész!
Hááát, első körben az eladó sara - úgy szólt az egyeszség, hogy oda húzza, ahová köll. Utána meg majd csk kitalálok valamit.
Ha nagyon über-korrekt akarok lenni, akkor még azt tehetem majd, hogy napi 5 rugóért kibérlek egy trélert - oszt azzal oda viszem, ahová akarom. A baj csak az, hogy a trélert vissza kell hozni.
Bár ha azt veszem, hogy a kéró beiratása mindenestül vagy 100 rongy lenne...hát elgondolkodtató, hogy hány évig trélerezhetem ezért a pénzért. Az évi adót meg a műszaki viszgákat nem is számolva. .
szólsz az egyik ismerődödnek, hogy menjen előtted kb 10 percnyi távolságra, míg Te huzod a lakót..... ha rendőr van szóljon.... Te megbeszélés szeritn leállsz , vagy kerülsz...... kb 5.00 kor induljatok :)
Hát igen, de ez is csak félmegoldás lenne. A bódé közelsége azért lenne jó, mert szezonnyitásig tudnék barkácsolni benne. Ahhoz viszont villanyt kell lehúzzak, a kőrfűrészemnek is elég érdekes hangja van amikor dolgozik...szóval nem lenne ideális a bütykölésre.
Persze, méregetni, rajzolgatni jó lenne - én úgyis úgy szoktam PC-n tervezni, hogy aztán csak a számozások után rakom össze és annak tizedmiliméterre stimmelnie kell.
Tudom, ezt nem mindenki osztja - mert van aki egy sajtpapírra rajzol valamit - oszt a helyszínen majd befaragja méretre - dehát ez már ízlés dolga. Az ABS-el leszélezett lapokat meg különben sem szerencsés utólag farigcsálni, nem igaz? :-))))) .
Ha behúzatod a parkolóba, utána letakarod ponyvával vagy valami át láthatatlan fóliával. Akkor sem tud a közterületes mit kezdeni. Régebben fizetős parkolóban így bliccelték el a fizetést. Lehet hogy változat a törvény?
hát, ilyennek. Én csak a fekvőrendőröket tisztelem és ott lassítok is amikor átmegyek rajta. :-) Mondjuk hosszú távon nem merném így húzogatni egy lakókocsit, de egyszer..... sm.
Nem a műszaki járt le, hanem a 4 napos rendszáma. És ezt írja is rajta, rohadjon meg.
A javaslatod meg bingó - mert mint említettem volt, az eladó-fickó vett egy másikat magának, egy 7 méterest - és abba rendezte be a mozgó tetováló szalonját.
Annak viszont van rendszáma és a felfogó-csvarjai se rozsdásak még, érted? .
tudom, csúnya dolog, de ameddig elhúzod, egy hasonló lakókocsi rendszámát ráteszed, forgalmit magadhoz veszed és nincs az a közeg, aki lefülel (feltéve ha nem csattansz) Biztonságosabb, mint papírok nélkül eldugott helyeken vontatni éjszaka, nem?
Közterületen csak akkor parkolj vele, ha van rajta rendszám, mert a rendszám nélküli gk.-kat is elszállítják roncstelepre egy minimális türelmi idő után.
Dehát tovább megyek - ettől biztos kiakadsz. A családban - a barátnőm szüleinek van egy kvázi-partmenti, kertes nyaralójuk Fűzfőn - 12 km-re tőlem.
Az az utolsó hely, ahová vinném - pedig ideállis lenne. De itt meg az a duma van, hogy:
"...tudod, nem jó, hogy elkötelezzük magunkat a faternál. Meg aztán az is attól fél, hogy majd neki kell fizessen, ha baja esik a kocsinak. Tudod milyenek az öregek, naaaa"
Hát ez van.
Különben én nem kapok útvonal-engedélyt, mert papirjaim vannak ugyan - de nem magyarok. Soha be-nem-írt lakóra meg nem jár "ideiglenes".
Ezt majd "rúzsasándoros" módon kell hazahozza nekem az eladó - sötétedés után.
Itt, Veszprém környékén furcsa népek laknak ám. Itt ez úgy megy, hogy odamész a "kerteshez", hogy betolnád a marhanagy kert végébe a bódét - nem zavar ott senkit - pláne télen.
Erre fel:
- Hát persze, hozhatod bármikor, miért is ne, nem zavar ott senkit ? - Köszi szépen, a hétvégén hozom, csá !
Igenám, de este cseng a telefon.
- Szia öregem. Tudod, azért zavarlak, mert beszélgettünk közben az asszonnyal, az Arankával...és arra gondoltunk, hogy talán nem jó ötlet idehozni a lakókocsit.
- Nofene, hát miért nem?
- Tudod, minket nem zavarna - de a mai világban sosem lehet tudni, hogy esetleg feltörik éjjel - mert ugye nem virraszthatunk mellette egész éjjel, ilyet nem kivánhatsz, mert reggel dolgozunk ...szóval bármi történhet vele ott.
- Figyelj, ha feltörik, az az én saram. Nem te felelsz érte, majd lenyelem a békát. Ez bárhol megeshet vele.
- Hááát, nem úgy van az, mert az Aranka is mondta, hogy akkor kijön a rendőrség, meg újlenyomat, meg minden - és ismersz minket, nekünk sose volt dolgunk a rendőrséggel. Tehát jobb lenne máshová vinni mégis, a te érdekedben is.
Na kb. ilyen emberek élnek errefelé - vagy ilyenek lettek az elmúlt 20 évben. .
Bocsi, előbb nem figyelmesen olvastam el a kérdésed. Szerintem nyugodtan, parkoltathatod a parkolótokban. Nem járnál jobban ha közeli kertes házas ismerősödnél helyeznéd el. Ottan nem vagy kitéve a rongálásnak. Index is nehezen töltődik be.
Ideiglenes útvonal engedélyt, kell az önkormányzatnál kérni rá. Én is csak onnan tudom mikor lakókocsi után szaladgáltam lett volna egy Balatonvilágosnál, annak is papírjai le volt járva több éve. Utána érdeklődtem hogy lehet haza húzni.Akkor kaptam ezt a felvilágositást.
Neeem, nem vettem még meg - pedig most kéne, mert most occsóóóó.
Nekem a legnagyobb bajom most ezzel - hogy a bodé 40 km-re van tőlem. Nem tudok méregetni, tervezgetni - hülyéből (emlékekből) meg nem nagyon vásárolnék semmit, mert ott biza minden miliméter számíthat.
Te nem tudod, mi a jogállása annak, ha idehúzom a bódémat a normál kocsiparkolóba ?
Elvégre nem áll ki jobban, mint egy sima nagyobb személygépkocsi. Itt még hely is van egyelőre elég - tehát nincs az a veszély, hogy felgyújtják mert foglalja a helyet.
Csak azt nem tudom, hogy a tetves közterületesek mit szólnak hozzá? .
Előbb utóbb eljönnek a jó idők, és már lehet menni kempingezgetni Lassan meg kiallakithatod a bódédban, a dzsakuzit is illetve a biliárd asztalt is. Klímát már meg vetted ?