aki a biztonság után érdeklődik annak íme egy kis rövid leírás:
http://www.renault.hu/biztonsag/clio.php
úgy is 4*-ot kapott, hogy nem volt oldallégzsák :) ez megnyugtató, mostanában azért aggódtam magamban, hogy mi a faxért nem rendeltem bele :)( ez clio, thaliara nincs de szvsz ua.
Régebi hszban olvastam hogy problémád volt a gumibakokkal ha jól emlékszem.
Légy szi ha grafomániás kedvedbe leszel megírni részemre hogy mit is takar a probléma.
wartburgoskunyacmeganeklubpontyhu cimre jöhet a mail. EI köszönöm.
Üdv. Wartburgos
A pollenszűrő vajon a klima nélküli kocsiban is hasznos lehet? Ha igen, lehet, hogy mi is nekiállunk barkácsolni:)))
Hi Zoli!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen peched van, de azért kitartás! Nagyon szép a kocsid, hát még ha megkapja a rendszámot, és az elmaradhatatlan matricákat.:)))
Edóanyu
Elsősorban abban látom a pollenszűrő hasznosságát, hogy védi a klíma hőcserélőt (radiátort, etc) az elszennyeződéstől (lásd a képek közt majd két év koszát), így nem romlik le a klíma hatásfoka. Hosszabb úton szűrheti a kívülről jövő polleneket is, de valóban a friss levegőt pl egy ajtónyitással "gallyra vághatjuk" ...
Köszi a segitséget.De ők csak pénzért segitenek.
Lehet nekik nem érdekük hogy sok fogyjon belőle.
Nekem talán az segitene ha valakinek van a birtokában és elküldené csatolt fájlként.
Köszi mindent
ja és az akkor megszűri ottan a kis bacikat, mi? hát az lehet. de ha csak a port lecsökkenti, mán az is hasznos
ha rácsapok az anyósülésre, hát ne tudd meg, milyen porfelhő száll fel
Hi Tűzhányó !
Vigyázz oda a fényezésre. Spec. enyémke lököse a vizsgáztatás alatt bírt +sérülni. Szerencsémre, no+ a hátszelemnek köszönhetőjen, ott helyben lekapták 1 másikét, oszt jól kicserélték. De ! Nem csak a szállítás közben bírnak sérülni ! Tehát; ha már láttad, akkor sem láttad. Jól járd körbe.
A pollenszűrő arra jó kedveskéim, hogy kiszűrje a port meg egyéb dolgokat, ami a levegőben kering.A bacik meg egyéb más dolgok a klíma radiátorán megtelepedve /általában nedves a használatkor/ elkezdenek szaporodni.Büdös lesz a rendszer, és van aki allergiás az onnan jövő spórákra...
Ez jó kérdés! A férjem is megkérdezte, de mivel látta elszántságom nem mert lebeszélni róla. Tavaly nyáron szűrő nélkül állandóan poros volt a kocsi belseje. Az idén majd meglátjuk. (allergiás vagyok a porra!) Ezen kívül , hogy mire jó nem tudom.
A fórum segedelmével a hőmérőzés után belefogok a gyárilag kifelejtett pollenszűrőt utólag elhelyezni.
Eddig én is abban a tudatban voltam hogy a klímás gépekbe beleteszik a kütyüt de "hálistennek" a törökök tiszteletben tartják a magyar barkácsszenvedélyt ezért lepnek meg minket ilyen apró örömökkel:)
Kettő kérdésem lenne:
1. a garanciát nem érinti ha kivágom a műanyag könnyítésnél és ÉN teszem bele a szűrőt+ a Födőt?
(Még nincs 1 éves sem a gép)
2. Meghozták a szűrőbetétet a Renault száma 7700 424 098 tehát ua. mint a fényképes bemutatón, de ezen nincs levegő irány jelölve akkor mindegy hogy teszem be?
Technofil gyártmány C700 tip. és 1650 péz volt
Köszi ennyi a kínom csak a gép viszont TÖKÉLETESEN MÜXIK!
Most jövök a márkakereskedőmtől, megvolt az első találkozás kis autókámmal és mondhatom GYÖNYÖRŰ!!! :-))
Sajnos, amitől tartottam, be is következett, a vámpapírok miatt még 1-1,5 hétig várni kell vele, mert addig nem tudják átadni/vizsgáztatni, amíg a hivatal nem küldi a kocsi papírjait.
A telephelyen a kereskedő elmondása (és a látottak alapján is) kb 50 autó várakozik ugyanígy, kifizetve, hitelügyintézve, papírtalanul. Állítólag mára ígértek a Renault Hungáriának megoldást a hivatalban és az összes (!!!) autó papírjait....hát reménykedjünk......
A képtáramban hamarosan fent lesznek a ma készült fényképek! A képtáram címe: http://kep.tar.hu/dohonyi