Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.01.14 0 0 8444
Oinost...
Előzmény: evangelium (8440)
evangelium Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8443
Értem!

VERŐfény Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8442
Me van 1 vád a tafkó felé amire nem reagál érdemben senki emberfilyának.
Báthory Ödönke Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8441
Nem halt meg, csaak belepte az idő vasfoga.
Méltó helyére süllyedt.

b
evangelium Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8440
Meghalt ez a topic?
...
Most akkor hogy volt azon a mennyegzőn?
Mit ittak?
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.09.14 0 0 8439
Ittatok már idei mustot...?
Paleokrites Creative Commons License 2008.09.02 0 0 8438
Egyet nem értek, hogy miért nem az adventisták által már tudvalévően visszajött Krisztust kérdezik meg, hogy BOR VOLT É A KORSÓKBAN, VAGY FRISS ERJEDETTLEN SZŐLŐLÉ??????????????????
Előzmény: Tafkó Birgut (8436)
Paleokrites Creative Commons License 2008.09.02 0 0 8437
Két betű lemaradt.... a tudomány rovatról, az '"ÁL'", vagyis ÁLTUDOMÁNY!!!
Előzmény: Tafkó Birgut (8436)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.09.02 0 0 8436
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8435
Oké-jó.
Előzmény: Morzsakutyám (8432)
Morzsakutyám Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8432

Szerinted nem halt meg - ez világos válasz, köszönöm.

Szerintem meg a 3 éved alatt pont a lényeg mellett mentél el, ezt nem bántásként írom, hanem ez a véleményem, és az is a véleményem, hogy emberi okoskodással nagyjából odáig lehet eljutni, ahol tartasz, de tovább nem. Te egészen más utat látsz, egészen más úton jársz, mint én, magyarán nem előttem jársz, hanem tökmáshol, úgyhogy részint felesleges nekem bármit "magyaráznod" a továbbiakban, nekem meg felesleges vitáznom Veled, hiszen el vagy telve a magadéval :)

Nagy a fórum, elférünk egymás mellett, de azért ne vedd zokon, ha néha esetleg megjegyzést fűzök az általad írtakhoz, hiszen Téged idézve: "Attól, hogy neked nem mond semmit, még akadhat olyan, akin segíthet."

Amúgy se nem bántalak, se mérges nem vagyok Rád. Miért lennék?

Előzmény: nemthomi (8431)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8431
Jézus halálát nem tarthatom semminek, hiszen nem halt meg. Számomra nem és szerintem számodra sem. Ha ezzel a negatív viselkedéssel Őt véded, ám legyen. De akkor próbáld meglátni azt is, hogy az én " agyonértelmezésem " is ezt a célt szolgálja.
Ne akarj azért bántani akár csak szavakkal is, mert másként látom az utat. Attól, hogy neked nem mond semmit, még akadhat olyan, akin segíthet.
Egyébként nekem 3 évembe tellett, amíg erre a szintre eljutottam, és nem tegnap húztam elő a szekrényből. Ezért, ha most teljes szívemből válaszolnék a kérdésedre, még mérgesebb lennél rám. Ezt most kihagynám, mert ennyi is elég volt mára. Minden esetre ha hiszed, ha nem, én örültem a beszélgetésünknek.

Üdv. nemthomi
Előzmény: Morzsakutyám (8428)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8430
Ja igen, így már értem?!?!.

Persze én nem követek semmilyen keresztény dogmatikát. Éppen ellenkezőleg.
Minden esetre azt már te is látod, hogy milyen nehéz is megfogalmazni bizonyos gondolatokat. Talán ezért is választod mindíg a támadó és kérdező szerepet. Ne sértődj meg, de töbszöri találkozásunk ellenére sem emlékszem rá, hogy mondtál volna valami érdemlegeset a hitedről. Most sem cáfolsz, csak vagdalkozol. Miért? Mire jó ez? És hiába mondod, hogy csalódtál a kereszténységben, vagy Istenben, mert abban nem lehet. Esetleg az történhetett meg, hogy visszafordultál a fele úton. Mert aki ezt nem teszi és keresi és kutatja az Urat, az soha nem tud neki hátat fordítani, mert mindíg újabb és újabb dolgokat tanul tőle.
Magamról tudom.
Előzmény: Törölt nick (8427)
Morzsakutyám Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8429

Még erre reagálnék: "ezeket a dolgokat felismerjük magunkban"

Szerinted Jézus arra szólított fel, hogy MAGUNKAT vizsgálgassuk, és ENNYI? Az ember belső küzdelmei - és ENNYI? És erre mondod, hogy nem tartunk ott? :)

Lehet, ha a saját köldöknézéseden túl emeled a tekintetedet, egyszer észreveszed, hogy ennél milyen határtalanul TÖBB az Ige. Adja Isten!

Előzmény: nemthomi (8419)
Morzsakutyám Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8428

Kedves nemthomi,

nem azt kértem, hogy magyarázz, hanem hogy válaszolj. A két kérdésemre, egyenesen. Nem tetted, tán meg se látod, micsoda marhaságot írtál, ám tetézed azzal, hogy "megmagyaráznád". Szörnyű.

Te agyonértelmezed a betűt, és ezzel magad is ráraksz rengeteg sallangot, ráadásul kevered is a szezonokat a fazonokkal.

Mert ha nem olvassuk elégszer, - írod, mintha a SOK olvasás vagy a helyes értelmezés lenne a kulcsa mindennek. Hát nem az; Akit én megismerhettem, Ahhoz nem rejtvényfejtés által lehet közeledni, meg nem is agyonlelkizéssel, sem emberi erőlködésből. 

Hadd kérdezzek egy utolsót: Te minek tartod Jézus halálát? Légy figyelmes, nem jelképet kérdeztem. Nem bort, nem kelyhet. Feltételezem, nem vesztél még el annyira a jelképekben, hogy a valódit már meg se lásd.

Előzmény: nemthomi (8419)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8426
Azaz???
Előzmény: Törölt nick (8424)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8423
Kedves villámló!

Ezek a szavak most engem cáfolnak, vagy erősítenek szerinted?
Előzmény: Törölt nick (8421)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8422
És mikor mondtam én ilyet?
Előzmény: Törölt nick (8420)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8419
Kedves Morzsakutyám és mindenki!

1.) Az Újszövetség tulajdon képpen már akkor megszületett, amikor Jézus megszületett. Vagy inkább még előtte, csak az emberi értetlenség dogmatizálta el annyira, hogy azt meg kelljen újjítani. Tehát az Ószöv. ugyanaz, mint az Új, csak mi emberek rosszúl értelmeztük, így annyi sallang rakódott rá, hogy már az Ige nem volt kiolvasható belőle. Mind addig, amíg Jézus el nem jött közénk. Így teljesen mindegy, hogy melyik részt ragadod ki a Bibliából, mind arra kér téged, azaz a te lelkedet, hogy tartsd be a Parancsokat. Amikor valaki megházasodik, az tulajdon képpen szövetséget köt. Mivel nem testhez szól az Úr, hanem lélekhez, nyílvánvaló, hogy nem egy férfi - nő kapcsolatról van szó, hanem egy szövetségről a Szentszellem és a mi lelkünk között.
Tehát nem az a lényeg, hogy a Biblia milyen történettel érzékelteti, hogy mit is kellene tennünk, hanem az, hogy ezeket a dolgokat felismerjük magunkban. Úgy a kánai mennyegzőt, mint az utolsó vacsoránkat és minden más példabeszédet. Higgyétek el, én nem akarok rosszat, maximum az történhet meg, hogy nem tudom kifejezni rendesen azt, amit valójában mondani akarok. Nem biztos, hogy hiba amit írok, csak ti még nem tartatok ott az értelmezésben, mint én. Na ez most egy kicsit nagyképüen hangzott, de vállalom. Tudom. Tehát én nem azt mondtam, hogy a kánai m. ugyanaz, mint az utolsó v. hanem azt, hogy ugyan azt az Igét hirdeti, ugyanarról az Igéről beszél és arra kér bennünket, hogy nyissuk meg a lelki érzékszerveinket Isten irányába.

2.) Ezt a kérdésedet pedig azt hiszem el is magyaráztam az előbb. Az Ige az Újszövetség. A bor, ami a kehelyben van. A kehely a tested, ami benne van az a lelked. Az Ige = a lélek felismerésével. És igazad van, nem azokból a sorokból született meg, hanem azokból is. Mert ha nem olvassuk elégszer, akkor nem vesszük észre, hogy nem húsról, vérről és háborúkról szól ez a Könyv. Hanem Lélekről, Törvényről és belső küzdelmekről.
Ha pedig ezek miatt a gondolatok miatt ellenszenv ébred bennetek, akkor máris ott vagyunk a kereszt alatt, mint már annyiszor, és olyan sokszor az idők folyamán.
Én csak remélni tudom, hogy egyszer hasonló gondolatok is foglalkoztatnak benneteket. Akkor majd ti is rájöttök, hogy milyen nehéz is ezt elmondani, hogy milyen érzés ezért kritikát kapni és, hogy milyen érzés, amikor ezt egyáltalán nem értik meg azok, akiknek mondjátok. És ha hiszitek, ha nem, ez is jókivánság volt.

Üdv.

nemthomi
Paleokrites Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8418
Azt hittük, hogy az a bölcsesség, amiket itt beírtál...., csupán viccből tetted, a torzságága miatt, gondoltuk, de azt nem, hogy ez maga a bölcsesség!?
Előzmény: nemthomi (8413)
ösztöke Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8416

"Rengeteg ilyen "bölcseletem" van még ..."

Ne tartsd vissza... :D

Előzmény: nemthomi (8413)
Morzsakutyám Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8415

Csak két kérdésem lenne:

1.) a kánai menyegzőn volt az utolsó vacsora? (mert azt írtad, OTT született meg az új szövetség)

2.)  Jézus arról beszélt az utolsó vacsorán, hogy a régi Írás újrafordítása az új szövetség? (mert azt írtad, ABBÓL = azokból a sorokból született meg az új szövetség)

Előzmény: nemthomi (8409)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8413
Rengeteg ilyen "bölcseletem" van még, és ha nem akarnátok szánt-szándékkal eltorzítani, hanem megpróbálnátok megérteni, akkor talán lenne is értelme a továbbiaknak. Így attól félek, hogy nem sok értelme van a folytatásnak. Sajnos.
Előzmény: Paleokrites (8404)
ösztöke Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8412

Megértetted egyáltalán mit kérdezett villámló ? :DDD Neked úgylátszik már a megértésnél elakad a szalag :) Ez Szándékos, vagy veleszületett tulajdonságod ?

Előzmény: nemthomi (8410)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8410

"Máté 26:67 Akkor szemébe köpdösének és arcul csapdosák őt, némelyek pedig botokkal verék,"

Előzmény: Törölt nick (8408)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8409
Morzsakutyám hegyezd füled!

"tehát nem ám Jézus halála (vére) által lett meg az ÚJ szövetség, hanem a régi írás 'újrafordításából

jajjjj"

Tehát az utolsó vacsorán Jézus nem is arról beszélt amikor kezébe fogta a kelyhet Ugye? Pedig még élt.
Előzmény: Morzsakutyám (8403)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8407
Kedves villámló!

"MI férfiak vagyunk és NEM limó-t akarunk inni és reárohanván az ÉLET-ét vették volna...."

Talán nem ez történt később? Vagy te most nem ezt bizonyítottad?

Üdv.
Előzmény: Törölt nick (8402)
ösztöke Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8406

"nem is merném"

Aki mer, nyer ... :D

Az enyém:

Írva van, hogy egy normál lagzi volt. Még az is kiderül, hogy nem mindenki tudta, hogy csoda történt. (fantáziálni nem kell) Tehát könnyen cáfolható, mert nincs írva, hogy Jézus kiállt volna tanítani, mert idő előtt tette volna. T'od Ő ügyelt a pontosságra... ("nem jött el még az órám" vagy "eljött az órám" stb. stb.)

Üdv

Előzmény: nemthomi (8401)
Paleokrites Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8405
Most már csak az van hátra, hogy igazolt mindazt, amit állítottál....., vagyis Jézus szava e a biblia mely szavai is??????????
Előzmény: nemthomi (8400)
Paleokrites Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8404
Férfi, gyermek, asszony létére pl. egy hívő mitől menyasszonya Jézusnak, avagy Istennek?

Ha nem bort ittak a szegény násznép, akkor a gazdagok kiváltságos italát, a drága szőlőlét?

Mond, honnan vették, melyik italkereskedésbe?

" A Bibliai újbor nem azonos a földünkön termelt borral "

Te melyik csillagrendszerből jöttél?

" A Bibliai újbor Jézus Szava, Igéje, "

Jééééé, nemcsak Istennek volt igéje, hanem Jézusnak is....., majd testet öltött és nyomdába ment, hogy betűvé váljon......, aztán az olvasó már issza is a szavakat.... :))

Vannak még ilyen bölcseleteid?

Előzmény: nemthomi (8397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!