Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1372
Először is:
!+(%/!=()%(Ö/)(=Z()+"OHKL+ÜÖ+Ü+ÜÓ"+^˘˛ˇ˘°˛°˘. Szóval a felmenőid...

"Azt kell hogy mondjam hogy olyant ereztem mint meg eletemben soha. NAGYON meg vagyok elegedve a mandolinommal."
Ezt nehezen hiszem el. :D
Előzmény: levil (1371)
levil Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1371
Szoval. Mielott elmentem Winfieldbe Ted kezembe nyomott 2 CDt hogy neki nem kell. Neked meg tetszeni fog. Az egyik a mar emlitett Sam Bush CD votl (Bar meg csak egyszer hallottam a leirassal egyet ertek) a masik az uj Thile. Az viszont huu B+ (ahogy vartuk).. Kokemeny bluegrass, nem egy newgrass lemez :)

A fesztival is istntelen jo volt. Bar mandolin fronton nem volt nagy felhozatal. Csak a Tim O'Brien trio de mandolinozni nem hallottam. Minden mason jatszott. Eleg kiabrandito. 1000 eves unalmas notakat jatszanak a vartnal sokkal rosszabbul.

Gitar fronton jobb volt a helyzet. Tommy B+ hallhatoan javul allandoan. Pat Flynn es baratai (koztuk Rufus, az eszmeletlen allat szajharmonikas). (Pat Flynnre is merges voltam mert valami olyan piezo hangja volt a gityojanak.)

Greencards aki mindig vendeg gitarossal jatszik most a Bryan Suttont hozta. Na az viszont olyan mint varna az ember. :))

Egyik celom volt hogy jatszak annyi fele mandolinon amennyin csak tudok. Azt kell hogy mondjam hogy olyant ereztem mint meg eletemben soha. NAGYON meg vagyok elegedve a mandolinommal. Nem volt olyan amire elcserelnem. Pedig jatszottam a 10e dolcsis Roger Triggs mandolinon meg dumaltam az elkvetovel is. (raadasul olyan peldanyon amit egy hires embernek csinalt de elcserelte inkabb egy gitarra). Meg volt kezemben egy 20 eves jol bejatszott Gilchrist is. Nagyon szep szolo hangja van de a chop nem szolt rendesen. (Ez egy 20-25e dolcsis mandolin.)

Jatszottam Summot, Sullivan, Ratliffon es nem jott be egyik sem. fogtam egy Yellowstonet is. Nem rossz, de meg mindig nem az igazi. (Valoszinleg itt mar izles dolgok is fontosak.) Ami tetszett az egy Krishot volt. Meg fogtam egy jo Hillburnt is. (Jim Hillburn ott satorozott szinte mellettunk.)

Tovabba meg kell emlitenem hogy a legnagyobbaknak is ossze vissza van bszva a szegelye. Pontatlan sok helyen az illesztes. stb. Szoval mar nem erzem ugy hogy rossz munkat vegzett Pavel.

Mennem kell kezdodik az oram.
levil Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1370
Az Amerikaiaknak nincs ekora vamkoltseg. ekkora osszegnel nem gaz. Csak a szalitast kell kifizetni. Azt ennyi. De ha azt mondod hogy szallitas $10 a tobbit meg behozod az eladasi aron, akkor nem fognak anyazni.
Előzmény: TheRover (1359)
levil Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1369
Ez nagyon redben van.
Előzmény: TheRover (1360)
levil Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1368
Domborunak lehet hogy domboru, de annyira picit hogy max hajlitott. Nincs ennek megallapitasaban nagy tudomany. Ranezesre csinaltam ;)
Atteeharp Creative Commons License 2006.09.15 0 0 1367
Hej, de csend van, úgyhogy gondoltam feldobom.

New Shabbos Waltz Hát, meghallgattam, na nem túl türelmesen, mert nekem az ilyen kicsit unalmas. Vilagzene, de nekem nagyon langyos. Amúgy van rajta egy két jó téma. Mostanában hallgatgattam Grisman dolgait, leginkább azért, mert láttam egy videórészletet, Austin City Limits 1980 Marshall-lal meg Grisman-nel, és hát az E.M.D. vel kezdtek, hát beszartam. Aztán megnézegettem, hogy mi van meg Grismantől, és leginkább a 77es Quintet-tes lemez jön be. Na persze hogy E.M.D. meg swingek meg ilyenek vannak rajta. Asszem ez az új lemez is megy talonba, hátha egyszer majd ilyenre indulok.

Grismantől ajánlhatna valaki olyan lemezt, ami pl arra a 77es lemezre hajaz.

laps in sevenNa ez már inkább nekem van kitalálva. Inkább rock-os szerintem a lemez, jó nóták, slide mandolin, elektromos mando, van benne minden. Kicsit modernebbül szól mint a korábbi lemezek (amiket én hallottam), sok basszusgitár, van rajta egy 5/4-es meg egy 7/8-ados nóta is pl, szoval szokatlanabb ritmusok. Szóval szerintem izgalmas lemez, bár elsőre annyira nem jött be, de szerintem csak szar passzban voltam.

TheRover Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1366
Sztem még olcsóbban is, ha nem ugranak rá sokan.
Előzmény: toxic_twin (1365)
toxic_twin Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1365

akkor ne reméljem, hogy egy ötvenesért megcsípem?

TT

Előzmény: toxic_twin (1364)
toxic_twin Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1364

Hát annyiér' már vintázs Kentuckyt is lehet kapni ;-)

TT

Előzmény: TheRover (1362)
TheRover Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1363
sőt, az ebay-es eladó is berlini, lehet hogy egy és ugyanaz a hangszer?
Előzmény: TheRover (1362)
TheRover Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1362
Előzmény: toxic_twin (1361)
toxic_twin Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1361

A fényképen eléggé jól látszik tényleg a sík fedlap. Nekem tetszik, átgondolom a preferenciáim :-). Találtam egy hangfájlt egy Sherwood hangszerről, majd este átskájpolom, nekem tetszik a hangja, de nem vagyok komponens a témában...

A hipshotra hátha ráugrik valami német country/trucker banda.

TT

TheRover Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1360
TheRover Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1359

Köszi az infót, remélem, így van! 450 dollár nem is olyan kis pénz.

Biztos, hogy ez a Sherwood nem domború fedlapos? Te miből gondolod?

Az ebay-en egy Hipshot Trilogy-t adnék el, az európain még sohasem láttam, az amerikain előfordul hébe-hóba, most éppen nincs fent egy sem. A Vintage '52-ben állt egy ilyen úgy 2-3 évig, mire elkelt (vagy elvitte a tulaja)... asszem 35-ért volt kitéve, nekem a Stewart-McDonaldtól olyan 40-45.000 Ft-ban volt. De vajon az amerikaiaknak nem gáz Európából vásárolni? Nekik is ugyanúgy magasak a költségek, mintha én vennék vmit az amerikain. Lehet, hogy azért is érdemesebb az európain meghirdetni, mert ott nem szokott előfordulni, de kereslet ettől függetlenül lehet rá, és éppen a ritkasága miatt jobban rácuppannak.

Előzmény: levil (1358)
levil Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1358
Irt a masik oval ketucky tulaj. (Kicsit kesve)

Hello. The mandolin I purchased is a late Japanese circa 1992 production model. It is a KM-250SC. It was approx. $450 and well worth the price. Look for a five digit serial number to ID Japanese mandolins.

Szoval ez a KM200V valoszinuleg Japan.
levil Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1357
En adtam el cuccokat ebayen. Azt kellene kidriteni hogy mekkora egy ilyen cuccra a kereslet az USA illetve az Europai ebayen. Ehhez kepest kell donteni hova menjen. Jo nev es leiras is sokat szamit. Ebay/paypal kozosen lehuz egy 5-10%ot max. (Bar a magyart/nemetet nem tudom.) Annyit meger.
Előzmény: Atteeharp (1355)
levil Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1356
Ez nekem elso ranezesre eg komolyabb hangszernek tunik. De nem az a faragott fedlapos csalad. Inkabb az ir tradiciot koveti. Sima deflap es hat.
Előzmény: toxic_twin (1354)
Atteeharp Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1355
Hát, az én mandolinom postája 30EURO volt, van egy másik olcsóbb megoldás, az csak 20, de a csavó nem akart vele szarakodni, mert az bonyolultabb volt, úgyhogy végül én a DHL 30EURO-ért fizettem 20at. Mák.
Szerintem ebay-jel jobban jársz mint vaterával. Most már paypal-on is megkapod a pénzed. En azt tapasztaltam (25-30) vaterás adásvételem során, hogy sokkal bizalmatlanabbak a vateran lévők (a kezdők meg pláne). Kész vicc néha ami megy szerintem.
Végülis eddig is a fiókban hevert a cucc gondolom, felrakod minimálárral, aztán hátha elviszi valaki.
Amúgy nézd az előnyét az ebaynek, biztosan nem akarja senki személyesen megtekinteni, ha ebay-en adod el, a pénzed is gyorsan megérkezik, nincs utánvéttel gondod, stb... (Mondjuk nem tudom, hogy mennyit húz le az ebay, de nem hiszem hogy többet mint a vatera)

Most hogy megy az Paypal duplex, így én is tervezek egy két harmonikás cuccot felrakni.
Előzmény: TheRover (1353)
toxic_twin Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1354

Köszi, ez jelentősen megkönnyíti a választást...

Másfelől, ez bukkant fel nemrég az ebay.de-n:

http://cgi.ebay.de/SHERWOOD-MANDOLINE-A-Style-mit-Gig-Bag-Mandolin_W0QQitemZ130025865142QQihZ003QQcategoryZ10179QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

A sherwood hangszerekről ezt találtam:

The Sherwood style E family of instruments are made for us in England, continuing the existing Sherwood ethic of a good sound, all solid materials, and a simple but attractive design. The Mandolin, Octave Mandola, and Bouzouki are all constructed with a solid spruce top, solid sycamore body and neck, and rosewood fingerboard. The neck is particularly well shaped, and a pleasure to play on. They are very competitively priced, and look set to continue the success of the longer established Sherwood style S models.

Érdemes rajta gondolkodni?

TT

Előzmény: levil (1350)
TheRover Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1353

Van-e valakinek tapasztalata ebay-es ELADÁSSAL? Van egy speckó húrlábam Telére, régóta nem használom, abból több mint a fele kijönne a mandónak.

Vagy vatera-n érdemes hirdetni?

TheRover Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1352

Köszi a gratulációkat, majd megejtünk 1-2 alkalmat, amikor ki lehet próbálni. Most bizakodó vagyok, hogy jó kis hanxer lesz, de 2 mandolint télleg nem bír el a háztartás, úgyhogy még az is lehet, hogy továbbadom (vagy a Fender-t). Nektek elővásárlási jogotok, majd szólok :-)

Még sztem ma nyomom a PayPal-t, csak a srácnak ki kéne deríteni, hogy mennyi a szállítás Madjarba.

levil Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1351
GRATULA. Ennyit nekem si megert volna. (Persze eszembe se jutott rad licitalni.)

Alig varom hogy jatszhassak rajta en is. :)
Előzmény: TheRover (1346)
levil Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1350
Ebben az arkategoriaban mindegy mit veszel. Ugyanabban a kinai gyarban keszul mind. Esetleg a minoseg ellenorzes erosebb nagyobb neveknel. Nekem volt egy regi szar Johnsonom amit $60ert vettem. Arra eleg volt hogy sose vegyem kezbe annyira gaz volt :) De pruntyogni lehet hogy eleg.
Előzmény: toxic_twin (1341)
toxic_twin Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1349

Hahó, az OS-t hagytuk elmenni, valamiért megszólalt egy vészharangocska, hogy nem ő az igazi. Amíg fel nem bukkan a nagyŐ, ddigis lesz 2 jó mandolin a családban, beosztjuk...

TT

Előzmény: Atteeharp (1347)
Atteeharp Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1348
OM= oscar schmidt akart lenni :)
Előzmény: Atteeharp (1347)
Atteeharp Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1347
Hajrá :) Hát, lajvét nem tudok most, de ha otthonról kidobnak miatta, van egy szabad ágyunk egy-két éjszakára :) Holnap talán a reso is visszakerül a szobába.
Amúgy az OM-et is bepályáztátok az úriembertől? Vagy TT megalkudott az ovalissal? Vagy az a történet ezzel még nem zárult?
Előzmény: TheRover (1346)
TheRover Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1346
tankeső... egész jó ár, nem? Majd hívlak, ha itt van. Most hívom a zenésztársakat, hogy ki ad kölcsön egy 50est :-)
Előzmény: Atteeharp (1345)
Atteeharp Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1345
Akkor szeretnék gratulálni :)
Előzmény: TheRover (1344)
TheRover Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1344
szvsz ez a 2-3 vélemény nagyon szubjektív. Inkább hiszek az elderly.com-nak meg a folkofthewoods.com-nak. Amúgy meg 230ig fogok csak menni, nincs lóvém lakásvásárlás után, így is gondolkodhatok, hogy kitől kérjek kölcsön.
Előzmény: Atteeharp (1343)
Atteeharp Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1343
Mandolincafen van egy ilyen topik:
http://www.mandolincafe.net/cgi-bin/ikonboard.cgi?s=37fa5b771731108aed7384a235b59f44;act=ST;f=13;t=37454
Ennek fenyeben mennyi er ez a Kentucky KM200?
Előzmény: levil (1339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!