Rajtam kívül még kit szívatnak azzal, hogy az amúgy kifizetett autót azért nem lehet elvinni, mert a VPOP nem küldi a papírokat? Van valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni?
Én Hódmezővásárhelyre a Fejeshez vittem, itt elég korrektek voltak, bár ez a kis művelet, a zöldkártya és az ingyenes assistance átvizsgálás mald' 2 órába telt, de legalább olcsó volt. De ők egyéblént is olcsk, a kötelező olajcserés szervízre is 20, max 23 ezret mondtak a szegedi 30-35-tel szemben. De hát ez tőled elég messze van.
Kösz v_tibor a felajánlást, ha nem teher számodra élek vele. Részleteket megbeszéljük emailban.
Casco
Zsolta biztos, hogy ez a legjobb, mert nekem is korábban allianz-os volt, de ők elég húzosak? Ügyintézésben meg hát öööö, izéééé ....! Ha pesti vagy lehet, hogy édemes kissebb önrészt választanod, mert egy-egy koccanás így sokba kerül(?) Én most kifejezetten az olcsót választottam, így lett union. Az argosz feltételei a 3.évtől nagyon jó. A meglesz a 3 év balesetmentes időm átmegyek oda.
Hát, akkor én elég rosszul jártam... Csipeti, te melyik szervizbe vitted? Csak azért, hogy más okulhasson a példámon: én a gyöngyösi márkaszervizben hagytam az ötezret ezért a komoly m?veletért. Hogy miért pont oda vittem? Akkor épp az volt legközelebb. :(
Na mindegy, legalább más ne fizesse meg a tanulópénzt!
Ez a ki kell pörgetni új korában, nehogy ellustuljon, ez hatalmas baromság! Ez nem öszvér, hogy edzeni kelljen. Akkor teszel jót neki, ha az első 1500 km-en nem pörgeted 2500 fölé, és szép finoman bejáratod. Egyébként nagyon kellemesen el tudsz majd autózni vele úgy, hogy nem taposod 2500 fölé a motort, mert nagy ereje van.
Az már más, hogy ha sokat döcögsz vele városban, akkor lerakódik a motorban a szmötyi. Egy tartós autópályázás alatt ez kiég belőle, amitől kicsi élénkebb lesz.
Nekem sajnos már volt cascós ügyem, és nem bántam meg, hogy a legkisebb önrésszel kötöttem szerződést. Persze, van aki azt mondja, hogy a különbözetet inkább félre teszi havonta. De! Általában az ember nem teszi meg ezt, amikor meg gond van, akkor bizony nem mindegy hogy adott esetben 100e vagy 200e kell zsebből kifizetni. Szóval véleményem szerint válaszd a kisebb önrészt. Az ember könyebben kifizet havonta egy picivel többet, mint egyben egy nagyobb összeget. (és ez főleg arra igaz, akinek számít havonta + egy 1000-es!)
Sziasztok!
Nekem dettó ilyen légzsákgondom volt ma, s egy ezresért csinálták. Sőt a végleges megoldást kértem:
az űlés alatti sarukat kiiktatták, összeforrasztották, így örök élet+1nap!
A szervízben azt monták típushiba, a tapőasztaltabbak, már az átvétel előtt átkötteik.
gyerekek nagyon aggódtam a biztosítás miatt :)) hát most kertem a biztosítás.hun ajánlatot a legjobb az allianz 8775.-! (200.000.-res önrésszel) ftos havit adott ki! pedig csak 24 éves vagyok és ez az első kocsim :) (mondjuk más biztosítótól nem is kaptam ajánlatot) ahhh megkönnyebültem, és elvileg ha biztositas.hun kötöm szerződét 1 havi díjjat elengednek :) ja 100.000-r önrésszel viszont 10.900.-
melyiket válasszam? bár ahogy elnézem a pénz fog dönteni :)(
nekem jövőhét csütörtökére ígérték hogy megjön a kocsi :)
már csak 8at kell aludni :-))) meg még párat az átadásig ;-)
diesel_überalles (bocs ha rosszul írtam): múltkor említetted, hogy 2500ig ki kell mindig pörgetni a motrot, ha azt akarjuk hogy később pőrgős legyen na ez a bejáratós autóra vontakozik ugye? minden sebességfokozatban ajánlatos kipörgetni szerinted a 2500-at?
az én Clióm ugyanezt csinálta a múlt héten, egyszer csak bejött a légzsák hibajelzése. A szervizben összedugtak két szétcsúszott kábelt az ülés alatt, és már kész is volt. 4000 Ft + áfát fizettem. :-(
Na ezt is megértem... Ma szóltak, hogy megjött a kocsi ami jún 20-ra volt kiirva. Úgy néz ki időben.
Nálatok hogy mentek ezek után a dolgok?
Nálam igy:
Postabankleasing hitel lesz a fele ezért már ezzel másfél hete küzdök, mert régebben volt 6.02% THM most nem akartak adni mint azt már irtam (sopron). Jobban utánnajárva a dolgoknak pesten még adnak ilyen hitelt, ugyhogy szembesitettem a tényekkel a helyi postabankost. Na erre nagy nehezen nekem is adott 6%-os hitelt...
A másik felét (önrész) átutalom a renault kereskedőnek. Ezek után mi a dolgom, hogy minél előbb beleülhessek a kocsiba? :)
Na a tücsök is előbújt a kormánynál. Úgy látszik, hogy ezt még nem sikerült gyárilag kihagyni belőle. Inkább pollenszűrőt szereljenek bele a tücsök helyett! :)))
Újabb pont a listán!
Hi FIFTY !
Thalicskában még istenes, de ügyetlenebb, nagy kezű szerelők nálunk is alkalmazzák, mint a Clio-ban. Lekapkoggyák hozzája a lökhárítót, hogy férjenek.
szóval ott szépen le van rajzolva és mi úgysem tudjuk melyik fajta fényszóród van:)
nekem is kiment a jobb oldali pár hónapja, hát nekem inkáb a nőgyógyászat jutott eszembe (este fény nélkül semmit nem láttam, csak egy szűk nyílásban matattam... :)
tegnap pedig a baloldali is kiment, még nem vettem új izzót:)(
Ha már így nekifogtunk szerelni, kérnék én is egy kis segítséget:
Másfél év után feladta a bal oldali tompított izzója, nem ez gond, hanem a cseréje! Nem tudom hogy lehet kibuktatni a lámpatestet; így pedig "urológusi" bravúr volt balkézzel helyére bűvészkedni az izzót; és a másik oldalon még kisebb a hely.
Szia Zsuga!
Az olajcsere megoldódot, mert 15000-ként csak az assistance átvizsgálás van ,tehát a 23000-es olajcserém az első (2 éves) rendes szervíz volt. A szervíkönyvről: a RHungária elvből nem ad a gari lejárta után senkinek szervízkönyvet, tehát tisztán sehonnan nem lehet szerezni. Hacsak nincs egy jó nagy hátszeled...:)
Sajnos azt csak váltó elmozdítás/kivétel után lehet kenni.
Boccs a szakzsargonért. Én azt a részt nevezem hüvelynek ahova a kar belekapaszkodik és csúszkál a tengelyen. Magyarul a kinyomócsapágy környékén.
Nekem ez gyárilag jól el volt látva zsírral de pl. .Lio.-nak ez volt a fő gond. Nekem meg a dio, a bovden.
A bovden, a dio kenhető!
Azért javaslom mindenkinek alkalmanként ránézni, mert egy olajos, zsíros cuccot egyszerűbb kenve tartani, mint megvárni míg kiszárad teljesen és onnan "élesztgetni"! Ráadásul amint az élő példa is bizonyítja ha csont kiszárad a dió -> lekopik a teflon és utána tényleg 500km -ként kell zsírozni! De mondom mindez megelőzhető!!!!
váltottam néhány e-mailt .Lio. -val. Jelentem megoldódott a ropogó kuplungpedál ügye!
(Nincs nagyon ideje netezni, írni a fórumra...)
Azt mondja, hogy jó lett, igaz nem olyan jó, minta 4 éves Suzukijáé, de jó.
Cseréltek bovdent, diót, tisztítottak hüvelyt utána összeszereléskor mindent alaposan megzsíroztak!
Ahogy kivettem a szavaiból a hiba oka:
Elkoszolódott, kenetlen hüvely, dióról lekopott a teflonréteg a kenetlenség hiányában, a bovden is rakoncátlankodhatott..
Az a baj, hogy ha ebből az együttesből bármelyik elkezd szórakozni az már elég ahhoz, hogy ropogjon a pedál. Ezért javasoltam neki, ha már egyszer szétszedik az autóját akkor minden kétes elemet cserélni, zsírozni kell! Meg is lett a pozitív eredménye! Ezek szerint érdemes alkalmanként oda figyelni ezekre a pontokra nehogy "kiszáradjnak"! Ez a megoldás, megelőzés!
Hali Csipeti !
Az olajcserét beszéld le ott helyben, ha tudod. Hova viszed?
Viszont hogyan sikerült és kitől új szervízkönyvet szerezned? Merthogy baromira nem lelem az enyémkét.
szervízkönyv: csak találgatok, de szerintem 15ezrenként vidd; eme "bizonytalan jogi helyzet" esetén egy esetleges reklamáció során különben biztos, hogy nem neked lesz igazad:(
Sziasztok!
Lenne sos kérdésem:
A thailiam 3 éves, elveszett a szervízkönyvem de sikerült egy újat szerezni, amiben az 1,4-es 8V-s motornak a szervízciklusa már 30000km. Azt hiszem a régiben 15000 volt. Most akkor mi van. Ebbe az újba bele is írták az előző kerbantartást (23000km-nél olajcsere stb.) E szerint (ha erre hivatkozom) elég 30000-enként menni? Elvégre a motor ugyanaz, mint amiket most is adnak. Viszont aktuális a 30000-es szervíz ahova el is viszem, de kell-e pl olajcsere.