Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1930
S. Imre nem takaríttatja az utakat? :-))
Egyébként ez költői kérdés, tudom, hogy nem...
Előzmény: Gruau (1928)
GPS Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1929

Szerintem sincs semmi baja ott annak a kocsinak...csak az a baj, hogy én már voltam bábszínházban...és láttam a zsínorokat.

Vagyis én sem csak a képregényekből tudom - hogy mire képes egy-egy irígyebb szomszéd.
Megmondom: bármire.
.
Előzmény: fekvőrendőr (1927)
Gruau Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1928
Így, már érthető a kép
Mi felénk még havas idő van éjjel is esett egy kis hó nem sok de ahhoz elég, hogy reggel előttem megperdült egy Opel melynek hátsó kerekei kitörtek.
Vannak, akik azt hiszik magukról, hogy ők az országút királya. Csak akkor van nagy baj, mikor vétlen személyeket is belesodorja a hülyeségébe.
Előzmény: fekvőrendőr (1925)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1927
Egyébként teljes joggal parkolok vele a parkolóban, műszaki rendben, kötelező bizt. befizetve, adó a helyi önkormányzathoz befizetve. Mivel van több joga az ott parkoló más kocsiknak?
Előzmény: GPS (1922)
GPS Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1926

Hát, itt Veszprémben sincs egy deka hó sem.

De ez a ponyva-dolog gondolkodóba ejtett ám. Az összel varrtunk egyet a barátomnak a Caravellair-jére - hát nem volt kis mutatvány, meg kell hogy mondjam.

Ő azért látta szükségesnek, mert bizony a napfénytetőnél mutatkozott némi beázás nála - másrészt meg a pesti szmogban olyan ótvaros lett tavaszig, hogy rossz volt ránézni.

Igaz, most már Füzfőn telel a bódéja- bértárolásban a Váradi-Caraván-nál - havi 3 rugóért. Ott tán nem lett volna olyan ótvaros - bár ott is fűtenek már mindennel, ki tudja mi száll ott is a levegőben.

Hát nem tudom, komolyan. Az alágyűlő pára tényleg nem jó dolog. Ha megáll a víz, a jég, a latyak a tetején - hát az se.
Tudja a fene. Tény, hogy már én is spekuláltam pedig a ponyva-varrásban az enyémnek - de lehet, hogy még meggondolom.
.
Előzmény: Gruau (1923)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1925
A fotó kb. húsz perce készült, már vagy három napja elolvadt az a néhány folt, ami volt. Bp. IV. ker.
Előzmény: Gruau (1923)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1924
Nem, mert tudják, hogy van egy ilyenem is:

:-))))

A családi flotta része a Samara is, azt 18. szülinapjára kapta a lányom, az apósom neki adta, decemberben volt 20 éves a verda. Az én Renaultom a garázsomban áll.
Előzmény: GPS (1922)
Gruau Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1923
Nincsen hó ?
Vagy már régebben készült kép?
Előzmény: fekvőrendőr (1921)
GPS Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1922

És nem "bazmegolnak" hogy ott tartod a bódét a parkolóban?
.
Előzmény: fekvőrendőr (1921)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1921
Teljes kontroll alatt áll, így láttam öt perce az ablakból.

Előzmény: fekvőrendőr (1920)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1920
Nem takarom, mert mikor leponyváztam, lecsapódott benne a pára, befülledt az egész, így meg nincs vele egyenlőre ilyen gond.
Előzmény: Gruau (1918)
GPS Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1919

Na még egy szót - aztán tényleg "bódézzunk" iinkább . Bár, sajna, ez a téma lassan már beszövi minden percünket...bármivel is szeretnénk foglalkozni.

Én (bár nem vagyok érintett) - de kikérem a tüzoltók, rendőrök, tanárok, orvosok, ápolók, stb. nevében - hogy egy kalap alá vegyék őket, a mihaszna, felesleges, kártékony és a gazdaság normális menetét fékező köztistviselők egy jelentős részével.

Ez a legnagyobb porhintés ami csak létezik - hogy amikor valaki a pazarló, parazita réteget anyázza - akkor elöjönnek a tanárral és az ápolóval....PEDIG EZEK EGYÁLTALÁN NEM TARTOZNAK A PARAZITA-KASZTBA.

Az egész állami-bagázs olyan 600 ezer főre tehető. Ebből világossá vált, hogy ennek a felső !!! 200 ezre nem hogy felesleges - hanem kifejezetten kártékony az országra nézve - mégpedig azáltal, hogy önérdekből fékezik a dolgok normális menetét - az intézményesített bürokráciájukkal.

Azt én megértem, hogy máról-holnapra ezeket nem lehet kirúgni a francba - mert mit csinálsz velük, hisz semmihez sem értenek.
De akkor miért kell őket luxus-béren és luxus juttatásokon tartani?

Én tennék egy fogadást: ha holnap törvénybe hoznák, hogy minden állami tisztviselőnek a felére csökkentik a fizetését és a költségkeretét - tudod hányan hagynák ott az állami állást? Na? Tipp?

Én meg merem mondani: még az 5%-a se. Simán ottmaradnának fél-fizetésért is - mert tiszta sor, hogy a (nem)tudásukra a kutyának sincs szüksége és még az a félfizetés is egy parazita-módon, pofátlanul felvett kegyelemkenyér lenne - amit nem átallanának továbbra is felvenni.
.
Előzmény: fekvőrendőr (1916)
Gruau Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1918
Szerintem is a politikát hagyni kéne. Mert ezen aztán elehetne vitatkozni, időtlen ideig.
Nem szoktad ponyvával betakarni a lakót?
Előzmény: fekvőrendőr (1916)
Gruau Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1917
Szép napot !
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1916
A közalkalmazott - optimális és ideális körülményeket feltátelezve - szolgáltat.
A rendőr közbiztonságot, az ápolónő egészséget, az APEH-es korrekt pénzügyi környezetet stb.
Azt meg, hogy ezek ne fizessenek adót, mert az állam az egyik zsebéből a másikba teszi, azt Te érted, de a tömegeknek magyarázd meg. A közalkalmazottak között is két típus van: a jól képzett, piacképes kétharmad, akit nagyon meg kellene fiztni, és a maradék egyharmad selejt akit ki kéne rudgdosni, de akkor egy olyan nincstelen réteg keletkezne, akit a piac nem vesz fel, és így szociális indokkal tartják őket. Ezt nem meri felválalni egy kormány sem akár jobb-, akár baloldali.
Na de ez már a polidilibe való, beszéljünk a lakcseszekről. Most voltam benne, minden OK. nem ázott be sehol.
Előzmény: Törölt nick (1914)
GPS Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1915

Tudod, iszugy kollega, ez az egész nyugdij-dolog ott hibádzik, hogy amit jelenleg befizetnél úgymond a "nyugdij-alapba" - az bizony egyáltalán semmilyen "alap"-ot nem jelent - ugyanis abból a pénzből pótolják a pazarló, felelőtlen túlburjánzott és költséges rendszer kiadásait.

Tehát nem magadnak teszel félre öregkorodra - hanem valójában a helyettes államtitkárok személyi titkárainak (mert ilyen is van) - szóval ezeknek a szolgálati Audi-ját tankolod meg és annak a titkárságának a luxus-fizetéseit finanszírozod.

Ilyenkor feltevődik a kérdés: Mi a garancia arra, hogy 10-15 év múlva - amikor nyugdijjas (kéne hogy) legyél...nem fogják széttárni a karjukat és azt mondani: "sajna, magának itt egy vasa sincs nyugdijra - mert igaz ugyan, hogy fizetett, de azt a pénzt az XY kormány, anno, felelőtlenül elherdálta."

Hisz az öregjeink pénzét is ugyanígy elherdálták - hiába fizettek becsülettel egy életen át. Hol van az a pénz most? Miért a mostani társadalom kell kitermelje a nyugdijukat - hisz egy életen át befizették a magukét. Mit csináltak a pénzükkel?

Tehát ezért nem látom én célszerünek a felelőtlen Államra bízni a jövőmet...mert szerintem csak egy nagyon naiv ember bizza olyanra a pénzét - amelyik azt majd garantáltan és pofátlanul fel fogja élni a luxus-apparátusa fenntartására.

Persze, ez csak egy vélemény.
.
Előzmény: Törölt nick (1914)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1914

Hát azért itt náhány dolog nagyon sarkosra sikeredett!Részben osztom a véleményemet GPS-sel.Tulajdonképpen fizikai értelemben mit is termelt ki a közalkalmazott?Már úgy ,,népgazdaságilag"?Azért az a rohadt  majdnem minimálbéres vállalkozó csak befizet havonta 70000 Ft járulékot még akkor is,ha abban a hónapban annak is örül,hogy a befizetnivalót kitermelte!Utána meg következik az ÁFA negyedévenként,ha arra van bejelentkezve.De mindegy!

A másik meg aki végigjárta európát és nem itt volt bejelentve az valóban nem sokat rakott be a hazai kasszába,tehát annak az adójából nem fog jóllakni egy nyugdíjas sem!Márpedig előbb-utóbb mindenki eléri azt a kort,ha szerncséje van és akkor más szemszögből látja majd a világot amikor nem hozza a postás az aprópénzt.

Előzmény: fekvőrendőr (1911)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1913
Most értünk haza síelésből,de ahogy olvasom megint volt termés bőven!Csak máár hulla vagyok,de holnap a fekvőrendőrrel akarok  pár szót váltani,mert ezek szerint kb,1 idősek vagyunk.Aztán amikor életképes leszek holnap miután kipakoltam az autóból akkor beszámolok a mai napról.
GPS Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1912

Neked igen. De annak a "zöld"-nek, aki világéletében ki sem mozdult az irodájából és az volt a dolga hogy az ellátmány-listát átmásolja az egyik regiszterből a másikba....utána meg vissza - az is megkapja ám a fasza kis nyugdiját...ajjajj, de még mennyire.

Egyébként én soha nem fogom azt megérteni, hogy mi a franc értelme van annak, hogy valaki aki a költségvetésből kapja a gázsiját - annak miért kell adózzon szintén ugyanabba a költségvetésbe - vissza ???

Olyan hülyeségeket hallok, hogy "a legbiztosabb adófizető a közalkalmazott". Jó vicc.
Reggel odaadjuk neki a kezébe befizetendő adóját - amit ő délben majd visszad...ugyanoda. Ebből aztán komoly bevétel van ám, mit ne mondjak?

Szerintem ezt a porhintést csak a többi hülyének találták ki - azoknak, akik valóban a saját, megkeresett pénzükből adóznak - hogy elhitessék velül, hogy "lám, lám, a mi apparátusunk is adózik ám".
Jó-jó, de milyen pénzből ? Amit ugyanonnan kapott a kezébe?

Detto ugyanez van a nyőgdij-befizetéssel is. Milyen pénzt is fizet be a közszolga a nyugdijalapba?
Hát azt, amit a költségvetésből (mások valódi adójából) kézhez kapott. Miből másból is fizetne, nem?
.
Előzmény: fekvőrendőr (1911)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1911
Világ életemben alkalmazott voltam, minden fillér bevételemből itthon adóztam, ez a főnyeremény a nemzetgazdaságnak. Nyugdíjasként fizetek minden adót, járulékot (még a nyugdíjjárulékot is). Jövőre már nem folyósítják a nyugdíjamat, ha a minimálbér tizenkétszeresét elértem, az pedig gyorsan összejön. Vállalkozásom nincs, nem is volt a szakértői tevékenységem után - szellemi szabadfoglalkozásúként - SZJA-t fizetek. 52 éves vagyok, így még szeretnék sokáig melózni, és kell is mert a kisebbik lányom még tanul, és remélem még néhny évig tanulni is fog. A feleségem néhány évvel fiatalabb nálam, ő is világéletében teljes munkaidőben bejelentett állásban dolgozott, és mindent leadózott. Na mi vagyunk azok akik a sok minimálbéres nyudgdíját kitermeljük...
A rendőri nyugdíjról:
Egyszer mentem ki egy helyre egy kollégával házkutatni, úgy hogy beugró voltam, és nem is nagyon tudtam miről van szó. A ház előtt a kolléga megkérdezte:
-Van nálad fegyver?
_Van, miért?
Mert valószínűleg aki bent van, annál is van!

Na ezt a percet fizetik nekem a nyugdíjjal!
Gruau Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1910
Általában volt rendőr tisztek, vagyon biztonsági cégeket alapitotak.
Előzmény: fekvőrendőr (1908)
GPS Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1909

Cserélnék veled, basszus.

Nálad (gondolom én) idősebb korban keresztbe-kasul melózom fél Európát úgy, hogy Veszprémből nyomatom - miközben sem a mgbízóm (ahonnan a pénzt kapom) sem a megrendelőm (akinek a meló megy) - NEM magyarországi.

Vagyis egy fillért sem vonok ki a népgazdaságból - viszont itt költöm el, amit szanaszétről összeszedek. Gondolom ilyen pógárokról vizionálnak a gazdasági-utopisták is.
Ha ilyenből lenne még vagy 3 millió - onnantól biztos mi adnánk kölcsön Luxemmburgnak is :-)))))

Hejjj, ha ehhez csorogna még egy kis hatósági nyugdij is...az lenne ám a királyság.
.
Előzmény: fekvőrendőr (1908)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1908
A nyugdíjbavonulás negyvenvalahány évesen megtörtént, bár szerényebb pénzzel. 2000-től a múlt év decemberéig melóztam, nem is akármilyen beosztásban, de most melót keresek. A rendőri diplomámon felül azért van egy szakmérnökim, és a Mérnöki Kamara által bejegyzett műszaki szakértő is vagyok egy spéci területen...
Pont azért "fekvőrendőr" nickem, mert már nem vagyok igazi rendőr, engem már csak fekvőrendőrnek tudna a hatóság használni. :-)))
Előzmény: GPS (1906)
caerleon Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1907
T megye Pk úr :)
Kérem szolgálati viszonyom megszüntetését :)
GPS Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1906

Ez azért van, mert annakidején rossz színű egyenruhát választottál.

Mert ha akkor nem a kéket választod, akkor most lehetnél HM nyugdijas-tiszt, netto 190 -ért - méghozzá negyvenegynéhány évesen és makkegészségesen.

Emellett meg annyi melót vállalhatnál - amennyihez csak kedved van...de hincs, akkor nem.

Jól mondom?
.
Előzmény: fekvőrendőr (1902)
caerleon Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1905
Arról nem lehetne írni hogy hová ??? :)
caerleon Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1904
le kell szerelni :)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1903
A hirdetést a lakóval együtt kaptam, mikor hat éve megvettem.
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1902
Nem, akkoriban ez - nyomozó főhadnagyként - életmódban és anyagi lehetőségekben is nagyon távol állt tőlem.
Előzmény: Gruau (1900)
Gruau Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1901
Nem lett semmi utólagos károsodása a festésnek.Én is féltem de azzonal bö vizel öblítettem le.
Előzmény: GPS (1899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!