Hi SZATA!!!
Az enyém is zörög, a szalonban levő bemutató thalié is zörög de megoldottam, raktam a müanyag téglalap izé és a lökháritó közé egy vastag szivacsot.
Nem tudjátok véletlenül a Reitter Ferenc utcai légszűrő kereskedő (Armafilt)telefonszámát???? felhivtam a tudakozót a tel szám:350-36-55
Üdv Nagya
Hali MINDENKI ! Aki még a gondolkodás fázisában leldzik, hogy ugyanvajon milyen védelmet rakjon a vasba, annak szólna az ajánlatom. A napokban fedeztem fel a Piramis 1.0 névre hallgató riasztó és rablásgátló rendszert. Védi az összes nyílászárót. Ha a bal 1. ajtót kinyitják és becsukják élesedik a rablásgátló. A vezérlőegység a motortérben kerül elhelyezésre. A motorteret 1 e. mechanikus motortérzár védi amihez kívülről csak komoly rongálás árán férnek hozzá. Alulról nem piszkálható. a rabóló hiába rángatja a motortérnyitó kallantyút, mert a huzal szabadon fut mindaddig, míg jelet nem kap a vezérlőtől. Ha beadná a kulcsot a távirányító, szervíz üzzemódba állítható arendszer, és minden ok., ismét nyitható a géptető. A risztó ugrókódos, ami nem újdonság, de az igen, hogy két jelet kell gyors egymásutánban adni ahhoz, hogy használhasd a vasat. Ezt pedig már izgalmas visszafejteni. Az ára a riasztónak és a motortérzárnak 32.000.- + áfa(?). Beszerelési díj 25.000 ft. Ügyesebb kezűek, vállalkozó kedvvel megvertek próbálkozhatnak a beszereléssel saját maguk is. Adnak hozzá szerelési útmutatót. A rendszer bvővíthető rezgésérzékelővel (3000), ablakemelő modullal ( ha elfelejted felhúzni, riasztáskor megteszi ), emelés érzékelővel ( ez drága, de profi ), belső és igény szerint külső térvédelemmel, etc. A szirénát az ár nem tartalmaza, de természetesen kapható. ( Pl.: akkus 5.500 ) Pár nap múlva, ha igaz felgyógyítjuk a részletes ismertetőt a Thália honlapra. Ha akrtok róla beszélgetni, vagy többet tudni, állok rendelkezésre. Engem 2 óra vizsgálódás és bemutató alatt +győztek, ezért voltam pofátlan idefirkálni. A szokásos feltételekkel adnának mind a Thalicskásoknak, mind a Megane Klubnak 10% engedményt az anyagárból. Bocs, hogy zavartam.
Mondjuk ha a 200-as önrészt választod a pl. 100-assal szemben, akkor kb 4 évig kell elkerülni mindenféle 100eFt feletti sérülést, hogy valamennyire azt mondhasd, jól választottál CASCO-t (a kb 2000 Ft havirészlet ~50 hónap alatt lesz túl a 100 eFt-on). És nem csak rajtad múlik, sérül-e az autó, neki mehetnek úgy, hogy nincs meg az okozó, de hogy ne menjünk olyan messze, itt volt a tegnapi vihar-jégverés Pesten és Miskolcon (nézd meg a Megane-osok tegnap esti beírásait, igen elszomorító eseteket láthatsz). A lovasításról ne is beszéljünk, az egyébként mindig bukta, de akkor legalább kisebb ...
Hi Zsolta !
Segítek dönteni. Mikoron is ellopkodták a kerekeimet, a kár a Rönyó számla alapján meghaladta a 200 000 ft-ot. Na, nekemnek 50 péz volt az önrészem. Kicsit nem káromkodtam. Csúnyát sem. Nem biztos, hogy az az olcsó, ami hónapról hónapra olcsó. :-))))
- Milyen márkájú szűrőt javasoltok a klímához amit Bp.-en is be lehet szerezni?
- Az egy hónapos Thaliankban vmi tompán kopogott a hátul. Mivel az autó vételi helyére csak 2 hét múlva megyünk (Celldömölk), a Bp-i szervízekben pedig nem bízik a család és az Autoklubnál van ismerős ezért ma reggel elvittük egy MAK műszaki állomásra az autót. A rázópad után az volt a konklúzió, hogy a hátsó lökhárító mögött-alatt van két téglalap alakú izé ami ami bemegy a karosszériába. Na ez nem volt rögzítve csak úgy berakva. Végül is nem csináltak vele semmit jobb az óvatosság elven. A kérdés: Volt már valakinek hasonló problémája?
Bocs a pontatlan fogalmazásért, de én nem voltam ott
Köszi: Ata
maradok valszínűleg a 200.000.- , mellett eddig trabival az 5 év alatt 2x volt kocc bár lekopogom! (az uccsó 2 évben semmi nem jött össze hál isten :) pedig minden vagyok csak óvatos nem :) bár relatív ez is hisz trabival minden előzés kész életveszély főleg 80 felett mert akit előzől esetleg direkt ráhúz egy kicsit az eddigi tempójára akkor imádkozhatok, hogy beférjek még a szembejövő kocsi előtt pedig már 100al megyek :) de hiába "nehogy már 1 trabi" érted ;-)
Az isofix azt jelenti, hogy a gyerekülés kozvetlen a karosszériához csatlakoztatott bekötési pontokhoz lehet rögzíteni.
Ahhoz, hogy használni tudd, speciális ülés kell, ami már eleve megfelel az isofix szabványnak. Nos, ezek bizony elég drágák. Viszont sokkal biztonságosabb rögzítésűek, mint amit övvel kell odafogatni. Meg van az az előnyük is, hogy nem lehet rosszul rögzíteni őket, viszont a biztonsági öveseket gyakran rosszul rögzítik a tulajdonosok.
Elméletileg az autóban a legbiztonségosabb hely a vezetőé, mivel balesetben általában tudattalanul a "saját életét védi", vagyis ha teheti úgy írányítja a kocsit, hogy ő ne sérüljön. Persze ez ez balesetben nagyon sokmindenen múlik. A két szélső rögzítési pontnak valószínűleg praktikus okai vannak, mivel így elfér a hátsó ülésen 2 db ülés. Hármat meg azért nem tesznek oda, mivel az alsóközepes autók többségében nem fér el három egymás mellett.
Mik azok az isofix rögzítési pontok?
Milyen gyerekülés kell a használatukhoz?
Miért a szélsö üléseknél vannak?
Nem a középsö a legbiztonságosabb (lsd. oldalütközés)?
Nézzetek be a "Milyen olajat használsz" fórumra!
Igaz nem Thalia esetében de pont erről a bejáratás, gyári olaj...... erről ment a traccs az elmúlt pár napban! Tanulságos lehet új autó tulajoknak!
Ez gyári nem túl jó minűségű kijelentés azért kicsit necces. Ugyanazt a szabványú olajat teszik bele, amit utána kötelező szervíznél is. Sőt a padon történt bejáratás után új olajat kap, tehát abszolút frisset.
Az más kérdés, hogy ajánlott e lecserélni a bejáratás után. De akkor is 1500 km után és nem 1000 után.
Erről egyébként saját véleményem az, hogy miután a nem valószínű, hogy az autó nálam éli meg a 300e-dik kilómétert, így igazából nem érdekel, hogy akkor még működik-e. Szóval részemről csak annyit költök karbantartás címén az autóra amit a gyár, és az üzembiztonság megkövetel. 1 Ft-al nem kapok többet eladáskor ha lecsérlem az olajat 1500 után akkor sem. Ez nem azt jelenti, hogy nem vigyázok az autóra, sőt! De olyan plusz költségeket nem vállalok, amiknek nincs a használatban visszatérülő értéke.
Én egy alapos lerészegedést ajánlok. :)) Mást sajnos úgyse tudsz csinálni.
Ma benéztem a szerelőmhöz, ajánlotta, hogy az első ezres után egy olajcserét ejtsünk meg. Egyrészt szerinte a gyári nem túl jó minőségű, másrészt a turbónak is ez adja a kenést, és annak kell a jó olaj. Elárulta még, hogy valami picike japán turbó van a gépben, ami csúcsüzemben kétszázezret is pörög; csak lestem ki a fejemből.
Rajtam kívül még kit szívatnak azzal, hogy az amúgy kifizetett autót azért nem lehet elvinni, mert a VPOP nem küldi a papírokat? Van valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni?
Én Hódmezővásárhelyre a Fejeshez vittem, itt elég korrektek voltak, bár ez a kis művelet, a zöldkártya és az ingyenes assistance átvizsgálás mald' 2 órába telt, de legalább olcsó volt. De ők egyéblént is olcsk, a kötelező olajcserés szervízre is 20, max 23 ezret mondtak a szegedi 30-35-tel szemben. De hát ez tőled elég messze van.
Kösz v_tibor a felajánlást, ha nem teher számodra élek vele. Részleteket megbeszéljük emailban.
Casco
Zsolta biztos, hogy ez a legjobb, mert nekem is korábban allianz-os volt, de ők elég húzosak? Ügyintézésben meg hát öööö, izéééé ....! Ha pesti vagy lehet, hogy édemes kissebb önrészt választanod, mert egy-egy koccanás így sokba kerül(?) Én most kifejezetten az olcsót választottam, így lett union. Az argosz feltételei a 3.évtől nagyon jó. A meglesz a 3 év balesetmentes időm átmegyek oda.
Hát, akkor én elég rosszul jártam... Csipeti, te melyik szervizbe vitted? Csak azért, hogy más okulhasson a példámon: én a gyöngyösi márkaszervizben hagytam az ötezret ezért a komoly m?veletért. Hogy miért pont oda vittem? Akkor épp az volt legközelebb. :(
Na mindegy, legalább más ne fizesse meg a tanulópénzt!
Ez a ki kell pörgetni új korában, nehogy ellustuljon, ez hatalmas baromság! Ez nem öszvér, hogy edzeni kelljen. Akkor teszel jót neki, ha az első 1500 km-en nem pörgeted 2500 fölé, és szép finoman bejáratod. Egyébként nagyon kellemesen el tudsz majd autózni vele úgy, hogy nem taposod 2500 fölé a motort, mert nagy ereje van.
Az már más, hogy ha sokat döcögsz vele városban, akkor lerakódik a motorban a szmötyi. Egy tartós autópályázás alatt ez kiég belőle, amitől kicsi élénkebb lesz.
Nekem sajnos már volt cascós ügyem, és nem bántam meg, hogy a legkisebb önrésszel kötöttem szerződést. Persze, van aki azt mondja, hogy a különbözetet inkább félre teszi havonta. De! Általában az ember nem teszi meg ezt, amikor meg gond van, akkor bizony nem mindegy hogy adott esetben 100e vagy 200e kell zsebből kifizetni. Szóval véleményem szerint válaszd a kisebb önrészt. Az ember könyebben kifizet havonta egy picivel többet, mint egyben egy nagyobb összeget. (és ez főleg arra igaz, akinek számít havonta + egy 1000-es!)
Sziasztok!
Nekem dettó ilyen légzsákgondom volt ma, s egy ezresért csinálták. Sőt a végleges megoldást kértem:
az űlés alatti sarukat kiiktatták, összeforrasztották, így örök élet+1nap!
A szervízben azt monták típushiba, a tapőasztaltabbak, már az átvétel előtt átkötteik.
gyerekek nagyon aggódtam a biztosítás miatt :)) hát most kertem a biztosítás.hun ajánlatot a legjobb az allianz 8775.-! (200.000.-res önrésszel) ftos havit adott ki! pedig csak 24 éves vagyok és ez az első kocsim :) (mondjuk más biztosítótól nem is kaptam ajánlatot) ahhh megkönnyebültem, és elvileg ha biztositas.hun kötöm szerződét 1 havi díjjat elengednek :) ja 100.000-r önrésszel viszont 10.900.-
melyiket válasszam? bár ahogy elnézem a pénz fog dönteni :)(
nekem jövőhét csütörtökére ígérték hogy megjön a kocsi :)
már csak 8at kell aludni :-))) meg még párat az átadásig ;-)
diesel_überalles (bocs ha rosszul írtam): múltkor említetted, hogy 2500ig ki kell mindig pörgetni a motrot, ha azt akarjuk hogy később pőrgős legyen na ez a bejáratós autóra vontakozik ugye? minden sebességfokozatban ajánlatos kipörgetni szerinted a 2500-at?
az én Clióm ugyanezt csinálta a múlt héten, egyszer csak bejött a légzsák hibajelzése. A szervizben összedugtak két szétcsúszott kábelt az ülés alatt, és már kész is volt. 4000 Ft + áfát fizettem. :-(