“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Az más kérlek - őket be lehet perelni ezért. (Tedd meg nyugodtan, ha úgy véled, hogy hazudnak.)
Ellenben ha idehozol egy ilyen nevenincs "alternatív hírforrást" (amiből kábé 1000-ből egy az, ami nem ilyen-olyan nemzetiségű dezinformációs lap - "hazugsággyár"), akkor az egyetlen megfogható és perelhető jogképes személy az Index lesz.
Mira Sorvino a MeToo-mozgalom aktivistája szerint a megelőző oktatás lehet a megoldás a szexuális zaklatások elleni küzdelemben, mert az hatásosabb, mint a szexuális ragadozók kipellengérezése.
Példaként említette, hogy a nyolcvanas évek olyan filmjei, mint a Tizenhat szál gyertya, a Malackodók vagy a Party zóna nem láttak problémát a randin elkövetett szexuális erőszakban, ráadásul a nőkre hárították a felelősséget azzal, hogy túl sok alkoholt ittak.
“Az én generációm srácai ezeken a filmeken nőttek fel, én is ezeket néztem, de meg kell változtatnunk a kultúrát. Nem lehet megoldás a büntetés, a pellengérre állítás, a megelőző nevelés a kulcs. Nem akarjuk, hogy bárki áldozattá váljon”
– fogalmazott a színésznő
Sorvino azt is szeretné elérni, hogy az Egyesült Államok alkotmányába egy éven belül bekerüljön a női egyenjogúság garantálása.
“Őrület, hogy az alkotmány nem nyilvánítja ki a nők egyenjogúságát”
szerintem a londoni polgármesternek igaza van, hogy a bűnözés a nagyvárosi lét velejárója, vö. Sherlock Holmes és a Viktória-korabeli Londont, amikor ugyanúgy volt erőszakos bűnözés, mindenféle migráncsok nélkül is
én olyat is olvastam, hogy Jézus magyar volt, és amikor a Jordánban megkeresztelték, akkor igazából nem galamb, hanem egy turulymadár szállt le az égből...