A neve nem ugrik be apunak,csak az,hogy valami zs..ó neve volt.Mártírok utján a kéményseprő központ,attól nem messze a Kollár Ferenc aki asztalos gépekkel foglalkozott.
Szia Kdezsoe! A csónakház meg van még, de a medencét, amit Krapek fényképén láthatsz (609) már nem lehet fürdésre használni -az ÁNTSZ új szabályai szerint - , úgyhogy napozó és tusolóként működik az üdülő területén.
Szerintem jobb lesz,ha elkezd mesélni. A bőség zavarával kinlódok így is.Több van már felsorolva ezidáig, mint amennyiről hallottam valaha. Ebből kifolyólag kérdezni sem igen tudok. :))))
Körülszaros az Árpád és Temesvári sarokn volt,A Kopasz Ősz és Mártírok sarok,Matyi az meg az Aradi és Palóc utca sarkán volt.(A mi tudomásunk szerint.)
A környéken volt a "PINCE" (bejárat a Beszkárt-ház udvaráról. Gellért /ma Berda József/ utca és Temesvári utca sarok. Csak fröccsözni volt érdemes, mert a sört a világon ott szódázták fel elegjobban.
A "KÖRBESZAROS", Aradi és Palóc utca sarka. (Az öregek elmondása szerint csalogató nevét, egy a vendégek által elkövetett, összhangolt és sajátos minőségkritika emlékére kapta.
A "KOPASZ" Temesvári és Árpád út sarka. (Kép mellékelve)
A problémám a "Négycsöcsű"-vel van. Az én emlékeim szerint ez az Ősz utca és a Mártírok utca sarkán működött. Berda József törzshelye volt. Ő három házzal arrébb lakott, a Gellért utcában.