Drága Exile pajtás, szerintem a legendává válás nem igazán tagságfüggő. Legendává válhat valaki akár egy-egy számmal is, lásd plul Steppenwolf, akitől a kutya se ismer semmit (a nagyobb rockguruk kivételével persze) a Born To Be Wildon kívül, ami viszont egyértelműen legenda, sőt már-már himnusz.
Meg azátn már a zenélés se úgy megy, mint a Zepes időkben, sokkal több pénz van a dologban, ami sokkal több konfliktust is bír okozni a tagoknak. Meg persze az is ritka, hogy olyan emberek akadjanak össze, akik jó zenészek, jól tudnak együtt játszani és még emberileg is megértik egymást.
A GnR-ből már valóban sose lesz semmi, ezt még túlélném, de attól tartok, hogy egyáltalán bármilyen rockzenekar sosem fog már hasonló népszerűséget elérni.
Helló! Szerintem is az Illusions volt a csúcs, bár ezzel nem mondtam újat. Valamikor magam is nagy GN'R fan voltam, de a hosszú böjt (mármint lemezhiány) miatt kiestem a képből. A '93-as Sympathy még a legjobb változat volt amit abból a nótából valaha is kiadtak, de azóta "csak" a live album jelent meg (na az se piskóta azért). Sajna valószínű, már sose lesz olyan a banda, mint a fénykorban. RIP
Szerintem a GNR fénykora a két Illusions LP volt, azok közül is második az ami igazán bejön nekem... (Estranged, Breakdown, Pretty Tie Up, etc.) De az Appetite se rossz... Stradlin volt szerintem a legjobb zeneszerző közülük, kilépése (vagy kirúgása?) után elég nagy katasztrófa is lett a banda. A Spagetti is elég halovány meg Axl feltámasztási kísérletei is. Az Illusions-ök viszont zseniálisok, nem kéne szétrombolni az akkori legendát Axl-nek a mostani ténykedéseivel... Pont ezért nem is tartom a GNR-t mint együttest halhatatlannak, mert így visszanézve a múltját az egész GNR olyan mint vmi átjáróház vagy workshop. Állandó személycserék, veszekedések, a zene meg szép lassan háttérbe szorul. Az ilyen halhatatlan meg legjobb jelzők sokkal jobban illenének a Stones-ra vagy a Zeppelin-re szvsz. Ami pedig a "gitárhősi" pozíciókat illeti, Stradlin meg Slash is valóban jól tekertek, de azért egyikük sem volt egy Jimmy Page, valljuk be... Vhol olvastam, hogy pl. Slash-nek is Brian May volt anno az egyik példaképe...
Meg az is jó, hogy
"I kept the right ones out
And let the wrong ones in
Had an angel of mercy to see me
through all my sins
there were times in my life
when I was goin' insane
tryin' to walk through the
paiiiiiiiiin"
Kár, hogy ez Aerosmith. Nem baj, mostantól ez Guns és Aerosmith topic egyben.
Szóval ez az új album dolog nagyon gyanús nekem, én csak egy élő albumról tudok, azt se tudom hogy mikor, lehet, hogy már meg is jelent, semmi új szám Axl-lel. Az a gyanús, hogy senki se hallott róla semmit, csak itt az indexen nyitott valaki egy topicot, hogy visszatérnek. Én mondjuk nem olvasok semmiféle Wantedot vagy mittudoménmit, de azért csak hallottam volna róla.
Azért reménykedjünk..
Szövegileg a Locomotive a legrulzabb az összes közül...
Gonna have some fun with my frustration
Gonna watch the big screen in my head...
És persze:
I bought me an illusion and I put it on the wall
I let it fill my head with dreams
I had to have them all
(..)
You can use your illusion, let it take it where it may
We live and learn and then sometimes it's best to walk away
Me i'm just here hangin' on, it's my only place to stay at least
For now anyway
I worked too hard for my illusions just to thow them all away...
Hm...nem is hittem volna, hogy még ennyire emléxem rá :-)
Én is nagyon oda-vissza voltam/vagyok a GNR-ért. Ez az egyetlen banda, amit bármikor, bárhol tudok hallgatni. Az uóbbi időben azonban nem sokat hallottam felőlük. Mi ez az új felállás/album, stb??? Aki tud valamit az kérem ne titkolja.
Újat semmit nem tudok mondani,mert nem nagyon követtem figyelemmel az együttest az utóbbi pár évben.
Nem is tudtam,hogy lesz új album,vagy ez most az a GNR,amiben már csak Axl az egyetlen a régi csapatból.Valahogy nem nagyon tudok hinni ebben az új felállásban.Nem mintha valami bajom lenne bárkivel,csak szerintem nem tudják megközelíteni sem azt,amit a régi GNR csinált.Persze attól próbálkozhatnka,de sokan kiábrándultak már a bandából.Az a sok balhé!!!
Na mindegy
"Talk to me softly...there's
Something in your eyes
Don't hang your hand in sorrow
And please don't cry..."
Ennyit akartam.Az idézet nem stimmel ide,de a kedvenc számom a Don't cry !
Ok,en nem vagyok olyan elfogult,de megertelek.
Ertsd meg ember en is orult voltam ertuk ugy 7 eve.Viszont azota kurvara felbomlott sajnos,es a Spagetti sem volt nagy durranas.
Viszont az Illusions rajta kell legyen a TOP 100 albums of the 20.Century-n.Az biztos.
Meghatározó? Ez azért talán kicsit finom szó...amit gitárral el lehet érni, azt ki is hozták. Még ma is ők a királyok, és azok is maradnak. Asszem az ilyen zenekarokat hívják klasszikusoknak, nemde?
ígérem, nem jövök ide, csak ha érdemleges dolgot tudok mondani. nehogy ezt a topikot is szétoffoljuk. és bocs :))))
(különben már átmentünk onnan a LUBBA
"And I don't need your civil war
it feeds the rich while it buries the poor
your power hungry sellin' soldiers
in a human grocery store
ain't that fresh
I don't need your civil war"