nem vagyok mérvadó, mert én semmilyen autóval nem merek v>150-et menni (mi maradna belőlem egy durrdefektnél vajon), de a thalia szerintem sem erre van kitalálva
más, leadtam 15ezres szervízre, kiváncsi vagyok, mit mondanak a klímára
Sziasztok és előre bocs, hogy ide pofátlankodom, de nagyon sokat olvastam a topicot, mert pár hete igen erős elszántság volt bennem, hogy Thaliát vegyek családi használatra. Aztán nem vettem, csak a szolnig jutottam, de ez mindegy is. A topicot nagyon jónak találom, élvezettel olvasom és minden talicskásnak minden jót kívánok. Csak egyetlen megjegyzésem lenne. Prezse lehet, hogy én vagyok egy kicsit nyuszi, de én nem mernék a Thaliával 150- nel hajtani. Ti nem féltek benne egy kicsit ekkora tempónál? Azért ehhez könnyű és keskeny, és a kerekek is keskenyek. Vagy tévednék? Ja és még valami. Nem sajnáljátok így hajtani ezeket a gépeket? Remélem nem voltam nagyon off, csak fúrdallja az oldalam.
Nemrég Olaszországban voltunk egy kollégával (ugyancsak Thalia dCi, 2003 novemberi) és párhuzamosan mértük a fogyasztást, saját kezűleg tankoltuk tele az autókat. Igy azt hiszem abszolút hitelesek a fogyasztási adatok.
400 km országúti fogyasztás (Szeged-Rábafüzes), végig klímával: 4,2 liter mindkettőnknél.
(90-110 km/h) sebességnél.
100% autópálya fogyasztás: 120-140 km/h átlagos sebességnél, (végig klímával) (néha 150-155): 5,1 liter mindkét kocsinál.
(A km-számlálóknál még 1000 km-nél sem volt 1 km eltérés sem)
Ülések védelmében (két 180 cm-es férfi és két 165-170 cm-es hölgy) egybehangzóan állithatom, hogy kitűnően vizsgázott! Hazafelé 1000 km-t egyben jöttünk két 15 perces megállással és minden derék - vagy hátfájás nélkül, szálltunk ki otthon. Én csak dicsérni tudom az ülést!
A kocsik jól mentek, nem volt abszolút semmi gond.
Az viszont igaz, hogy 140 km/h-tól egy kicsit billeg, de hát ez a kocsi nem is erre készült szerintem!
1,4 8V full városi (Budapest) menetben 7,1 liter. Főként munkábajárás (8-9 km-es szakaszok reggel, délután), plusz hétvégén bevásárlás, szaladgálás ide-oda. 3000km van a kocsiban, én meg vagyok elégedve! :-))
Rég jártam errefelé, úgyhogy most pár órám eltelt a visszaolvasgatással... :)
Csak azért írok, mert gondom volt a kocsival, és hátha segít másnak is az infó: hónapok óta, szépen lassan, fokozatosan a kocsi egyre nehezebben indult. Értsd: hosszabb, ill. többszöri indítózás. Tavaly decemberben járt is szerviznél a kocsi (1 éves gari akkor járt le), nem találtak semmit. Aztán lassan kezdtem aggódni, hogy valahol otthagy a kocsi (20x3 sec önindító), úgyhogy megint bevittem a szervizbe (R Dél-pest), és a felső holtponti jeladó hibáját állapították meg. Méltányossági alapon állták a költségek 86%-át (miért pont annyit? :), így a dolog szerencsére kb. 5k pénzembe került.
Ja, és annyit mondtak, hogy másnál is volt már ilyen hiba, és a számítógép vagy rögzíti a hibát, vagy nem. :)
Tegnap megmértem GPS-szel, mennyit téved a kilométeróra. 4-5km/h-val mutat többet, mint a tényleges sebesség. Nincs nagy jelentősége, csak érdekességképpen.
Eddig nagyon jó a kocsi, az 1.4 16v nél az 50% város 50% országúton a 7,8 milyen fogyasztásnak számít?
Várakozók kitartás!
Hát ezeken a fogyasztási adatokon egyelőre csak irigykedek, mert az enyém szerintem 8 fölött lesz (1,4, 8V), fele tank klímával. Szerintem ez dobta meg.
Végsebességi rekord
Még csak az 1.-ről tudok adatot szolgálni, ez 170 km/h. Bár én már 130 felett elég zizinek érzem.
Más.
Felétek mik az új Thaliák árai, mert itt a környéken olyan áron kínálják az Azurokat, hogy le se merem írni, nehogy infarktust kapjanak azok akik még "teljes" áron rendelték.
7végén beszéltem a kereskedőnk helyettesével, aki azt mondta, hogy már náluk van az összes autójuk papírja, csak az a gond, hogy 1 nap max. 4-et tudnak vizsgára vinni.....de azzal bíztatott, hogy a héten meglesz....!
Miután az értékesítőnek elmondtam, hogy a VPOP-nál beragadt kocsinak konkrétan utána tudok nézni és erről néhány nem publikus infót is kapott tőlem, egyből kiderült, hogy a VPOP a papírokat pénteken már kiadta. Most állítólag a Renault-Hungáriá-ban két kis hölgy dolgozza fel a VPOP-től egyszerre megérkezett 350 autó adatait. Nem tudom naponta mennyit tudnak megcsinálni és a különböző szalonok mennyit tudnak kiadni, de remény van! :-) Kár, hogy ez az egész egy kicsit emlékeztet az "átkosban" szokásos várakoztatásokra. :-(
Szüleimnek vettünk a mult héten egy 11 hónapos, 15000-et futott nagyon szép 1.5 dci oasis-t. Valahol azt olvastam, hogy ezek a motorok nem nagyon érik meg még a 100e km-t sem (mármint az adagolóval lehetnek bajok) Mi bizonyosan nem fogunk pancs gázolajat tankolni, az alap molos gázolaj megfelelö, vagy érdemesebb valami spect tankolni? Igazából nem szeretnénk, szinte csak Édesanyám hajtja, vagyis inkább nem hajtja, mert ö 110 felett sosem megy.
Ezek a motorok valóban 30.000-enkint kérik az olajcserét?
én ugyan nem klímáztam, de jól vizsgázott a kocsi, 2 felnőtt+3 gyerek, országút, autópálya, illetve helyi menetek összesen 680km-en át
átlagfogyi 6,1 liter (8V)
"Szerintetek a klíma használata mennyivel dobja meg a fogyasztást normál keretek között?"
Két felnőtt + egy gyerek, fullig pakolt csomagtartó, tempo: 90-130 között helyenként intenzív előzésekkel, végig klímával. Fogyasztás: 6 l. (1,4 8V)
Ha figyelembe veszem, hogy a gyári érték országúton (nem megpakolt kocsival) 5,7 l/100 km, akkor a klíma nem növeli a fogyasztást számottevően. Szerintem sokkal nagyobb szerepe van a vezetési stílusnak.
A 214-es Valeo gyártmány, a 3450-es meg Marelli. Méretbeli különbséget (még) nem tudok, holnap kapom meg a megrendelt Valeo-t (naná) de a háza Marelli. Akkor derül ki nincs-e méretkülönbség.
Nem tudok még összehasonlítani korrekt módon, mert azóta nem volt ugyanolyan telitankos szakaszom. Most ez a "légterelős" etap (visszafele szigorúan 70-75, egyszer előztem is kb 85-tel :-) ) szinte végig légkondival szerintem 5 alatt lesz, de a vitorlába kapaszkodott a szél, többször meg kellett állni megigazítani.
A 30 ezresen azt hiszem, nem kötelező a légszűrő csere (nem fogják automatikusan cserélni, legalábbis nem szabadna), ha a régit hagyod benne, elképzelhető, hogy koszosnak ítélik és cserélni akarják (ha megnézik egyáltalán).
Olyan védelmi berendezés, amely az AE, CTU, R kategóriákba sorolt termékek közül többnek a funkcióját (pl. ugrókódos riasztó és indításgátló) ellátja.
A "D" kategóriájú rendszer azon része, amely minősíthető e szerint a besorolási rendszer szerint, a "D" betűjelzés után megkapja fordított betűrendben a különböző kategóriák jelzéseit (pl.: D CTU54321 AE1).
CTU: Ugrókódos távszabályozós riasztók
Olyan riasztók, amelyeknél a gépjárműbe való bejutás előtt alkalmazandó távszabályozó minden kiadott jelsor után újabb, minden korábbitól különböző jelsort sugároz, illetve a vevő egy elfogadott kódsor után ugyanazt a sorozatot a gépjármű, ill. a riasztó feltételezett élettartamát figyelembe véve többször már nem fogadja el.
A "C" főcsoportba besorolt aktív elektronikus rendszerek, riasztók előzőekben meghatározott alcsoportjaihoz (CT, CTU) a különféle védelmi funkciók teljesítését jelző számjelölések tartoznak:
1: Héjvédelem, nyitásérzékelés
4. Motorblokkolás
R) Rablásgátló berendezés
A rablásgátló olyan védelmi berendezés, amely a járó motorú gépjármű erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel történő elvétele esetén az így megszerzett gépjármű használata ellen nyújt védelmet. A fenti betűjelzés után arab számozással (1, 2, 3) a megszakított áramkörök számát kell jelölni.
ˇ RTU ugrókódos távkezelő
AE1: Egyszerű passzív elektronikus védelmi berendezések
Olyan passzív elektronikus védelmi berendezések, amelyek minden áramkört kódolás nélkül szakítanak meg.
Hi mindenki!!!
3 Személy péntek du M7-es óra szerint 175, csak rövid ideig, DE NAGYON ELÉGEDETT VAGYOK VELE(1,5 DCI). Ha tovább erőltetem lehet, hogy a 180-at eléri, de nem volt szivem hozzá, ja és az Érdin fölfele 100-ról gyorsitva 150-re picit
füstölt:-), (4.-ben 140-nél is!!)
V_ Tibi!!!
A légszürö csere óta hogy alakult a fogyasztásod??
Pénteken megvettem én is(olyan drága volt, hogy nem volt szivem 1-et venni 780huf/db)most 25000Km van benne és vacillálok a rögtöni csere mellet v várjam-e meg a 30000.
Üdv Nagya
Szia Ádám,
Én a 8 szelepes 1,4-essel mentem 4 személlyel 165-öt. Még nem volt vége, még gyorsolt volna, de már eléggé bizonytalannak éreztem.
Ez a futómű tényleg nem a száguldozásra való, hanem hogy a család apraja-nagyja ne harapja el a nyelvét mindenféle úthibák miatt.
Nekem mar volt gondom a légkondival, tavaly nyaron július végén Milano előtt A4 autópálya a legnagyobb melegben légkondi nincs. Itt Olaszban kideritették, hogy elszökött a gáz a rendszerből, mert a hűtő előtt lévő hőcserélő kilyukadt. Az autó akkor volt 2 hónapos!! Mo-n csináltattam meg 120.000 Ft-ba került mindennel együtt. A hőcserélő volt csak 96.000 Ft. A többi munkadij és egyéb. Az autó fél elejét lebontották. Ja, és természetesen garancia nincs (niente), mert külső behatásra történt. Nesze neked. Tehát két kezed kulcsold össze és imádkozz, hogy kisebb legyen a baj. Remélem kevsebbel úszod meg és csak valamelyik tömítés szállt el.
hi
én leszedtem. az enyémben sincs szűrő, pedig úgy adták el (kíváncsi vagyok hogy kiszámlázzák-e majd a pollenszűrő cserét a 30ezres szerviznél). szóval balra kell tekerni és kihúzni egy kicsit és akkor feljön kb 1 cm-t. viszza meg simán vissza kell nyomni. 5.3t fogyaszt a dci 130-nál folyamatos autópálya használat mellett. én sokallom egy kicsit, szerintetek is sok????
és zörög valami benne mintha a kuplung lenne, csak nagyobb gázadásnál és más a hang ha ki van nyomva a kuplung.
hali
Tavasszal átvett az autó.
Szakszervizben végzett pollenszűrő beszerelés előmunkálatait végignéztem, bizton állíthatom, hogy a csavar menetes, mert vissza kellett menni a szakinak csavarhúzóért és a szemem előtt csavarta ki.
Ez a vízcsobogás nálam is megvolt, de kb az első 500 km után megszünt és azóta nem hallottam. El nem tudtam képzelni mi lehet. Mennyire komoly ez a "jelenség", lehet-e következménye?
Persze nem a trabisokat akartam bántani, jó autó is tud lenni csak jó sofőr kell hozzá. Már csak azért sem mert szerintem itt nagyon sokan vannak akik épp ezt a típust cserélték le a thalira, és hát hamarosan te is elfelejtheted a trabi vezetés élményét :))))
Igazad van, de szerintem az én futóművem egy kicsit feszesebb (gyárilag).
Az biztos, hogy nem fogom megismételni.
Egyébként ez az autópályás túraátlagom 9,5 literre jött ki. Ezt én jónak gondolom a teljesítményhez képest.