Mink nem félünk !
Csak a rendőrtől, mert, bár kínosan ügyelek, hogy ne lépjem át a +engedett sebességet ( 10%-nál többel ), de ennek ellenére 1-2x azon kaptam magam, hogy 150-el közlekedem. Merhogy a dög, eztet tuggya minden különösebb erőlködés nélkül. Ja! Dci.
Nem is a hátsó defektel van gond, hanem az elsővel mert irányítási problémák adódnak... Persze nem mindegy a sebesség, mert 150es tempónál már kissé körülményes megtartani az autót.
sziasztok!
már 2001 óta rendszeresen olvasom a fórumot, de még csak most írok először. szóval nem ritkán megyek az anyukám thaliaval 180-200 körül és nem igazán félek vele, mert semmivel sem rosszabb mint a kategóriájában bármely más autó. igaz hogy 1cmrel szélesebb gumi van rajta mint a gyári, de (javítsatok ki ha tévedek)a korszerűbb gumikat azért szerintem úgy alakítják ki hogy a durrdefekt esélyét minimálisra csökkentik. nekem az s40 esemen egyszer volt egy hátsó "durrdefektem" de nem szállt le a gumi a felniről hanem a pereménél körbe kb3cmes szakadások lettek rajta és simán meg tudtam vele állni. egyébként ahogy észrevettem nem én vagyok az egyetlen aki hajta a thaliajat, ugyanis kb. 3 hete balcsi felé utolért egy thalias család és kb. 20kmert mentünk együtt 160-170es tempóban és nem úgy néztek ki mint akiknek halálfélelmük van.
üdv mindenkinek: Chris
Van valakinek tolatóradar az autóban? Milyen típus? Mi a tapasztalat? Beszerelést hogyan oldotta meg? Márkaszervíz 15-20 ezerért vállalná.
Előre is köszi.
A durrdefekt nem sebesség függő. Esetleírás: 18 évvel ezelőtt, Skoda 120L, átadás után 300 km-el, sima úton, szervizben állított keréknyomásokkal, egyenletes 80-al, 18-20 fok, lágy tavaszi szellő és napsütés. Jobb első durrdefekt. Csak a szerencse miatt sikerült megfogni.
nekem 130-nál ment el még a régi 323-as mazdámmal, a sövényben kötöttünk ki
persze nem lehet mindig ebből kiindulni, de én azért ha lehet, pályán is "komótosan" haladok, 110-120 körül
A durrdefekttel sajnos nem lehet mit kezdeni, eleve jó gumit kell választani. A kollégámnak is elszállt az elején osztrák pályán 140 körül, sikerült megfogni az autót, de csak fél óra múlva mert tovább menni...
nem vagyok mérvadó, mert én semmilyen autóval nem merek v>150-et menni (mi maradna belőlem egy durrdefektnél vajon), de a thalia szerintem sem erre van kitalálva
más, leadtam 15ezres szervízre, kiváncsi vagyok, mit mondanak a klímára
Sziasztok és előre bocs, hogy ide pofátlankodom, de nagyon sokat olvastam a topicot, mert pár hete igen erős elszántság volt bennem, hogy Thaliát vegyek családi használatra. Aztán nem vettem, csak a szolnig jutottam, de ez mindegy is. A topicot nagyon jónak találom, élvezettel olvasom és minden talicskásnak minden jót kívánok. Csak egyetlen megjegyzésem lenne. Prezse lehet, hogy én vagyok egy kicsit nyuszi, de én nem mernék a Thaliával 150- nel hajtani. Ti nem féltek benne egy kicsit ekkora tempónál? Azért ehhez könnyű és keskeny, és a kerekek is keskenyek. Vagy tévednék? Ja és még valami. Nem sajnáljátok így hajtani ezeket a gépeket? Remélem nem voltam nagyon off, csak fúrdallja az oldalam.
Nemrég Olaszországban voltunk egy kollégával (ugyancsak Thalia dCi, 2003 novemberi) és párhuzamosan mértük a fogyasztást, saját kezűleg tankoltuk tele az autókat. Igy azt hiszem abszolút hitelesek a fogyasztási adatok.
400 km országúti fogyasztás (Szeged-Rábafüzes), végig klímával: 4,2 liter mindkettőnknél.
(90-110 km/h) sebességnél.
100% autópálya fogyasztás: 120-140 km/h átlagos sebességnél, (végig klímával) (néha 150-155): 5,1 liter mindkét kocsinál.
(A km-számlálóknál még 1000 km-nél sem volt 1 km eltérés sem)
Ülések védelmében (két 180 cm-es férfi és két 165-170 cm-es hölgy) egybehangzóan állithatom, hogy kitűnően vizsgázott! Hazafelé 1000 km-t egyben jöttünk két 15 perces megállással és minden derék - vagy hátfájás nélkül, szálltunk ki otthon. Én csak dicsérni tudom az ülést!
A kocsik jól mentek, nem volt abszolút semmi gond.
Az viszont igaz, hogy 140 km/h-tól egy kicsit billeg, de hát ez a kocsi nem is erre készült szerintem!
1,4 8V full városi (Budapest) menetben 7,1 liter. Főként munkábajárás (8-9 km-es szakaszok reggel, délután), plusz hétvégén bevásárlás, szaladgálás ide-oda. 3000km van a kocsiban, én meg vagyok elégedve! :-))
Rég jártam errefelé, úgyhogy most pár órám eltelt a visszaolvasgatással... :)
Csak azért írok, mert gondom volt a kocsival, és hátha segít másnak is az infó: hónapok óta, szépen lassan, fokozatosan a kocsi egyre nehezebben indult. Értsd: hosszabb, ill. többszöri indítózás. Tavaly decemberben járt is szerviznél a kocsi (1 éves gari akkor járt le), nem találtak semmit. Aztán lassan kezdtem aggódni, hogy valahol otthagy a kocsi (20x3 sec önindító), úgyhogy megint bevittem a szervizbe (R Dél-pest), és a felső holtponti jeladó hibáját állapították meg. Méltányossági alapon állták a költségek 86%-át (miért pont annyit? :), így a dolog szerencsére kb. 5k pénzembe került.
Ja, és annyit mondtak, hogy másnál is volt már ilyen hiba, és a számítógép vagy rögzíti a hibát, vagy nem. :)
Tegnap megmértem GPS-szel, mennyit téved a kilométeróra. 4-5km/h-val mutat többet, mint a tényleges sebesség. Nincs nagy jelentősége, csak érdekességképpen.
Eddig nagyon jó a kocsi, az 1.4 16v nél az 50% város 50% országúton a 7,8 milyen fogyasztásnak számít?
Várakozók kitartás!
Hát ezeken a fogyasztási adatokon egyelőre csak irigykedek, mert az enyém szerintem 8 fölött lesz (1,4, 8V), fele tank klímával. Szerintem ez dobta meg.
Végsebességi rekord
Még csak az 1.-ről tudok adatot szolgálni, ez 170 km/h. Bár én már 130 felett elég zizinek érzem.
Más.
Felétek mik az új Thaliák árai, mert itt a környéken olyan áron kínálják az Azurokat, hogy le se merem írni, nehogy infarktust kapjanak azok akik még "teljes" áron rendelték.
7végén beszéltem a kereskedőnk helyettesével, aki azt mondta, hogy már náluk van az összes autójuk papírja, csak az a gond, hogy 1 nap max. 4-et tudnak vizsgára vinni.....de azzal bíztatott, hogy a héten meglesz....!
Miután az értékesítőnek elmondtam, hogy a VPOP-nál beragadt kocsinak konkrétan utána tudok nézni és erről néhány nem publikus infót is kapott tőlem, egyből kiderült, hogy a VPOP a papírokat pénteken már kiadta. Most állítólag a Renault-Hungáriá-ban két kis hölgy dolgozza fel a VPOP-től egyszerre megérkezett 350 autó adatait. Nem tudom naponta mennyit tudnak megcsinálni és a különböző szalonok mennyit tudnak kiadni, de remény van! :-) Kár, hogy ez az egész egy kicsit emlékeztet az "átkosban" szokásos várakoztatásokra. :-(
Szüleimnek vettünk a mult héten egy 11 hónapos, 15000-et futott nagyon szép 1.5 dci oasis-t. Valahol azt olvastam, hogy ezek a motorok nem nagyon érik meg még a 100e km-t sem (mármint az adagolóval lehetnek bajok) Mi bizonyosan nem fogunk pancs gázolajat tankolni, az alap molos gázolaj megfelelö, vagy érdemesebb valami spect tankolni? Igazából nem szeretnénk, szinte csak Édesanyám hajtja, vagyis inkább nem hajtja, mert ö 110 felett sosem megy.
Ezek a motorok valóban 30.000-enkint kérik az olajcserét?
én ugyan nem klímáztam, de jól vizsgázott a kocsi, 2 felnőtt+3 gyerek, országút, autópálya, illetve helyi menetek összesen 680km-en át
átlagfogyi 6,1 liter (8V)
"Szerintetek a klíma használata mennyivel dobja meg a fogyasztást normál keretek között?"
Két felnőtt + egy gyerek, fullig pakolt csomagtartó, tempo: 90-130 között helyenként intenzív előzésekkel, végig klímával. Fogyasztás: 6 l. (1,4 8V)
Ha figyelembe veszem, hogy a gyári érték országúton (nem megpakolt kocsival) 5,7 l/100 km, akkor a klíma nem növeli a fogyasztást számottevően. Szerintem sokkal nagyobb szerepe van a vezetési stílusnak.
A 214-es Valeo gyártmány, a 3450-es meg Marelli. Méretbeli különbséget (még) nem tudok, holnap kapom meg a megrendelt Valeo-t (naná) de a háza Marelli. Akkor derül ki nincs-e méretkülönbség.