Én egyik helyen sem voltam, de mikor kerestem még az év elején hova menjünk a neten rákerestem ezekre a címszavakra, városokra. És messze Sarti tetszett a legjobban, főleg a fekvése miatt: viszonylag keskeny falu, végig a homokos part mentén, egy kis részen, az ófalunál sziklás. Stavros még csak-csak hasonló, de Olympic Beach az igen távol áll ettől. Thessalonikben jópár éve átutazóban voltam, benn a városban, akkor még nem volt autópálya. Nem vágyom azóta sem tüzetesebben megnézni, annyi elég volt...
A Blue Lagoon-os hajókirándulás pont nektek való lesz, hasonló ahhoz amin voltatok: görög legénység, ugrálás, fürcsizés, pia-kaja... A sartis weboldalon az élménybeszámolók között részletesen leírtam. Búvárszemüveget kötelezően vinni kell!!!:))
A másik a robogózás: a félsziget keleti oldalán sok-sok kis öböl van, ahova le lehet menni, sziklásabb, homokosabb, amilyet csak akartok.
Van még az öszvértúra, ezen mi nem voltunk (a lányomék jövőre már tervbe vették), de erről is van egy jó kis élménybeszámoló.
Szóval jó olvasgatást, nézegetést!!! Én legalábbis nagyon élveztem utazás előtt is, meg után is.
az utazás szervezése előtt én is úgy voltam vele: mindegy hova megyünk, jó idő lesz és jól fogjuk magunkat érezni. Na ez kiemelkedően jól sikerült, ezért is akarunk jövőre ugyanide menni mégegyszer.
Nektek meg jól jön egy biztonsági hátvéd a szállás esetére, nem is olyan vészes a távolság, ha itt nem találtok. Bár szerintem ilyenkor azért már kéne... majd kiserül.
Azért odafigyelek mit viszünk,nekünk évek óta mindig fel van írva mire van kb.szükségünk 2hetes nyaraláshoz,ezért tul.képpen puskázunk az előző évi leírásból.
Beszéltem ma juniorral,el vannak,mint a befőtt,idő jó,víz szintén,megpróbál appartmannt keresni nekünk,mert ha nem lesz esetleg ott,olyan amilyen kellene akkor nem oda megyünk,hanem máshová.
Nekem édesmindegy hol lógatom a lábamat a tengerparton,a lényeg úgyis a pihenésen van,kikapcsolódás,semmittevés.....meg ilyesmi:))
Egyébként néhány szót még az odaútról:a szerb-macedón határon szerda hajnalban csak 1/2 órát vártak,viszont a macedón-görög határon,EU-sáv ide vagy oda,mégis 1egész óráig tartott mire átjutottak.
Most épp csak egy percre beugrottam ide, de ha lesz időm feltétlenül megnézem a képeidet.
Két évvel ezelőtt voltunk Stavroson, előtte pár évvel Olympic Beachen, és akkor mi szinte az összes fakultatív programot végigjártuk. (Ezekről a helyekről ugyanoda indulnak programok, mint Sartiról.) Voltunk az athosi hajókázáson is. Az tényleg csodálatos látvány, na meg a sirályok a hajó körül... Vicces volt.
A fürdőzős-vacsizós hajókázást lehet, hogy kipróbáljuk. Egyszer Korfun voltunk ilyenen, az nagyon klassz volt. Volt zene, tánc, ouzo minden mennyiségben, a kapitány (egy "igazi" görög) nagyon jó fej volt. (Hú, ma este meg is nézem a fényképeket..., egy kicsit nosztalgiázni.)
A Meteora kolostorok is meseszépek, és Athén is. Thessalonikitől viszont nem voltam elájulva.
Azt sem tudom hol áll a fejem,totális a káosz,teljesen váratlanul még 2héttel előrébb kellett hoznom a szabimat,nejem is csak tegnap délután tudta meg,hogy megyünk a hétvégén a görögökhöz.
Még jó,hogy nem foglaltam le előre semmit sem,így lehet tologatni az indulás időpontját.
Ma eddig,és még ezután is szaladgálás van,lesz...biztosítóhoz,ide-oda,mindent elintézni,bevásárolni..ajjajj......de azért nincs okom panaszra,mert végülis szabadságon leszek 2hétig!!:-))
A barlang Petralona nevü helyen van, Chalkidiki északibb részén, oda is van fak.program.
Amit feltétlenül javaslok az egy hajókázós kirándulás, ebböl többféle is van. Az egyik az Athos félsziget kolostorait járja végig, egy másik fürdözös és a Kassandra félsziget egyik városában áll meg (Toroneos a neve) és van több helyen fürcsizös, vacsizós, mi ezen voltunk, iiiisteni volt (Blue Lagoon a neve).
A robogózás is klassz. Ha visszamenöleg belenézel az irományaimba, megtalálod a képeink elérhetöségét, ill. én melyik weboldal segítségét vettem leginkább igénybe indulás elött.
Köszi a jókívánságokat! Aranyos vagy! Remélem a (görög) istenek is meghallgatják... :)))
Már órák óta a Sarti környékén lévő látnivalókat keresgélem.
Fakultatív programra nem hiszem, hogy befizetünk majd, mert már jártunk Athénban, a Meteoráknál, Thesszalonikiben... És amúgy is jobb egyénileg felfedezni mindent...
Valószínűleg robogót bérelünk majd egy hétre, és azzal járjuk be a környéket.
A Narancspartot biztos, hogy nem hagyjuk ki... Gyönyörű lehet!
Biztos jó móka az öszvértúra is a hegyekbe...
Valaki említett egy barlangot is a közelben, de nem nem tudom már, hogy hol olvastam....
Mondjatok még ötleteket, hogy hová érdemes elmenni, mit érdemes megnézni? Akár robogóval, hajóval, helyi busszal, vagy vonattal...
Sziasztok!
Én pár éve voltam, de az árak nem voltak vészesek. A központban lévő ABC-kben nem érdemes vásárolni, mert a pár utcával arrébb lévőkben sokkal olcsóbban kapsz meg mindent. (Minket a telepített idegenvezető elvitt egy boltba és azt mondta itt várásoljunk, mert ez a legjobb hely!- de csak a jattért tette, mert az egyik legdrágább volt). A kenyér, tej, zsemlék 10-20%-al voltak drágábbak mint itthon, szerintem alig észrevehető. Az utcán árult gyros-ok ára 400-700 forint körül volt. Étteremben a tipikus görög kaják (gyros, muszaka, ...) 900-1400 forint/fő áron vannak. Nagyon sok helyen beszélnek magyarul, vagy van magyar nyelvű étlap!
(Ide tartozik, hogy nagyon meglepődtem mikor egy elegáns étteremben vacsoráztunk és kimentem pisilni és a vécé gugolós volt!)
Amit szerintem feltétlenül meg kell kóstolni, az a palacsintájuk(creppes)! Egy hatalmas (30-40cm) vasplatnin sütik az utcán. Mikor kész megtöltik kérésedre édes vagy sós töltelékkel: édes-kakaó, banán-csoki, csoki, puding Sós- sonka, öntetek, gomba, zöldségek. Nekem a banános-csokoládés ízlett a legjobban szerintem felejthetetlen!
Kb. 6-700 forintba kerül.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Ma délután megtaláltuk az ideális utat Sartira: szeptember 2-án indulunk és 14-én jövünk haza (13 nap/14 éj).
Az Aeolus nevű utazási irodánál fizettük be, fejenként 40.300 Ft, plusz a biztosítás.
A Rena nevű stúdió lesz a szállásunk, ami 80 m-re van a tengerparttól és 200 m-re Sarti központjától.
Már csak jó időt kell rendelni arra az időre, és akkor minden tökéletes lesz!
Talán valakit érdekel néhány apró információ,utazás görögországba macedónián keresztül témában:kedd este 20órai indulással a szerbeken+macedónokon keresztül 12,5óra alatt a junior már Asprovaltán volt.1x fizetett a szerbeknél bírságot gyors(?)hajtásért,előszőr 1500YUD volt a tarifa,de aztán jó lett a 12EUR is,többet egyelőre nem tudok.
Szállást találtak,igaz kicsit nehézkesen,mert Vrasna+Asprovalta tele van!!Mégis sikerült 30EUR-ért klímás+SAT-TV-s apartmannt felkutatniuk.
Úgy néz ki mi is indulunk a görögökhöz 2 hétre,,valószínüleg szombat este,még mindig nincs eldöntve pontosan hová.....
Mi tavaly szept 17-24-ig voltunk Sartin és nagyon jó időnk volt végig!Este kicsit hűvös volt,egy kardigán azért kellett,de nem volt hideg!!Eső sem esett,és a víz is nagyon jó volt.
Ha nem ragaszkodsz Sartihoz, akkor a Helios Club Travelnek is vannak 13 nap, 10 éjszakás útjaik Vrasnába. Ez Stavros és Asprovalta között található falu. Inkább nyugodt település, de azért bőven van szórakozási lehetőség a parti sétányon. Ide most az út busz+szállás aug.18-tól aug. 30-ig 37.900,-Ft. Van honlapja is az irodának, ha jól emlékszem http://www.heliostravel.hu . Egyébként Bp. VI. kerben az Aradi utcában van az irodájuk.
Az az igazság, hogy nem szeretnénk útitársként csatlakozni senkihez, mert idén olyan romantikus, "édeskettesben" nyaralásra vágyunk. A baráti körünkkel is mehetnénk, de most egy kis magányra van szükségünk, kemény volt az elmúlt fél év.
Köszi a tippet! Megnéztem az oldalt, amit ajánlottál!
Még egy kérdésem lenne, mielőtt nekiállok telefonálgatni: ha külön foglalok szállást pl. a Sithonia Travelnél, és külön a buszt, amivel odajutok, akkor nem jóval drágábban jön ki, mintha egyben egy "akciós csomagot" (tehát busz+szállást) fizetnék?
Már a hazai irodáknál is próbálkoztam ezzel, az egyiknél a buszon nem volt már hely, a másiknak szabad apartmanja nem volt. Gondoltam, hogy összehozom a kettőt, de így 60.000 Ft alatt nem sikerült kihozni az árat.
Olyan 30-40ezer körüli összeget terveztünk be, sajna ennél drágább most nem fér bele :(((
Szia ...kicsi... Nézz át a sarti.lap.hu-ra "sarti részletesen lapra ott talán tudnak segíteni.Megadják a kinti Sithonia Travel tell. számát ott magyarul is beszélnek.Tegyél fel bátran kérdéseket és a Szabó Attila nevü Úr mindenben korrekten segít.Most jött haza.
Köszi a választ! Megnéztem neten a Halkidiki Tours honlapját, a Triphon apartman tényleg nagyon szimpi. Remegő térdekkel mentem a telefonhoz, hogy "ugye van még hely 2 fő részére", de jött a lesújtó válasz... :(((
Felhívtam a Dias Zeust is, nekik is már csak szeptember 3-ra van helyük.
Idén mindenki Sartira akar utazni????
Minden évben ilyen későn szoktuk befizetni a nyaralást, nem is volt még gond soha, simán válogathattunk a helyek közül. De idén nagyon korán betelt minden...
13 nap 10 éjszakás utakat a Halkidiki Tours is szervez Sartira. Az általuk ajánlott Triphon apartman nagyon jó. Én is ebben nyaraltam még 1998-ban. Közvetlen tengerparti, a zsúfoltságtól messzebb van, de üzletek kb. 100 méterre. Ezzel csak az lehet a gond, hogy ez egy Debreceni iroda, és nem érinti Budapestet az útvonala, mert Debrecen - Berettyóújfalu - Békéscsaba - Orosháza - Szeged - után megy Sartiba.
A Dias Zeus egy nagyon jó iroda. Korrektek, nekem legalább is ez a tapasztalatom. Nyugodtan utazhatsz velük, nem fognak kint hagyni.