Persze száguldozni is ésszel kell. Szerintem senki sem azért írta le a száguldozási élményeit, mert nótórius száguldó, csak egyszerűen kipróbálta a kocsit.Én is kíváncsi vagyok a kocsi, és a saját képességeimre. És természetesen, ha a gyerkőc hátul ül én is óvatosabb vagyok, én nem bravúroskodom. Remélem megnyugtattalak? (én sem mennék 170-nel a thaliával, de egy ferrarival már lehet, hogy kipróbálnám)
A 170-t nem én, hanem férjem produkálta. Először amikor meghallottam hogy mennyivel ment, inkább a kocsit féltettem, mert nála ez a megszokott tempó. Én azt a 130-t ha tudom nyomom, és akkor érzem igazán az autó képességeit. Sokszor az is a bajom, hogy nem igazán tudom hajtani.Szerintem 90 felett kezdi igazán jól érezni magát az autó.
Sajnos tudom (nejem is érintett), de ha a meleget ki is bírja az ember (a mai autók teteje igen pici, minden oldalról elcsíp belőle az íves ablak, így az utastér szinte issza a meleget), akkor is csak hosszabb úton enyhül esetleg a tünet, aztán meg ugyebár ki kell szállni. De lehet próbálkozni, szívből kívánom, hogy hozzon eredményt!
Gratula az uj verdahoz! Lehetek a keresztapja? :-)
A Thalia tempohoz annyit, hogy autopalyan esetleg lehet kiserletezni 130 fole vinni, de csak ha tok uresa palya, egyebkent oroszrulett a dolog. Volt mar a kezem alatt par auto es barmennyire szeretem a Thaliam el kell mondani, hogy kiszamithatatlan es instabil 130 folott a futomuve... Jo gumival feljavithato a dolog, de csodat az sem tesz. Senki ne varjon csodat, ebben a katgoriaban ez van, vagy a Fabia kokemeny agyat is szetrazo bar stabilabb futomuve, no komforttal...
A durr es defekt tema, hat ott mar mindegy ha az elson kapod, 40 felett, jozan esz, a rutin es egy marek szerencse, ebbe kapaszkodhat az ember ilyenkor...
Sziasztok
Mindíg arra gondolok, hogy a két tökmagnak esélye sincs hogy ha valami történik kivédje, hiszen nem tudja követni az eseményeket, ők csak utaznak. Hát még ha alszanak békésen. Lehet, hogy eltúlzott felelősségérzet de nem tudok velük együtt száguldozni. Még egyedül csak-csak de akkor meg a takarékosság miatt nem nyomom csak ha muszáj.
Eddig szerencsére 28 év alatt egyszer sem kellett kipróbálnom a szerencsémet.
Érdeklődnék valaki tudja-e mennyibe kerül egy új 1.4-es renault(clio) komplett motorja. Esetleg hol lehetne ennek utánna járni illetve hol lehetne beszerezni?
Ha nem lenne klímám valószínűleg nem babráltam volna vele. Igazándiból a (pollen?)szűrő jelentőségét a klíma hőcserélő védelme miatt tartom fontosabbnak, mint az utastér szűrése. Ha nincs klíma, nyáron ablak leengedés nélkül felforrsz. Akkor meg minek a szűrő, ha az ablak le van engedve?
még egy kérdés:
tudom hogy volt már kérdés, de a választ nem láttam, tehát klima nélküli kocsiba is lehet pollenszűrőt barkácsolni? Illetve valaki próbálta-e már?
Neked is gratulálok, sok sikert és boldogságot hozzá!
A legpoénabb az volt a dologban, hogy kértük, ha mehetünk érte, legalább 2 nappal előtte szóljon, mert 80 km-re lakunk onnan. Erre ma szól, hogy még ma menjünk az átadásra :o)))
De a lényeg, hogy holnap már furikázhatok Vele :o)))
én csak 140-et mondtam...mivel előbb montad, hogy nem próbáltad még, ezért hidd el hogy szinte veszélyérzet nélkül lehet 140-el haladni-manőverezni vele (autópálya)...ebben mások is meg fognak erősíteni valszeg....150 körül se volt gáz, csak fülre a motornak (1.4 8v) nem esett már jól...
a 175-ös kerekek szerintem meg nem keskenyek a kategoriához képest...
Gratulálok. Nekem a csütörtök-pénteket ajánlották fel az átvételre. Én a pénteket választottam. Március 26-i megrendelés. Ennyi az átfutás. :-(
Ezt számolja bele mindenki, aki új Thaliát akar venni! Mikorra kellene? és onnan visszaszámolni a megrendeléshez.
száguldozás...nálunk 140-nél még nem jelzett a családi vészjelző (2 tökmag), pedig régebben a korábbi autónkban (E30 bömös) már 130-nál lassításra ösztökéltek....
Hát nem tudom, lehet hogy csak én nem száguldoznék százötvennel családdal a hátam mögött??? Semmilyen autóval, Thaliával meg pláne nem. Magas, keskeny, nem tudom elképzelin, hogy úgy fekszi az utat, mint egy Passat. Motorikusan biztos bírja, a futómű, fékek is megfelelők, ABS, légzsák biztonsági öv biztos ok, törésteszt ****, de akkor sem. Nem erre találták ki!!! Ja és nem csak rajtam múlik minden, hanem a közlekedés többi résztvevőin is. Tehát szerintem potenciális életveszély a talicskával 150-nel menni. Mondjuk agy Passat, BMW ok, de egy talicskának legyen elég max 130 Km/h. Nem azért mert "az csak talicska" hanem egyszerűen észérvek miatt. A biztonságunk miatt!!!
száguldozás...nálunk 140-nél még nem jelzett a családi vészjelző (2 tökmag), pedig régebben a korábbi autónkban (E30 bömös) már 130-nál lassításra ösztökéltek....de én se érzem veszélyesnek...felette már nem is annyira szeret menni (1,4 8v), a végsebesség 165-nél állt meg felcuccolva (nem forszírozva..)
a fogyi vegyes 6,1, full város 7,2 - de a hétvégén kap egy metabondos kezelést, hátha javul még..
Ma voltam a szervízben a dCi-mel és kérdésemre elmonták, hogy 30 000-nél, vagy két év után kell cserélni olajat, elötte felesleges. Persze, ha akarod, akkor kicserélik külön kérésre, de nem kötelező. Ha engem kérdezel maradjon. Én olyan 15000-nél cseréltettem, mert éppen a szervízben volt dolgom és azóta a lelkem nyugodtabb.
Egyébként a Róbert Károly krt.-i Renault Budapestnél járt az autóm. Csináltak egy diagnosztikát, az első övfeszítőnél találtak valami hibát, ami miatt az egész légzsák rendszer hibát jelzett. Ezt megjavították, megzsírozták a kuplungot, beállították a futóművet és leszigetelték a tetőantennát. Ezért fizettem 16000 pénzt. Holnap (ma?) felhívnak anyósülésoldali légzsák kikapcsoló kapcsoló ügyben, mert az tropa, hogy mennyibe is kerül. Az eljárás korrekt volt, ezért valszeg. ez lesz a szervíze az autómnak.
Meg tudja valaki mondani,hogy az Azure-ban/2 hónapos/Marelli vagy Valeo légkondi van?Pollenszűrőt beraktuk házilag,de az egyik szervízben a 3500Ft-os fedőt akarják adni,a másikban meg a 215Ft-osat.Melyik kell bele?
Durrdefekt ügyben van nekem is tapasztalatom
bár most csak ijedezek mert nekem nem volt ilyen drámai (a megoldás annál inkább). Citroen xm. 110-nél jobb első defekt. szinte semmit nem vettem észre, csak a nagy zajt. Sebességfüggő a szervo benne és alig hatott vissza. A durvább: gyöngyös és 60 között egy elhagyott teherautóalkatrészre mentem (sárfogó felfüggesztés) és az összes jobboldali gumim kidurrant. (golf 2) itt is csak lassitani kellett és bosszankodni. nem volt 2 pótkerék.
hali
a 15e-s szerviz nekem is 4250-be került. Nem tudom ki irta hogy a R Hatvan szervíz a környék legdrágább szervize, de ez nem igaz! 4250 a rezsióradíj és a szervizek között csk ennyi különbség van (anyagi téren) mert az aklatrészek ugyanannyiba kerülnek mindenhol. Szóval jól dolgoztak, gyorsak voltak, kávéval kínáltak, és kaptam egy igazi rönós kulcstartót (még cikkszáma is van). Úgyhogy ezt már kirakhatom a kocsmába elvágólag a mobiltelefonnal (90fok) :)