“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Nekem az nem tetszik, hogy nem egyforma mércével méri a zaklatási ügyeket.A ballibsiknél ok. Másutt nem. Hosszan mentegeti a Havast. Azt a vén zaklatót.
Ez a rész tényleg zűrös, de ott van, hogy attól is félnek a történet szerint, hogy a feleségeik majd zsarolni fogják őket a kölkökkel. Igaz, ahhoz sem kell házasnak lenni.
Kétsége amúgy senkinek se legyen nagyon afelől, hogy a riportalany valójában nem létezik és a szerző agymenését olvashatjuk, ő meg beleszőtt a történetbe példát mindenre és a minden ellenkezőjére is.:)
"A memória úgy van szerkesztve mindannyiunkban, mint egy hagyma. Az első düh élmény van például a düh-hagymának a kellős közepén, és akkor minden olyan élmény, amiben düh volt, a mostani pillanatig, az mind rárakódik a hagymára. És hogyha most dühös leszek, akkor az egész hagyma rezonál bennem. Tehát az érzelmeim erőssége attól függ, hogy milyen nagy a hagyma. Te nagyon erősen, felhangosítva érzed azt, ami mindannyiunkban benne van. A fájdalom és a szeparáció közötti kapcsolat mindannyiunkat befolyásol. Ha az anya deprimált, a picinek keményen kell dolgoznia azért, hogy az anyja figyelmét magára vonja. És tovább van egyedül, mint van rá kapacitása. Abban a pillanatban, mikor egy pici azt gondolja, hogy nincs ott az anyja, akkor rémesen megijed. Nem csak halálfélelme van, hanem attól fél, hogy egy párduc, egy tigris, egy ragadozó jön és meg fogja enni. Ki lesz radírozva, szét lesz tépve. Ez bennünk van filogenetikailag, vagy az evolúción keresztül. Ha nem tudunk az anyánkba belekapaszkodni, akkor halálfélelmünk van. Te minden egyedüllét-érzésnél tulajdonképpen sírni szeretnél, hogy jöjjön valaki. S amikor sírtál, az anyád nem jött. És jön a halálfélelem. Na most mit lehet ezzel kezdeni?"
Én is szívattam meg a nagy csalódásom után egy-két rendesnek tűnő srácot, aki tök odavolt értem, de én annyira szét voltam csúszva lelkileg, hogy csak a hibát kerestem bennük. Mondom, mi huszonévesek sz...runk egymásra. Fiúk is, lányok is.
Az talán jó kiindulópont lehet, hogy a bántalmazás valami olyasmi, amikor az egyik fél tendenciózusan elkezd uralkodni, hatalmaskodni a másik felett, eligazítva, kontrollálva nap mint nap megmondja neki a tutit. A bántalmazó egy olyan ember, aki indokolatlan előjogokat osztogat magának és úgy véli, az ő szava, az ő kényelme és biztonsága többet ér, mint a másiké a kapcsolatban, mint a többieké a családban.
Gondolom ezt sem sikerült értelmezned. Esetleg találj ki valami más szót a bántalmazás helyett.
– Gyereke már két barátnőmnek is van. Igaz, egyiküknél se volt még esküvő. A srácok úgy félnek a házasságtól, mint a tűztől. Az a bajuk, hogy ha válás lesz, miből fizetik a gyerektartást, meg majd a csaj zsarolja őket a gyerekkel...A többségük ebben nőtt fel, tök megértem, hogy paráznak.
– De mégis, honnan tudod, hogy egy pasi – mondjuk a mostani – komolyan akar tőled valamit, vagy csak az idődet húzza?
– Sehonnan. Várok. A mai srácokhoz rengeteg idő meg türelem kell, mert ők is félnek. Előbb tutira akarnak menni veled, hogy tényleg jó társ vagy-e, nem vered-e át, aztán majd talán beléd szeretnek.
A DK a 16. időközi önkormányzati választásra készülve közölt képeket az általuk támogatott momentumos jelöltről, Kóczán Károlyról, aki a rákosszentmihályi uszoda közelében mutatkozott be. A 444 vette észre, hogy a második képen Photoshoppal hamisítottak érdeklődőket a jelölt köré.
Ha a nemzeti konzultáción az emberek megerősítik szükségességét, lesz olyan támogatás, amely kifejezetten a fiatalok életkezdését segíti - mondta Novák Katain, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Novák Katalin elmondta, a nemzeti konzultációban rákérdeznek arra is, hogyegyetértenek-e azzal az emberek, hogy nagyon nehéz önállóan elindulni, ekkor van szükség támogatásra, kezdőtőkére.
Ha ebben megerősítést kapnak, meg kell találni a támogatás módját - szögezte le az államtitkár.
Novák Katalin kedden jelentette be, hogy még az idén,december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára. Közölte azt is, hogy a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt.
Novák Katalin ennek kapcsán az M1-en elmondta, ez a program bevált. Csaknem 400 ezer emberen tudtak segíteni mostanáig, és sok az érdeklődő. Arról is beszélt, hogy jelenleg valaki vagy ápolási díjat, vagy családtámogatást kap, amelyik a nagyobb összeg.Ha a parlament megszavazza az ezzel kapcsolatos módosítást, akkor a gyermekek otthoni ápolása után mindenki egységesen 100 ezer forintot fog kapni. Ha pedig van a családban még egy gyermek, utána megkapja a családtámogatást.A gyermekek otthongondozási díja (gyod) összegét 2022-ig további három lépésben, az akkori minimálbér összegére emelik. Emellett 2022-ig, szintén több lépésben, összesen 30 százalékkal emelik azoknak a támogatását is, akik nem gyermekeikről, hanem más hozzátartozójukról gondoskodnak.