Mondjuk az, hogy egy európai kocsi biztonságos igen relatív megközelítés. Mit értünk biztonságon? Ekkora sebességnél már figyelembe kell venni az emberi tényezőket is. 140-es sebességnél elszenvedett baleset 80%-ban végzetes kimenetelü. Mindegy, hogy borulás, fontális, avagy más típusú ütközés, fának, más autónak. Én csak azt mondom, hogy a Thália ebből a szempontból nem tartozik abba a kategóriába amit ehhez a tempóhoz, úgymond autópályára alakítottak ki. Ez egy családi autó és nem egy autópályás kocsi. Vannak a városi autók, az egyterüek, a csládi autók, túraautók, sportkocsik, autópályás verdák, stb. A Thalia nem arra hivatott, hogy 150-160-nal záguldozzunk vele, hanem arra, hogy tempósan (120) és kényelmesen UTAZZUNK. Erre tervezték, ennek megfelelőek a paraméterei és a technikai megoldásai is. Egyszerűen arányítsuk a szélességét a magasságával, a kerék szélességét,a felüggesztést, a rugózást, a kerék szélességét. Ez nem egy autópályás gyorskocsi!
A gyorshajtáshoz hozzászólva:Debrecenből mentem Pestre,Polgártól autópálya+4 felnőtt+150-160 km/h végig,teljesen nyugodt voltam,nagyon simán ment a kocsi,csak a fogyasztás volt kicsit magas kb 9 liter:)) 1.4 8V
Sztem egy európai autógyár modellje, hiába keleti piacra szánták, hiába olcsó, nem engedheti meg magának, hogy egy normális tempóval (140, max 150) autózva ne legyen biztonságos.
Dci-sek! Ti milyen tempóval hajtjátok a gépeteket autópályán.
Még mindig várom a pollenszűrőre a márkajavaslatokat (É-Pest)
1,5 DCI motoros Thalia vásárlása elött állok, de nem tudom, hogy mennyire jó vétel. Tapasztalatokat, véleményeket ötletek várok ezzel kapcsolatban. Pl. fogyasztás, végsebbeség, futóm?, biztonság, tipikus hibák, megbizhatóság, stb.
Én is sok mindent hallottam a riasztóbeszerelés-garancia témában. Utánajártam és a következőket tudtam meg:
Ha a komputer-körbe nem történik beavatkozás, nem vész el a garancia ha minősített (vagyis nem barkácsolt) riasztót szereltettek be szakemberrel (de nem kell márkaszervíznek lennie, bármit is mond a márkaszervíz).
Ha a szervíz akadékoskodik, egy ún. tiltónyilatkozatot kell kérni tőle, melyben kijelenti, hogy elvész a garancia, ha máshol szereltetsz riasztót. Ezzel a Fogyasztóvédelemhez lehet(ne) fordulni, de ez nem szokott bekövetkezni, mert a szervíz ilyenkor visszakozik és nem ad ki ilyen nyilatkozatot.
Viszont van olyan beavatkozás, amikor tényleg elveszik az elektromos (és nem a teljes)garancia:
bozonyos több elektromos ponton beavatkozó immók módosíthatják annyira a gyújtás áramkörét, hogy nem él a gari. De ezt a beszerelőnek előre kell (ene) jelezni.
A sima gyújtásblokkolás nem tartozik ebbe a körbe.
Én egyébként annak a híve vagyok, hogy a váltózárat és a riasztót külön helyen rakják bele, ne a kereskedőnél. Lehet, hogy paranoia, de talán nem.
Gratulálok Dohonyiznak és Vulkannak az új kocsikhoz!
Sziasztok!Olvasom,hogy némelyik tulajdonosnak milyen sokat kell várni az autójára.Nekünk nagyon gördülékenyen ment az egész autóvétel,2,5 hét alatt megvolt az autó.Miskolcon vettük a R.Girardinál,nagyon meg voltunk velük elégedve.
Adtak hozzá gumiszőnyeget,és a BM kedvezményt,amiből megvolt a riasztó.Az elakadásjelzőért és az E.Ü. csomagért nem kellett fizetni.BOSZI70 köszi az üléshuzat tippet,ha jól emlékszem te raktad fel a címet.Postán megjött 1hét alatt.Nagyon szuper,3 gyerek nyúzza.
A Caesar 215-ösben szerintem minden benne van, amire nagyon szükség van, ha meg nagyon el akarják lopni, úgyis elviszik, még ha telerakom éjjelre pitbullokkal, akkor is :o)))))
Meg a nélkülem töltött idejéne 90 százalékát úgyis zárt kertben, beriasztózott grazsban fogja tölteni...szóval...:-)
jah a regisztrációs adó miatt a megnövekedett vételárra, állítólag nemrég óta már 240.000.-! engedmény van a azure dCi-kre (legalábbis én ennyi kedvezményt kaptam)
váltózár már (kérésemre)alapban lesze benne Defendlock 2911 és ráadaásul még beletették az alapárba, és így tökjó :)
a riasztót, hol fogod berakatni? lehet én is azt választom ha normális szervíz ami papírt ad róla és megnyugtat, hogy ez nem fog garanciális elektromos problémákat okozni
lesz valami kiegészítő a raisztóhoz? vagy cask az alapok?
Nagyon szép a Te autód is, sok sikert, boldogságot és rövid ügyintézést hozzá! :-))
A riasztó végül is (anyagiak hiányában) a Caesar 215-ös lesz benne + egy váltózár....bár én nem ezt terveztem, hanem a Zsuga666 által is ajánlott Piramis 1.0....de hát ez van. Erről is csak jókat hallottam több helyről is.
A váltózár már benne van, Defend-Lock 2911 tpusú, a riasztót jövő héten rakatom bele.
Itt azt mondták, hogy bármilyen típusú riasztó jó bele, csak normáis szervíz rakja bele...:o)
A garancia a rendeltetésszerű használat melletti meghibásodásokra terjed ki. Nem tartoznak alá a kopó, elhasználódó jellegű dolgok, mint pl. gumi, fékbetét.
A garancia fenntartásához időnként el kell menni kötelező szervizre, ahol átvizsgálják a kocsit, lecserélik az olajat, ilyesmi.
Ezt nyilván fizetni kell, hiszen garancia alá nem tartozó dolgokat munkákat végeznek el.
Olvasgatom itt szinte folyamatosan / kb naponta / a beírásokat, s csak egy valamit nem értek!
Tulajdonképpen mit értünk garancia alatt??
Mert olvasom ki mennyit és miért fizetgetett a szervízben... KIcsit lelombozódtam....Vagy csak én vagyok figyelmetlen... A nagy 30000-es szervíznél sem igazán értem pedig többször elolvastam mitől vannak különbségek szervíz és zservíz között.... Volt valaki akinek valamit megcsináltak garanciába????
na megjött a gép a telepre, már csak a papírokat intézik(tük ma) remélem nem lessz fennakadás, ha minden jól megy jövőhét szerdán már vezethetem :)( aztán majd kiderül
dohonyiz: riasztó ügyben mi a helyzet? mert ragaszkodnak hozzá ha a risztó miatt lesz vmi elektromos hiba (mégha ők is szerelik be) akkor nem fognak vele foglalkozni, és ők csak a gyárit (cobrát)tudják ajánlani
addig is itt egy kép (bocs ha nagy lenne, remélem megjelenik):
Ha nem vagyok nagyon ráérős kedvemben, én is 150-170 között szoktam menni autópályán (nappal, száraz úton) a kocsival (1.4 16V) -- emelkedőn 140-150, lejtőn 170-175. :) Nem ültem sokféle kocsiban (a Thalia előtt egy lomha Astrám volt, előtte meg polski fiat, Skoda 100), úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de én sem érzem, hogy különösebben veszélyes lenne ez a sebesség.
Bár, 160 felett már az oldalszelet eléggé megérezni. Most kérdezek egy hülyeséget: a lágy(abb) futómű, vagy akár a keskenyebb gumi miért gond nagy sebességnél?
Nekem is hasonlo tapasztalataim voltak a del pesti szervizben, rovid: eleg szar markaszerviz. Helyette ajanlom a kozponti Renault Haz szervizt, Robert K. krt.
En is mindig fel orat vartam mire elokerult egy unott kepu felkopasz fiatal urge es nagy kolletlenul felvette a hibat. A szervizbe en sem mehettem be. A kuplungos mizeriaval mikor 3. alkalommal jartam ott, vittem 7-8 oldalt kinyomtatva az itteni hozzaszolasokbol. A mechanikus fonok rogton kinevette es azt mondta ez mind hulyeseg. De megis keptelenek voltak megcsinalni. Ennyi eleg is roluk. A RH szervizben elsore megcsinaltak es sokkal korrektebbek az emberrel. Ott meg nem kellett varni a munkafelvetelnel mint a del pestinel. Nem tudom hogy kepzelik ezt, odamegy az ember es mar ott felhuzza magat hogy szarnak a fejere es ott acsorog magaban mire vegre jon valaki aki hulyenek is nezi. Aki tudka probalgasson masik szervizt mert nem egyformak szerencsere, vannak jobbak is.
A dísztárcsák ellopása után jött a kellemetlenebb élmény: betörték a bal hátsó rögzített ablakot.
A dél-pesti szervizbe vittem a kocsit. Tapasztalatok:
- meg kellett rendelni az üveget, mert nem volt raktáron. Az üveg az ígért időpontban megérkezett.
- a munkafelvétel 20 percet vett igénybe, pedig egyedüli ügyfél voltam,
- a munka kb. 50 percig tartott, de a műhelybe nem mehettem be. (Eddig valamennyi szervizben megengedték, hogy kísérővel bemenjek.)
- 19 ezret fizettem (14 az üveg, a többi munkadíj).
- A kormányra, a váltókarra és a kézifékre fóliát tettek, így nem lett koszos.
ami a sebességet és az úttartást illeti, nagyon nem tudok hozzászólni, mivel soha semmilyen autóval nem "száguldoztam" még; sokszor előfordul persze, hogy előzni kell, de mögötted már jön a másik, és akkor 140-150 is előfordul, de csak másodpercekre
de igazából nincs összehasonlítási alapom
a fizika törvényei viszont minden autónál ugyanazok, és nem mindegy, hogy egy fékezés után mennyivel csapódsz be
Ezzel nem ertek egyet. 130 fole nem szabadna menni szerinted thaliaval? Nem tudom milyen az autod, de a mienkkel(Thalia2 1.4 8v) semmi gond 160-170 korul sem. Mult hetvegen igy mentunk Pestrol Gyorig. Haztol hazig 1 ora volt az ut. Nem kiszamithatatlan es nem instabil. Gyari GY gumik vannak az auton es a futomu is tokeletes. Nem raz 170-nel sem. Csukott szemmel meg nem mondanad a kulonbseget a 140 es 170 kozott. Joval tobbet fogyaszt ilyen sebessegnel de az uttartasa nagyon jo. Egyebkent pont 130-nal 5. sebessegben a leggyengebb a motor, ott eri csak el a 4000-es fordulatot es alig gyorsul. Ha kicsit nyomod meg neki akkor 140-150 korul(4500rpm) elkezd huzni. Azert nem Trabirol van szo ami 90-nel mar visit.
sajnos nem részletezték, scak megemlítették a szervízlapon a problémát, melléírták, hogy garanciális, és viszlát. szerintem nem lehetett bonyolult probléma, inkább valami elektromos vagy szoftveres, amit a "kompjúter" egyből kimutathatott, mert ahogy néztem, igazából hozzá se nyúltak a kezelőszervekhez.
Persze száguldozni is ésszel kell. Szerintem senki sem azért írta le a száguldozási élményeit, mert nótórius száguldó, csak egyszerűen kipróbálta a kocsit.Én is kíváncsi vagyok a kocsi, és a saját képességeimre. És természetesen, ha a gyerkőc hátul ül én is óvatosabb vagyok, én nem bravúroskodom. Remélem megnyugtattalak? (én sem mennék 170-nel a thaliával, de egy ferrarival már lehet, hogy kipróbálnám)