Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 155
OFF: A sor eleji space-ek elűnnek. Most megpróbálozom a <PRE>...</PRE> tagek használatával:

Ez itt
előre
formázott szöveg

Nos?

Előzmény: fabee (154)
fabee Creative Commons License 2003.04.03 0 0 154
... pedig eskuszom, raktam 'space'-eket a sorok ele, hogy egymas alatt legyenek a kettospontok...
Előzmény: fabee (153)
fabee Creative Commons License 2003.04.03 0 0 153
Tomi13 es a tobbiek!

WesternUnionos tarifak:
-$50: $13
$51-$100: $14
$101-$200: $21
$201-$300: $27
$301-$400: $32
$401-$500: $37
$501-$750: $42
$751-$1000: $47
$1001-$1250: $55
$1251-$1500: $60
$1501-$1750: $70
$1751-$2000: $80
$2001-$2500: $100

Mindegy, hogy honnan-hova.

Nem olcso, de legalabb gyors.

Előzmény: Tomi13 (148)
turboboci Creative Commons License 2003.04.01 0 0 152
Tipikus :)
Sokan arra is lusták, hogy felvegyék a pénzt. Ott dekkol hetekig a WU-nál, mire elmegy és felveszi.
Na ezért őrült népszerű az amcsiknál a Paypal.
Ki se kell mozdulni a lakásból, 100% internetes vásárlás.
Előzmény: westpoint (151)
westpoint Creative Commons License 2003.04.01 0 0 151
hi!

Egy kis helyesbítés: most néztem, hogy az e-mailben küldött postavény márc 31-ei dátummal van ellátva. Ezek szerint a fickó csak most dobta fel a csomagot talán megijedt a feljelentéstől... :O
Erre kiváncsi leszek!
Egyébként beszéltem is vele telefonon, és csak mindig igérgetett. Szal gyanús volt azért.

wp

Előzmény: westpoint (150)
westpoint Creative Commons License 2003.04.01 0 0 150
Hello!

Én már többször licitáltam e-bay.de-n, eddig vinyl lemezekre. igazi ritkaságokat lehet kifogni egyébként!! Ha még szerencséje is van az embernek, akkor potom áron : )))))))))))
Igaz kicsit sokba kerül a posta 3-6 Euro között mérettől és biztosítástól függöen, de azért még
igy is megéri. Hozzáteszem, hogy én is tértivevényes borítékban küldöm a pénzt, kartonlap között.
Még a visszajáró 1 E-t is visszaküldte egy srác. ; ))
És amiért írok: kb 2 hónapja egy műszaki cuccra ugrottam be, könnyű dolgom volt, mert én voltam az
egyetlen ajánlattevő. 170 E lett az ár.

Van aki járatos a német postacsomagok áraiban?

a csomag kb 4 kg, méretre kb akkor mint egy számítógép billentyűzet, talán 10 cm-rel hosszabb.
ezért az eladó 50 Euro szállítási költséget kért, biztosítással együtt. Ez reális ár?
Sima halandó csomag, nem légiposta.
a 220 E-t át is utaltam neki (boritékban mégsem küldök ekkora összeget), igy mondjuk a 10 E-s utalási jutalék még elenyészönek tűnik.

Március 3-n adta fel a csomit, de még nem érkezett Magyarországra (a Bp-i központ szerint). Az eladó azt írta, hogy kért egy "Nachstellungsantrag"-ot a német postánál, hogy megállapítsák, hogy hol a csomag. Ez eltarthat 2 hétig???? kicsit fura nekem, igaz németország azért jóval nagyobb mint Mo.
Végre valahára elküldte nekem a csomag feladóvevényét a fickó e-mailben, miután már "megfenyegettem", hogy feljelentem, ha nem kapok bizonyítékot a feladásról : I

Most kb ott tart a dolog, hogy Németo. és Mo. között van valahol a levegöben a csomag. (persze ha feladták ténylegesen (önirónia : )))))) ) ).
Nektek milyen hamar/lassan értek ide a cuccok???
A lemezeim, amiket korábban rendeltem, azok pár hét alatt itt voltak. Csomagnál ennyire lassú a posta.

üdv: wp

UI: eddig pozitiv tapasztalataim voltak az e-bay-jel, remélem ez az eset is jól végződik majd. I )

Ordas Farkas Creative Commons License 2003.04.01 0 0 149
kb 20 dollár :-(((

viszont az ebay jóváírt a soha meg nem érkezett 120 dolláros digitfénykézőből 87,5 dollárt. Jó, mi?

Előzmény: Tomi13 (148)
Tomi13 Creative Commons License 2003.04.01 0 0 148
Tudja vki hogy a ha western union-on keresztűl rakok fel pénzt akkor mennyit kell nekik fizetni?50 dollár alatti összegről lenne szó és Hong Kong-ba kéne utalni.
Köszi:Tomi
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.30 0 0 147
Biztos hogy le lehet mert 'alolam' mar leallitottak egyet, pedig nagyon ra voltam mar izgulva...
Előzmény: K L F - Mate (145)
turboboci Creative Commons License 2003.03.30 0 0 146
Nem kaphatsz negatívot, viszont az ebay listing feet bukod. Ezen kívül nem lehet sűrűn használni, mert úgy értelmezik, hogy a reserve feet akarod megspórolni azzal, hogy idő előtt leállítod az aukciót, mert alacsony az ár.
Előzmény: K L F - Mate (145)
K L F - Mate Creative Commons License 2003.03.30 0 0 145
egy ebay-es kérdés :

ha elindítunk egy aukciót (mi vagyunk az eladók) , azt le lehet állítani (cancel) mindenféle következmény nélkül? (tehát ha valaki már bebiddelt rá, és én leállítom, akkor adhat negatívot?)

turboboci Creative Commons License 2003.03.27 0 0 144
"honnan tudtad, hogy már a vámhivatalban van?"

Kiértesítettek hétfőn.

Előzmény: _paha_ (143)
_paha_ Creative Commons License 2003.03.27 0 0 143
még 1 kérdés? honnan tudtad, hogy már a vámhivatalban van? mert gondolom nem ők szóltak... /-:

Előzmény: turboboci (141)
_paha_ Creative Commons License 2003.03.27 0 0 142
szerintem sajnos nem fognak krumplit kapálni, ugyanis egyrészt nem eu országokból ugyanúgy lesz vám, másrészt meg úgyit találnak nekik valami hasonló színvonalú állást... /-:

de azért köszi az infót, hasznos volt!!!

Előzmény: turboboci (141)
turboboci Creative Commons License 2003.03.27 0 0 141
Amerikából rendeltem 1200 dolláért gépeket, szállítás USPS Global Express Mail (ennyibe kerül).
Ez tracking-elhető és gyors, 19-én adták fel, 20- án pakolták repülőre, 23-án érkezett.
Bementem az Orzyba, 40 perc alatt kint volt.
Máskor is jól működött ez az út.
Speditőrrel viszont szívtam rendesen más alkalommal. Szerintem az egész csak a lenyúlásról szól, a vámosokkal összejátszva próbálják fejni a vállalkozásokat. A könyvelőm adott a vámhivatalban kontaktot és tarifát (5 rongy v. márkás pia), úgy fél óra alatt kint lett volna a cucc. Lett belőle két hét.
Tanulság: magánszemélyként és ne vállalkozásként hozassatok cuccot, ha nem muszáj és normális szállítási csatornán!
A speditőr cégek pofátlan tetvek, a vámosok úgyszintén (tisztelet a kevés kivételnek). EU-csatlakozás egyetlen pozitívuma számomra, hogy elmehetnek krumplit kapálni, mert nem lesz rájuk szükség.
inglisvumenke Creative Commons License 2003.03.26 0 0 140
Köszi, tegnap én is felhívtam őket, az én cuccom is 10.-n ért be hozzájuk, most a vámosok ülnek rajta, nem tudni, hogy meddig...

Azért ez egy kicsit felháborító, hogy Németországból 2 nap alatt kimegy a cucc, a ****** magyar hivatalnokok meg heteket ülnek rajta!!!! Azzal indokolják, hogy közeleg a husvét, megnőtt a csomagok száma, ha-ha :)

Jelentkezek, ha megjön végre.

Előzmény: Hét (139)
Hét Creative Commons License 2003.03.26 0 0 139
Bocsánat, hogy eddig nem írtam. De a válasz az explicit, és implicit kérdésekre.

Vámot a postai vámhivatalban kell majd fizetni, ahol szerintem egyből bevasalják az import áfát is.
Orczy téren van.

Kicsit az utóbbi időben erőteljesen lelassult az ügyintézés, mert új folyamatot vezetttek be a vámolás során, és ennek tökéletes elsajátítása nem várható a közeljövőben, tehát lassúak lesznek a csomagok. Nekem március 10-én érkezett be a csomagom, és még nem sikerült elvámolni. Azzal bíztattak, egyrészt valószínű, hogy 1 hónapon belül meglesz, és jővőre már teljesen flottul fog menni az egész (mert tagjai leszünk az EU-nak, és nem kerül a vámosokhoz). Persze túlzok egy kicsit, mert azt mondták, hogy ha betanulják az új folyamatot, akkor már gyorsabb lesz az ügyintézés.
Érdeklődni egyébként a 4776534-en lehet.

FDG7

_paha_ Creative Commons License 2003.03.25 0 0 138
de aggódom, de ezen kívül semmit nem tudok tenni... /-: én amerikából rendeltem egyébként...

nézd meg a www.posta.hu-t, ott biztosan találsz telefonszámot!

vámot mindenképp kell fizetned szerintem, áfát nem tudom.

úgy ismered a postát, mint akit lehet sürgetni?!?!

Előzmény: inglisvumenke (136)
inglisvumenke Creative Commons License 2003.03.24 0 0 137
Kösz az infokat, ezt fogom tenni.
Vámot + ÁFÁ-t mikor-hogy-hol kell fizetni?
Előzmény: Hét (135)
inglisvumenke Creative Commons License 2003.03.24 0 0 136
És nem aggódsz miatta? Te is a német eBayről rendelted?

Besétálni nehezen tudnék, nem pesti vagyok. Tudnál adni telcsiszámot esetleg..?

Ezek szerint valószínű, hogy kell majd vámot fizetnem? És ÁFÁ-t? Lehet őket valahogy sürgetni?

Előzmény: _paha_ (133)
Hét Creative Commons License 2003.03.24 0 0 135
Szia!

Az a helyzet, hogy nekem is márc. 4-én adtak postára egy csomagot, és még mindig a vámosoknál tanyázik. Két hete szerdán érkezett meg, azóta a vámkezelésen üldögél. Már kétszer érdeklődtem, de sajnos semmit nem tudtak mondani. Csak amit már leírtam. Ha nagyon aggódsz a posta telefonszáma 4776300 kérd a nemzetközi postacsomag információt. Ha 2 kg-nál nehezebb a csomag, akkor név alapján megkeresik, ha könnyebb akkor csak a regisztrálási szám alapján tudnak keresni.
Az ajándékról: mindegy szinte, hogy a gép dobozára ráírattad, hogy ajándék, mert ha felbontják, aminek van némi esélye, akkor tuti, hogy elvámolják, ami 8% vám és 25% import áfa.

FDG7

Előzmény: inglisvumenke (131)
edk440 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 134
Íme a vonatkozó jogszabályok. A 120 euró értékhatár postai küldés esetén is él, ha ajándékról van szó. [Vhr. 265. § (4)]

Ed

1995. évi C. törvény a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról

(a végrehajtásáról szóló 45/1996. (III. 25.) Korm. rendelettel egységes szerkezetben)

Vhr. 1. §
(2) Amennyiben a tv. vagy e rendelet fizetési kötelezettség, vámkedvezmény vagy vámmentesség megállapításához értékösszeget határoz meg, úgy az értékösszeg alatt az ezerkettőszáz euró forintra átszámított és ezer forintra kerekített összegét kell figyelembe venni. Az eurónak a tárgyévben alkalmazandó, forintra átszámított összegét a tárgyévet megelőző év utolsó előtti szerdáján (ha ez munkaszüneti nap, akkor a következő munkanapon) megállapított hivatalos MNB deviza középárfolyam alapján kell meghatározni. Ezen összeget a pénzügyminiszter a Magyar Közlönyben a tárgyévet megelőző év utolsó hónapjának 25. napjáig teszi közzé.

Vhr. 265. §
(3) A természetes személyek által behozott vagy általuk fuvarozásra külföldön feladott nem kereskedelmi jellegű vámáruk után nem kell a vámot megfizetni, ha azok személyenkénti együttes értéke az 1. § (2) bekezdésében meghatározott érték egyezer forintra kerekített 10%-át nem haladja meg. Ezt a kedvezményt az (5) bekezdésben meghatározottakon túl, a
vámkedvezményes értékhatárt meghaladó egyedi értékű vámáruk, továbbá a jövedéki termékek vámkezelése során nem lehet alkalmazni. A kedvezményt egy árura összevonni együtt utazó családtagok esetében sem lehet. Ez a kedvezmény a természetes személyt többszöri beutazás esetén is csak naponta egy alkalommal illeti meg.

(4) A természetes személyek részére fuvarozóval vagy posta útján külföldről ellenszolgáltatás nélkül beküldött nem kereskedelmi jellegű vámáruk után nem kell a vámot megfizetni, ha azok címzettenkénti együttes értéke az e rendelet 1. § (2) bekezdésében meghatározott érték egyezer forintra kerekített 10%-át nem haladja meg. Ezt a kedvezményt . az (5) bekezdésben meghatározottakon túl . a vámkedvezményes értékhatárt meghaladó egyedi értékű vámáruk, továbbá a jövedéki termékek vámkezelése során nem lehet alkalmazni.

(5) A tv. 124. §-ában foglaltakra figyelemmel a (3) és (4) bekezdésben meghatározott vámkedvezmény nem alkalmazható a vámbűncselekmény (csempészet, vámorgazdaság), vámszabálysértés tárgyát képező vámárukra, továbbá a vámraktárban átvett vámárukra.

Előzmény: IWC-FAN (130)
_paha_ Creative Commons License 2003.03.24 0 0 133
már írtam korábban erről valamelyik kapcsolódó topicban...

Attól félek, hogy lenyúlják a vámosok, vagy a magyar postán a kedves alkalmazottak, és én fogok szívni. Megvan a csomag feladási száma, ez alapján lehet reklamálni, ha nem jön meg? Megtéríti a posta a kárt? Hol érdeklődjek a csomag helyét illetően?

mivel van feladási számod, a legjobban teszed, ha már most beséltálsz az Orczy téren lévő nagypostára és ott megkeresed a vámügyintézést. azt hiszem 4. emelet. ott egy kedves hölgy megnézi, hogy náluk (vámon) van-e. ha nincs, irány a 4. emelett, ott egy morcos nő a szám alapján utánanéz, ha van kedve... o-:
szerintem lenyúlni nem fogják (ha nem lenne nyomonkövethető, akkor simál lenyúlnák), csak ülnek rajta kurva sokáig... nekem 1x egy szar dvd-m "jött" 1 hónapig, most meg már majd' 2 hónapja várok 1 objektívre...

Előzmény: inglisvumenke (131)
Hét Creative Commons License 2003.03.24 0 0 132
Úgy tűnik két különböző dologról beszéltünk. Én a postán kérdeztem meg egy vámos úriembert, hogy mikor vámolják el a tételeket. A válasz az volt, hogy 22 euró alatt vámmentes. Ha ajándékként, tehát nem visszterhes vagyonátruházásként jön akkor pedig 28200 Ft-ig nem kell vámot fizetni. Tényleg kétszer rákérdeztem. De most már itt az ideje, hogy a jogszabályokat is alaposan átnézzem.

FDG7
Előzmény: IWC-FAN (130)
inglisvumenke Creative Commons License 2003.03.24 0 0 131
Hol érdeklődtél utána, a magyar postán, vagy a németen?

Én márc. 4.-n rendeltem egy 420 EUR értékű digit gépet a német ebay-től, de még mindig nem jött meg. Érdeklődtem az eladónál, aki utána érdeklődött a Deutsche Postnál. Ott azt mondták, hogy márc. 6.-n elhagyta a csomag No.-t, és az optimális szállítási idő 10 munkanap (az múlt kedd volt), és legkésőbb most keddre (holnap) meg kell érkeznie...

Ráírattam a csomagra, hogy ajándék, így -állítólag- nem kell se vámot, se áfát fizetni... meglátjuk. Ha felbontják a határon, akkor nem valószínű, hogy meghatja őket, hogy rá van írva, hogy ajándék. Attól félek, hogy lenyúlják a vámosok, vagy a magyar postán a kedves alkalmazottak, és én fogok szívni. Megvan a csomag feladási száma, ez alapján lehet reklamálni, ha nem jön meg? Megtéríti a posta a kárt? Hol érdeklődjek a csomag helyét illetően?

Ahh, csak jönne már meg a cucc...
Mikor kezdjek komolyan aggódni?

Előzmény: Hét (127)
IWC-FAN Creative Commons License 2003.03.24 0 0 130
Helló! Attól tartok, hogy tévedsz. Ugyanis ez a 120 eurós érték az utasforgalomra vonatkozik, azaz ha külföldről Te hozod be az árut. A postai küldemények más vámszabályok alá esnek, sajnos.
Előzmény: edk440 (128)
Hét Creative Commons License 2003.03.24 0 0 129
Érdekes nekem egy vámos mondta ezeket a számokat, amiket itt korábban leírtam, és kétszer is rákérdeztem.

FDG7
Előzmény: edk440 (128)
edk440 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 128
Helyesen: 120 euróig. Forintban ez a pillanatnyi árfolyamtól függően változik.

Ed

Előzmény: IWC-FAN (126)
Hét Creative Commons License 2003.03.20 0 0 127
Szia!

Nekem általában két hétnél gyorsabban nem érkezik meg. Most viszont már majdnem három hét a legutolsó, de a postán utánaérdeklődtem, és már múlt hét szerdán megérkezett (vagy kedden), csak még nem sikerült (épületen belül) megoldani azt, hogy most el kell-e vámolni vagy sem.

Üdv

FDG7

Előzmény: IWC-FAN (126)
IWC-FAN Creative Commons License 2003.03.20 0 0 126
Helló! Van valakinek tapasztalata, hogy Németországból hány nap alatt jönnek meg a küldemények? Nekem márc. 8-án adta fel az eladó, és eddig még semmi...Lehet, hogy a vám ül rajta, mert 40 euró az érték?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!