A "Lélek" létezését régóta kutatja az emberiség - ahogyan az agyműködésel is ezt teszi. Vajon hol állunk tudományos szinten és mi a vallások álláspontja?
Az egysejtűnél nem jöhet máshonnan "túlélési jel" (vagyis ingerületátvitel nincs) - csakis úgy, hogy az egysejtű anyaga tartalmazza az Élet jelét - amit az én hitem szerint Isten adta.
Ami innen rám tartozik, az a Felsőlélek, arra pedig a válasz az, hogy az az isteni rész, amely minden ide leinkarnálódott egyéni lélek "kísérője". Minden lélekhez van rendelve egy ilyen rész Istenből, egy belső guru, aki segít, ha visszaállítod Vele a kapcsolatodat. A keleti vallásoknál, főleg a hinduknál ez az első bizonyíték Istenre, ha a kapcsolatod visszaállítódik Vele. Vagyis a Felsőlélek nem más, mint Isten egy kiterjedési formája.
Elmentem buddhistát keresni....körülményes lesz, mert most épp ateista-űzés miatt ki vagyok egy hétre tiltva az egyik ilyenből......
Ezt a kérdést feszegettem én is, amikor az volt a kérdésem, hogy aki materialista, nevezze nevén legyen szíves az élő anyagot. (Csak azt ne mondja, hogy az a citoplazma - mert ez nem arra válasz, amit kérdezek.) Egyébként a kérdés úgy is érdekes, hogy a különböző létformák közül hol jelenik meg a Lélek. Mart egy egysejtűben, vagy akár egy fában egyszerűen nincs létjogosultsága, jelentősége.
A teremtés kontrában azzal etették a búrámat az evósok, hogy sejt szinten a túlélési jelet, az egyik sejt küldi a másiknak. Ha megszünik a jel, akkor ugye jön a sejtpusztulás. De az egysejtűnek ki küld jelet? Szóval ha a lélek tartja fenn az életjel kibocsátást, akkor érthető az egész szervezeti működés. De anélkül nemigazán.
Meditáld át. Nem erről ír konkrétan, csak valahogy hiányzik a tudomány mai állásából, hogy konkrétan honnan jön a túlélési jel a sejt számára, és ha nem jön, akkor miért nem?
Sir ! Kérve kérem, ne hülyézzen le senkit, mert a töltött pisztoly a zongorán van. A zongora pedig a 10. emeleten !
Szóval - szerintem a Lélek az összekötő kapocs Isten és Ön között Sir. Ezenkívül kapocs a külvilág felé is. Végső soron pedig összekötő kapocs a spirituális léte és a materiális léte között - az agyon keresztül. Ez látszik logikus kapcsolatláncnak.
Se materializmus nincs a kenyeremre kenve, se töltött Arkangyal.......Hogy Te Szent Pétertől mit kapsz majd ezért....már kezdhetsz készülődni a magyarázattal.:D
Nem tudom már. Szálljunk le a kaja témáról, akkor megnyugszanak a bélbolyhaim, ingerület érkezik az agyba, hogy pocak tele, innen tájékoztatás a Léleknek. Lélek megnyugszik. FÚÚÚÚ....de hosszú út.
Először definiáld a lélek fogalmát, mert lehet hogy egészen más dolgokról beszélünk. Mondhatom, hogy a "kvakka-kvakka" létezik és ez bizonyos, és lehülyézhetlek, ha te ezt tagadod, ám amíg nem definiáltuk a "kvakka-kvakka" jelentését úgy, hogy mindkettőnk számára érthető legyen, képtelenek vagyunk vitázni róla.