megneztem tennap videjon a femme fatale-t. nagyon nagyon rossz volt. a jelek szerint briandepalma bacsi is orexik es kezd szeni... ööö szentimentalis lenni.
Nektek megjelent a plakat? Nekem eloszor nem akart, aztan miutan kiprobaltam a linket, mar bejott!
Tobbiek nem lattak semmit? Varom a kritikakat, velemenyeket!
Alapjaban veve nem rossz film, csak kicsit limonde, kicsit hemzseg a sablonoktol, es a romantikus szal is kicsit eroltetett. A ket foszereplo, Matthew Davis es Kate Bosworth:
Vegul is, azt hiszem ebbol a temabol, marmint a sportfilmbe oltott romantika, tobbet nem nagyon lehetett volna kihozni.
Viszont a szorfos jelenetek tenyleg szepen kivitelezettek, es elvezhetoek voltak, de egy ido utan mar itt is csak magukat tudtak ismetelni az alkotok:
Feltunik tovabba egy nagy kedvencem, Michelle Rodriguez, de csak egy mellekszerepben:
John Stockwell rendezonek, ugy erezem hatarozott visszalepes az Orult es gyonyoru utan, itt nem sikerult semmi mondanivalot csempeszni a kepek ala.
Viszont, ami a legjobban idegesitett, egy ujabb kritikan aluli szinkron! Nemelyik szereplonek olyan idegesito hangja volt, hogy elvette a kedvemet az egesztol. Sipitoztak, visitottak, idiotak nyogdecseltek, es meg a Baloghmix studio a nevet adta ehhez a szemethez!
Ettol fuggetlenul egy szeretni valo film, ha valaki felre akarja tenni az agyat masfel orara, erdemes megtekinteni:)
ha dvd kiadásról van szó, akkor felejtsd el: a forgalmazóknak általában SEMMI beleszólásuk sincs a feliratozásba. a stúdió csináltatja azokat külföldről, s rendesen elkéri az árát. hülye lennének megválni ettől a haszontól, pedig tényleg pofonegyszerű lenne, hogy olyanok fordítsák a filmeket, akik értenek is hozzá...
mozifilm esetében van számos profi szinkronstúdió profi feliratozókkal, akiknek "elővételi joguk" van a legtöbb forgalmazónál, vagy simán többéves szerződésük. de ha ragaszkodsz a dologhoz, akkor fordulj bizalommal a magyarországi filmforgalmazókhoz...
Tegyük fel, hogy van egy film, amit te szeretnél felíratozni.
A film még nem jelent meg.
Azt szeretnéd, hogy a te verziód szerepeljen (tehát saját szakálladra lefordítod otthon, te te szeretnél vele piacra kerülni).
Nem tudni, melyik kiadó fogja forgalmazni.
Kérdés:
cím, név, telefonszám: KIHEZ KELL FORDULNOD???!!!
a bruce almighty telleg feledheto, bar nagyon frappans a cim magyar forditasaban az a kis nyelvijatek :) es en is asszittem tokjo lesz, a bemutato alapjan. pont azt a trailert lattam, amikor megy a hatterben az a snap szam, es meg nem sejtesz semmit, de tudod h jon az i've got the poweres szoveg, es pont akkor megjelenik ez a barom. hat kifekudtem tole :)
Aztan lattam ma a Minden6o cimu filmecsket, es igen nagyon csalodtam benne.
Egy igazi Hollywoodi panelekbol osszetakolt tucatvigjatek:( Pedig en tenyleg csipem Jim Carrey-t es minden eloitelettol mentesen mentem be a filmre, de valahogy tobbet asitoztam alatta, mint amennyit nevettem.
Lehet, hogy az is rontott az osszkepen, hogy nem szinkronizaltak a filmet (egy vigjateknal azt hiszem ez elvarhato), raadasul a filmben sok feher szin van, a feher feliratot meg alig lehetett elolvasni ezen jelenetekben.
De amin a szinkron sem segit, nevetseges a vegen az a sok moralizalas, mintha egy oktatofilmre ultem volna be kisiskolasok szamara, szeressuk egymast, szep az elet, es vannak fontosabb dolgok a penznel... valahogy nem ezt vartam ettol a filmtol:)
Azert persze volt par jo poen, de valahogy tobbet vartam...
A rendezo, Tom Shadyac, epp Jimmel beszeli meg a kovetkezo jelenetet:
En meg Lalo schifrint nem ismertem, de mar utananeztem, gondolom rola az eredeti Mission Impossible theme miatt kellett volna hallanom:) Hoppsz, mit lattam:) Lesz MI3!:)
Alan Silvestrit en is szeretem, es mivel nem jelenik meg a kepe nalam, ime egy masik foto:
Aztan, akit meg meg kell emlitenem, noha csak egy filmzenejet ismerem (The end of the affair), az megis talan a kedvencem, Michael Nyman:
kesobbi trailerekben mar lehet, de a legelsoben meg nem (vagy nem tom, de en lattam ojat amiben meg nem a sajat zeneje volt, aztan lattam ojat amiben mar igen). es az elobbi jobb volt :)