Mi 94-óta szinte minden nyáron július-augusztusban Ho-ban nyaralunk, ebből már hétszer kempigeztünk. Mindig két hétre megyünk, mert egy hét az nem nyaralás. Az utóbbi három évben kettőnknek lakókocsival, villannyal, 100-120 ezer forintot fizettünk a kempingdíjat. Az autópálya se olcsó, 1400-1600 kilométeren a lakót vontatva a Megane (1600 köbcenti, 110LE) 10-11 litert fogyaszt százon. Nem olcsó nyaralás, de még olcsóbb árért se mennék az Olaszokhoz. Imádjuk Dalmáciát, már alig várom. Szóval a kempingezés a lakókocsis kategóriánál nem az olcsóság miatt népszerű, hanem ezt szeretjük, és ez ennyibe kerül.
Mi Horvátországba járunk pár éve camperolni, és valóban sok magyar kemping drágább, de van olcsóbb is. Tavaly pl. jún. 12-26-ig voltunk a szállásunk mindennel együtt volt 351 Euro, ez akkor kb 95000 Ft- volt 2 felnőtt 1 gyermek, autó+Bódé+Áram. Szerintem igazából az utazás drágitja meg az út 1300Km Kb 29000 Ft az autópálya díj 15200 Ft és a bíztosítás 16000 Ft (3 főre) Ezt, ha össze számoljuk már tényleg nem olyan olcsó, és még nincs benne a költő pénz, mert úgye az sem árt.
2 éve Kiskunmajsán voltunk 2 hétig fűrdő belépővel együtt fízetünk 85000 Ft-ot ebből 39000 Ft- volt a fűrdő belépő. Az út 320 Km ami kb 7000 Ft
Én is a balatonon nyaraltam gyerek koromba és imádtam, de mióta lejutottam a Tengerre teljesen megfertőzőtt.
Balcsira olyankor szoktunk járni, mikor már 30fok fölött van az időjárás, Még előre nem tudom most meg mondani de biztos, hogy elmegyek Almádiba a nyáron.
Ahogy hallom az időjárás előre jelentést. Elég meleg nyarunk lesz.
Te, ezek nem beszéltek össze - hanem ez egy és ugyanaz a cég. A régi, kádárista Balatontourist - immár Zrt-sedett verziója.
Ezért mondtam nektek, hogy tökmindegy hová mentek - occsóbb (ezekkel a szolgáltatásokkal) nem lesz.
Akkor meg gyertek ide, legalább elhülyéskedünk meg elhajózgatunk együtt - sőt, nekem lent lesznek a szerszámaim és a kisgépeim is - ha netán valami barkácsolni- vagy fejleszteni-való akad a bódétokon - akkor azt is meg lehet ott ejteni.
Én tavalyelőtt Tomajon voltam - egy nagyon guszta magánkempingben (amelyiknek köze sincs ehhez a lánchoz) - hááát, ugyanazok az árak voltak ott is - semmi újat nem prezentáltak azok sem. .
http://www.szallaskereso.hu/siofok/aranypart_kemping/ar.php http://www.balatontourist.hu/balaton/egyseg.php?id=36&sid=c7199417771627f36bcaa92c94824353 Ugyan, azok az árak vannak."Mintha össze beszéltek volna"
Azért óvatosan azzal a "horvát occsósággal" - mert hallottam én olyat, hogy indulás előtt sokkal olcsóbb volt az a Horvátország...mint visszaérkezéskor.
Annyira "occsó" volt az a nyaralás, hogy a végére már rá kellett húzni minuszba a kártyára - még szerencse, hogy volt némi limitje a banknál az illetőnek.
Sokan mondják, hogy az az olcsóság már csak egy legenda...és akik arrébb is merészkednek azt állítják, hogy ugyannyiért simán dekkolhattak volna akár Olaszországban is. .
Hááát, ha a jó oldalát nézzük, hát tényleg másképp nem engedhetném meg magamnak, hogy a Balaton vízétől 5 méterre lakjak 4 és fél hónapig....szolgáltatásokkal együtt - 6 személyre szóló teljes jogositvánnyal+kutya.
Ráadásul nekem így a hajóm kikötése is benne van - amiért más azért elég keményen szokott fizetgetni.
Ez összesen 136 nap vagyis 1.654 Ft/nap jön ki, ha elosztjuk. Ha nem is 6-an, hanem csak 4-en vannak ott...már nem is olyan tragikus, ugye?
Más nyelven: 6 euró naponta - mindenestül - villannyal, hideg-melegvizzel, ...szóval mindennel - vagyis ez 1 euró/nap/személy.
Azért, mondjuk, azt nehezen tudom elhinni, hogy napi 1 euróért máshol ennél sokkal többet adnának..de hát ki tudja? .
Nézegettem,az árakat. Nem túl biztatók,majd meg látjuk. Nyáron, a horváti tengerpartra is elakarok jutni. Azt mondják, az se drágább mint a Balatoni árak.
Hát nem kis összeg 225000Ft.De ha úgy vesszük májustól szeptemberig nem sok. De viszont Balatoni panoráma mindent meg ér. Nálunk csoda lenne, ha valami évről évre nem emelkedne . Már kíváncsi leszek én is, hogy mennyiért tudok majd kempingezni a Balcsinál . Tavaly augusztusban 3500-Ft/nap volt a lakóval. Máshol 7000Ft kértek volna. Lehet hogy vadkempigezés is lesz.” ahogy isszugy mondadana”
Hát nem szoktad még meg, hogy Magyarországon csak a minőség és a szolgáltatások színvonala alacsonyak - azok árai...azok nem.
De így van ez minden banán-köztársaságban...hisz Moszkva vagy Bukkarest is drágább mint mondjuk Párizs.
Vegyél valamit a Vaterán - és nézd meg mennyi ugyanaz az angol E-Bayen. Elájulsz, garantálom. A Vaterán egy 5 éves, használt, enyhén karcolt GPS-ért például simán elkérik a 40-50 ezer Ft-ot. Nyugaton kiröhögnének vele.
Vagy hol tudák én 1000 euróért eladni egy ilyen 20 éves lakokócsit - mint amit én vettem - mondjuk Hollandiában? Ugyan már.
Ahova te mész, abban mi van? A bódé helye+autóparkolás, kemping-szolgáltatások, hideg-melegvizes blokk, mosoda, villany, kutya, strand ? Gondolom ez mind benne van. .
Az a 225ezres sáv azért nem semmi! Én kb ugyanennyit fogok fizetni áprilistól szeptemberig szóló szezonjegyért, egy felkapott (értsd: nem a legolcsóbb!!!) kempingben, egy olyan országban, ahol az átlagkereset kb 8 szoros
Ne félj semmit, sokkal biztosabb az, hogy eljön a tavasz - mint az, hogy a szezonra szükséges lóvé is összeáll időre.
Csak halkan jegyzem meg, hogy az én szezonbérletem 30 ezerrel ment fel tavaly óta.
Így hát én a 225 ezres sávban vagyok - amit leszek szíves május elsejéig lecsengetni - ha birtokba akarom venni a parcellámat. Márpedig azt akarom.
Jó, persze, ezért (elvben) 6-an nyaralhatnánk egész szezonban - meg mondanak olyat is, hogy "ennyi pénzt más elver 2 személyre - akár egy 10 napos útazással is"...dehát amikor "csengetni" kell, akkor ez sovány vígasz.
Sőt, még az is igaz, hogy egy (nem feltétlenül vízparti) hétvégi-háznak is vannak ám költségei ...ha laknak benne, ha nem.
Namindegy - ha majd összejövünk ott, elmondhatjátok nekem hogy megérte-e szerintetek...vagy nem annyira? :-)))) .
Ime egy jelentéktelennek látszó kép - amelyik elég sok információt hordoz mégis. Ime.
1) A kép tavaly Május 7-én készült, a kedvenc tanya-helyemen. Vagyis látszik az, hogy bár ez még jócskán tavasz...azért zöld-ügyileg elég tűrhetően néznek ki a dolgok ott.
2) A korai dátum dacára, már beindul az élet - mert a barátom Carevellair-jén kívül (jobb oldal)...más elvetemültek bódéi is vígan be vannak már szerelkőzve (bal háttér).
3) A képet dinamikusan ketté-átlózó, sárga spanifert meg minden bódés-kollegának ajánlom - nekem is ez lesz az első beszerzésem.... mihelyst hozzájutok.
Az eszközt kifejezetten lakókocsi-sátrak biztonsági-rögzítésére gyártják (nem kamú, láttam a dobozát) - és tény és való, hogy a barátom sátra - ezzel a rögzítéssel - pofánröhögte azt a vihart is - amelyikben teli kukák repkedtek fejmagasságban a parton.
Remek dolog - és csak 3-4 ezer Ft - a 2 leszúróval, rugóval, mindennel - vagy 12...14 méteres hosszban.
4) A képen látható két "beszélgető egyén" közül a baloldali (a sötétebb "ruházatú") a Rudi. Valójában őmiatta keveredtem én erre a helyre - ugyanis (Tomajon kívül) az egész Északi-Parton ez volt az egyedüli hely - ahová kutyát is lehetett vinni.
Ha valakinek közületek van még ilyen kettőnél többlábú barátja - az bátran idehozhatja - mert ide szabad. .
Bocsi,de közben endúróztam!Mert aztán ott is vannak események.
Nekem meg tuti,hogy jó!Úgy is állandójjann a rokonoknál hömbölgünk Révfülöpön!Így legalább kicsit megszabadulnának tőlünk!A többiek meg szerintem családi kupaktanácsot tartanak.