Felfüggesztették a tagságomat ebay-nél mert fake lakcímet adtam meg évekkel ezelőtt, és most bizniszeltem, persze a cím a régi maradt és az eladó volt olyan kedves, hogy bejelentette. Ami érdekes, hogy miután nekem panaszkodott először, én rögtön mentem és beírtam az igazit, és meg is váltotzott, többször is ellenőriztem. Ezt megírtam neki, de a német szivar szerint nem változott semmi, erre bemószerolt, és frankón blokkoltak. Ahhoz hogy visszavegyenek, aztírta a hülye ügyfélszolgálatos, hogy küldjem el a személyigazolványom hitelesített másolatát (mind a két oldalt, ez fontos), de szerintem fingja sincs hogy egy magyar személyigazolvány hogy néz ki, pláne arról, hogy a személyigazolványon nincs is lakcím. Azt írta, hogy a hitelesítést a bankomban, vagy a krankenkasse-ban meg meg mittomen hol lehet szerezni. Most akkor mi a rakot kuldjek neki?
Hali!
Köszi a hozzászólásokat és még mindig várok véleményeket!
A pali elég korrektnek tűnt levélben, persze tudom ez nem jelent semmit. Meg is pedzettem neki az egyik levélben a becsületességüket de látszólag nem tetszett neki hogy ilyenekre térek ki. Holnaphoz lesz két hete hogy feladta a csomagot. Ő azt mondta 2-4 hét mire megjön a csomag de van egy BAD FEELINGem, vagy lehet hogy csak az izgalom.
Az igaz, hogy a törökök csinálják a legtöbb gagyi cuccot vagyis utánzatokat a világpiacon? valami ilyesmit hallottam félfüllel
kerd meg, hogy faxolja el a postai feladovevenyt. torokokkel egyebkent vigyazni kell. volt mar pl olyan eset, hogy a tag 4000 euroert arult egy szolariumot, foton franko volt, legkondis meg minden. hat mit mondjak... egy retkes lepukkant szar volt, ami kinnt allt az UDVARON. persze nem kapott a tag egy vasat se, de azert baromi duhito, hogy autozol tobbszaz kilometert es akkor egy szart akarnak radsozni.
Mit lépj most? Semmit. Várd a csomagot. Szerintem kb. két hét lehet, míg megjön. De a török postai viszonyokhoz lövésem sincs. Szintén szerintem egy pár cipőt nem fognak megvámolni.
Hali!
Kíváncsi lennék a véleményetekre az alábbi ebayes ügyletemmel kapcsolatban! (nekem ez az első ebayes ügyletem)
Kb. 3 hete felvettem a kapcsolatot egy török palival egy cipővel kapcsolatban. Egy hétvéges levelezés után ápr. 29-én feladtam a pénzt western unionon keresztül. Egy kisebb félreértés miatt csak máj. 12-én vette fel a pénzt. A srác először lép fel eladóként ebay szerint.
Máj. 13-án kaptam mailt hogy feladta a csomagot! Tudtommal sima postai úton és 40$ item price + 20$ shipping price volt a küldött pénz.
SZÓVAL MIT LÉPJEK MOST? Lesz vám? Kérjek tőle valami okmányt? Kb. mennyi idő mire megkapom (ha tényleg elküldte)?
kezdo kerdes:
most vagyok tul az elso ebayes vasarlasomon, es az osztrak elado azt kerte, hogy utaljam neki az osszeget a raiffeisenes szamlajara:
"my account no xxxxxxx at rlb wien (blz 32.000)."
@kerdes: hogy tudom ezt megtenni? otps telebanknal nem nagyon talatam kulfoldi utalasra lehetoseget. magyar postarol lehet? hogyan? osztrak postarol? osztrak bankba bemegyek lehet? (nem lenne gond, mert amugy is minden heten kint vagyok, van visa classicom is, ha azzal meglehet valahogyan)
Miután megnyerek egy aukciót, és az eladó hajlandó utánvéttel szállítani (feltételezem csak no.-n belül), mi a teendő? Csak megadok neki egy német címet, és egyszercsak jön a postás és aszondja, hogy xxx € ?
És ha nem utánvételes, csak sima átutalásos, akkor az eladó küldi a számlacímet?
Mi a különbség a sima überweisung és az überweisung+ között? Ezek mit értenek überweisung alatt, ha országon belül megy a dolog? Banki átutalást vagy valami postautalványt?
Olvastam, hogy volt többeknek gond a regisztrációval. Én ingyenes (fbi.hu) emilcímmel regisztráltam a .com-on és simán ment, se levél se számlaszám sesemmi. Ez volt kb másfél éve. Aztán persze nemhasználtam, a jelszót meg frankón elfelejtettem. Nemrég a német honlapon megkértem a jelszavamat, és egyből be tudtam lépni ide is.
A másik egy ötlet: ha valaki személyesen megy ki a cuccért, tán meg lehetne játszani, hogy kivisz valami szar kibelezett vázat, viszont beírja a papírra a leendő gépe adatait, amit simán elkérhet előre az eladótól. Ha esetleg valaki megnézi, ugysem ért hozzá. Aztán kint eldobja a kibelezettet és az ujjal hazajön, mintha innen vitte volna ki. Beválhat ez?
Szia! Pont most telefonáltak otthonról, hogy megjött a cucc, 34 ezret kellett fizetni átvételnél (házhoz jött). Mostmár nem érdekel, csak hogy itt van, remélem, a sok bosszankodás miatt nem fogom megutálni...
Már megjött azóta három csomagom. Az egyikre sajnos ráficcent a vám+Áfa, de szerencsére a másik kettőre nem. Átlagosan durván 1,5 hónapot jöttek.
Sajnálom, hogy így jártál a géppel. Én 100EUR fölé nem nagyon megyek licittel, mert a vámosok nem túl kegyesek ilyen szempontból nincs menekvés. Vásárolni meg egészen 2004. április 25-ig nem fogok neten keresztül, mert az volt az egyetlen cucc, amire rányomták a vámot+áfát.
Üdv
Hét
Profi vagy én még csak 7-8 trade körül járok.
Az USPS EMS a leggyorsabb, legolcsóbb, csak azzal érdemes Amerikából hozatni.
Trackelhető és tényleg nem ülnek rajta a korrupt vámosok.
Németből, osztrákból még érdemes nagyobb cuccot simán átcsempészni.
Múlt héten sikerült egy kb. 35 kilós szintetizátort kicsit szétszedve, mint guberált lomot behozni (amúgy is iparág épült már a kinti lomok behozatalára) - fotó is van róla, annyira jól szétszedtük :)))
Bécsből, egy szoftvercégtől potom áron vettem, annyira nem értettek hozzá, hogy egy mukk hangot nem tudtak belőle kicsiholni :)
Útiköltség (benzin, matrica) 12 ezer.
Nos, új hírek: kb. 1 hete kaptam levelet a postától, náluk a cucc, de fizethetek vámot (38 ezer Ft-ot). Márc. 4.-n adta fel a pasi No.-ban... :(((
Eddig ültek rajta, pedig már vagy 10x telefonáltam mindenfele, és egy vámos barátomat is megkértem, nézzen utána. Nem lehetett kikerülni a vámot, úgyhogy jó nagy szívás volt, mert így ugyanannyiba jön ki a cucc, mintha itthon venném, ráadásul kb. 2 hónap lesz összesen, mire kézhez kapom, és még a garnacia is német.. az idegeskedésről, méregről ne is beszéljünk! Szóval abszolút nem érte meg!!!! :((((
en tavaly nyar ota ebayezek kb 30 tetellel (vegyesen nemet angol amerikai) a hatam mogott nehany tapasztalat:
kezdo eladoval ne kezdj! legyen nehany visszaelenorizheto tetele pozitiv visszajelzesel hasonlo osszeggel mint a tied. nem erdemes rizikozni, minden cuccbol sok van az ebayen esetleg kell varni max 1-2honapot, de meglesz a cuccod, es olyan eladotol aki valoban profi azaz valoban elkuldi az arut
mielott barmire is licitalsz nezd meg az amcsi siteokat mennyibe kerul (egyik haverom kert licitaljak neki egy alkatreszt, max 40 dollarig (a licit epp 35 USD-n alt... aztan utana jartam es megvettem neki egy cegtol 30 dollarert ujonnan)
sokan csinaljak, hogy akcioban felvasarolnak aztan az ebayen aruljak...
amcsibol erdemes USPS el kuldetni, eleg jo az ara (elore kalkulalhato a suly fugvenyeben www.usps.com ), es erdemes azon belul is EMS el kuldeni valamivel dragabb, de a csomag gyorsan megjon es mivel gyorspostai, ezert a vamosok se ulnek ra honapokig!
fogok adni meg nehany telefonszamot (most hirtelen nem talalom) orczy teri postai vamhivatal kozvetlen szama, ems feldolgozo szama stb...
nekem is lenne nehany kerdesem:
Paypal-t sikerult szerveznie valakinek??? ha igen hogyan??? (ha razos a valasz johet emilben :)
én éppen most próbálkoztam postai utalással, igaz bankszámlára, de a banknak a címe is kellett volna, ugyanis az Iloxx kezescégnek ment volna a pénz. Kicsit nyugodtabb vagyok, ha kezesen keresztül bonyolódik az üzlet, főleg nagyob összegeknél. Még egyszer nem akarok 2 hónapot végigparázni meg telefonálgatással tölteni : )
Az mondjuk tényleg igaz viszont, hogy postai címre tud utalni a posta, és nem is túl drága.
25 Euronál lett volna 790 Ft a díj. Tény viszont, hogy ez esetben a postai váltószám érvényes ami 1 Euro=253 Ft. Bár még ez az összeg is elhanyagolható a 10,71 Eurós Eurotransfernél, amit a Raiffeisen kér. Vicces, de ha 1 Eurot utalsz át vagy 12.000 Eurot, akkor is ugyanannyi
a díj.
Én értéklevélként szoktam feladni a pénzt olyan országba, ahova a posta nem visz pénzt. Az értéklevelet körberagasztják és aláíratják veled. Azt nehéz úgy felbontani, hogy nem lehet észrevenni. Ha meg felbontották megnyílik a biztosítási alap, azt hiszem. De Németországba mindig postai utalással küldök.
Üdv
Nos, csoda történt, ui. megjött a csomag és nem téglák voltak benne! ; ))))
Sőt egy szakértő szerint szinte bagóért vettem a cuccot, mert a midi-dobpadhoz még egy frankó alu-hordtáska is tartozott, ami csak maga 10e Ft körül mozog.
Egy tanulságot levontam, amit mindenkinek ajánlok, ha nagy értékü cuccot árverez lehetlőeg kezes cégen keresztül intézze a fizetést, mert megkíméli magát a parázástól...
Érdeklődésemre a pesti központ végre pozitív hirt adott, állítólag megérkezett a csomag. Most már csak két dologra vagyok kiváncsi: működőképes cucc van-e benne, kelle-e vámot fizetni "rája"?
hehe, fogas kérdések!! : I
Amúgy egy újabb negativ élmény az ebay-jel kapcsolatban: Az egyik aukciós partner közölte, hogy felbontották a bortítékot, amiben a pénzt küldtem : (((
igaz "csak" 24 E volt benne, ezen túl inkább utalni fogok.
Bár az eddig mérleg nem olyan rossz, 6 küldeményböl 5 megérkezett rendben. Vszínű, hogy jobban kell álcázni a boritékot ezentúl.
Próbálkoztam az Iloxx kezes cégen keresztül, de egyenlőre csak Németországból és Ausztriából fogadnak utalásokat. Intéztem egy kérdést feléjük, hogyha nyitok Ausztriában folyószámlát, akkor működik-e a dolog.
mintahogy a vevö köteles venni - az eladó is köteles eladni. (elméletileg)
persze max. egy negatívot kapsz, de mi lenne ha az eladó bármikor visszaléphetne ha úgy érzi nem kap annyit az áruért amennyit akar? ennyi rizikó van benne. persze indíthatsz magas összegröl is, de akkor nem gyülnek rá a legyek.
én több mint 90 üzletben benne voltam, igencsak figyelni kell, van sok hamis is közöttük.