Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

v__tibor Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8441
:-)
Legalább mostmár tudjuk, hogy eddig biztosan mutat a kijelző ...
Előzmény: pferco (8434)
Mariann29 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8440
Két macska tulajdonosa vagyok,kertes házban lakunk.Nekem az a tapasztalatom,hogy a macska magában nem veszélyes,bebújik a kocsink alá,de ha megzavarja a kutya/ebből is kettő van/akkor felugorhat a kocsi tetejére más menekülési út híján.Ekkor kezdődik a ciri-buri,mivel a kutyák körbeugrálják a kocsit,még a kocsira is fel tudnak ugrani/barátunk így járt,a kocsit újra kellett fényezni/.A kutya nagy kárt tud tenni a kocsiban,a macska csak összesározhatja.
Előzmény: SZATA (8435)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8439
Nálunk is a kertben áll a kocsi és sok macska van, de még nem nagyon mászott fel a kocsira, egyszer láttam sáros lábnyomokat, de az sem karcolta meg. Szerintem alapesetben behúzva tarja a karmát, akkor van baj, ha menekül, pl. kutya elől, mert akkor fának is nézheti az autót, ill. ha elkezd lecsúszni, akkor lehet hogy lekaristolja.
De nem hallottam még ilyen esetet.

Veszélyes viszont a madárürülék, mert erősen savas kémhatású és ha több napig otthagyod, elszínezheti a fényezést.

A másik veszélyforrás (sajnos saját bőr, bár nem a Thalián) a szomszéd, aki rézgáliccal és kénnel permetezett, a szél áthoza és két nap után már nem jött le a fehér kocsiról.

pferco Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8438
idézet az autos szégyentábla topikból:(((((
ugye nem tiétek a gép?

ferco

kivi válasz erre | adatok | e-mail 2004-06-19 22:19:12 (106752)

Gratulálok annak az agytrösztnek aki az 59V buszt bevezette Hollósy Simon utcába. "Z' alakban futó keskeny kis utca, mindkét oldalon fákkal és parkoló autókkal. A busz ma reggeltől járt a tuja helyett, de délben már kint volt a balesti helyszínelő, mert a kanyarban összekaristolt a busz egy Thaliát.

pferco Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8437
karcolásokra a legjobb orvosság az idő:)
még 1 év és annyi lesz rajta, hogy már nem is érdekel. senki sem kíméli a verdádat rajtad kívül:(((
(ajtórányitások, jégeső, fágak, kavicsok, bitumen, kulcsok, ládák, babakocsik...)

ferco
(bocs;) tudom újautó az új autó, de hidd el csak az első karcra fogsz emlékezni.

csipeti Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8436
Szia SzAta!

Szerintem a macskák nem fogják összekarmolni a kocsit, nekük a Thalia előtti Corsánk egy néhány évig olyan udvarban állt, ahol állandó volt az autón közlekedő macskák jelenléte és soha semmi ilyen jellegű gond nem volt velük. (kivéve a tappancsnyomokat, ami a fekete kocsin elég kontrasztos tud lenni)
Csipeti

SZATA Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8435
Sziasztok!

Mi kaptunk egy miniatűr sporttáskához hasonló vmit., amibe ezeket bele lehet rakni és passzol a mélyedésbe. (egyébként amiénk is élénkpiros)

- A váltózáras autóknál sztem nem annyira lényeges a tolatva beparkolás, mert ha orral állsz befelé akkor is max 5m-t tud menni hátra, és utánna mindenképpen előremenetbe kellene kapcsolnia.

- Egy első hallásra vicces kérdéssel fordulnék a kertes házzal rendelkező Thalia tulajok felé: A hétvégén voltunk vidéken rokonlátogatóba, és a k. ház udvarán parkoltunk. Reggel felkelve már több esetben is sáros tappancsnyomokat láttunk az autón. Aztán kiderült hogy a macskák éjjel az autón alszanak. Ez nem lenne baj viszont félünk hogy vmelyik megsérti a fényezést a karmával. Ti mit tesztek ellene, mert a ma éjjelre kitalált megoldásnak (takaróval leteríteni és a szélét odacsukni az ajtóhoz) az lett a vége hogy hazafele végig vizes ülésen ültünk mert az éjjeli esőt a takaró bevezette az utastérbe.

Köszi és bocs: SzAta

Előzmény: Grizzly67 (8433)
pferco Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8434
hőmérő jajj:)
elnéztem a leírást és nem 33kohmosat vettem hanem 0,33kohmosat...eredmény: 60°C :)))))) asszem ez a maximuma:)

...viszont a tükörig könnyen fel tudtam vinni a vezetéket az ajtóban:) de a vezeték becsatlakoztatásával mennyit szoptam... mire rájöttem hogy mélyebben kell beledugni...

na mindegy holnap veszek jó kis 33 kohmosat és a héten összerakom:) a szűrő az könnyen ment.

üdv,

ferco

Grizzly67 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8433
Engem is nagyon érdekel a sárvédő gumi!

Most szeretnék egy olyan dobozt készíteni, ami pont passzol a csomagtartó mélyedésébe, bele lehet tenni pl. bikakábelt, háromszöget, izzókészletet stb. és ezután sík lesz a csomagtér alja. Szerintetek hülyeség?

A színekről annyit, hogy az enyém élénkpiros (nem feláras szín) és nagyon látszik rajta a por, bár lehet nálunk minden színen látszana olyan poros az utcánk.

Pax2 Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8432
Engem is érdekelne a sárfogo gumi! Mindenképpen akarok tenni rá! ez az 1600 ft nagyon szimpi, kár hogy Pécsett nincs ósön :(
Előzmény: Zsolta dCi (8427)
rozsnyo Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8431
Keréktárcsa = dísztárcsa. Csak már fáradok...
Előzmény: rozsnyo (8430)
rozsnyo Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8430
Sziasztok

Ma reggelre ellopták a keréktárcsáimat :( Hogy törne le annak a szemétnek a keze!! Most állt kint először az autó. Ritkán vagyok Pesten autóval, mert külfödön van használatban. Ott meg garázsban éjszakázik, de ezentúl az Öv utcát tuti elkerülöm. Pedig jó környék...
Ti amúgy hogy álltok a külföldi rendszámú autókkal? Elözékenyek vagytok velük, vagy semleges? Ha netán egy fehér, szlovák rendszámú Thalia-t láttok, az én vagyok :) Négy auchanos keréktárcsával :((

Valaki nem tud esetleg egy jó Renaultos keréktárcsa lelő helyet?:) És szerintetek olyan spéci csavart a kerékhez hol tudnák venni? Ja, ma kereket is cseréltem :) Megadta magát a szelep :( Asszem ez a nap nem Tháltos napja... na de ennyi legyen a legnagyobb gondja.
Bocs hogy hosszú voltam...

Zsolta dCi Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8429
ok már csak 1-2 hét és átvehetem a kocsit majd akkor :->
Előzmény: Laja73 (8428)
Laja73 Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8428
engemet igen!
Előzmény: Zsolta dCi (8427)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8427
most vettem Auchanban 4db sárfogó univerzális gumit 1600.-ftért, majd le lesz fotózva a beszerelési útmuató is :D ha vkit érdekel majd belinkelem, csak azért mert elég drága a gyári...
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8426
A szüleimnek vettünk egy egy 11 hónapos 1.5 dci oasist, most szaladja az elsö tankot. 630 km-nél egy kicsivel van a fele alatt a szintjelzö :-) Tetszeni fog nekik ez a kocsi! (én találtam)
Előzmény: attys (8425)
attys Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8425
Sziasztok!
960 km-ert mentem el 44 liter gázolajjal a Tháltossal!( kímélő üzemmódban,viszont a klíma az ment feszt!:)
Az elég kafa nem?
A végsebességről csak annyit,hogy a gödöllői lejtőn 185-öt mutatott a km óra és utána is tartottam vele a 170-et Gyöngyösig.(akkor 5.8 volt a fogyija)Nem volt halálfélelmem egyszer sem.:)Kanyarban is elég stabil,ha egyből beteszem az ívre és utána már nem kell korrigálnom.
Szal amilyen "csúnya" autó annyira kedvező a fenntartása és a komfortja is kielégítő.
Eddig csalódásmentes vétel volt.

Üdv. mindenkinek

Laja73 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8424
mi az hogy! sőt, még jó is. akkor olyan 7,2 körül lesz a fogyasztásod:)
Előzmény: dohonyiz (8423)
dohonyiz Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8423
Sziasztok!

Mit tudtok a SPAL AS80 típusú riasztóról? Van valakinek ilyen? Állítólag nagyon jó, jobb mint a Caesar 215-ös, és kb ugyanannyiba kerül.

Ez új, francia riasztó, elsősorban francia autókhoz találták ki.

Üdv
Zoli, akinek mára már 250 km lett az autójában.

U.i.: Ja, tudom, hogy volt már szó róla, de nem találom, hogy az normális, hogy 250 km alatt az üzemanyagszint-jelző lement a felére?

pferco Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8422
Ma reggel sikeres beszerző körúton voltam, vtibi pontos útmutatásainak köszi, beszereztem mindent és minden volt elsőre: ntc, ellenállások: RET, szűrő fedél: renyo molnár, szűrő: bajai út.

szűrőt már be is raktam, nem éreztem fújásteljesítmény csökkenést, a porosodást pedig majd a szélvédő belső felén fogom megtapasztalni, majd írok. sajnos nem tudtam kitisztítani a hűtőradiátort, mert nem fétem hozzá levegő sprém meg nem volt... :( maradt úgy:)

ma este meg forrasztgatok hőmérőt:))))

köszi Tibi mégegyszer.

ferco

dohonyiz Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8421
Garfield007!

Virág volt, bort meg vettem estére :-)))

Amúgy kaptunk bele szőnyeget is, meg volt benne még kb 18 liter benzin :-)

Zoli

Előzmény: Garfield007 (8409)
dohonyiz Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8420
nagya2!

Dunsztosüveget nem, de tetszik az újautó-illat :-)))

Zoli

Előzmény: nagya2 (8406)
Hyppolit Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8419
Ebben igazad van. Tényleg jobban meglátszik rajta a kosz. De, ugye mint te is, bevállaltam.
Mert ennek a kék színnek van valami elegánciája, ha érted, hogy mire gondolok. Egyfelől komoly, konzervatív, decens, de valahol ott rejtezik benne egy kis dögös, bohókás, "kikacsintós" fílingérzés is.
Ennyit a királykékről.
Előzmény: iMre (8418)
iMre Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8418
Nagyon szep ez a Kiralykek (az enyem is ilyen), ha frissen van mosva az auto ...
fel ora mulva mar meglatszik rajta a por. Azt hiszem ez altalaban jellemzo a sotet szinu autokra, nem a kiralykek szin hibaja.
Előzmény: Hyppolit (8417)
Hyppolit Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8417
Köszi az infót.

Ez lesz az első autóm, ráadásul pont ilyen kék, és be voltam röccsentve, hogy, mivel nem metál, teljesen matt lesz és elnyeli majd a fényt :-)) meg ilyenek. jó, kicsit túloztam, de akkor is tudatlannak érzem magam, és be vagyok sózva.

Előzmény: v__tibor (8414)
vidia1 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8416
Semmibe. Így vettem. Én azt hittem hogy gyári de régebbi thaliások mondták, hogy nem.
Előzmény: Zsolta dCi (8387)
vidia1 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8415
2004 május 12
Előzmény: mzdude (8386)
v__tibor Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8414
Szia!
Nem. De a tintakék metál elnevezésű nagyon hasonlít, csak erősebb fényben jelennek meg a metálszemcsék ...

http://totalcar.index.hu/images/testbemutato/thalia2bem/kep.php3?kep=im000001.jpg

Itt van fent róla néhány kép ...

Előzmény: Hyppolit (8413)
Hyppolit Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8413
Sziasztok!

Üdvözlök minden fórumozót!

Gratulálok Dohonyiz. Szép autó. Ez a kék ez most metál vagy nem metál? (Bocs a hülye kérdésért.)

Egy leendő Thalia tulaj.

iMre Creative Commons License 2004.06.18 0 0 8412
A Standox festek katalogusban "Bleu Roy" a neve.
Előzmény: Biovadász (8393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!