A német posta dijszabása olyan, hogy a nem EU országokba kb. 60-70%-al drágábban szállít remélem csatlakozásunk után ez változni fog.
egy a4-es formátumú levél németországból feladva simbachba (németország) 1.45 euró, a 200 méterrel távolabbi braunauba (ausztria) 4 euró.
tehát eu ide vagy oda a deutsche post szava a döntő, nem brüsszel ajánlása.
Én német E-bay oldalakat szoktam nézegetni. Eddig kb.20-szor vásároltam. Általában 20-30Euro-ért szoktam vásárolni. Csak pozítiv tapasztalataim vannak. Ugy tapasztaltam, hogy nem kell foglalkozni azzal, hogy csak németországba szállítanak. Sokszor megkérdezem, hogy mibe kerülne a postaköltség magyarországra és pár orán belül jön a válasz. Van német ismerösön ugyhogy ha drága a szállítás akkor németbe, ha elfogadható akkor magyarországra jön. Pénzt egyszer utaltam (legelöször) azóta viszont soha. Mindik küldök egy E-mail-t, hogy pénzt csak postán küldök mert a banköltégek majdnem annyiba kerülnek mint az aukció. A levél ajánlottan megy, bizonyos érték felett (30 EURO) tértívevénnyel.
Egyszer akart megszívatni egy pasi (60EURO-t küldtem), hogy nem kapta meg a pénzt, s?t kaptam az E-bay-t?l egy e-mailt, hogy az eladó jelezte, hogy nem fizettem a árúért és vegyem fel vele a kapcsolatot. A furcsa az volt, hogy a tértivevény vissza jött, hogy átvette. Tértivevényt beszkenneltem, és elküldtem a német pasinak, hogy ott van az aláírása a tértivevényen, hogy átvette, és ne kábitson azzal, hogy nem kapta meg. Pár óra mulva jött egy e-mail, hogy a kabátjába maradt a levél és teljesen megfeledkezett róla mert aznap a postán több levelet vett fel (furcsa, hogy egy ajánlott levélre amit alá kell irni nem emlékszik). Próbálkozott de nem jött be. A többi elado mind korekt volt.
Volt, hogy pánikolt a srác, mert azt irta, az aukcioba, csak németországba szállít én meg magyar vagyok mi legyen, mert így én bukok az üzleten. Mire küldtem a választ, hogy a német cimre kérem a csomagot.
Elöfordult olyan is, az eladó egyböl ugy adta meg az utalandó összeget, hogy a magyarországra szállítási költség volt benne.
Volt olyan is, hogy mondtam küldjék a német címre a katalogust amit vettem, de tévedésb?l a srác magyarországra küldte a cuccot, de a postaköltség több volt mind a pénz amit küldtem. A srác mondta, hogy tévedett és nem kért plusz pénz.
Elöfordult, hogy a 15kg-os csomag magyarországra szállítása 50EURO lett volna, mig az aukció 18EURO volt. Borzasztó drága a postaköltés azért szívunk mert külföldiek vagyunk!!! EU vagy nem EU, remélem a posta el?bb utóbb észbe kap. A német posta dijszabása olyan, hogy a nem EU országokba kb. 60-70%-al drágábban szállít remélem csatlakozásunk után ez változni fog.
Lehet, hogy érdemes volna valakinek egy furgonnal ráálni arra, hogy havonta ezeket az összegyüjt dolgokat magyarországra szállítja, mindanyiunk számára gyüjt?fuvarral.
Lenne 1 kerdesem: szerintetek mennyibe kerulne 1 kb 10 kilos, 1m hosszusagu es 0.5 meter szelessegu csomag amerikabol magyarorszagra?
Konkretan egy elektromos gitar tokkal.
En azt hiszem ,hogy az Orczy-ter az inkabb Jozsefvaros mint Ferencvaros,de igen ,en ott nemi(eleg sok) telefonalgatas utan sikerrel jartam.Mindenesetre ugy jutottam oda,hogy a teruletileg illetekes postaval kezdtem es mindenkitol aki nem tudott segiteni kertem egy kovetkezo telefonszamot,hogy hol erdeklodjek.:)Szerintem te is ott vegezned,ha ugyanigy tennel.:)
Levelmeretu dolgokat csak siman kihozza a postas(tapasztalatom szerint).
Heló!
Ezúton köszönöm mindenkinek, akinek lenyúltam innen a mailcímét, és zaklattatam, hogy segítsen egy CD beszerzésében, és válaszolt nekem!! Sikerült licitálni rá, de az utolsó pillanatban elnyúlták, pedig már egy éve kerestem ezt a CD-t, és EBay közelébe sem kerültem szinte soha, csak mikor ezt meghallottam, azonnal be kellett szereznem vhogy...hát, nem sikerült. Na mindegy, lényeg, hogy köszi!!!
Az Orczyban az 1-es ablak a vámhivatal, az 5-6-os a posta, ott fizeted a vámot, amit kiszabnak és kapod meg az árut. Egy óra alatt kint van a cucc.
Én kifizetem a vámot, mert még így is jobban megéri, mint csempészni-kijárogatni (na jó, egy bécsi cuccot így hoztam).
Ha meg nem éri el a vámérték a limitet, akkor semmit nem kell csinálnod, a postás kihozza, főleg, ha számlát is mellékelnek.
Hi
szóval Jakka azt mondod, hogy ha frankón elküldte nekem a csomagot az eladó akkor a ferencvárosi csomagfeldolgozónál tudok a csomagom után érdeklődni?!
Disclaimer: aki ezt kipróbálja, az a maga felel?sségére teszi. PayPal. Country Costa Rica (vagy valami hasonló, ahonnan csak pénzt lehet küldeni, pénzt nem lehet fogadni), Country of Citizenship Hungary.
Mi ebben az évben kezdtünk el ebajozni és kb.20-on vagyunk túl. Mi csak Németországban vásárolunk és ottani ismerősök nevére, címére kérjük a cuccokat. Amikor jár kinnt valaki, vagy jön valaki haza akkor jön a cucc is.
A fizetéseket minden esetben átutalással teljesítjük (ennek a költsége kb.1000-1500Ft/tétel) és persze a külföldi bankköltséget is mi vállaljuk (a későbbi gondok és plussz kiutalások elkerülése végett). Faxon leadhatom a megbízást így nem kell elmászkálnom a bankba. Ezenkívül devizaárfolyamon számolnak a HUF számlám terhére történt kiutaláskor is.
A legkisebb érték EUR 1 volt a legnagyobb EUR 600 és ezidáig még gond nem volt (kopp,kopp,kopp).
Néha követjük azt a példát, hogy liciten veszünk valamit és ha találunk még ugyanannak az eladónak más jó cuccát is akkor közvetlen kapcsolatfelvét és személyes alkudozás után megvásároljuk azt is (persze ezt csak lejárt nem licitált cuccoknál játszuk el, ezidáig 2* volt ilyen). Általában az általunk adott árba belemennek(nem az eredeti ár felét ajánljuk fel :-) )
Ami talán segítségünkre van, hogy egyből jelentkezünk közvetlenül az eladónál, kérjük a bankadatait és jelezzük, hogy a cím ellenére Németországba kérjük az árut.
Vásároltunk több elsőeladós embertől is és szerencsére velük sem volt gond (bár szerintem mindenki nullásan kezdte és senki nem szerette volna ha diszkriminálják miatta). Így ezzel én sem foglalkozom.
Az USA-ban még nem vásároltunk (de tervezzük) de abban az esetben is egy helyi címre (vagy esetleg Canadaba) történő küldést kérünk.
Ha valakinek esetleg van kérdése, tudok valamit segíteni az emilen jelezzen, mert viszonylag ritkán vagyok netközelben.
Üdv (és jó vásárlást)
LAci
Melyik országban vagy, hogy személyesen is el tudod hozni?
A pénzküldés nem gond, inkább a szállítás az USA-ból. Ha online boltból rendelek, 500 USD körüli cuccot, megoldható valahogy, hogy olyan dolgot iratok a csomagra amitől nem kell vámot fizetni? Hajlandó erre az online bolt, pláne ekkora értéknél?
Az EMS-sel nekem csak rossz tapasztalatom van. Én általában személyesen hozom el a cuccot. Ha nem esik útba, akkor borítékban ajánlva, kb. EUR 50-ig, efelett átutalással küldöm a pénzt. Ha postán küldik az árut, akkor egyszerűen ajánlva kérem, ráíratom, hogy kazetták. Semmi gondom nem volt eddig.
Az ebay 200 dollárig (-25 dollár kezelési költség) kezességet vállal!!!!
Vagyis kis értékű holminál még egy kis rizikóval is lehet licitálni.
Én, ha lehet EMS gyorspostát kérek az eladótól.
Amerikából 3 nap alatt garantáltan megérkezik, online trackelhető, hogy hol jár a csomag, nincs a többhetes várakozás a vámnál.
na, aki már nem emlékszik... még 2002. december végén vettem egy digitgépet az ebay-en.
2003. elsőú napjaiban kicsengettem a pénzt, de az áru sohasem érkezett meg..,
az eladó mindenfélét mondott, de a végén, már március volt áru sehol....
végül is márciusban benyújtottam egy panaszt az ebay-hez. kiderült, hogy kártérítésre vagyok jogosult, csak ki kell vizsgálni az ügyet, hagyományos postán küldjek adatatokat, kinyomtatott ebay oldalt stb....
április 10-e körül kiderült, hogy kapok 87 USD kártérítést (123 dollárt utaltam az eladónak)
és szinte hihetetlen, de a héten megkaptam, a 87 EURO-t (nem dollárt végül, szerencsére) forintban a bankszámlára.
Rokon nevében nem akarok, meg nem is igen van ilyen érdeklődésű rokonom, továbbá nem vagyok az a kedvesrokonos fajta.
Végülis a nickemen meg az emilcímemen kivül nemigen tudnak semmi adatot, igaz egyszer beírtam az igazit de nemtom miért nem változott meg, eltűnt a süllyesztőben. A német fickó elismerte, hogy türelmetlen volt és hogy az ő hibája, hogy kicsuktak. Írt nekik emilt, hogy az ügyemben közbenjárjon, de szerintem nem hatja meg őket.
Már lenne egy poziti bewertungom is.
Fene tudja mit csináljak, talán megpróbálom előszőr ezt a hiteleítés dolgot. Holnap utána is kérdezek a bankban, végső esetben marad az újraregisztrálás.
Ide irok nehany dolgot amit okossagnak tartok aztan hatha tudja valaki valamire hasznalni.
Van egy olyan ,hogy vam-info telefonvonal.Elmagyarazza az ember,hogy feltehetoen mit fognak neki kuldeni es megmondjak ,hogy milyen konzekvenciai vannak az ugynek.A szamot nem tudom kivulrol.
Nemetorszagba es meg masik 7-8 europai orszagba postautalvany segitsevel olcson kuldheto penz.
Az eladoval lehet e-mailezni mielott az ember licital.Tessek megbeszelni vele,hogy hajlando-e kuldeni oda ahol az ember eppen van,a fizetesnek azon modja amit kiterveltunk elfogadhato-e a szamara,mennyi kezelesi es postakoltseget szamit fel.
A vamhivatalokban kaosz van es/vagy nem gyozik a munkat.Nekem volt mar holmim 2-3 honapig az Orczy teren,de idovel hozzajutottam.
Boritekbol is loptak mar ki elkuldott penzemet,valaki emlitette az erteklevel elnevezesu intezmenyt,asszem az jo otlet.
Kismeretu levelben kuldott dolgok nem kerulnek a vamosok kezebe ezek gyorsan jonnek.
Ha meg eszembe jut valami irok.Sikeres licitalast es arulast mindenkinek.:)
Akkor viszont meggondolando, de lehet, hogy jobban orulnek egy olyan pecsetesnek amin ott diszeleg pl az hogy erstebank, azt tan meg ismerik is. Majd eldontom, hogy mi legyen.
Azt akarok persze. Csak azt írta a recepciós spiné, hogy hitelesített kell legyen. Ez náluk annyit jelent, hogy miután pl. a bankban megvizsgálták, hogy a másolat egyezik e az eretedivel, lepecsételik. Kell, hogy legyen egy pecsét a másolaton.
Ezek után már csk két gondom van:
1. nem hiszem, hogy nálunk ilyesmit bankban, meg hasonló helyeken csinálnak. Ha mégis, elfogadják e az ebayen hitelesnek.
2. ha valahogy sikerül is csináltatni valahol, az egész cucc magyarul van. Gondoltam írok mellé egy pár szóbol álló szótárt, hogy tudják, hogy mi mit jelent.
Közjegyzővel hitelesített másolatot nem csináltatok az biztos, pláne nem hitelesített fordítást. Majd küldök nekik valamit, aztán ha nem tetszik, egyék meg. Én meg regisztrálok egy új logint.
Felfüggesztették a tagságomat ebay-nél mert fake lakcímet adtam meg évekkel ezelőtt, és most bizniszeltem, persze a cím a régi maradt és az eladó volt olyan kedves, hogy bejelentette. Ami érdekes, hogy miután nekem panaszkodott először, én rögtön mentem és beírtam az igazit, és meg is váltotzott, többször is ellenőriztem. Ezt megírtam neki, de a német szivar szerint nem változott semmi, erre bemószerolt, és frankón blokkoltak. Ahhoz hogy visszavegyenek, aztírta a hülye ügyfélszolgálatos, hogy küldjem el a személyigazolványom hitelesített másolatát (mind a két oldalt, ez fontos), de szerintem fingja sincs hogy egy magyar személyigazolvány hogy néz ki, pláne arról, hogy a személyigazolványon nincs is lakcím. Azt írta, hogy a hitelesítést a bankomban, vagy a krankenkasse-ban meg meg mittomen hol lehet szerezni. Most akkor mi a rakot kuldjek neki?