Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vidia1 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8454
Annyira francia hogy olasz. Szerintem semmivel nem jobb a ceasarnal. De ez saját vélemény.
Előzmény: dohonyiz (8423)
Laja73 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8453
OK, csak ne állj mellém:)
Előzmény: Biovadász (8452)
Biovadász Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8452
Én is beruházok rá mindenképpen.
Két másik thalia áll nálunk a lakótelepi parkolóban, mind a kettőben csak az "esernyőnyelű" kormány-pedál zárt láttam mechanikai védelemnek.
Feltörhetetlen védelem nincs, de elég csak egy kicsivel jobban levédeni a kocsit, mint a közelben álló ugyanazon tipus gazdája és máris az övét fogják választani :)
Előzmény: Hyppolit (8448)
Laja73 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8451
Hát, így elsőre, nem szabadna így működnie. Ez a kp-i zár "nem-kinyílás" csak akkor van, amikor automatikusan zárja le (7km/h után), vagy ha álló helyzetben magadrazárod (távirányító vagy gomb), és kinyitod az első ajtót, akkor sem nyílik a többi?
Előzmény: Grizzly67 (8449)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8450
Halihó Boszi és többiek!

Nincs előttem a számla, de a gravírozásnál olyan 2 ezer körüli értékre emlékszem, holnapra megnézem otthon. A szőnyeg benne volt, természetesen "ajándék", vagyis jól megfizettem, de külön a számlán nem jelent meg.

üdv: Vulkan

Ja és a szőnyeget nem szúrták fel, de hozzá a műanyag rögzítőket odaadták.

Előzmény: boszi70 (8445)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8449
Segítséget kérnék!!!

Elöljáróban:elolvastam a kézikönyvet, de nem találtam:

Bekapcsolva van a 7km/h fölötti lezárás.
Eddig, ha kinyitottam a vezetőajtót, minden zár kinyílt automatikusan. (A kk. szerint is így kell lennie.)
Egyszer magamra zártam a közp.zár zárógombjával a kocsit.
Azóta is bekapcsol 7KM/h fölötti lezárás, de nem nyílik ki a közp. zár, ha kinyitom az ajtót, csak mechanikusan a vezetőajtó.
Próbáltam ki/be kapcsolni az automata zárást, nem segített.

Elromlott, vagy valamit rosszul csinálok?
Kérem segítsen, aki tud!

Hyppolit Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8448
Én kértem bele váltózárat.
Növeli ugyan a kocsi árát, de szépen a részletben elosztva fizetem.
Előzmény: Biovadász (8447)
Biovadász Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8447
Mióta még jobban leengedték az azur árát, nem nagyon lehet hozzá ajándékokat kicsikarni. Listaár most 2.700.000.- Kollegám pár hónapja 2.500.000-t fizetett érte, ha jól emléxem ő azt mondta hogy kapott bele szőnyeget (lehet hogy vette, most nem tudom leinformálni, mert szabin van). Én most foglalóztam le 2.348.000-ért, de nem sikerült hozzá még ezen kívül semmit kiharcolni.

Más kérdés:
Ha szeretnék bele valamilyen beszerelhető mechanikus védelmet, mint pl az itt korábban említett váltózár, akkor lehet kérni a kereskedéstől, hogy az átadás előtt tegyék bele és az már a részletben fizetésbe menjen, vagy a szervíz az külön dolog és ki kell fizetni egyben?

Előzmény: boszi70 (8444)
rabi Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8446
Sziasztok!

Nem tudjátok, a széria rádiónak nincs hátul valami line-in csatlakozója? MP3 játszóhoz kellene, és a kazettaadapteres cucc nem igazán tetszik.

boszi70 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8445
Júj! Ez nagyon sok. Leszámítva a gravírozást a többi, úgymond kötelező. A jármű kísérő lap nem más, mint az eredetiség vizsgálat dokumentációja, amit -bár a jogszabály nem rendelkezik róla- illendőségből az eladó félnek kell fizetni, hisz neki kell bizonyítani, hogy a kocsi tiszta. Úgy látszik ezt is rád terhelték -nem szép! A vagyonszerzési illeték, pedig a cm3-ként fizetendő "átírási illeték". Így már lehet, hogy az általában 50-60 ezer neked ilyen sok lett. Mennyi a gravírozás?
Előzmény: Vulkan16V (8443)
boszi70 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8444
Hi SZATA
Nekem az előző csomagtartóján steppeltek nyílván, mert teljesen összekarmolták. Amit még utálok, ha levizelik a kasznit, és napokon keresztül bűzlik a kocsi. vettem én már macskarisztó spray-t, de ami bevált jól be kell örölt borssal szórni a kocsi környékét. Azt utálják, de nagyon.

Azure modell tulajok
Mindenki kapott a kocsihoz "ajándékba" szőnyeget, mert szerintem ez minden Azure-ban benne van?

Vulkan16V Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8443
Halihó mindenki!

Pénteken az új kocsit átvettem. (16V, Azure felszereltség)Ajándék egy kulcstartó. Se csoki, se pezsgő, se csokor, se állófogadás, se semmi extra. Az üzembehelyezés illetékei, rendszám, vizsgáztatás, gravírozás, járműkísérőlap, rendszámtábla, vagyonszerzési illeték (???), stb. bírt 93.297-re kijönni. Kb. 10 liter benzin volt benne, a benzinkút meg 20 méterre. A benzinszintmérő az első 180 km alatt zuhanórepülést adott elő, de még a fele jelzés felett van. Szerencsére írtátok, hogy az üzemanyagtank nem szabályos alakú. Pedig direkt letettem az ólomcsizmákat és balettcipőben vezetek. :-) Különben minden tetszik rajta. A tücsök nem gyári tartozék, még nincs benne.

Tűzhányó

v__tibor Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8442
Nincs mit ...
Előzmény: pferco (8422)
v__tibor Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8441
:-)
Legalább mostmár tudjuk, hogy eddig biztosan mutat a kijelző ...
Előzmény: pferco (8434)
Mariann29 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8440
Két macska tulajdonosa vagyok,kertes házban lakunk.Nekem az a tapasztalatom,hogy a macska magában nem veszélyes,bebújik a kocsink alá,de ha megzavarja a kutya/ebből is kettő van/akkor felugorhat a kocsi tetejére más menekülési út híján.Ekkor kezdődik a ciri-buri,mivel a kutyák körbeugrálják a kocsit,még a kocsira is fel tudnak ugrani/barátunk így járt,a kocsit újra kellett fényezni/.A kutya nagy kárt tud tenni a kocsiban,a macska csak összesározhatja.
Előzmény: SZATA (8435)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8439
Nálunk is a kertben áll a kocsi és sok macska van, de még nem nagyon mászott fel a kocsira, egyszer láttam sáros lábnyomokat, de az sem karcolta meg. Szerintem alapesetben behúzva tarja a karmát, akkor van baj, ha menekül, pl. kutya elől, mert akkor fának is nézheti az autót, ill. ha elkezd lecsúszni, akkor lehet hogy lekaristolja.
De nem hallottam még ilyen esetet.

Veszélyes viszont a madárürülék, mert erősen savas kémhatású és ha több napig otthagyod, elszínezheti a fényezést.

A másik veszélyforrás (sajnos saját bőr, bár nem a Thalián) a szomszéd, aki rézgáliccal és kénnel permetezett, a szél áthoza és két nap után már nem jött le a fehér kocsiról.

pferco Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8438
idézet az autos szégyentábla topikból:(((((
ugye nem tiétek a gép?

ferco

kivi válasz erre | adatok | e-mail 2004-06-19 22:19:12 (106752)

Gratulálok annak az agytrösztnek aki az 59V buszt bevezette Hollósy Simon utcába. "Z' alakban futó keskeny kis utca, mindkét oldalon fákkal és parkoló autókkal. A busz ma reggeltől járt a tuja helyett, de délben már kint volt a balesti helyszínelő, mert a kanyarban összekaristolt a busz egy Thaliát.

pferco Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8437
karcolásokra a legjobb orvosság az idő:)
még 1 év és annyi lesz rajta, hogy már nem is érdekel. senki sem kíméli a verdádat rajtad kívül:(((
(ajtórányitások, jégeső, fágak, kavicsok, bitumen, kulcsok, ládák, babakocsik...)

ferco
(bocs;) tudom újautó az új autó, de hidd el csak az első karcra fogsz emlékezni.

csipeti Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8436
Szia SzAta!

Szerintem a macskák nem fogják összekarmolni a kocsit, nekük a Thalia előtti Corsánk egy néhány évig olyan udvarban állt, ahol állandó volt az autón közlekedő macskák jelenléte és soha semmi ilyen jellegű gond nem volt velük. (kivéve a tappancsnyomokat, ami a fekete kocsin elég kontrasztos tud lenni)
Csipeti

SZATA Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8435
Sziasztok!

Mi kaptunk egy miniatűr sporttáskához hasonló vmit., amibe ezeket bele lehet rakni és passzol a mélyedésbe. (egyébként amiénk is élénkpiros)

- A váltózáras autóknál sztem nem annyira lényeges a tolatva beparkolás, mert ha orral állsz befelé akkor is max 5m-t tud menni hátra, és utánna mindenképpen előremenetbe kellene kapcsolnia.

- Egy első hallásra vicces kérdéssel fordulnék a kertes házzal rendelkező Thalia tulajok felé: A hétvégén voltunk vidéken rokonlátogatóba, és a k. ház udvarán parkoltunk. Reggel felkelve már több esetben is sáros tappancsnyomokat láttunk az autón. Aztán kiderült hogy a macskák éjjel az autón alszanak. Ez nem lenne baj viszont félünk hogy vmelyik megsérti a fényezést a karmával. Ti mit tesztek ellene, mert a ma éjjelre kitalált megoldásnak (takaróval leteríteni és a szélét odacsukni az ajtóhoz) az lett a vége hogy hazafele végig vizes ülésen ültünk mert az éjjeli esőt a takaró bevezette az utastérbe.

Köszi és bocs: SzAta

Előzmény: Grizzly67 (8433)
pferco Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8434
hőmérő jajj:)
elnéztem a leírást és nem 33kohmosat vettem hanem 0,33kohmosat...eredmény: 60°C :)))))) asszem ez a maximuma:)

...viszont a tükörig könnyen fel tudtam vinni a vezetéket az ajtóban:) de a vezeték becsatlakoztatásával mennyit szoptam... mire rájöttem hogy mélyebben kell beledugni...

na mindegy holnap veszek jó kis 33 kohmosat és a héten összerakom:) a szűrő az könnyen ment.

üdv,

ferco

Grizzly67 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8433
Engem is nagyon érdekel a sárvédő gumi!

Most szeretnék egy olyan dobozt készíteni, ami pont passzol a csomagtartó mélyedésébe, bele lehet tenni pl. bikakábelt, háromszöget, izzókészletet stb. és ezután sík lesz a csomagtér alja. Szerintetek hülyeség?

A színekről annyit, hogy az enyém élénkpiros (nem feláras szín) és nagyon látszik rajta a por, bár lehet nálunk minden színen látszana olyan poros az utcánk.

Pax2 Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8432
Engem is érdekelne a sárfogo gumi! Mindenképpen akarok tenni rá! ez az 1600 ft nagyon szimpi, kár hogy Pécsett nincs ósön :(
Előzmény: Zsolta dCi (8427)
rozsnyo Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8431
Keréktárcsa = dísztárcsa. Csak már fáradok...
Előzmény: rozsnyo (8430)
rozsnyo Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8430
Sziasztok

Ma reggelre ellopták a keréktárcsáimat :( Hogy törne le annak a szemétnek a keze!! Most állt kint először az autó. Ritkán vagyok Pesten autóval, mert külfödön van használatban. Ott meg garázsban éjszakázik, de ezentúl az Öv utcát tuti elkerülöm. Pedig jó környék...
Ti amúgy hogy álltok a külföldi rendszámú autókkal? Elözékenyek vagytok velük, vagy semleges? Ha netán egy fehér, szlovák rendszámú Thalia-t láttok, az én vagyok :) Négy auchanos keréktárcsával :((

Valaki nem tud esetleg egy jó Renaultos keréktárcsa lelő helyet?:) És szerintetek olyan spéci csavart a kerékhez hol tudnák venni? Ja, ma kereket is cseréltem :) Megadta magát a szelep :( Asszem ez a nap nem Tháltos napja... na de ennyi legyen a legnagyobb gondja.
Bocs hogy hosszú voltam...

Zsolta dCi Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8429
ok már csak 1-2 hét és átvehetem a kocsit majd akkor :->
Előzmény: Laja73 (8428)
Laja73 Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8428
engemet igen!
Előzmény: Zsolta dCi (8427)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8427
most vettem Auchanban 4db sárfogó univerzális gumit 1600.-ftért, majd le lesz fotózva a beszerelési útmuató is :D ha vkit érdekel majd belinkelem, csak azért mert elég drága a gyári...
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8426
A szüleimnek vettünk egy egy 11 hónapos 1.5 dci oasist, most szaladja az elsö tankot. 630 km-nél egy kicsivel van a fele alatt a szintjelzö :-) Tetszeni fog nekik ez a kocsi! (én találtam)
Előzmény: attys (8425)
attys Creative Commons License 2004.06.19 0 0 8425
Sziasztok!
960 km-ert mentem el 44 liter gázolajjal a Tháltossal!( kímélő üzemmódban,viszont a klíma az ment feszt!:)
Az elég kafa nem?
A végsebességről csak annyit,hogy a gödöllői lejtőn 185-öt mutatott a km óra és utána is tartottam vele a 170-et Gyöngyösig.(akkor 5.8 volt a fogyija)Nem volt halálfélelmem egyszer sem.:)Kanyarban is elég stabil,ha egyből beteszem az ívre és utána már nem kell korrigálnom.
Szal amilyen "csúnya" autó annyira kedvező a fenntartása és a komfortja is kielégítő.
Eddig csalódásmentes vétel volt.

Üdv. mindenkinek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!