Most már 99,99%, hogy a yokozunáé a yusho, Amának már csak matematikai esélye van a kettei-sen-re. Nehezen tudom elképzelni, hogy Asashoryu mindkét hátralevő meccsét elveszítse.
Általában az alulról jövő yusho-esélyesekkel nagyvonalúan szoktak bánni, viszont szegény Amával nem cicóznak, olyan sorsolást kap az utolsó 6 napra, mint egy yokozuna. A kis mongol így végül 10-5-tel is zárhat.
Holnap meccselt volna Asashoryuval, de az Ama meccs miatt az ugrott, yusho versenyben megesik az ilyesmi. A masik sekiwake, Kotomitsuki heyatars. Kaio visszalepett. Utolso ket napra meg ott lesz Hakuho es Chiyotaikai.
Jól mondtam a torna előtt, hogy Kotooshura érdemes odafigyelni, csak épp nem úgy, ahogy gondoltam. :oD
Még a mai ajándékgyőzelemmel együtt is jó esélyei vannak élete második makekosijára. Ha mégis el akarja kerülni, akkor holnap Iwakiyama és a zárónapon Chiyotaikai ellen kéne győznie. A 13. és 14. napi ellenfelei (Asashoryu és Hakuho) keményebb diónak tűnnek.
Baruto-Ama, elég meglepő a befejezés. Ha Ama tudatosan csinálta, hogy forgás közben odébbpöckölte Barutó mozgó lábát (hogy az észt kilépjen), akkor ez emberfeletti térérzékelést takar.
Tochiazuma leiskolázta Kotooshut, nem engedte övhöz, hanem körbetáncolta és végül kisegítette a küzdőtérről. Nem hittem volna, hogy ennyire mozgékony, pláne sérülten.
Roho tényleg új ember, ahogy a botrány után megfogadta. Hihetetlenül koncentráltan és jól játszik, ma Asashoryu ellen is végig kezdeményezett (bár végül vesztett), amit nem sokan tudnak megcsinálni. Kérdés, tudja-e ezt a szintet tartani még pár torna erejéig.
Speciel most eppen parosan vannak (Wakanosato el sem indult, emlekszel?). Ha paratlan jatekos van makuuchiban, felhoznak egyet a juryo tetejebol ellenfelnek. Az eredmenyt meg mindkettonek abba az osztalyba szamoljak, amelyikben jatszik...