Keresés

Részletes keresés

NLQ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 245
valoban! ezert mondtam, hogy kulcsszo az "ellenszolgaltatas nelkul" ha szamla van benne akkor fizettel erte az pedig ellenszolgaltatas

Tamas: ha online boltbol rendelsz akkor tuttko lesz benne szamla akkor pedig tuttko (99%) vamoljak...
a ceges behozatal azert is erdekes, mert akkor a vam nem bizti hogy 8% merthogy akkor a szarmazasi orszag (gyartasi orszag) es a termek besorolasa is sokat szamit azaz pl szamitastachnika 0% vam ala esik tehat cegkent csak a vamot kell megfizetni...

az airmail parcel post jol hangzo dolog, ugyebar olcsobb mint a ems (global express mail) es nem sokkal hosszabb a szallitas (3-5 nap helyett 4-10 nap) azomban az ems en kevesebbet ulnek rajta a vamosok az ems-en eddig nekem max 1 hetet ultek
a parcel poston mar ultek 2.5 hetet is
tehat amig az ems 2 heten balul szinte tutti hogy megerkezik, addig a airmail parcel post lehet akar 30 nap is
az ems masik nagy elonye, hogy az amsben van alap biztositas is asszem 100 dolcsiig tehat nem kell kulon fizetni erte a nagyobb osszegeknel meg asszem alacsonyabb a biztositasi dij mint a parcel postnal
tovabba az EMS-t a magyar postan kulon kezelik tehat az ems -es tracking numberre ra lehet kerestetni a magyar postan is igaz nem szamitogeppel hanem telefonon keresztul

nekem lett volna 1 nagyobb es ertekesebb csomagom ami vegulis mas okok miatt nem hozattam be (a csomag ~4000USD 120KG es 0.4m3 lett volna) ezt cegesen akartam beszallitani utana neztem sok helyen UPS FEDEX horribilis osszegeket mondott ra
(~600USD) a USPS el 3 kulon csomagban johetett volna el ami 3*200USD lett volna
ezek utan ratalaltam az emery worldwide-ra ok elmentek volna amcsiban new yorktol 100milest a csomagert atveszik kivamoljak amerikaban leszallitjak mo-n a vamba es intezik a vamolasat adminisztracio stb te neked oda kell menned hozzajuk, kifizetni nekik a vamot afat es megkapod toluk a csomagot ez az en esetemben kb 230 USD lett volna es 10 nap alatt a vam utan mar atveheto lett volna a csomag!!!!
ez volt az o arajanlatuk (kivonatosan! de erdemes egyedi arajanlatot kerni!)

Árufelvétel 0.39usd/kg
Árukezelés 27.50usd/küldemény
Export dokumentáció 10.00usd/küldemény
Légifuvar 1.10usd/kg de minimum 120usd (mely tartalmazza a felárakat, ill. tranzitideje 6-7nap)
Amennyiben a küldemény térfogati súlya meghaladja a mértet, abban az esetben az lesz a dijszámitás alapja! (asszem 1m3 800kg a fordulo azaz felszorozve a csomag terfogatat 1 m3 re konnyebb mint 800kg akkor a terfogat alapjan szamlaznak nem a suly alapjan)
A fenti dijakat Áfa nem terheli!

Magyarországi dijak,
Import bonyolitás 4850huf
Árukezelés 5750huf
Vámkezelés 4950huf

nlq

a masik megoldas szallitasban:
ezt egy angol ember (!) javasolta nekem es nem tartom rossz otletnek (ugyebar eun belul nincs vamolas) amcsibol nem feltetlen muxik illetve mukodhat de ki kell fizetni az mwst-t amit a hataron visszakaphatsz):
I will have an better idea. If I send the package to the Airport postoffice Vienna Schwechat, you can pick up it by yourself. It would rested until you pick it up. You need only your name and an document for the legitimation.

Előzmény: Ariel (239)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 244
Persze jo lenne meguszni az afat, csak nemigen van ceg, amelyikkel bonyolitani tudnam az uzletet, de azert probalok talalni. Kulonben is vicces, hogy ha mindent becsuletesen kifizetek, a magyar ar 60-65%-aert a kezemben tartom a szajret, egyetlen hatrany a garancia. AIR PARCEL POST-rol hallott mar valaki, van esetleg tapasztalat?
Előzmény: Hét (243)
Hét Creative Commons License 2003.06.15 0 0 243
A vámon szinte egyáltalán nincs menekvés, ha a csomagban lév? számlán a Te neved szerepel, mint vev?. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy milyen érték?, pontosabban 22 euró felett mindegy, akkor rájön a 35%. Nekem általában a levélként kézbesített cuccok jönnek meg gyorsan, de pl USA-ból az is lassan jön. Szerintem 600 USD-nél, ha vásároltad teljesen esélytelen, hogy ne vámolják el. Ebben az esetben rájön a 35% (8%+25% ugyanis a vámmal növelt értékre kell fizetni az áfát). Szerintem ilyenkor érdemes cégnek venni, ha van lehet?sg, mert akkor az ember megússza az áfát.

Persze 600 USD-nél semmiképpen nem érdemes normál postával szállíttatni, hanem valamilyen kiemelt szállítóval kell hozattatni. Egyrész gyorsabban megérkezik, másrészt a vámolás nem 3 hónap.
Üdv

Hét

Előzmény: Tamás000 (242)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 242
Rendelt mar valaki amcsi online boltbol nagyobb osszegu cuccot? Nagyobb osszeg pl. 600 USD vagy tobb. Es 1500 folott? Ezekre is meg a 25+8 % buntetes ervenyes, vagy itt mar tobbet szamolnak?
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 241
Nem a szar lehuzos magyar kiralyi postaval kell szallittatni, hanem valami csomagkuldovel. Ez a tetu ceg ugylatszik rajtunk akarja behozni az allamadosagot.

A masik erdekes dolog, hogy a fedex ausztriaba egy bizonyos cuccot 62 dolcsi kurul hoz, magyarorszagra erdekes modon mar 127 dolcsi.

Asszem szar orszagba szulettunk, ahol mindig csak szopatnak. Most ezzel az euroarfolyammal is. A muszaki cuccok, autok, stb ararol meg ne is beszeljunk....

Az is rohely, hogy 1-2 honapig jon nemetorszagbol a cucc. Az en nemet eladomnak szombat 00.00-kor irtak jova a szamlajan a penzt, meg szombat delelott becsomagolta es postaraadta a vasarolt cuccomat, es hetfon reggel 7-8 kozott meg is erkezett az altalam megjelolt nemet cimre.

Az a csaomagkoveto szam arra jo, hogy beirod a szallito ceg honlapjan a lukba es megmondja neked, hogy epp hol tart a pakk, meg tan a kezbesites varhato idopontjat is.

Előzmény: exseven (232)
turboboci Creative Commons License 2003.06.14 0 0 240
Hát, már én sem vagyok biztos.
Eddig egyszer hozattam vámértéken belüli árut (volt hozzá számla), azt simán kihozta a zöld furgon.
Az is igaz, hogy gyanúsan szétbarmolták a gépet, szétszedve, csavarhiányosan érkezett meg.
Talán kábszert kerestek benne :)
Lehet, hogy ezek után nem akartak még kekeckedni?

Egyébként, teljesen rapszodikus a vámeljárás, attól függően, hogy milyen vámosokat fog ki az ember. Kereskedelmi forgalomban pl. azért nem szeretek hozatni, mert a jatt miatt hajlamosak rászállni az emberre, mondvacsinált indokokkal visszatartják a holmit.
Szemét egy játék, egyes speditőrök is a lehúzós oldalon állnak.
Olyan is volt, hogy nem volt számla a csomagban és anélkül nem volt hajlandó az egyenruhás vámolni (másnapra hamisítottam egyet).
Ugyanaz a tiszt pár nap múlva már számla nélkül is vámolt.
Meg kell találni azt a pontot, amikor érzi a büroktata, hogy tisztában vagy a szituációval és eszed ágában sincs tejelni, alázkodni.
Akkor győz a lustaság és inkább elengednek :)

Előzmény: Ariel (239)
Ariel Creative Commons License 2003.06.14 0 0 239
az ehhez hasonlo forumokban azt olvastam, hogy a csomagban talalt szamla eseten nem erdekli a vamot az ajandek felirat..
NLQ Creative Commons License 2003.06.14 0 0 238
ime a vam.hu rol a gyik bol az ajandekkuldemeny definicioja:

Gyakran feltett kérdések és válaszok
Ajándék küldemények
Postán, fuvarozó vállalat közreműködésével beküldött, vagy más természetes személy által behozott ajándék vámkezelése a nem kereskedelmi jellegű forgalom szabályai szerint történik, amennyiben az ellenszolgáltatás nélkül érkező vámáru a jogszabályban meghatározott mennyiséget nem haladja meg.
Vagyis ilyenkor megilleti a vámkedvezmény a megajándékozottat, amennyiben az ajándék együttes értéke a 28 200 Ft-ot nem haladja meg.
Ez a kedvezmény nem alkalmazható a
vámkedvezményes értékhatárt meghaladó egyedi értékű vámárura, valamint
szeszes italra, és dohánytermékre.

szoval a kulcsszo az ellenszolgaltatas nélkul erkezö es a 28200Ft (bar ez utobbi tudtommal pontos definicioban ugy hangzik, hogy az 1200 euro 10 szazalekat (tehat 120 eurot) nem haladhadja meg

Előzmény: bellamy (233)
NLQ Creative Commons License 2003.06.14 0 0 237
vicc... epp most neztem at a tegnapi postamat, es beinvitaltak az orcy terre, mert vamolni akarjak az egyik nekem erkezo csomagot a rohely az hogy erteke nincs 80 euro....
autoscout Creative Commons License 2003.06.13 0 0 235
Folyamatosan járunk Németországba. Némi zsebpénzért vállalunk elhozatalt, ha valakit érdekel.
exseven Creative Commons License 2003.06.13 0 0 234
Sehogy. Pedig érték is fel volt tüntetve a csomagon, de megjött simán.
Előzmény: bellamy (233)
bellamy Creative Commons License 2003.06.13 0 0 233
Ezt hogy csináltad? Mármint azt, hogy pl. az 500 USD-s tételt nem vámolták le? Valaki azt írta, hogy 30000 HUF-ig lehet vámmentes az áru (ez kb. 135 USD). Nekem 200 USD lenne az a mostani tételem.
Előzmény: exseven (232)
exseven Creative Commons License 2003.06.13 0 0 232
Hello,
ha vámolnak valamit, akkor növekedhet a postán dekkolás ideje? Sokmindent rendeltem már főleg USA-ből 80-500 USD értékben, és még semmit nem vámoltak le. Most is várok 2 cuccot, No-ból, lassan 2 hónapja nem akarnak megérkezni. Kaptam tracking numbert, ezzel mit lehet csinálni? A postán segítenek?
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.12 0 0 231
iden arat emelt a Deutsche Post, valtoztak a tarifak.

www.post.de

Előzmény: Gasolin (220)
bellamy Creative Commons License 2003.06.12 0 0 230
És erre hajlandó a seller is? Azaz meg lehet vele dumcsizni, hogy GIFT-ként küldje? Egyáltalán mitől lesz GIFT? Ráírja a dobozra, vagy rá kell még a szállítólevélre (vagy mire) is? Segítsetek konrétumokkal, mert ott van a cuccom és a seller már türelmetlenkedik, hogy mikor fizetem, de én addig nem akarom, míg nem látom tisztán, hogyan lehet enyém a cucc vám, meg áfa nélkül.

Köszi!

Előzmény: NLQ (229)
NLQ Creative Commons License 2003.06.12 0 0 229
mukodik, ha nem vasarolod a cuccot, hanem csak ugy kuldik ajandekba
Előzmény: bellamy (227)
fabee Creative Commons License 2003.06.12 0 0 228
mukodik. eddig 14-bol 13-szor.
Előzmény: bellamy (227)
bellamy Creative Commons License 2003.06.12 0 0 227
Sziasztok!

Örömmel fedeztem fel ezt a topikat, mivel éppen ebay.com-os vásárlás előtt állok.

Engem főleg a vám és áfa dolog vonzata érdekel. Valóban működik a vám és áfa nélküli behozatal, ha 30000 Ft az összérték és rá van írva, hogy GIFT?

Hét Creative Commons License 2003.06.12 0 0 226
Sajnos ilyen szempontból a legkevésbé sem vagyok szociálisan érzékeny. Nem én akarom eltartani a világot.
Üdv
Hét
Előzmény: hellokocsivigyáztam (225)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2003.06.11 0 0 225
azért az eladót is meg kell érteni. minden lehető eszközzel igyekszik minél több pénzt kiszedni a vevőből.
szerintem nem arról van szó, hogy több néven jelentkezik be, hanem arról, hogy a haverjait beszervezi. legközelebb majd ö segít nekik.

régebben olvastam, hogy csak németországban több mint 150 ezer ember él meg az ebay-en történő adás-vételből, azaz havonta tud keresni a megélhetéshez szükséges mimumum 2000 eurót, meg a betegbiztosítást. adózni nem kell. majd július 1-után.

Előzmény: Hét (223)
Hét Creative Commons License 2003.06.11 0 0 223
Volt egy objetktív, amire licitáltam. A licit végén, teljesen biztos voltam abban, hogy enyém az obi. De nem. Érdekes módon a nyerő licitet, már az első nap leadták. Na ilyennel még nem találkoztam. Már akkor gondoltam, hogy ez az eladó még jelentkezni fog nálam, hogy a vevőnek mégsem kellett a cucc! Jelentkezett is. Az én licitem 40 euróval haladta meg a következőt. És a pasi azzal jött, hogy ha kifizetem a maximum licitet, akkor odaadja. Mondtam, hogy én csak az előttem lévő licit plusz egy eurót vagyok hajlandó fizetni, mert így korrekt. Persze nem hatotta meg. Egyébként a legmagasabb licitet egy olyan ember tette, akinek még nem volt értékelése.

Egy szó mint száz, az eladó szerintem arra játszott, hogy megpróbáljon minél több pénzt kiszedni a licitből, és a saját termékére licitált csak más néven, így megtudta, hogy mekkora a maximum, amennyit hajlandóak adni a cuccért. Kicsit talán kevésbé etikus így a dolog.
érdekes tapasztalat. Sajnos egyébként az utánam következő licitáló megfizeti neki azt a pénzt, amit én nem lennék hajlandó, mert a licit tényleg olyan, hogy ha az ember nem nyeri meg, akkor egy kicsit még biztosan hajlandó lett volna adni érte, hogy az övé legyen.

Persze engem zavar a dolog, de majd megvárom a következő ilyen objektívet.

Gasolin Creative Commons License 2003.06.10 0 0 221
Aztán ehhez még jön az a tétel amit a külföldi bank a jóváírásért kér ami kb. 1000Ft. (ha jól tudom így hívják. Egyszer utaltam, úgyhogy nem emlékszem a pontos nevére.) Úgyhogy nagyobb összegnél nem kérdéses, hogy megéri, de apróbb dolgoknál biztosan nem. Én azért vásárolok ott mert fillérekért tudok vásárolni olyan dolgokat, ami nálunk soha nem volt forgalomban. Ha autót vennék biztos én is utalnék.
Ha minden vásárlásomat banki átutalással fizettem volna akkor több banki tranzakciós díjat fizettem volna, mint amit magára aukcióra költöttem. Utálom ha egy bank meg akar fejni. Nem elég, hogy infláció alatti kamatot fizetnek, de ez már egy másik téma....
Előzmény: szkd (216)
Gasolin Creative Commons License 2003.06.10 0 0 220
Én nem a levélről beszélek hanem a csomagokról.
Tavalyi adat ami gondolom nem változott:
csomag 4kg-ig:
németország 5.90EURO
többi EU ország: 15.50EURO
Europa (Magyarország is): 25.00EURO
Csomag 12-20kg-ig
Németország 9.50EURO
többi EU ország: 31,50EURO
Europa (Magyarország is): 49.00EURO

Az adatot egy e-Bay partnerem köldte 2002-ben a német posta díjszabásából. Aki az e-bay-en vásárol az általában nem levélben kapja meg a cuccot!!!

Előzmény: hellokocsivigyáztam (213)
sasi99 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 219
Köszi köszi köszi. Igazából az amerikai verziót kerestem, de hát.... azt elnyúlták. Most már kezdek rájönni, hogy ez valahogy úőgy megy, hogy mindenki kiszúrja (visits:95...), és csak a végén tesz rá, mert akkor kevesebbet kell fizetnie, mert kisebb az előző ajánlat, Tehát ez ilyen ügyességi játék kicsit. Hah, jó annak, aki sokat tud ilyet játszani :)))
NLQ: {OFF} erről meg annyit, hogy lehet hogy jobban tudom, mert VOLTAM Shaki koncerten Kölnben, és egyáltalán nem volt hamis; viszont érződött, hogy nem playback, mert voltahol jó nagyokat ordított, például amikor ACDC vagy Aerosmith számokat énekelt... de hát te tudod, mindenesetre szerintem sokat vszítesz, ha nem hallgatod meg pl. az Estoy Aquí unplugged verzióját, vagy az Ojos Así-t, vagy az Octaco Díát vagy a Te Espero Sentada-t, stb... bocsánat, ON. :))
Előzmény: Wisey_ (217)
_paha_ Creative Commons License 2003.06.05 0 0 218
én már utaltam a Budapest Bankos számlámról, 10 EUR ill. 10 USD volt az utalási díj, attól függően, hogy milyen pénznemben utaltam...

Előzmény: szkd (216)
Wisey_ Creative Commons License 2003.06.05 0 0 217
Nem tudom, erre gondolsz-e, de kapásból 6 ilyen lemezt találtam. Katt ide
Előzmény: sasi99 (214)
szkd Creative Commons License 2003.06.05 0 0 216
A bankon keresztüli utalásokról:

az én bankom szerint a magánszámlámról simán lehet utalni külföldi számlaszámra, ráadásul nem túl magas költségen. (Ez a szóbeli info, gyakorlat még nincs)
Ezexerint 0,15% az utalás díja, de minimum 2000 Ft. Ez a minimumdíj tehát 1.333.333 ft utalásig "csak" 2000 Ft.

A másik furcsa dolog, hogy nem a valuta eladási árfolyamot számítják, hanem a devizát, ami jobb.

NLQ Creative Commons License 2003.06.04 0 0 215
OFFtopic
hmmm amiota elo koncert feelvetelen halottam shakirat olyan hamisan enekelni mint a vikidal a himnuszt, azota nem vagyok hajlando meghalgatni...
Előzmény: sasi99 (214)
sasi99 Creative Commons License 2003.06.04 0 0 214
Hát köszi, de nem valami akárhol beszerezhető anyagról van szó. Eredetiben lenne a legjobb, de már kíváncsi vagyok, be tudod-e szerezni: A Pepsi egyes sztárokkal promóciós CD-ket ad ki, és nekem a Shakira: Ask For More/Pide Más promó kellett volna -ritkaság.
Előzmény: Ordas Farkas (207)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2003.06.04 0 0 213
A német posta dijszabása olyan, hogy a nem EU országokba kb. 60-70%-al drágábban szállít remélem csatlakozásunk után ez változni fog.

egy a4-es formátumú levél németországból feladva simbachba (németország) 1.45 euró, a 200 méterrel távolabbi braunauba (ausztria) 4 euró.
tehát eu ide vagy oda a deutsche post szava a döntő, nem brüsszel ajánlása.

Előzmény: Gasolin (211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!