Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2184

Jaajjjj, ebbe ne menjünk bele, mert fáj. Sajnos nagyon drága az anyag. Mindegyik.

Egy másik kollegának csináltam egyszer egy részletes kalkulust - mert többen érdeklődtek - és leesett a székről, amikor meglátta.

Ha gondolod, kikeresem neked és elküldöm privátba, tájékoztatóul - mert nem titok - hisz bárki bemegy az üzletbe - ugyanezeket az anyagárakat találja.

De nem csak vitorla kell ide, hanem kormánymű és svertek (oldal-stabilizátorok is) - amik a képen fe vannak hajtva a csónak mellé, oldalt.
.
Előzmény: Gruau (2183)
Gruau Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2183
Mennyiből tudtad kihozni vitorlát?
Előzmény: GPS (2181)
Gruau Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2182
Sziasztok!
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2181

Ni, mit gyártottam az osztrák barátomnak a tavaly nyáron. Saját licenc, kéremszépen :-)))
Ne félj, ezt nem kell evezni - megy mint az őrült, ha kap egy kis szelet.

Képzeld, levitte a fickó az Adria-ra és annyira tetszett az ottaniaknak, hogy sorban álltak, hogy vigye őket egy-egy kört.
Pedig egy sima, alsó-középkategóriás gumicsónakra csináltam - semmi extra. 2 perc alatt rá lehet szerelni.

De tényleg nagyon megy...2 felnőtt és 2 gyerekkel mentek vele mint az őrült. És összecsomagolva csak egy vékony semmi a tetőcsomagtartón.
Na, tetszik?
Előzmény: temprás (2180)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2180
Köszi!

Nem ez nem az enyém az kb 2-3 nap míg ide ér.
A súly volt az amiatt ez a csónak mellett döntöttem és persze a mérete.
Előszőr a Sevylor HF 280-ast néztem ki csak találtam róla képet mikor 2 felnőtt űltt benne és akkor rájöttem, hogy ez kicsi lenne nekünk.
Előzmény: GPS (2179)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2179

Egyébként (ez a tiéd) ez egy Intex gyártmányú, középkategóriás csónak - nagyon jók vele a tapasztalatok - ha vigyázol rá, nincs halála.

Efelett már csak egy lépcső van - azon vastagabb a "bőr" - de jóval nehezebb is. Gratula hozzá.
.
Előzmény: temprás (2178)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2178
Köszi!
erre biztos vevő leszek.
Előzmény: GPS (2177)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2177

Áhh, szép kis hajócska ez - de a horgonnyal nem vicceltem ám. Azt te ne tudd meg, hogy milyen érzés tehetetlenül sodródni....miután már mindened görcsben áll a szél és a hullámok elleni evezéstől. Ritka mocsok érzés - hidd el nekem.

Oda neked ez kell. 1,5 kilósban. Látod, hogy összecsukva milyen kis finom, nőies...és kinyitva milyen harcias tud lenni ? :-))))

Egyébként 1.750 Ft - áfástúl, majd elmondom hol.
Előzmény: temprás (2176)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2176
Köszi a jó tanácsot, megfogadom.
Az evezéstől én is tartotam azért motorizáltam.......az igaz el is romolhat...akkor kell evezni.
És ráadásul még bentűl a nejem és a gyerek....
Majd meglátjuk mi sűl ki belőle, ha más nem jó lesz ringatózni a vízen és napozni.
Előzmény: GPS (2174)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2175
Itt van újból
az volt a gond, hogy csak lementettem, de előte nem mentem a teljes méretre.
Ha megyek minden kép szólók.
És köszi a meghívást!
Előzmény: GPS (2173)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2174

De azért halkan megjegyzem, hogy te még nem eveztél ilyet emberesebb szélben és/vagy hullámzó vizen....akkor nagy élményben lesz részed - azt garantálom.

Egy ekkora gucsóval már érdemes horgonyt vinni - és ha feléled a szél, akkor ott lecövekelni és megvárni, amig elül :-))))

Ez komoly ám.
.
Előzmény: temprás (2172)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2173

Hát ezt meg hogy csináltad, hogy kisebb a kinagyatott kép mint a minta-kép?

Egyébként oda bármikor jöhetsz - engem ott találsz - csak jó szólni egy héttel előtte, hogy foglaljak le valami frankó kis helyet.

A tavaly is beégtem az osztrák barátaimmal, mert csak úgy lezserül odamentem a recepcióhoz, hogy hétvégére kéne egy bér-sátor - péntektől-hétfőig.

Erre azt mondták, hogy csak szombattól van...és csak hétfő reggelig. Azt hittem, hogy viccelnek. Pedig nem.
Így hát a barátom potyára vett ki +1 nap szabadot - méghozzá Ausztriában, ahol nem viccelnek az ilyesmivel.
.
Előzmény: temprás (2172)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2172
Sajnos nekem nem jó az az idő pont amit a többiekkel lefixáltatok, de kitudja 1x még őssze jöhet.

Egy ilyet várok a napokban

Mármint a csónakot.
Előzmény: GPS (2171)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2171

Káááááárrrrr, mert akkor Balcsis-hajókázás: almás.

Na nem baj, majd kölcsönadom én neked a villanymocimat - aztán azzal hasíthatsz a Balcsin is :-))))
.
Előzmény: temprás (2170)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2170
Nem villany arról letettem, mert drága az aksi és nem bírja sokáig.
Amit vettem az egy benzin motoros 3 LE-ős szörnyeteg.
Csak azon is van barkácsolni való, mert hiányzik a berántó fedél, de végülis igy is műkszik csak nem szép, bár az eredeti fedél még csúnyább.
A nyaralás előtt azért még ki akkarom próbálni, hogy milyen lesz.
Előzmény: GPS (2169)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2169

Nade vellanymotor vagy mi? Nekem bátran mondhatod, mert valamennyit konyítok hozzá - netán még hozzá is tudok vakkantani egy-két jótanácsot, ki tudja?

Tehát ha lököd a tipust, képben leszek. Hány librás, mennit zabál, meg ilyesmi...

Ha villany, akkor az akku az egy külön mese-téma - abban igen nagy a sötétség még hajós-berkekben is.
Jobban mondva sok a legenda - de kevesen foglalkoztak érdemben is akukkal ...ezért néha jól rá is faragnak.
Főleg a töltőkkel és a töltési-technológiával....mert az nagyon nemmindegy ám. Azt hiszik, hogy az Obiban vett akciós töltővel is lehet hajó-akkut tölteni, bruhahhaa.

Amit feltettél az egy közismert vendég-tűkör - eszméletlenül drágán mérik - a töredékéből meg lehet csinálni házilag.
Persze, kis odafigyeléssel - mert azért állnia is kell valamennyire :-))))
.
Előzmény: temprás (2167)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2168

Nem kell rőkönyödni, mert az egyik kemping-haver 5 Ft híján 4 millát adott a 4 méteres bódéjáért...itt, egy magyar kereskedőnél - ami 14 ezer euró, ugyebár?

Mert "ami új, az új". Hát, ebben igaza van.

Ha a 4 millából levonom a 280 ezret - amennyiért én vettem a 4,5 méterest - akkor viszont a maradékből az elkövetkezendő bő 16 évre !!! ki van fizetve a tóparti, komfortos kempingező-helyem - mindenestül.

Ugye milyen relativ minden?
.
Előzmény: temprás (2165)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2167
Fotó még nincs róla.
igen valami ilyesmit kell őssze hoznom
Előzmény: GPS (2166)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2166

És a motorka milyen hozzá? Fotó nincs?

És hogy teszed fel, ha nincs fartükör? Szárakkal?
.
Előzmény: temprás (2163)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2165
a német ebay-en, pottom 12.400 Euro
Előzmény: caerleon (2164)
caerleon Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2164
ezt hol találtad ?
Előzmény: temprás (2163)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2163
Tavaly vettem egy orosz csodát Szaljut néven, a csónak meg most van úton németből egy 3.2m gumicsónak semmi extra.. nem tükrös

A kettő megáll kb. 60000 Ft-ból, ez csak egy próba lesz, hogy tetszik vagy nem, nekem bejön, de úgye családdal nyaralok nem egyedűl.

Ehez mit szóltok, nem áll meg rajta a viz és színtén német konstrukció.
Szerintem a Boing és a Qek keresztezése
Előzmény: GPS (2162)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2162

Milyen csónak+motorod is van?
Előzmény: temprás (2161)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2161
Hasonló cípőben járok én is csak nem ekkora ősszegekről van szó, nálam sok kisebb, de őssze adva már az is jelentős.

Gumicsónak, Csónakmotor...stb

úgyhogy már én is tehetem volna fére, de úgyvoltam vele addig van még pár hónap.

Bizzunk...Dolgozunk és dől a lé....
Előzmény: GPS (2160)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2160

Nyugi - a nyaralási lóvét én is most gürizem.

Mert előre köll fizetni ám - az nem megy, hogy majd ott összekalapálom a bódém előtt, az árnyékban - két vitorlázás között.

Pontosabban: a nyaralási lóvé meglett volna - ha nem bolondulok be és nem veszem meg a bódét.

Még pontosabban: a bódét is megvehettem volna, ha nem veszem meg ősszel a második hajót.

Legpontosabban: én sem vagyok normális, az már biztos.
.
Előzmény: temprás (2159)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2159
Teljesen igazad van, sajnos magyarországon a vilogtatás megy.

Láttam én már olyan pecót, hogy a kutyámat nem küldeném be aludni, de a ház előtt ott ált egy Audi A6-os.

Nézegettem a hírdetéseket és ezért jutott ilyen az eszembe.
Majd eljő a tavasz és meglátjuk mi sül ki belőle, egyáltalán nyaralára össze jön-e a lové....
Bár ne sírjunk igaz, hísz mi házban lakunk nem úgy mint az Amerikaiak.
Előzmény: GPS (2158)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2158

Eladja bagóért? Hát nézd meg a "telepítős" magyar hírdetéseket.

Amelyikhez nincs elősátor azt 2- 300-ért viheted - de akkor az már 5,5 méteres, nagyon komoly bódé.
De ha duplakerekes, akkor még 7 méterest is kapsz ennyiért - abba egy család simán beköltözhet.

Ha megnézed, hogy mennyi egy négyzetméter beton-alap, vagy 1 nm tető+tetőszerkezet, ajtó, ablak, miegymás - annak az odaszállítása, a beépítése, stb. ....akkor a 2-300 ezer Ft még a gondolatra sem elég...nemhogy a megépítésre.

És hol van az berendezve még akkor - ágyakkal, kagylóval, budival, villannyal, stb.?

Ennek dacára, ha nálunk megkérdeznél 10 embert, hogy lakna-e lakókocsiban a telkén - nézd csak meg hogy 10-ből hány tartaná jó és gazdaságos ötletnek.

Illetve lehet, hogy annak tartaná...dehát "mégis, milyen dolog az? Mit szólnának az ismerősök és a rokonok?"
Ugye?
.
Előzmény: temprás (2156)
caerleon Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2157
Bár én csak amikor nem megy a kertben akarom intenzíven használni......, csinálok hozzá valami kerti sátort :) A rendes sátort csak akkor használom majd ha valahova megyek :)
temprás Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2156
A Horvátoknál a kertekbe szinte csak lakókocsik vannak, ..sőt láttam olyat is, hogy a lakókocsihoz falaztak előteret.

Lehet, hogy nem laknak benne, csak ők már valószinű rájöttek erre, hogy így olcsóbban jönnek ki.

Bár lehet náluk az ilyen bódék olcsóbbak, mert a németek, hollandok stb már nem akarja hazahúzni és eladja bagóért.
Előzmény: GPS (2155)
GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2155

Pedig nem eszement ötlet. Itt Veszprém mellett van egy ilyen telkes-hely....ahol hétvégi telkek és kertek százai sorakoznak egymás mellett.

Van amelyiken takaros házikók vannak, de olyanok is, amelyeken csak szégyenletes, tákolt viskókra futotta.

Pedig azok se voltak ingyen - ráadásul még ilyen-olyan hatósági, építészeti cseszegetésekkel is járnak...viszont a végeredmény, a kinézet, a komfort, stb. - hát az siralmasan putri-jellegű.

Dehát, itt a Balkánon, még mindig az ingatlan-mánia dúl...és sokan még mindig többre becsülnek egy düledező, beázó, nájlonokkal letakart, húzatos viskót - mint egy luxus-komfortú lakókocsit.
Merthogy "milyen dolog az, egy kocsiban lakni ?" - ugyebár.

Érdekes módon, Amerikában tisztes családok tízezrei laknak nagy-lakókocsikban - évekig - ameddig mondjuk kész lesz a házuk, vagy összegyül rá a pénz, stb.
Onnan járnak a gyerekek iskolába, a felnőttek dolgozni - és senki nem botránkozik meg a dolgon.

Nahát ez az, ami itt, mifelénk (a "szuper-gazdag" Magyarországon) - egyszerüen elképzelhetetlen lenne.
.
Előzmény: temprás (2154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!