Ni, mit gyártottam az osztrák barátomnak a tavaly nyáron. Saját licenc, kéremszépen :-))) Ne félj, ezt nem kell evezni - megy mint az őrült, ha kap egy kis szelet.
Képzeld, levitte a fickó az Adria-ra és annyira tetszett az ottaniaknak, hogy sorban álltak, hogy vigye őket egy-egy kört. Pedig egy sima, alsó-középkategóriás gumicsónakra csináltam - semmi extra. 2 perc alatt rá lehet szerelni.
De tényleg nagyon megy...2 felnőtt és 2 gyerekkel mentek vele mint az őrült. És összecsomagolva csak egy vékony semmi a tetőcsomagtartón. Na, tetszik?
Nem ez nem az enyém az kb 2-3 nap míg ide ér. A súly volt az amiatt ez a csónak mellett döntöttem és persze a mérete. Előszőr a Sevylor HF 280-ast néztem ki csak találtam róla képet mikor 2 felnőtt űltt benne és akkor rájöttem, hogy ez kicsi lenne nekünk.
Áhh, szép kis hajócska ez - de a horgonnyal nem vicceltem ám. Azt te ne tudd meg, hogy milyen érzés tehetetlenül sodródni....miután már mindened görcsben áll a szél és a hullámok elleni evezéstől. Ritka mocsok érzés - hidd el nekem.
Oda neked ez kell. 1,5 kilósban. Látod, hogy összecsukva milyen kis finom, nőies...és kinyitva milyen harcias tud lenni ? :-))))
Köszi a jó tanácsot, megfogadom. Az evezéstől én is tartotam azért motorizáltam.......az igaz el is romolhat...akkor kell evezni. És ráadásul még bentűl a nejem és a gyerek.... Majd meglátjuk mi sűl ki belőle, ha más nem jó lesz ringatózni a vízen és napozni.
De azért halkan megjegyzem, hogy te még nem eveztél ilyet emberesebb szélben és/vagy hullámzó vizen....akkor nagy élményben lesz részed - azt garantálom.
Egy ekkora gucsóval már érdemes horgonyt vinni - és ha feléled a szél, akkor ott lecövekelni és megvárni, amig elül :-))))
Hát ezt meg hogy csináltad, hogy kisebb a kinagyatott kép mint a minta-kép?
Egyébként oda bármikor jöhetsz - engem ott találsz - csak jó szólni egy héttel előtte, hogy foglaljak le valami frankó kis helyet.
A tavaly is beégtem az osztrák barátaimmal, mert csak úgy lezserül odamentem a recepcióhoz, hogy hétvégére kéne egy bér-sátor - péntektől-hétfőig.
Erre azt mondták, hogy csak szombattól van...és csak hétfő reggelig. Azt hittem, hogy viccelnek. Pedig nem. Így hát a barátom potyára vett ki +1 nap szabadot - méghozzá Ausztriában, ahol nem viccelnek az ilyesmivel. .
Nem villany arról letettem, mert drága az aksi és nem bírja sokáig. Amit vettem az egy benzin motoros 3 LE-ős szörnyeteg. Csak azon is van barkácsolni való, mert hiányzik a berántó fedél, de végülis igy is műkszik csak nem szép, bár az eredeti fedél még csúnyább. A nyaralás előtt azért még ki akkarom próbálni, hogy milyen lesz.
Nade vellanymotor vagy mi? Nekem bátran mondhatod, mert valamennyit konyítok hozzá - netán még hozzá is tudok vakkantani egy-két jótanácsot, ki tudja?
Tehát ha lököd a tipust, képben leszek. Hány librás, mennit zabál, meg ilyesmi...
Ha villany, akkor az akku az egy külön mese-téma - abban igen nagy a sötétség még hajós-berkekben is. Jobban mondva sok a legenda - de kevesen foglalkoztak érdemben is akukkal ...ezért néha jól rá is faragnak. Főleg a töltőkkel és a töltési-technológiával....mert az nagyon nemmindegy ám. Azt hiszik, hogy az Obiban vett akciós töltővel is lehet hajó-akkut tölteni, bruhahhaa.
Amit feltettél az egy közismert vendég-tűkör - eszméletlenül drágán mérik - a töredékéből meg lehet csinálni házilag. Persze, kis odafigyeléssel - mert azért állnia is kell valamennyire :-)))) .
Nem kell rőkönyödni, mert az egyik kemping-haver 5 Ft híján 4 millát adott a 4 méteres bódéjáért...itt, egy magyar kereskedőnél - ami 14 ezer euró, ugyebár?
Mert "ami új, az új". Hát, ebben igaza van.
Ha a 4 millából levonom a 280 ezret - amennyiért én vettem a 4,5 méterest - akkor viszont a maradékből az elkövetkezendő bő 16 évre !!! ki van fizetve a tóparti, komfortos kempingező-helyem - mindenestül.
Teljesen igazad van, sajnos magyarországon a vilogtatás megy.
Láttam én már olyan pecót, hogy a kutyámat nem küldeném be aludni, de a ház előtt ott ált egy Audi A6-os.
Nézegettem a hírdetéseket és ezért jutott ilyen az eszembe. Majd eljő a tavasz és meglátjuk mi sül ki belőle, egyáltalán nyaralára össze jön-e a lové.... Bár ne sírjunk igaz, hísz mi házban lakunk nem úgy mint az Amerikaiak.
Eladja bagóért? Hát nézd meg a "telepítős" magyar hírdetéseket.
Amelyikhez nincs elősátor azt 2- 300-ért viheted - de akkor az már 5,5 méteres, nagyon komoly bódé. De ha duplakerekes, akkor még 7 méterest is kapsz ennyiért - abba egy család simán beköltözhet.
Ha megnézed, hogy mennyi egy négyzetméter beton-alap, vagy 1 nm tető+tetőszerkezet, ajtó, ablak, miegymás - annak az odaszállítása, a beépítése, stb. ....akkor a 2-300 ezer Ft még a gondolatra sem elég...nemhogy a megépítésre.
És hol van az berendezve még akkor - ágyakkal, kagylóval, budival, villannyal, stb.?
Ennek dacára, ha nálunk megkérdeznél 10 embert, hogy lakna-e lakókocsiban a telkén - nézd csak meg hogy 10-ből hány tartaná jó és gazdaságos ötletnek.
Illetve lehet, hogy annak tartaná...dehát "mégis, milyen dolog az? Mit szólnának az ismerősök és a rokonok?" Ugye? .
Bár én csak amikor nem megy a kertben akarom intenzíven használni......, csinálok hozzá valami kerti sátort :) A rendes sátort csak akkor használom majd ha valahova megyek :)
Pedig nem eszement ötlet. Itt Veszprém mellett van egy ilyen telkes-hely....ahol hétvégi telkek és kertek százai sorakoznak egymás mellett.
Van amelyiken takaros házikók vannak, de olyanok is, amelyeken csak szégyenletes, tákolt viskókra futotta.
Pedig azok se voltak ingyen - ráadásul még ilyen-olyan hatósági, építészeti cseszegetésekkel is járnak...viszont a végeredmény, a kinézet, a komfort, stb. - hát az siralmasan putri-jellegű.
Dehát, itt a Balkánon, még mindig az ingatlan-mánia dúl...és sokan még mindig többre becsülnek egy düledező, beázó, nájlonokkal letakart, húzatos viskót - mint egy luxus-komfortú lakókocsit. Merthogy "milyen dolog az, egy kocsiban lakni ?" - ugyebár.
Érdekes módon, Amerikában tisztes családok tízezrei laknak nagy-lakókocsikban - évekig - ameddig mondjuk kész lesz a házuk, vagy összegyül rá a pénz, stb. Onnan járnak a gyerekek iskolába, a felnőttek dolgozni - és senki nem botránkozik meg a dolgon.
Nahát ez az, ami itt, mifelénk (a "szuper-gazdag" Magyarországon) - egyszerüen elképzelhetetlen lenne. .