Keresés

Részletes keresés

palanta_ Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13943
írok:)
Előzmény: babarczyeszter (13913)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13942

:)

Egy igazi kanonizált urbánus legenda ez...

Előzmény: Törölt nick (13923)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13941
 Ejha!
Előzmény: Törölt nick (13921)
tollas Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13940
Bocsánat, nem olvastam a cikkeket, hozzászólásokat, de az a lényege, hogy Babarczy rájött, eddig rossz segget nyalt?
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13939

értelmetlen számokkal dobálózni.

mindkettő ellen csak fokozatosan lehet fellépni, ismert okok miatt. jelentős eredmények egyébként sem várhatók, legfeljebb hosszú távon.

ha most mindenképpen számokkal való dobálózást akarsz, mondjuk pár száz milliárdot lehetségesnek tartok.

de mindegy, majd az olvtárs levezeti, hogy jön ki neki az összeg, bár gyanítom, mivel fog védekezni

Előzmény: Törölt nick (13936)
Ágnes4 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13938

Kedves Eszter!

Nem azért kellene „elkotródnia a fenébe”, mert már látja a következő generáció „vezetőit, támogatóit, programját”, hanem azért mert pontosan le tetszett írni a „rossz lóra tettem Gyurcsánnyal” című cikkben, hogy Gyurcsány nem egy demokrata, és ennek ez embernek tetszett lenni az egyik „spine”.

Nem csak Gyurcsány bukott meg, hanem megbuktak a spinjei is, és nemcsak neki kellene vállalnia a felelőséget, hanem talán, a néninek is.

Persze tudom én, hogy nem az ötletek miatt volt a néni „spin”, nem sokat tehetett hozzá ehhez a zűrzavarhoz, hanem azért, hogy aztán ne jelenjenek meg a tollából olyan cikkek, mint ez a „rossz lóra tettem Gyurcsánnyal” című. Most, hogy esik össze ez a Gyurcsány-rendszer, fel tetszett adni a hirdetést a HVG-ben, hogy igazan nem írná azt a Fideszről, hogy „ők a szükségképpen inkoherens (de feltehetőleg készülő) megoldásokat elfedik, az önelégültség, a gyűlölet, a sérelmi politika, a másra mutogatás és az intolerancia kultúráját" satöbbi, ha kaphatna állást most majd azon az oldalon. Segítene a Fidesznek is megfékezni a „politikai habzást”, mint régen, még talán nekik is jól jönne egy kiábrándult balos spin.

Ez a kínos.

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13936

...olyan 1000-1500 -at a korrución, fekete gazdaságon.

miért, mennyi?

400-800?

Előzmény: Törölt nick (13927)
gábornok Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13935
Te tudatlan, történelemismeretben kopár/csupár.
Előzmény: Törölt nick (13911)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13934
 Ezt már egy párt kitalálta, zászlajára tűzte, majd amikor a vezetőség kezdett közeledni a felső korhatárhoz, akkor felülvizsgálta és elvetette.
Előzmény: Ágnes4 (13880)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13933

Kéne nekik még egy őszödi beszéd.

nekünk is.

(Biztos, ami biztos.)

Előzmény: BigBacon (13931)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13932
 Milyen vagyon? :)
Előzmény: ==T== (13878)
BigBacon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13931

"nem véletlen hogy lemondott a Feri"

Vissza fog ő jönni. Azért csinálja a cirkuszt, hogy felrázza a frakciót, ugyanis szegények le vannak ragadva a nemkénemegadóztatniakajajegyeket-nél.

Kéne nekik még egy őszödi beszéd.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (13917)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13930
 Nem tudom, lehet. A francia meg a belga jólléti rendszereket ismerem, hát ott talán %-osan is úgy állnak ahogy mi, csak van mögötte gazdasági teljesítmény.  Az USA-t nem tudom.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (13877)
Doppelstangel Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13929
Antall József halálos ágyánál nem volt ott Orbán, és Antall semmit nem hagyott rá örökül, a legkevésbé azt, hogy nyomuljon be a helyére és szedje szét az MDF-et.
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13928
Kedves Sarokcipő,

valóban, ez a választóvonal a jobb és a baloldal között ma Magyarországon. Én minden további nélkül el tudtam fogadni, hogy az SZDSZ összebútorozott az MSZP-vel (noha nem szavaztam rájuk). Ugyanis azok közé tartozom, nemzetközileg is, akik húztak egy vonalat a kétféle világ között, és azt mondták, hogy mostantól a demokrácia szabályai érvényesek MINDENKIRE. Nincs bosszú, nincs leszámolás, nem kezdünk bele egy új soft terrorba, új B-listákkal. Mostantól legyen demokrácia.

Ezt annak ellenére mondom, hogy semmiféle pártállami múltam nincs, a családom jelentős része nem kapott állást, vagy zaklatásnak volt kitéve, a pártállamban, és mindenki antikommunistának vallotta magát, nyíltan is, nem csak titokban.

Megértem, ha valakinek a bosszúszomja oly erős, hogy a politikában érvényesíteni szeretné, de károsnak tartom. Még mielőtt rákérdeznéd: minden viktimológiai megközelítést, minden múlt üldöztetés miatti kivételezettséget károsnak tartok a politikában. A múlt sebeinek gyógyitása a civil szférában kell hogy végbemenjen, az oktatásban, az egyházban, a kultúrában. A politika maradjon ki belőle.

Ezért, és csak ezért, vagyok a baloldalon. Undorodom a komcsizástól, olcsó, felelősséghárító gesztusnak tartom.
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13927

ne haragudj, de nem hiszem el, hogy ezt komolyan gondolod

"Nyugellátás egy jelentős része a kamurokikra megy el. olyan 1000-1500 -at a korrución, fekete gazdaságon."

Előzmény: ==T== (13899)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13926
a második rész sem. Hisz nem írtam egy szót sem halálos ágyról...
Előzmény: Törölt nick (13925)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13925
Az első rész nem legenda!
Előzmény: Törölt nick (13923)
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13924
Kedves i-a,

ezt a vitát nagyon nagy érdeklődéssel követem, és borzasztóan örülök, hogy itt folytatjátok. Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni gazdpol részletekhez, de sokat tanulok belőle, és csak arra kérlek titeket, hogy ne menjetek el, hanem még-még-még!

Előzmény: Ipari-antidepresszió (13917)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13923

...Antall József halálos ágyán Orbánban látta azt, aki képes összefogni a jobboldalt és erre is bíztatta őt...

következzék az urban legend II. rész, melyben megtudjuk, hogy Gyurcsány ferenc kiben látja meg azt, aki képes összefogni az újkoalíciót, és erre is biztatja őt...

babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13922
Kedves baudog,

hm, én nem tudom, neked az élet milyen területén van tapasztalatod, de azt hiszem, azt a világot, amiben én mozgok, illetve ahonnan én jövök, nem nagyon érted.

Az én világomban az olvasó a szent. Amíg van olvasóm, addig ér valamit, amit csinálok. Ha nem olvas senki, akkor értelmetlen írnom. (Persze az olvasók a jövőben is lehetnek, mondjuk az irodalmi szövegeim esetén az a legvérmesebb reményem, hogy túlélnek engem, bár mindig kevés embert fognak érdekelni.)

Másfelől viszont nem minden, hogy milyen igényszintet elégít ki az írás. Tehát lehet, hogy sztárok fiktív szexuális kalandjaival 150e olvasót tudok boldoggá tenni, de nincs ehhez kedvem.

Minden író és közíró ebben a sávban mozog. Ha hiteltelenné válok, azzal elvesztem az olvasóimat. Ha érdektelen propagandacikkeket írok, elvesztem az olvasóimat (legfeljebb a pártcsinovnyikokat nyerem meg).

1988 óta írok. Most kb. 50000 olvasóm van. Amikor odaálltam Gyurcsány mellé, a legtöbbet kockáztattam, amit a magamfajta ember kockáztathat. Meggyőződésből tettem, de illúziók alapján.
Előzmény: baudog (13916)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13921

Azért hittél bennük, mert megfelelt a te elképzeléseidnek, a liberális gondolkodásnak, ám amikor a Fidesz írányt váltott és megtalálta azt a polgári réteget, melyet az MDF volt ol szíves elhagyni.

Antall József halálos ágyán Orbánban látta azt, aki képes összefogni a jobboldalt és erre is bíztatta őt.

Jól emléxem, amikor az szdsz a fideszt egy satelitként kezelte és a fiatalok népszerűségét igyekezett felhasználni saját érdekeiért.

Volt a HVG-ben egy fénykép Pető, Orbán és ha jól emlékszem Nagy Tamás és még valaki. Orbán arcára minden rá volt írva.

1992-ben amikor már látszottak az szdsz és az mszp összeborulásának a jelei Orbán interjút adott a Magyar Hírlapnak.

Az MSZP akkor Németh Miklósban látta a jővendő miniszterelnököt.

Orbán a következőt nyilatkozta Némethről.

" Ugye nem gondolják az MSZP-sek, hogy Németh Miklós fehér lovon belovagol a magyar politikai életbe és úgy tesz, mint akinek semmi köze sincs az egypárt rendszerhez "

Ez azóta is élénken előttem van.

A többi ismert.

A nagy rendszerváltó szdsz összebútorozott az egykori kommunistákkal, egy pufajkással, akinél 1956 méh mindig ellenforradalom.

Kedves Eszter!

Ezt hogy tudod feldolgozni, nem olvastam cikket, hogy mint értelmiségi(?) nem vagy képes elfogadni egy pufajkás és egy kőkemény ellenzéki párt / szdsz / összeborulását.

Nem ott kezdődik az értelmiség, hogy annak vallod önmagad, hanem megnyilatkozásaid, írásaid alapján a nép egyszerű fiai-lányai úgy érzik, értelmes dolgokat is ez a Babarczy.

Mára az összes értelmiségi, aki a politika közelébe került a pártok kitartottjai lettek.

A pártok tőlűk várják a visszajelzéseket, őket használják fel saját gyalázatos politikai geciségeik megmagyarázásásra.

Balatonőszöd kurva jó példa volt erre. Sikerült is nektek a hazugságot erénynek beállítani.

Az emberek nem hülyék, de ti annak nézitek őket.

A te munkásságod is főleg Obama és Gyurcsány összehasonlítása kapcsán vált nevetségessé.

Talán a mai kezdő fiatalok között akadnak majd valóban független értelmiségiek, akiknek elegük van a  mai politikai elitből, elege van az 30-40-50-60-70 éves értelmiségiekből és kialakítják majd a maguk rétegét.

Neked és a többiektől elvárom, húzodjanak hátrább és legyen elég nekik az, hogy figyelik a fiatalabbakat és elgondolkodnak, mit, hogyan rontottak el.

Bennetekben már nem bízik senki és ez így van rendjén.

Magatoknak köszönhetitek!

Előzmény: babarczyeszter (13910)
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13920
Körülbelül 3300x szedtük szét it tételes költségenként, hogy mire szerződött a Szakértői Kerekasztal a cégemmel. Ne kelljen már újra elmondanom. Egyébként még nyilvános is, a szerződés is, és a munka eredménye is. Járj utána. Szedd szét a 4 honlapot, nézd meg, a piacon mennyiért csinálják meg neked, kérj be árajánlatokat a Kirowskitól vagy a Carnationtől. Ezen a melón én nem kerestem semmit.

A bértollnok, ha már, akár hogy is számolom, két ll.

Van egy egyszerűbb magyarázat a halasztott fizetésnél a működésemre. Az egyszerűbb magyarázat az, hogy azt csinálom, amit helyesnek látok.

Nem hiszem, hogy nekem bármiért bocsánatot kéne kérnem. Amiben tévedtem, azt megírtam.
Előzmény: Törölt nick (13799)
gábornok Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13919
Egy generációs párt példaképei/inverz(fordított) példaképei a SzK(b)P, a KKP és klónjai lehetnének. Bármelyik lesz, bukása garantált.
Dua Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13918
Legyen Eszter a miniszterelnök!
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13917
Ezt nem tudják megcsinálni a 3%-os hiánycél miatt. Csak a lejáró adósságot tudják refinanszírozni + a betervezett 3%-os hiányt. Csakhogy jelenleg olyan 6-8%-os hiánnyal lehet számolni. Ha átlépik a hiánycélt, az IMF nem folyósítja a következő részletet. Már rövid pórázon vagyunk... Kénytelenek vagyunk kiadást csökkenteni, nem véletlen hogy lemondott a Feri. 2-3 negyedéves recessziót talán még túlélt volna, de nem így történt. Elment a falig és ott beleütközött. Koppant és leesett.
Előzmény: Törölt nick (13912)
baudog Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13916
Kedves babarczyeszter,

miért is van nekünk szükségünk bértollnokokra állami megrendelésre?Minden ember hatalomra vágyik, köztük Te is. Mindenki diktátor szeretne lenni, ha módjában lenne.
Emellett csak a legkevesebb ember kész arra, hogy a közjót fel ne áldozza saját előnyének. A Te esetedben karrierista típusra tippelek.

A természeti törvények értelmében a jog a hatalomban nyugszik.
A politikai szabadsággondolat egy szép eszme ami nem tartozik szóhasználataid közzé. A tömeget megpróbálod saját céljaidra, pártodra állítani és felhasználni, ami ugyan nem bűn de nem is erkölcsös dolog.

Mi az az eszme, új értékrend amivel nem vagyunk tisztában? Mit és miért kell nekünk mindent megmagyarázni, hogy mit tehetünk és mit nem?
Volt idő, midőn az istenbe vetett hit uralkodott. A szabadság fogalma nem realizálható. Miért nem? Mert senki nem tudná ésszerűen használni, mert szervezetlen csőcselékké alakulna rövid időn belül a nemzet. Belső viszály és osztályharc alakulna ki. Az állam romba dőlne és nem maradna utána más, mint történelem.

Kedves karrierista Eszter, nem kéne esetleg tudásodat a nép javára fordítani és újraértékelni politikai hovatartozásodat? Vagy eltökélt ember módjára hajszolod magad a hierarchia csúcsára. Nem kritizálni akarlak csak a véleményem szerettem volna veled és munkásságoddal közölni.

Remélem nincs harag.
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13915
Köszönöm szépen. 42 éves vagyok. A legszebb kor, míg 43 nem leszek, stb. Genetikai okokból a családban minden nő pontosan 28-nak néz ki, 13 éves korától 55 éves koráig. Akkor elhalálozik rákban. Tehát már nincs is sok időm, örülök, ha bókolnak...
Előzmény: RealCorpus (13885)
Soproni Kékfrankos Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13914
Az még rémlik a 90-es évek végéről, mikor a KISZ tárgyalni hívta a Fideszt, utána az összeröffenés jegyzőkönyvei a BM-nél landoltak.
De ugye a retorzió elmaradása az MSZMP döntésén múlott, és nem a KISZ lelkes feljelentése volt ennek gátja.
Előzmény: web18.0 (13909)
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13913
Köszönöm szépen :-)
Ha írsz egy emailt, szívesen tájékoztatlak róla, hogyan megy a dolog.

Egyébként amit fentebb a pedagógus-bérekről írtál, kifejezetten fontosnak tartom. Az Oktatási Kerekasztal mellett végigdolgozott egy év (meg azóta fennmaradtak a szakmai kapcsolatok) meggyőzött róla, hogy egyetlenegy fontos teendő van az oktatásban: triplájára emelni a pedagógus-béreket. De ez azt is jelentené, hogy a pedagógusok mintegy felének mennie kéne...

Angliában próbálkoztak a bérek differenciálásával, de az oktatási szakma, maguk a pedagógusok nem fogadták ezt el. Nem tudom, itt hogyan fogadnának egy nyílt bérdifferenciálást. Szerinted?
Előzmény: palanta_ (13831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!