Amennyire én tudom, a kátyúzást azért kezdték el olcsón de mégis drágán, mert politikai szempontból fontos volt, hogy valamit csináljanak. Az ütemterv szerinti javításoknál viszont arról volt szó, hogy alapos útépítést csinálnak.
Árpi, Te Bak vagy ? Elnézést ez nem személyeskedés akar lenni, csupán valóban egy meghitt kérdés: a lányom Bak jegyű és neki kell állandóan mindent konkrétan definiálni térben, időben, személyre, eseményre, annak bekövetkezési valószínűségével, a valószínűség szerint bekövetkező veszteség nagyságára, fajtájára, kiterjedésére és egyéb nyavalyájára vonatkozóan. Ezt részben apai nevelési teljesítményem kudarcaként élem meg. hogy az eltelt negyedszázad alatt nem tudtam elsajátíttatni vele a folyamatban való gondolkozást, a döntéshez szükséges feltételek javításának követelményét, a legjobb alternatívák mentén való haladást, stb.
E sok hablatyolás után kérdésedre röviden: a rosseb tudja ! Egyelőre ! De használd ki rendkívüli érzékenységed a legjobb kiválasztás irányában: támogasd a legjobb választást, keresd meg azt az irányt, melyet lelkiismereted diktál, ha meg vagy győződve igazad mellett, tarts ki és dolgozz a sikeren.
Második mondatod törlendő, vesztes kategória ! Azt hiszem ennél több van a fiatal nemzedékben. Én veletek vagyok !
Akkor lész szíves, mutass valakit majd, aki szerinted többre lesz képes! Mert anélkül megint marad a "valaki ellen" szavazás a "valakire" helyett. Amúgy meg én nem reménykedem aban, hogy a következő 20 évben nem a nagyobb igéret, hanem a reálisabb nyer majd valahol is ebben az országban. Ennek meg egyenes következménye, hogy tökmindegy ki nyer, a fejére lehet olvasni, hogy csak igérgetett felelőtlenül.
"Most mit morogsz ?" Ő meg teljes joggal építőmérnököt akar ! Kérdezd csak meg pimpipa-t (majdnem pimpipi-t írtam, béke poraira !), vagy szakértőnket Fricy-t !
Az Érd pocsék utcái topic a keblére fog ölelni, mint felelősen gondolkodó lokálpatriótát ! Csak így tovább ! Úgy érzem a mai napom nem múlt el értelmetlenül, találkoztam egy szimpatikus emberrel.
A "kivert" szót hogy értetted ? Akárhogy forgatom is a mondat utolsó felét, nem találok benne értelmet. Mit csináltál közben, ami elvonta a figyelmed a szabatos fogalmazástól ?
meg tudnád magyarázni nekem ezt egy kicsit részletesebben ? emlékeim szerint én nem ostoroztam a városvezetést ingatlaneladás oldalról ! akarod ? elég, ha csak kacsintasz egyet...
Nem tudsz elszakadni az előző ostorozásától, de legközelebb ne tulajdonítsd nekem !
Szóval a jelenlegi azzal nyert, hogy volt egy jobb programja - szóban ! Kész ! Ettől kezdődik az ő időszámítása és itt végződik az előzőé, akinek a korábbi programja megbukott annak be nem váltása és új programjának gyengeségei okán. Ennyi. Itt meg kell húzni a vonalat és normálisan mindenki arra fókuszál, hogy mit teljesít az új csapat. Ha gyalázatos, akkor annak is mennie kell. Na ez a demokrácia ! Évek hosszú során majd megtanulod, hogy nem lesz kedved az időfaktort figyelmen kívül hagyni és végigasszisztálni különböző gyengeségű és elkötelezettségű vezetést és elvárod azonnal a programok teljesítését.
"Az igéretekre meg hadd ne is mondjak semmit, hisz Te is tudod, hogy a választók nem az igéretekre szavaztak, hanem az előző társulat ellen." Remélem ez lesz az utolsó nagy leckénk. Meg kell követelnünk minden vezetéstől az elkötelezettséget, a választópolgárok érdekeinek maximális figyelembevételét, a jó gazdálkodást, a kiváló lokálpatrióta szemléletet, a fejlődés elősegítését, a választási ígéretek beváltását, a magas teljesítményt. Ebben úgy segíthetjük őket, hogy minél pontosabban megismerjük személy szerint is őket, de programjaikat főleg, hogy ne adhassanak el valami sz@rt, mondván, hogy ez benne volt a választékukban (mármint maga az igéret tétel, csakhát a minőség és annak költségtétele fényévnyire tőle).
"Ennek az önkorm. vezetésnek erre a tervre volt meg a többségi szavazata." hol is volt ez pontosan leírva, meghatározva ? arra szavaztak derék szavazópolgáraink, hogy ez majd így kampányolva lesz, hogy ilyen minőségben készül el ? ennyire azért nem slendrián település ! ennyire nem hatalmasodott el a polgárok amnéziája !
A képviselőket szerintem hagyjuk, az utolsó döntéseik eléggé megrendítették a bizalmat irányukban.
"A városvezetés elleni kampánnyal még nem lesznek jobban megvalósítva az útfelújítások!" a türelmes, bamba, lehetőleg együgyű - melyik kor vezérlő gondolatai voltak ezek ?
Már legalább egy éve hiába próbálom megtudni, van-e közlekedésmérnök a városban alkalmazva a közlekedés szervezésére. A legtöbb amit kapta, egy magánvélemény volt, kb. ennyi: a kátyúkat diploma nélkül is meg lehet találni. Építőmérnök biztos van a hivatalban, de vagy távoltartják az utaktól, vagy nem érdemli meg a diplomáját...
"Bocsánat, de a terv elfogadása február végént történt, a topik meg még tavaly kezdődött, így nem tudtam: Az Érd pocsék utcái topik egyrészt arról szól, hogy a tervben felsorolt utcák mennyire nem fedik le a valóságos problémák egészét, másrészt pedig arról, hogy amit megcsináltak, az milyen pocsék minőségű"
Bocsánat, de az Érd pocsék utcái topic nem tavaly kezdődött, hanem idén, májusban.
Kérem próbáld meg úgy olvasni a sorainkat, hogy hátha nem is ártani akarnak? Hátha van valami abban, amit írnak?
A mi utcankban is katyuztak decemberben, valoban egy kalap kutyagumit nem ert, beleontottek ay aszfaltot a lukba oszt annyi. A februarban elfogadott felujitasi utemtervbe ez meg nem tartozik bele. Jo lenne szetvalasztani, a gyalazatos katyuzasok hova tartoznak, a felujitasba vagy a politikai okokbol kivert latszatjavitasokba.
Persze, csakhogy azt is felrottak a varosvezetesnek, hogy ingatlanokat ad el. Kivancsi vagyok a tenyleges adossag mertekere, nem arra, amiben az eladott ingatlanok erteke is benne van. Es arra is, mennyi ebbol a hosszulejaratu es mire forditottak.
> Tessen - ahogy már írtam - a helyi képviselőkhöz (is) fordulni < a terv pocsék minőségű megvalósítása miatt!
Érdemes? "A kutya ugat, a karaván halad." Ki is mondotta ezt itt valamelyik fórumon?
> Nem (ill. nemcsak itt) , hanem közvetlenül.
Ha közvetlenül keresem meg akármelyik képviselőt, netán magát a polgármestert, az mennyivel jobb? Semmitmondó, mellébeszélő választ én is tudok generálni saját magamnak...
Az, hogy itt az internet, csak kényelmesebbé teszi a kommunikációt.
Értelmes, tanult ember meg tudja különböztetni a hozzászólók között a balhét keresőt és azt, aki előrefelé akarná lendíteni a dolgokat, amennyire tőle telik.
> A városvezetés elleni kampánnyal még nem lesznek jobban > megvalósítva az útfelújítások!
Csak Te érzed kampánynak. Maradjunk az útfelújításnál: többen, több alkalommal leírtuk már: ahhoz, hogy egy (bármilyen - ismétlem: bármilyen! technikával) felújított út valamennyire tartós legyen, ahhoz az kell, hogy a csapadékvíz elvezetését megoldják.
Ha nekem nem hiszed el, akkor ülj le egy kávé mellé egy útépítő mérnökkel, egy perc alatt el fogja Neked mondani, hogy így van.
Mutass nekem egy olyan útfelújítást, ahol ez megtörtént! Nem kell itt rögtön milliárdos csatornaberuházásra gondolni! A csapadék elvezetésére tökéletesen megfelel az út menti árok. Ha van. Ha tiszta. Ha a víz bele tud folyni.
Menj végig akár a Lőcsei úton, akár a Bajcsyn. Sehol sincs megoldva a csapadék elvezetése. A Bajcsyn ott az árok, és ott van az út szélén egy kis dombocska, szinte végig, ami megakadályozza, hogy a víz belefolyjon az árokba.
Egyetértek azzal, aki állítja: vagy nincs a polg. hivatalban műszaki végzettségű ember, vagy ha van, "hallgass!" a neve.
Nem olyan egyszerű ez, hogy "ne viszonyítsunk", és ráadásul én nem is viszonyítok, hanem megállapítom, hogy akkor szarból indult 3 éve a város, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nem az előző vezetés hibáit, hanem azok következményeit emlegettem. Mert ha az előző éveket annyira rossznak is tekintjük, hogy még viszonyítani sem szabad hozzájuk, azt akkor sem felejthetjük el, hogy olyan gödörből indult ez a vezetés, amiből lehet, hogy nincs is normális kivezető út. Az igéretekre meg hadd ne is mondjak semmit, hisz Te is tudod, hogy a választók nem az igéretekre szavaztak, hanem az előző társulat ellen.
Bocsánat, de a terv elfogadása február végént történt, a topik meg még tavaly kezdődött, így nem tudtam: Az Érd pocsék utcái topik egyrészt arról szól, hogy a tervben felsorolt utcák mennyire nem fedik le a valóságos problémák egészét, másrészt pedig arról, hogy amit megcsináltak, az milyen pocsék minőségű
Olyan tervet készíteni, ami mindenkinek megfelel, amely lefedik a valóságos problémák egészét, lehetetlen. Márcsak azért is, mert eddig terv sem volt, nemhogy akármilyen kivitelezés. Ennek az önkorm. vezetésnek erre a tervre volt meg a többségi szavazata. Tessen - ahogy már írtam - a helyi képviselőkhöz (is) fordulni a terv pocsék minőségű megvalósítása miatt! Nem (ill. nemcsak itt) , hanem közvetlenül. Azért vannak! Van fogadóórájuk, elérhetőségük, velük kell közvetlenül felvenni velük a kapcsolatot . A városvezetés elleni kampánnyal még nem lesznek jobban megvalósítva az útfelújítások!
Egymást tiszteljük meg azzal, ha nem adunk egymás szájába olyat, amit az nem mondott.
Az Érd pocsék utcái topik egyrészt arról szól, hogy a tervben felsorolt utcák mennyire nem fedik le a valóságos problémák egészét, másrészt pedig arról, hogy amit megcsináltak, az milyen pocsék minőségű (a példák szerint, sokszor fényképpel, hogy a saját szemének legalább higgyen például Ön is !). Ebből következik a szélesen terjesztett kapmányjelleg.
"A hitel az, amit vissza kell fizetni." Egy csöpp különbség van az úriasszonyok nercbundája és egy város eladósodottsága között. Az első esetben egy ember csúszik meg, a másik esetben pedig egy(nehány) ember miatt egy egész közösség ! A hasonlat így nagyon rossz volt !
"Nem a Lőcsei a "kampánymunka", hanem a sok murvával kifehérített, de jövő tavaszra tönkremenő út." Egyetértünk és ez a szemfényvesztés, nagyon-nagyon drága szemfényvesztés ! Egy szegény város, ahogy fogalmaztál (én inkább úgy fogalmaznék, hogy önmagát elszegényítő város; ez olyan, mint amikor egy család hirtelen elveszíti türelmét és hitelekkel fellendíti életszínvonalát, majd később rájon, hogy bevételei, ill. annak növekedési üteme elmaradnak a hitel kamatrátájától, előbb-utóbb nem bírják, majd jön a végrehajtó... sajnos igen sok példa van arra, hogy nem a helyzetüket, bevételeiket változtatják először, hanem a költekezéseiket, önmaguknak okozva később súlyos pénzügyi nehézségeket).
"Nem mondom, hogy a dolgok tökéletesen mennek, de ha tetszik, ha nem, akár szabad hivatkozni az előző vezetésre, akár nem, a város nagyon rossz helyzetből indult neki ennek a 4 évnek, és az előző vezetés hibáinak következményét a mostani vezetésnek felróni szerintem nem tisztességes." Egyáltalán nem jól mennek és nem is tettem ! Ha úgy cserélünk eszmét, hogy nem létező állításaimra kell reflektálnom, azt nem veszem jó néven, nem kulturált kiindulópont, szerintem ez a nem tisztességes. Talán nem haszontalan szó szerint idéznem magam: "Regnálásuk (előző vezetés) annyira rossz viszonyítási alap, hogy komoly érvrendszer közelébe sem illik. Ezt a vezetést (mostanit) önmaga vállalásához kell mérni. Annak teljesülése pedig siralmas" Miért mondtam ezt ? Mert Te folyamatosan a két vezetés viszonyítását használod, én pedig éppen ezt zárom ki. Kérlek ne alkalmazd mégegyszer ezt a módszert !
Utolsó bekezdésed sok elemével egyetértek, ennek boncolgatása történik az érdi topikokon, szerintem nagyon hasznosan és felelősen. Tessék figyelmesen elolvasni azokat.
"És nem általában szídni a képviselőket. Merthogy van ilyen is, olyan is."
Én nem olvastam lovejoys hozzászólásában olyat, hogy szidta volna a képviselőket. Egy konkrét ügy alapján mondta el a véleményét, és ha az bizonyos részeiben kritikus is volt, nem általában a képviselőkre vonatkozott, hanem azok egy csoportjára.
Úgy hallottam, hogy ez már másnak is eszébe jutott, de - állítólag - a BM nem pártolja az ötletet. A hozzáállásra vonatkozó véleményeddel egyezik az enyém is.
"Pláne akkor, ha az adósságba belekeverik az eladott vagyontárgyakat is."
Ez a mi esetünkben - ha a 600 milliós államkötvénycsomagra gondolunk - nem összekeverés, hanem kapcsolatba hozás. A kapcsolat lényege az, hogy az államkötvénycsomagot lehetett volna az adósságállomány csökkentésére is fordtani (volt is ilyen javaslat, elképzelés). De nem ez történt. Maradt, sőt jelentősen növekedik az adósságállomány, eközben eladásra került a családi ezüst is (a nerc helyett én inkább ezt a párhuzamot használnám).
Olyat nem lehetne esetleg, hogy a leendő rendőrpalota alsó szintjén kialakítsanak egy megfelelő nagyságú üzlethelységet a gyógyszertárnak? Ez esetben "csak" az építkezés idejére kellene új helyet találni.
A városvezetés jelenlegi hozzáállása az ügyhöz elfogadhatatlan!