A férjed tényleg nagyon aranyos volt. :o)) Hol kapott egyébként tököt? Mert én már hetek óta kajtatok és sehol sincs. Imádom én is meg a gyerekek is. Ráadásul a legkisebb is ehetné, de sehol-sehol...:o(
Shiro: szerencsém volt, mert sose voltam oda az édességért, sőt. De azért eleinte kopogott a szemem. Aztán hozzászoktam, meg nem is mindig tartottam be. De még 150 g-mal is fogytam rendesen :) Mondjuk nekem jót tett, mert a diéta+fogyás+rendszeres torna eredménye lett a baba a pocakomban :) De most nem nagyon tudok mit kezdeni a 170 g CH-val :))) Itt szenvedek, hogy mit egyek még össze :)
Ja, és szerintem az embernek kell néha 1-2 "pofon", hogy jobban odafigyeljen magára... Könnyű elmismásolni az odafigyelést :) Szörnyű, hogy annyi mindenre meg mindenkire jut időnk, csak magunkra nem... Vagy nem? :)))
Ezt még elmesélem... A férjem tök jó fej volt. Egyik nap mondtam neki, hogy nem vagyok én kivánós, de hetek óta tökfőzeléket szeretnék enni, de egyszerűen sehol se lehet kapni, szerezzen már. Erre szegény végigjárta az összes boltot, és végül kapott is :) Nekem meg tök lelkiismeret furdalásom volt, hogy meló után még ilyenekkel foglalkozik. És mikor mondtam neki, hogy nem kellett volna, akkor elsorolta, hogy én mennyi mindent teszek értük szó nélkül. Jaj, olyan jól esett :))
Remélem, hogy nem lesz nálad semmi gond! Nekem alapból nagy volt az esélyem a dologra a túlsúlyom miatt.
Lányok, nagyon aranyosak vagytok, hogy így aggódtok, meg együtt éreztek velem. Már tegnap és ma is igyekeztem lemondani a cukros dolgokról. Holnap megyünk kenyérsütőt venni.
Pynky, 120 g CH??? Te jó ég!!! Attól aztán lehet fogyni. Bírtad? Én nem tudom mit csinálnék, ha valami hasonlót mondanának. Jó, persze tudom, tartanám és kész! Nekem kb. 50kg-ot kellene fogynom és akkor már tetszenék magamnak. De sajnos 60kg sem lenne sok. Legfeljebb sokk.
csakegy, én most házi kefírt iszom. Ez a kefírgombával tejből készül. Kaptuk a gombát a férjem kollégájától. Még csak három napja iszom rendszeresen, de már érzem, hogy nincs olyan iszonyatos édességvágyam, mint eddig volt.
Azt hiszem, hogy nem is árt nekem ez az egész cirkusz. Legalább jobban odafigyelek, hogy mit is eszem végre. Hátha így fogyok valamennyit. Már nagyon rám férne, érzem a lábaimon.
Az én férjem nem sok mindent tud főzni, de amid igen azt jól :) Nudlit (épp most gyártjuk, már 3. órája főzöm, ő meg gyúrja...), mákos gubát, fonott kalácsot meg beiglit... Mondjuk én egyiket se szeretem, esetleg nudlit valami sós szmötyivel:)
Sűriteni én is TK v. tönkölyliszttel szoktam, egy lábasra elosztva elég kevés CH jut.
A fasírt nekem is iszonyúan felvitte a cukromat, biztos a zsemlétől, amit apósom belerak. Én mindig kenyér nélkül csinálom. Esetleg egy kevés itthon darált TK zsemlemorzsát (maradék száraz barnakenyérből) teszek hozzá, ha nagyon lágy. A férjem szokta is mondani, hogy jó gazdagok vagyunk, hogy kenyér nélkül esszük a fasirtot :)))
Én férjem is nagy főzős! Ő csak a hagyományos kajákat tudja, eszi ( zsír, olaj, pirospaprika, pörkölt, hagyma, szalonna , rántott cuucok stb ... rosszul vagyok tőle ) , míg nekem elég egy rántott comb fritőzben kisütve sültkrumlplival és 2 napig fekszem )
Maradok az olajos verziónaál asszem, az tuti jó lesz.
hát a férjem valahogy úgy csinálja, hogy felkockáz picire hagymát, azt megfuttatja az olajon aztán beleszórja a lisztet, kicsit összekutyulja aztán be a levesbe... asszem ez a sima rántás...
fú, hát nekem fogalmam sincs mert soha semmit nem sütünk bő olajan a fasirthoz meg az kellene úgyhogy én azt se tudo mi kell egy fasirtba:)))))
(meg azt se, hogy hogy kell egy főzeléket besűríteni... nálunk a férjem csinál minden ilyesmit, én semmilyen hagyományos kaját nem tudok legyártani... csak annyit tudok, hogy mit használ hozzá:))))) (cserébe viszont éjjel mindig én kelek a gyerekhez)
Komolyan nem kell bele semmi a húson és tojáson kívül (meg persze a fűszerek). A férjem nemrég 90 napos diétázott, és abban van a fehérje-nap, amikor csak fehérjét szabad enni, akkor gyakran csináltam neki ilyen fasírtot. És még finom is volt.
A héten egyszer ettem anyum főztjéből: babfőzelék fasirttal, fel is írta nekem mennyi bab, liszt van a főziben és mennyi zsemle a fasírtban. Nagyon megugrott tőle a cukrom, de hogy a liszt vagy a zsemle volt-e a ludas, azt már nem tudom.
Jövő héten kipróbálom így is, de most hétfőig nagyon baszari vagyok! :D
Lehet úgy is, hogy kiveszel egy kicsit a zöldségből, összeturmixolod, és azzal sűrítesz. De én simán behabartam tönkölyliszttel, és beleszámoltam a szénhidrátba. 5 deka tönkölyliszt kb. 25 g szénhidrát, és elég egy fazék főzelékhez. Egy tényérra jut belőle néhány gramm. Persze minden attól függ, neked hogyan hat a cukrodra, ha lisztet használsz.
Shiro: szurkolok, hogy MINDEN rendben menjen!!! Tényleg nem vészesen magas az éhgyomri, akár egy kisebb gyulladás is okozhat ilyet (vagy akár a fogad!!!!)! Egyébként meg ha tabletta kell az nem gáz, én is szedem a metet és abszolut semmibe nem kavar be... (és egész életemben szedni fogom... csak a májamra kell majd vigyáznom... de terhesen/szoptatás alatt nem mertem máriatövismagolajat szedni)
Ja igen, gyógyteák is léteznek, lehet, hogy neked még az is elég lenne!!!
Szurkolok, hogy csak valami banális dolog okozza!!!
(fú emlékszem, hogy Lilla megszületése után hogy pánikoltam amikor 8-9-eket mértem kaja után... fú... aztán csak jobb lett a helyzet de az elején keményen paráztam... csak hát ugye vannak olyan helyzetek amik teljesen be tudnak kavarni...)