Hellóka!
Az az igazság hogy én 2 számmal vagyok különösen nem megbékélve eddig.
Ezekből az egyik a Forgiven (a refrénnél mikor nagy hangmagasságban énekel), annak ellenére hogy szerintem zeneileg nagyon ott van a szám (az albumon belül is), a másik a Head over feet.
Ez utóbbi egyszerűen csak túl hamis.
Persze nem akarok itt nagyon okoskodni, hiszen ez lehet hogy másokat egyáltalán nem zavar.
Alanis szépségéről:
Szerintem nem szép, viszont tényleg van egy olyan kisugárzása, ami miatt nem igazán mondanám csúnyának.
Búvár Benő, melyek szerinted a hallgathatatlan számok? Nekem nincs valami nagy zenei hallásom, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, melyikeket hallgattam eddig nagy élvezettel, nem tudván, hogy rosszul vannak felénekelve... :-)
Alanis szerintem sem csúnya, hogy szép-e nem tudom, talán nem, de van benne azért valami.
Éppen most töltöm az Audiogalaxyról a Jagged Little Pill albumot. Stílusilag nagyon bejön nekem ez a zene, viszont sajnos van egy pár szám, amit Alanis annyira rosszul énekelt föl, hogy szinte hallgathatatlaná válik tőle a dolog.
Érdekes egyébként, hogy véletlenül letöltöttem egy pár számot a 4 évvel később kiadott MTV unplugged albumról, és ezeknél tisztábban énekel élőben, mint a stúdióban készített felvételeken!
Köszi, azóta már videóra is sikerült felvennem az Ironic-ot.
Voltam fent a hivatalos oldalán is, de eléggé kaotikusnak tűnik nekem.
Most megpróbálok keresni valami rajongói oldalt, hátha ott szerzek valami infót.
üdv
mikkro
Ami azt illeti, én csak pár számát ismerem Alanisnek (Ironic, Uninvited, You oughta know stb.), de azok eléggé tetszenek.
Plusz még nagyon tetszik Alanis hangja, s annak ellenére hogy nem egy nagy szépség, a stílusa is nagyon megfogott.
mikkkronak:
Sajnos nem tudok olyan helyet mondani, ahol több Alanis számot lehetne letölteni, de most beírom neked az Ironic URL-jét:
irhatnatok nekem valami infot rola.
En csak egy-ket szamat lattam a kulonbozo zenetevekben, de azok tetszettek, a hangja, meg a termeszetessege is.
Lattam a Dogmat is, tenyleg nem volt benne nagy szerepe, de az mindegy, a film szuper volt, csakugy, mint Kevin Smith mindegyik filmje. Na de ez most nem a Kevin Smith topic. :-)
Szoval mit erdemes tudni rola, illetve le lehet-e tolteni valahonnan szamait mp3-ban, es milyen albumai vannak, es melyikkel erdemes kezdeni, stb., stb.
Június 15-én volt, Bécsben, a Libro Music Hall-ban, ez nagyságrendileg egy PeCsa méretű hely, de talán annál kisebb.
Bemelegítésképpen két fazon gitározott és énekelt, elég jól nyomták, csak már mindenki Alanist várta, aki fél 10 tájban meg is jelent, és - a ráadásokkal együtt - 1 óra 45 percen keresztül adta azt, amit vártunk tőle.
Széttépte a gitárját (amikor volt nála), nem kímélte a harmónikát, pörgött, mint egy őrült és persze elsősorban k*rva jól énekelt. Pontos setlistát nem tudok írni, de sok új szám volt (kb. 8), amit nyilván még senki sem ismert, és hozzávetőlegesen ugyanennyit nyomott a Jagged Little Pill-ről is (Hand In My Pocket, All I Really Want, Ironic, Head Over Feet, You Oughta Know, Right Through You, You Learn, Not the Doctor... ezek tuti voltak).
A SFIJ-ról szerintem csak a Thank U volt, és elénekelte az Uninvited-et is.
Összességében nagyon jó volt, jobb lett volna, ha az új számok már ismerősen csengtek volna. Majd legközelebb...
'99-ben, Prágában egy fesztiválon (E.T. Jam) is volt szerencsém látni, akkor egy és egy negyed órát játszottak, többnyire az akkor aktuális SFIJ dalait.
Épp ma hallgattam a Joining You-t az Unpluggedon, tényleg az egyik legjobb.
Tim! Nincs kedved részletesebben írni arról a koncertről? Setlist, etc? Kiváncsi lennék.
Egyébként mostanában valamiért a Joining You-t szeretem legjobban Alanistől.
"I remember vividly, a day years ago
we were camping you knew more than you thought
you should know you said
“I don't want ever to be brainwashed”
and you were mind boggling you were intense
You were uncomfortable in your own skin
you were thirsty, but mostly you were beautiful
If we were our nametags
If we were our rejections
If we were our outcomes I’d be joining you
If we were our indignities
If we were our successes
If we were our emotions I’d be joining you
You and I we're like 4 year olds
we want to know why and how come about everything
We want to reveal ourselves at will
and speak our minds and never talk small and be intuitive
And question mightily and find God, my tortured beacon
We need to find like-minded companions"
mert nem róla szólt a film
meg amúgy is, nem elég, hogy Alanis Morissette az Isten, még énekeljen is?
jó volt az, nem csinált többet a kelleténél, de nagyon a helyén volt ott minden
Old England:
Az elmélet nem dőlt meg, csak dogof.. könnyed általánosítása vált még könnyedebbé. Nem tudom mennyire reprezentatív a minta, de a koncerten szép számban voltak hölgyek, szerintem kb. fele-fele volt az arány.
Caidhan:
Hogy ő az Isten, az egy Dogma. :-) Látta valaki? Nekem nem volt szerencsém.
Én meg nő létemre szeretem a zenéjét... most már dőlt az összes elméletetek...
A lényeg, hogy Alanis érett, intelligens, érzékeny, ezen felül nagyon tud énekelni. És semmi sztárallűr.
Az új album állítólag októberre várható. Most voltam Bécsben koncerten, a számok fele már az új lemezről volt, nekem többnyire első hallásra is tetszettek. Fura, hogy a lemez még sehol, az anyaggal meg már javában megy a turné.
Szia, ez nagyszerű, ezek szerint
valaki mégis szereti rajtam kívül Alanist.:)
Ha tudsz valamit arról mikor lesz új album, vagy egy site-ot ahol hírek vannak, írd meg.