szupermen a néhai estfm-en, azt mondta: "lehugyoznám Morrison sírját". szupermen elég szar hangultaban volt, mindenesetre elég nagy marhaság amit mondott, de őt minősíti.
sebaj, When the Music's Over…
nemmellesleg a fülemnek nagyon kedves legegyenletesebb nem szabályos ritmusú dobolásért hálás vagyok a Riders on the Storm-ért is, meg egy csomó dologért
Hello, I love you
Nem tudja valaki, van-e valahol a neten az Awake-nek gitártabja? (az An American prayer második száma)
Vagy azt, hogy mi a címe annak a számnak, amit Morrison szövege alá játszik a másik három?
Lenne nekem is egy kérdésem: az alábbi idézetet egy Doors verseket és fordításukat tartalmazó füzetben találtam. Mint később megtudtam, a versek nem eredeti Morrison versek, de az idézet?
„ It’s so strange
birds are flying
altought you don’t watch them.”
Tényleg, Morrison annyi furcsát írt, lehetne fejleszteni a topicot a fordításokkal, ki hogyan értelmezi/fordítja a dolgokat. Na, majd utána nézek.
megint w
Tiszta papír vagy szeplőtlen
fehér fal.Egyetlen hamis
vonás, egy karcolás, egy hiba.
Kitörölhetetlen. Leplezd el,
készíts egy millió felesleges
vázlatot, maszatold szét,
takard le.
De az eredeti karcolás
megmarad, aranyvérrel
kihúzva, ragyogón.
Hát, én nem rég óta gyűjtöm a Doors lemezeit, kb. fél éve, úgyhogy eddig még nem sok van. Megvan a The Doors (új kiadás), a Morrison Hotel meg az L.A. Woman régi kiadásban.
Mp3-ban megven persze az összes album, dehát az nem ugyanaz...
Majd ha Pesten járok, benézek oda. Itt, Debrecenben a használtcédéboltban, meg a Corában :) lehet olcsón kapni Doorst.
Az In Concertet persze csak 7000 forint körül (mondjuk a Media Markt sose volt olcsó).
Szerintem igen, nekem az In concert van meg, és a borító szerint ez a korábban megjelent koncertfelvételeket gyűjti össze. Jó kis lemez.
Ha Doors lemezt akarsz venni elfogadható áron, akkor nézz be az MCD-be (a Nyugatinál, Jókai utca)
3 eFt körül vannak az albumok. (ezekár az új kiadásúak, nekem még a régebbiek vannak meg)
Köszi szépen, hogy egyáltalán megpróbáltad. Lehet vennem kéne egy Hobó-féle verseskötetet. Abban hátha benne van.
Ez a vers biztosan jó, egyelőre még nem nagyon értem. De majd előkapom a nagyszótárat.
Fenn kéne tartani ezt a topikot, hátha többen is hozzászólnának.
Ja, és lenne még egy kérdésem. Az Absolutely Live anyaga megegyezik az In Concert első felével? Mert ha igen, akkor inkább az utóbbit veszem meg (napersze ha lesz rá pénzem :)
Na, ennyi idő után töredelmesen be kell vallanom, hogy nem találtam:(((
Pedig csakazértis alapon megnéztem jó pár Morrison oldalt, de mivel ugye ezeknek a töredékeknek nemigen van címe, elég nehéz volt keresni. Pedig én teljesen biztos vagyok benne, hogy ő írta. Sorry:(
Kárpótlásul bemásolom az egyiket, amelyik annak idején fene tudja, miért, nagyon tetszett:
Why the desire for death.
A clean paper or pure
white wall. One false
line, a scratch, a mistake.
Unerasable. So obscure
by adding million other
tracings, blend it,
cover over.
But the original scratch
remains, written in
gold blood, shining.
"Message to Love: The Isle of Wight Festival - The Movie
VHS - or - DVD
-No-holds-barred documentary of 1970's legendary five-day Isle of Wight rock-and-roll festival, featuring the final stage performances of Jimi Hendrix and The Doors with Jim Morrison."
Nahat, nekem van kerdesem.
1-2 eve talaltam egy szamot vmelyik filecserelon, es azota is a fo kedvenc. Viszont interneten semmi infot nem talaltam rola, azt se tudom melyik lemezen jelent meg.
Hi mindenki.
Jó fórum ez.
Nekem van 44 kalózlemezem.
Ezenkívül megvan persze a hat stúdiólemez és a Bright Midnight Records kiadásában megjelent(aki nem tudná ez a kiadó koncertek tucatjait fogja kiadni az elkövetkezendő években) Live In Detroit, Live In America, és a 6 CD-s Aquarius Theatre-i koncert.
Akinek kérdése, kérése van írjon!
Főiskolás koromban csináltam The Doors esteket a KávéHázban a barátnőmmel. Semmi más nem szólt csak Doors időrendben, aztán lehetett kérni, de csak Doorst(próbálkoztak mással is de azt nem hagytuk). Jól sikerült kis estek voltak.
Elsős gimis korom óta kb. főisk. másodévig minden nap hallgattam, most már csak néha veszem elő.