Én biztos vagyok benne, hogy ami köztem és a kereskedő között történt nemhogy szőnyeget, de egy fillét sem adott ajándékba, és kényesen ügyelt arra, hogy a forgalomba helyezésnél egy fillérrel sem vágjon át -köszönhető az ügyvédem közreműködésének. Végeredmény: szőnyeg a kocsiban, forgalomba helyezés újabb kb.54.000 ft. Szerintem ez a korrekt. Nem néhány ezer ft a különbség. Ez elgondolkodtató! De lehet, hogy május 1 után változtak a dolgok.
Köszönöm a jó szándékot, megoldódott, bár nem tudom mi volt a hiba.
Eddig a riasztó távirányítójával zártam-nyitottam, most a kulcs távirányítójával is ki-be csuktam, azóta megint jó!
Lehet, hogy ellentétes utasítást kapott a zár, vagy megzavarja ha többször nyitok akkor is, ha nyitva van már?
A forgalombahelyezés díjának egy része teljesen a kereskedőre van bízva, pl. az én kocsim késett 1 hónapot, ezért elengedtek 20 000-et. Ha ezt így meg tudja tenni, elég szabadkeze lehet.
Megkérdeztem, mitől van Bp és vidék között 30000 Ft különbség, azt mondták, ez Budapesten drágább valamilyen szabály miatt.Gyanítom, semmi ilyen nincsen, csak itt jobban lehet kaszálni.
Nézőpont kérdése, hogy az átírási illetéken kívül a többi költség a vevőre vagy az eladóra tartozik. Pl. a rendszám is a kocsi része, azt miért én vegyem meg külön, vagy a műszakit miért nem a kereskedő fizeti egy új autónál?
Ahogy olvasgatom amiket írtatok, 43-93 e között van. Ez azért elég nagy különbség nem?
Én is "ajándékba" kaptam a gyári szőnyeget, használom már egy éve és még mindíg jó állapotban van. A régi autóban mindíg vettünk valamilyen univerzálist 2-3 ezer Ft.ért kb annyi hónap után már olyan volt mint a rongy. Nem győztem igazgatni. Persze lehet ha nem kapok most is olyant vettem volna.
Azért az auchanban vett szönyeg nem épp a gyári. Mi hasznalthoz vettünk szönyeget, mindjárt a vétel napj'n, két hete. 7060 Ft volt, ez kimondottan Thalia garnitura, bele is van hímezve, hogy thalia, plusz a patentek-lukak is a helyükön, mintázata azonos az ülések anyagának mintázatával. Nem bántuk meg, még ha kicsit drága is volt, de a vételárhoz képest elenyészö, s jobb így beleülni!
Vonószemet akartam írni de mire javítottam volna besz...rt az internetünk. Csak azt nem tudom hogy lehet kipattintani, mivel még nem volt rá szükség illetve egyszer a kollégám szerette volna, hogy meghúzzam én meg nem, így nem jöttem rá hogyan kell kipattintani a nyílást.
Nem a gravírozás nyomta meg, nekem anélkül is kilencvenvalahányezret mondtak az üzembehelyezásre.
No de hamár ez a "nem fér bele mert már kedvezményes" az indok, az könnyen kideríthető, ha már így egymás között vagyunk. :)
Aki 2.348.000-ért vette az alap azurt, kapott bele szőnyeget?
(már ha nem hadititok, hogy ki mennyiért)
Az az igazság, hogy rá is kérdeztem, és arra mondta a leányzó, hogy szívesen hozzámvágná még a szőnyeget, de ebbe a kedvezményes árba már nem tudja belepaszírozni.
Akkor kapja be. Kimész az Auchanba, 2200 Ft akciósan az autós szőnyeg, nekem a Clioba majdnem tökéletesen passzol, még a szegése is kék, illik a kocsi színéhez.
Gravírozáson meg nemrég voltam, 3000 Ft, és akkor már borravalót is adtam. Szóval nehogymár ettől legyen százezer egy forgalomba helyezés.
szvsz nincs benne, alapban a 4db keréktárcsa van csak az autóhoz (csomagtartóban), szőnyeget átadás előtt nem látsz benne, csak a nejlonokat a padlón, tuti, hogy nincs hozzá.
Ha ezek után mégis benne lesz akkor az már több mint gyanús, hogy valóban nem ők paszírizták bele. Ha Azure, akkor tuti Eddig mindenki kapott vele "ajándék" szőnyeget.
Kellemes meglepi lenne. :)
Az az igazság, hogy rá is kérdeztem, és arra mondta a leányzó, hogy szívesen hozzámvágná még a szőnyeget , de ebbe a kedvezményes árba már nem tudja belepaszírozni.
Egy eladó aki éppen másnak mutogatta a kocsit, azt mondta, hogy vontatókötelet lehet ott bevezetni.
Más:
Kicsit visszaolvastam és láttam, hogy nagymama vagy más idősebb rokon nevére kötitek a casco-t a kor és/vagy területi kedvezmény miatt. Kár esetén vigyázzatok, mert ilyenkor rá van írva a bizt. szerződésre, hogy x év alatti sofőr kizárva.
Természetesen nekem eszembe sincs csalásra bíztatni benneteket, és azt a tanácsot adni, hogy ilyen esetben ha valami történik, akkor véletlenül se írjátok be a saját neveteket, hanem csakis azét, akinek a nevén van a biztosítás. ;)
Persze ha nem fa vagy betonkocka az ellenfél, akkor a morcos másik autósnál problémát jelenthet, hogy az ő kötelezős káránál nem engedi a hamis nevet ráírni a balesetes papirra és igen nagy bukta lehet belőle mert könnyen kiszurhatja valaki a biztosítónál, hogy ugyanazon káresemény cascos és kötelezős részénél más a sofőr.
A szőnyeget biztos megkapod mellé! Szerintem nem véletlen, hogy belerakták, mert a padozat kárpítja hm.... mit is mondjak. Nézzétek meg, nálam mintha nem a kocsi mérete lenne, és a szőnyeggel próbálták eltakarni. Már csak azért is gondolom, hogy így van, mert azok után ami történt nem gondolom, hogy a szalon "megajándékozott" volna bármivel is.
Öööö ... Ide kell becsavarni a "vonószemet", valami ilyesmi alakú: --O . Elöl is megvan a helye valahol lent a két ködlámpa közötti rácsozatnál. A könyvben le van írva. Még nem kellett használnom ...
ja, én berakok ezt, erre te azt. én meg akkor amazt, mire te mégamazt, stb, stb, aztán majd azt mondja a tolvaj a társának: "te figyelj, ezekkel nem bírunk, vigyük el azt a CLK merdzsót":))
Alapjárati fordulatszám 500 fölött egy kicsivel. (Hideg indításkor valamivel magasabb.) Nem mernék rá esküdni, hogy 600, vagy 700. Én a régi kocsimban is a magasabb alapjáratot szerettem. Igaz ott a porlasztón lehetett állítani. (Skoda 120L) Alapjáratot nem hallani, de a többit se nagyon. Most még nagyon vigyázok a pörgetéssel, legyen meg először az 1000. A futómű nagyon jó, bár a szokott útvonalakon már minden gödör előre köszön és ezeket élből kikerülöm.
Igen, én is utánanéztem, szerintem csak azért ajánlgatta a Spal-t a szerelő, mert Ők az egyik hiv. forgalmazójuk. Szóval inkább úgy döntöttem, hogy a Caesar 215-ös lesz benne.
Gratula Neked is a kocsihoz, én is használom az enyémet már 5. napja és eddig (kopp-kopp)nincs semmi baja.
Az illetek+egyéb kőtség nekem is 93ezer körül volt, ne aggódj, úgy látszik, ez mostanában ennyi lett...
A szőnyeg nekem is ajándék volt, szépen be volt rakva, rápattintva azokra a tartóbigyókra. :-)
Nekem olyan 220 km körül ért a feléig az üzemanyagszint jelzője, most van benne 370 km, és már az alatta lévő csíkot közelíti.
A Tiédnek mennyi az alapjárati fordulatszáma? Az enyém olyan 700-750 körül ketyeg és nagyon csendes, a dízel autóm után többször hittem azt, hogy lefulladt megállásnál :-))