-kell 1 szélsőbekk, 1 irányító és 1 csatár -kár, hogy elqrtuk Cissokhot (A Lyoné lett végül a francia liga 11. legdrágább igazolásaként..) nem tudom ki jöhetne szóba, sztem vegyük meg Pranjicst a Bayerntől :) -irányítóban Brazilban kéne szétnéznie Leonak (Pl Hernanes) -a csatárt meg ismét lekéstünk, pedig jó lett volna Adebayor... ki jöhetne még előre ? valami "névtelen" dél-amerikai srácot tudok elképzelni.
nehéz kérdés, az viszont több mint elgondolkodtató, h a Barca simán leselejtezte a 'nagy bajnok', vb-győztes Zambit, akit mi majdhogynem messiásként vártunk Cafú pótlására...
valszeg ez a nagy különbség most közöttünk és az "elit" között.
a kapus poszt biztos Abbiatival, a belső védelem nagyon jó lesz ha összeszoknak, mert azért Silvának volt az inter ellen egy-két gyönyörű megmozdulása, Nesta pedig ha még játszik 10 meccset, újra a régi énjét közelíti majd meg, ami bőven elég lesz! Janku helyére egyértelmű, h kellene valaki, de most már egyáltalán nem vagyok biztos benne, h Zambi helyére sem kell senki záros határidőn belül...
kellene még egy irányító, mert Pirlo nem az, See óriási tötyögős és ahhoz lassú, Dinho pedig...
és egy vérbeli befejező csatár. mindössze ennyi. neveket ne kérj. ez a Kaká pénzből simán meg lehetett volna, és akkor senki nem nyavajogna. így viszont...
Szélsőhátvédet(hátvédeket) mindenképpen,plusz csatárt. Középre legalább mennyiségben megvagyunk,bár oda is jó volna ember,de ezek nagyon édes álmok. Max egy csatár jön szerintem,és kész.
Bár a tegnapi meccset nem láttam,de valóban az aggasztott engem is a legjobban,hogy kidolgozott akciónk nem volt. Azért e nélkül igen érdekes lesz... Mondjuk abban van igazság,amit andrijcar írt,hogy annak is gratulálnék,aki így lefixálta a felkészülést,de nyilván megkapjuk érte a pénzt,csak azzal semmire se megyünk,ha küzdeni kell majd a BL-helyekért...
Az óriási formahanyatlás, és a már leírt Leonardo taktika teljes láthatatlansága :-S
Egyébként Te/Ti kit/kiket igazolnátok, mármint ki lenne az aki elhozható lenne és ki tudna húzni Titeket a csávából? Szerintem maximum Diego lehetett volna Kaka pótlója, de Ő már máshol van... Mivel a legnagyobb gond a szélsőhátvéd, irányító, csatár, szerintem.
egyetértek! a legnagyobb kérdőjel számomra sem Dinho, mert ő már lassan sok éve csak "levezet". hanem Bori. elképesztően semmi az az ember, egyszerűen nála még Storari is több veszélyt jelent a kapura a kirúgásaival. fel nem tudom fogni, h lőhetett annyi gólt a Genoában, kis csapat ide, oda.
persze, 3 héttel később kezdődik a bajnokságunk, de erre nincs mentség. bűnrosszak vagyunk...
Az az igazság, hogy nem azzal van a gond, hogy alapozás közepe lenne, meg hogy sok van még a szezonkezdetig, meg bem most kell topon lenni, hanem hogy egész egyszerűen nincs elképzelés a játékban, olyan mintha nem lenne taktika!Ami persze biztosan van, csak nem tudjuk megvalósítani, sztem!Az elején nem is értettem, hogy mi ez a felállás!Pato+Ronaldinho elöl, gólszerzésre?Ebből eleve nem sűlhet ki jó!A fogas soha sem ott játszott, hátrébb kellene játszatni, mert nem csatár!De a jelenlegi formáját elnézve tökmindegy hol poroszkál!Komolyan mondom, konkrétan 2 emberhez menő passzára emlékszem, az is 2 visszapassz volt, 3-4 méterre!Iszonyat..A középpályán továbbra is Flamini és Abate, akik valamit érnek is, Pirlo a szokásos, volt egy jól picsánrúgott lasztija, de az Buttnak ki kellett volna fejelnie!Janku felháborítóan gyenge!A két szélső hátvédünk szintén!Zambrotta és Favalli szégyen, komolyan mondom!Még labdát vezetni sem tudnak, és megkerülős cselekkel próbálkoznak!A fiatal ellenfél meg nevetve, félgőzzel szereli őket!:-)))))Idétlenség az egész!Mit akarunk ezektől?A védelmünk közepével lesz a legkevesebb gond!Ott egy kis idő kell, és rendben lesz!
A második félidőben még gyengébben nyomtuk, ha ez lehetséges.Engem Borriello egyelőre csak idegesíteni tud, kb mint Ronaldinho!Biztosan benne van a pakliban, hogy azért olyan gyenge, mert az egész támadójátékunk, és ezzel az ő támogatottsága, mint olyan, nem létezik, de ez nem menti fel az alól, hogy egész meccsen egyetlen egy, de tényleg egyetlen egy jó passza se legyen!Oddóról nincs mondanivalóm!Di Gennaro jó is lehet, többet kellene próbálgatni, mindenesetre így is több jó mozdulata volt, mint az agyonsztárolt brazilnak!Gattuso is iszonyat gyenge még, és ha Matyival ketten vannak pályán, akkor a büdös életben nem lesznek támadásaink!
Végül egy észrevétel, ami személyes, és megcáfolható, de bennem rögződött:
az utóbbi két meccs alatt, egész egyszerűen nem volt kidolgozott gólhelyzetünk!Az Inter és a Bayern ellen sem alakítottunk ki gólveszélyes szituációt az ellen kapuja előtt, és erre ne mondja nekem senki, hogy alapozás, meg felkészülés, meg repülőút, meg mittudomén!Mert ezt nem lehet megmagyarázni!
na igen... az új edző kiválasztásánál gondolom szempont volt, hogy Dinnyét játszatni kell, ne kérjen egy 100 milliós keretet "vérfrissítésre" , illetve ne követeljen saját magának se sztárgázsit. Én egy jó pontot azért adok, hogy a "báb" 1 hónap után már a sajtón keresztül üzenget az igazolásokért :)
Tuti lesznek e érkezők, kivárásra játszanak a vezérek, csak érdekes lesz az Inter ellen mondjuk úgy kiállni a második fordulóban, hogy ez lesz vkinek az első mérkőzése a csapatban...
Komolyan aggódom Luca Toni miatt...
Ha a tegnapi mérkőzésben akarok vmi pozitívumot találni, akkor az Nesta. Állandóan azt lestem, egyáltalán nem féltette magát a hosszú kihagyás ellenére. Nagyon bízom benne, hogy túl van a sérülésén. Ugyanaz a harciasság mint régen, persze tőle is többet várunk.
van egy-két alapvető probléma. Storari a csapat közelében sem lesz ebben az évben, eddig sem volt,ezután sem lesz, nem lett jobb kapus. de akkor mit keres a kapuban??? Kalac szintúgy! kettejük lelkén legalább két-három gól szárad az elmúlt meccseken, de kérdem én, hol van Dida? vagy ha sérült is a brazil, akkor miért nem a primaverás kapusunk véd? nem hiszem, h ne érne meg egy próbát. de mikor ha nem most?
vagy pld. miért nem játszik sokkal többet Di Gennaro? nagyon jó kis spíler, ki kellene próbálni több 'éles' szituban is, Dinhonál rosszabb egész egyszerűen nem lehet.
persze a pech sem kerül el minket. Onyewu jó kis védő, de úgy tűnik R.Junior szindróma lesz, miszerint a válogatottban klasszis közeli, nálunk az ellentettje. az uccsó három meccsén három gólt kaptunk tisztán róla. áhh...
csúnya amit írna fogok, de ha Dinho nem sérül le komolyabban, el nem tudom képzelni, h ez a csapat valamelyik sorozatban is fajsúlyos legyen!
Nos, mint kívülálló írok a meccsről! Igazából iszonyatosan az látszik, hogy nem igazán tudják a játékosok, hogy mit is kellene játszaniuk, Storari inkább harmadik kapus lehetne, de egyértelműen a mai Milan egyik legjobb embere Abbiati (Ő meddig is sérült?), a védő munka finoman fogalmazva is hagy kivetni valót maga után. Nesta és bármelyik párja feje felett nem törnék még pálcát, hisz a talján sokat kihagyott (szinte csoda, hogy még játszik!) a társaival még nem tudott összeszokni (Onyewu most jött, míg Thiago Silva hiába volt itt, Nesta sérült volt akkor). A szélső hátvédekről nekem az jutott eszembe, hogy ők inkább középpályások, gyenge védekező képességgel. A középpálya erős lehet, ha Gattuso és Pirlo visszanyeri a formáját! Flamini az egyik legjobb formában lévő középpályásotok (bár hihetetlen, hogy néha elszáll az agya és páros lábbal csúszik be :-S). Az Abate srác jó lesz, csak idő kell neki! Ronaldinho érthetetlen... A legfőbb baj az, hogy nagyon formán kívül vannak a játékosok, ami még érthető is, hisz elvileg még alapozni kellene, ne is csodálkozzatok, ha nem tudnak rendesen felpörögni, ráadásul elég idős a keret és nem igazán bírják ezt a játszik,edz,repül,játszik ciklust (ilyenféle fajta lebonyolításban...). Leonardo akarata se látszik (még), azért ehhez is idő kell!
Egy szó, mint száz várjatok, mivel úgyse tehettek mást, illetve bizakodjatok ;-)
hihetetlen elkeseredett vagyok! egyszerűen képtelen vagyok megérteni, h ezt az egyébként is minden csapatrészében erősítésre szoruló brigádot nem h nem erősítették meg, de még pluszba Dinho kezébe adták a karmesteri pálcát!!! miért???? nem is csodálom h elment Kaká...
Majdnem pontosan egy éve hasonló módon szégyenítették meg a Milant, csak akkor a Chelsea.
Azt a barmot is megtapsolom, aki megszervezte a csapat előző 2 hetét.
Vagy Amerikába megyünk vagy maradtunk volna Európában. A kettő együtt öngyilkosság ennek a Milannak. Érdekes módon a Manchesternek nem okozott gondot átutazni a világot és nyerni mindenhol...
Ez a nyár arra tökéletesen alkalmas, hogy nevetségessé tegyék a klubot és megalázzák a csapatot mindenhol.
Inkább edzettünk volna Milanellóban egymás közötti meccsekkel.
húúú bazz, szégyenteljes teljesítmény ez tőlünk, bárhol, bármikor, bárki ellen. nem tudom, érdemes-e ezt a Leo vonalat még erőltetni, ezzel kapcsolatban két dolog jutott eszembe: spórolunk az edző fizuján is, CA ment, így egy fizuval kevesebb! vagy Leo annyira faszányos edző, h olyan edzésmunkát nyomat a fiúkkal, h most még egy magyar serdülő csapat ellen is max. egy ikszet tudnánk kikaparni magunkból a kemény edzések miatt... :)
az egyetlen pozitívum talán, h nekünk később kezdődik a bajnokság, de ezt csak magamnak magyarázom be.
Ezért is írtam, hogy akár egy primaverás csapat is nyugodtan kiállhatott volna ma. 0 volt, sőt mínusz a mai. Az Inter meccstől is gyatrább. (oké utazás, időeltolódás) Abate tényleg akart, de egy fecske ...
Nézzétek el nekem, de ezt a meccset ma nem értékelem, mert értékelhetetlen. Most már ti is látjátok, hogy ez a csapat egy FOS, szégyen. Egyedül Pirlo, aki ér valamit.