Külföldi számlanyitás engem is érdekelne. Kérek mindenkit akinek van ismeretsége ezen irányban. Ossza meg velünk.
Főleg kisértékű apróságokat vásárolnék ami, nagyon nem érné meg semmiféle pénzküldési módozattal.
En irtam egy mailt kb. fel evvel ezelott a PayPal-nak, hogy nagyon remek a szolgaltatasuk, biztonsagos, megfizetheto, bla-bla-bla stb., de sajnos nem tudok regisztralni Magyarorszagrol.
1-2 napon belul visszirtak, hogy koszonik a megkeresest, tervezik Kelet(?)-Europara is kiterjeszteni a szolgaltatast, majd ertesitenek...
Azota varok. A westernunion addig meg belolem el...
1-2 hónapja nagyon sokat foglalkoztam a paypal-lal, és arra jutottam, hogy jelenleg Magyarországról nem lehet használni!
az egyetlen megoldás talán az, hogy Németországban vagy Ausztriában nyitsz egy bankszámlát + igényelsz bankkártyát és/vagy internetes számlakezelési lehetőséget, amit itthon használni tudsz és akkor azt a számlát használod a Paypal-hoz. ugyanis ezek a legközelebbi helyek, ahol ha van bankszámlád, akkor a Paypal accountodról tudsz rá pénzt utalni. (a paypal help oldalán ezeket az országokat jelölik kettőskereszttel).
kérdés, hogy Ausztriában vagy Németországban magánember nyithat-e csak úgy bankszámlát, hogy besétál 1 bankba? illetve hallottam olyanról is, hogy interneten keresztül lehet 1 bankban valódi bankszámlát nyitni, de erről sem tudok semmit.
a legjobb megoldás persze az lenne, ha sikerülne rávenni a paypalt, hogy terjessze ki szolgáltatását Magyarországra is. talán az EU csatlakozás után könnyebb lesz, bár ahogy elnézem a már említett oldalt, nem minden EU-s ország van kettőskereszttel jelölve )-:)
ha valaki tud ennél többet, mindenképp írjon, mert nagyon érdekelne a téma, főleg a külföldi bankszámlanyitás...
Amazonrol eddig 2x er vettem konyvet. Egyet a .com-rol egyet .fr-rol. Kulonbozo a valasztek, en pl. az .fr-nel talaltam meg olyan konyvet amit a tobbinel nem. Viszont rohadt draga 1 konyvet rendelni mert akkor csak arra rakodik a postakoltseg. Ha tobb konyv kell akkor meg eredemes egyutt hozatni oket igy 1 postakoltseg van. A fizetes pofon egyszeru, adataidat (szamlacim,postacim) kell megadni meg a kartyaszamot, ec-mc tuti muxik (meg az fr-en is ment, 0 fr tudassal:). Viszont muszaki cikket nem szallitanak az usa-n kivulre (.com).
1. az amazon boltok mulonalloak, mindegyiknel mas a ekszlet, az arak, kedvezmenyek, szallitasi feltetelek es szallitasi arak. Erdemes mindet megnezni. En a .com-rol szoktam dvd-ket rendelni, konyveket ritkabban (regebben volt nagy kedvezmeny es olcso lassu fuvar, ezek megszuntek mar jo ideje).
Hogy a cucc honnan jon az valtozo, es valojaban erdektelen. A legiposta ugyanannyi ido amszterdambol mint floridabol. A posta elvileg kihozna egy het alatt, de a vamon rostokol egy honapig (altalaban, van par szerencses csomag, amit tovabbloknek).
2. fizetes bankkartyaval. beutod a szamat es tobb dolog nincs vele. [van par egyeb modszer, azokat olvasd el magad, szvsz nem eletszeruek.] Ha nincs megfelelo kartyad, kerj meg valalit, hogy vegyen neked gift certificate-et, az ugy mukodik mint a szamla, akarmikor utana levasarolod.
3. dombormuves kartya (pol. visa classic) tuti jo. A laposban (pl. visa electron) nem vagyok bizonyos. Probald ki, nagy baj nem tortenhet, maximum nem fogadja el.
Többször ebay-eztem már, egyszer western union, a többi alkalommal rózsaszín nemzetközi postautalvánnyal...
most viszont az amazonról kellene vásárolnom kb 4-5 könyvet
a kérdések:
1. mindegy melyik oldalon teszem meg a megrendelést? pl az amazon.com-on rendelem, vagy az amazon.de-n? ha az amazon.de-n rendelem akkor Németországból jön majd a cucc? vagy tökmindegy hol rendelem meg, mindig a legközelebbi raktárból jön?
2. a fizetés hogy megy? csak interneten keresztül lehet? vagy úgyis, hogy házhoz jön a csomag (pl UPS, TNT, FEdex) és ott neki adom a pénzt
3. mi kell ahhoz, hogy online fizethessek az amazon-on? külön ki kell váltani valami bankkártyát (internet bankkártya)? ilyet mindegyik banknál lehet? vagy elég hozzá a sima visa electron?
szerintetek mi van akkor, ha egy eladó tévedésből rossz (mondjuk irreálisan alacsony) áron hirdet meg egy terméket "buy it now" opcióval, és mielőtt észrevenné a hibáját, valaki megveszi?
Jó hír banki tranzakcióról:
Jűlius 1.-től EU országokban nem lehet drágább a más EU országba történő banki átutalás mint a belföldi átutalás. Már csak meg kell várnunk azt a pár hónapot....:)))
A bankok most kidolgoztak egy olcsóbb tranzakciós lehetőséget (nekik Bankok közti olcsóbb egymás közti jóváírást, mert a profit mindenekfelett!!). Most a bankok várnak pár hónapot, megnézik, hogy hogyan mükődik a szisztéma (termel e tisztességes profitot). Ha nem hozza a várt eredményt akkor felemelik a belföldi átutaláskor kért tranzakciós díjat (mert profitorientáltak!!!!), mert ezt nem tiltja a törvény. :(((
Azért egy biztos, olcsóbb lesz mint amennyibe eddig nekünk került a külföldi utalás.
tok mind1 hogy hasznalt vagy uj, ha postan kuldik es fizettel erte akkor rakerul az afa az tutti a maradek 8% ami nem bizti.
azert nem bizti, mert kereskedelmi forgalomban a szamgep vammentes, de ha nem kereskedelmiben hozad be akkor kerdeses...
a vammentes dolgoknal azert kemenyebb a jatek, mert csak akkor vammentes ha aVTSZ (vamtarifa szam) 0as besorolasu na de ezt igazolni kell meg miegymas (na ezt a reszet mar nem tudom hogyan mukszik)
par honapja csinaltam magamnak egy olyan ebay beallitast, ami csak azok kozott a tetelek kozott keres, amit hozzank is szallitanak. (hatha vki nem tudta, hogy lehet igy is valogatni)