Hát én elég gyakorlatias vagyok,nagyon sokmindent meg tudok fejleszteni,de ez eléggé hihetetlennek tűnik!Hipp-hopp pár nap alatt?Honnan vetted hozzá a kacatokat a balcsin nyáron?!!Pl.az alumínium csövet meg az embert aki meghegeszti.Ha kiolvad nekünk ezek lesznek megint a hajóink!
Hát a Tiszán én sem mernék gumicsónakozni .Nem, kell csak egy erősebb gally és már is süllyed. Gumicsónakot Balcsinál merem használni.De már erösebb szélben nem nagyon szabad vele csónakázni.
Hol közelebb, hol távolabb. A szomszéd kikötőben, de sokszor a kempingben. Van egy ilyesmi csónakom, aztán párszor elgondolkodtam rajta, miután áteveztem a nagy strandig, hogy lehetne ezt máshogyan is. Aztán láttam élőben is egy jó megoldást.
1. Megvettem a gumicsónakot, egyszer csorogtunk vele a itt a Tiszán , aztán rájöttem.... ide gumi nem való :)
2. az indulat felkerekedett bennem, csináltattam egy fa horgászcsónakot....., felraktuk az autó tetejére, haza hoztam,..... itthon raktam bele vizet, hogy dagadjon meg rendesen...., a 70 kilós cucc lett vagy 200 kiló... fel sem bírtuk emelni hárman a tetőcsomagtartóra........, kértem futót..... ősszel felhoztuk a vízről és eladtam :)
Karavánszalon és Boatshow lesz bő három hét múlva! Én kint voltam a tavalyin, sok érdekes dolgot láttam, és lehet is jó dolgokat vásárolni árengedménnyel.
Jaaa, utána meg fogod az egészet és bevágod a csomagtartóba, a szálas-anyagot két gumipókkal a tetőcsomagtartó srkába - és annyi ineki, már mehet is haza.
Egyébként vitorla meg mindem simán befér a bódé egyik sarkába - mert még trükkök nélkül is 3,97 a leghoszabb darabja. Trükkökkel rövidebb.
Egyébként sokból lehet csak kihozni - az alapanyagok eszméletlen ára miatt.
Kereskedelmileg, Magyarországon, az ára miatt nem állja meg a helyét - csak igazi hobbisoknak való - de komolyan. De azok aztán bele vannak bolondulva, az fix.
Képzeld el, hogy napozol és sörözöl a hűtőtáskádból a nyilt vízen a családdal - egyszer csak gondolsz egyet, felhúzod a vitorlát...és ez elkezd hasítani veled, mint az állat.
Az osztrák haver azt mondta, hogy az Adriaán egy halommal el tudott volna adni belőle - annyira ment ott a tengeri, állandó fuvallatba. De ment ez a Balcsin is, amikor próbálgattuk....csak néztek a fritzek meg a dánok, "hogy akkor ez hogy?" :-))) .
Hú ez nagyon tetszett, ez a gumivitorlás. Láttam nyáron a szomszédból. Szóval te csináltad? Kíváncsi lennék, mennyiből lehetne kihozni egy ilyen átalakítást?
Most kiszámoltattam egy biztosítási programmal: Budapesti 52 éves tulajjal, alap bonussal 5500 Ft. Nincsenek súly- és méretfüggő kategóriák, összességében nem vészes.
Azért látatlanba elcserélném a bankkártyámat ezzel a fickóéval - a Jim Luckett-ével - akár csak azzal a részével is, amelyiket csak ezzel az ötletével keresett.
Amikor előállt az ötlettel - vagyis amikor befektetők után házalt - simán kiröhögték. Merthogy "ki az a marha, akinek vitorla kéne a gumicsónakjára ?"
Erre fel nem csinált mást, mint kiment a Tavakra - és fel-alá vitorlázott a sajátjával - amikor jó sokan voltak a parton. Mire kikötött, már egy tömeg várta. Hogy "hát ez akkor hogy műxik és mennyi és honnan vette ?"
És egyenként kezdte el gányolni a cuccot - és postán feladni, a sajtpapírra felirt alkalmi kuncsaftoknak.
Heteken belül több mint ezer rendelése volt - tök ismeretlen helyekről. Neki meg se műhelye, semmilye nem volt - a kertben gányolt... kéziszerszámokkal....pont mint én a kempingben, a nyáron. Annyi különbséggel, hogy ő a vitorlát készen vette - én meg sk. varrtam a barátnőm Lucnik varrógépén :-)))
Sziasztok, megint én. Mibe kerül a lakókocsi átiratás ill. itt is működik az üzembentartói ? Biztosítás mibe kerül ? Zöldkártya esetleg ? :-))) Milyen egyéb költségek vannak még ? Műszkit mennyi időre adják ? Mit néznek műszakin ? 1600-as Corollával mit érdemes húzni ? (kg-ban meddig bírja ?) Bocsi, ha sokat kérdezek, de nagyon új a téma és jó lenne előre látni dolgokat.
Tavaly nyáron vásároltam egy INTEX felfújható gumicsónakot aminek 260kg összeterhelhetősége van.Én is gondolkoztam elektromos meghajtásban. Ezért érdekelne a vitorla. Az enyémre lehet hogy kivitelezhetetlen Nagyon szépen kivitelezted,profi munka.