Szerintem nem kapod meg előbb a kocsit, pedig én is szerettem volna előbb :)
1 hónapja még 1-3 hét csúszás volt mindenkinek ahogy olvastam itt a listán.
Ez a motorvédőlap vagy micsoda mennyire szükséges ha nincsen?
Mai túránk során többször is tapasztaltam, hogy álló helyzetben benyomva a féket, szuszogó hangot ad ki. Ez normális dolog?
Vulkan!
Ma tankoltam bele, 480 km-re tankoltam 30 litert, ami ha jól számolom 6,25 literes fogyasztás, nagyot néztem, amikor 29,7 liternél már egy csepp benzin sem akart belemenni...
Van valaki, aki az ígért határidő előtt kapta meg az autóját?
Olyan messze van még 07.23. :)
A kedves lány azt mondta, hogy ennél csak korábban lehet, mert direkt ráhagyott egy kicsit, de mi a vásárló oldali tapasztalat?
Ja, nekem is még garis volt az első beavatkozás, majd azt követően kicserélték, majd "tél volt, hó esett s jöttek az ünnepek" :), semmi hang.
Most megint a garanciális időn belüli "meg nem javításra" fogok hivatkozni, ha ez nem jön be, akkor DAS-RH rangadó!! :)
"Jóóóóóóóóóóóóóóóóóó reggggggeeeeeelt, Vietnám!"
Üdv. Olyan rég jártál erre, hogy azóta már több "epizódod" is megjelent :-)))
Igen, jól beszélt Nagya: most kaptam új bakot (7505 és 7739 hsz). Anno Veled Ópusztaszeren is beszéltünk róla még, azután megejtettem az általad javasolt műtétes(szikés) bak-korrigálást egy m.szervizben, aztán az esztergomi thalin összevetettem a többi dCi-vel, és cserére szántam el magam (még kihasználva a szavatosságot, mert az előző beaavatkozás garin belül történt). Most olyan, mint új korában: ha nagyon figyelek van egy pici hangja, de igazándiból már rááll a fülem. Ja és csak a reggeli elindulás után néhány km-ig hidegen, utána eltűnik. Együttélek vele, de nyugodtabb vagyok, mert nem egy "műtött-megcsonkított" van benne. Ha lesz rá időm, még jobban körbenézem, mert minden zörgésnek mechanikai oka van, azaz valami hozzáér valamihez, és talán egy kis pozícionálás segíthet ...
Dízelnél (is) érdemes türelemmel lenni az első pár ezer km-ig. A könyv 2500 fordulatát vedd figyelembe, ne a kereskedést. Könnyen összekeverhetik a Clio 80 pacisával, aminek más az áttétele, így az többel megy ugyanannál a fordulatnál (lásd itt). Ezt a információ keveredést pl a pollenszűrő esetén is lehet tapasztalni. Olyan mintha csak a motorháztetőt nyitnák fel és meg se néznék milyen a kocsi hátulja, nekik szinte egy kalap alatt van mind.
Az én szekeremen az alvázvédő kátrányszerű anyag két héttel az átvétel előtt még lágy volt. Idővel megszilárdul, de amíg az nem történik meg, addig az alvázmosástól tartózkodnék.
Csá Harrypoti !!!
Tényleg régen jártál erre!
A gumabak (ha emlékszel még a kálváriámra)nekem is kopogott,először a szervizben kenéssel próbálkoztak, próbáld meg te is, de vigyázz csakis szilikonzsirral probáld meg(a többi megeszi a gumit).
Ha ez nem segít akkor csere, ha jól emlékszem V_Tibi is mostanság cserélt, interjuvold meg!!
A benzinszintmérő féltankot mutat 250 km-nél. Remélem a másik felében lassabban fog esni. 90% város, belváros, dugók és légkondi. A riasztó még átvétel előtt beszerelt Cobra, első ablak felhúzóval. + Autolok 2000. Mindez akkor érdekes, ha nem vagyok a munkahelyemen. Innen bentről, csak komoly tűzharc után, (nem 2-3 fővel kell megvívni és nem is csak oldalfegyverrel) a megerősített kapukat és falakat áttörve lehetne elvinni, aminek valószínűsége szinte nem is érzékelhető. Ezt a készenléti rendőrség is objektumba történő behatolásnak fogná fel és ilyenkor a sísapkás fiúk nagyon morcak tudnak lenni. Azonkívül van benne szintén átvétel előtt beszerelt 4 pontos tolatóradar is, aminek "apró" hibája, hogy két kocsi közé beállva az oldalsó kocsikra is jelez. Igaz kicsit másképp. mint a mögötte lévőre.
te is délpesten lax?:) egyébként egyértelmű saját mosás, vagy esetleg kézi mosó, gépi sz*rt sem ér. A gözborotvától, meg kímélni az autót. esetleg alaváz meg motor mosásra.
dohonyviz: még nem tudom mennyit fogyaszt, majd ha másodszor tankolom tele. Nekem maxról a feléig esett vissza 520km alatt (Sopron-Komárom-Sopron-Tatabánya-Sopron) Tehát város szinte nulla.
Azért érdekes, hogy fele tank 520, akkor egész tank kb.1040km és elvileg az olvasottak szerint a feléig szinte leesik a mutató onnan meg lassú az út a nulláig.. Szóval kiváncsi vagyok :)
Jól hangzik a Ceasar215u, én is gondolkodtam már rajta.
Ja és az indításgátlás úgy működik, hogy ha ki van kapcsolva a riasztó és (asszem) 40 másodpercen belül nincs ráadva a gyújtás, akkor bekapcsol.
Meg van visszaélesedés funkció is, ez olyan, ha be volt kapcsolva a riasztó, és kikapcsolod, de nem nyitod ki az ajtót 30 mp-en belül, akkor visszakapcsolja a riasztót és lezárnak az ajtók.
A rejtett kapcsoló csak a rablásgátláshoz van és csak a bal első ajtóra van beállítva. Az egész cuccos beszerelése olyan 2 óra volt, a helyszínen meg lehet várni (le is tudsz ülni, vagy kint az árnyékban ácsorogni)
A gari dolog nem hiszem, hogy gondot okozna a Renaultnál, megkérdeztem, azt mondták, hogy még sosem volt probléma.
de a rejtett kapcsoló az indításgátláshoz is van vagy csak a rablásgátláshoZ?
a gari alatt azt értem: renaultosok, hogy nem e fognak belekötni részre gondoltam, tehát nem módosítják meg annyira, hogy garanciát vesszen az elektromos rencer az autónak, ha esetleg vmi gáz van.. bár ehet egy kicsit túlaggódom a dolgot
asszem én is ide viszem akkó az autót :)
azt vajon meg lehet oldani, hogy a rablásgátlásnál csak a vezetőoldali ajtóra legyen érvényes a kapcsoló? mert elég idegesítő lehet pl nyomkodni a gombot, azért, ha valaki kiugrik valamiért a kocsiból
Neked mennyit fogyaszt az autód? Nekem most van benne 400 km, és a piros feletti első fehér vonalnál van a szintjelző. A használat kb.60 % autóút volt, 40% belváros.
Ma belekerült a riasztó is (Caesar215u), az ütésérzékelőt nem sikerült normálisan beállítani, hol működik, hol nem, holnap visszaviszem nekik, hogy állítsák már be ahogy kell :-) 2 óra volt a beszerelés, és 29.900 mindennel együtt.
Ablakmosás után a megmaradt víz balra elindul a bal oldali ajtó üvegén végégfolyva szépen összekoszolja. Nektek is?:)
Ühüm.
Na ez legyen a legnagyobb gondom.
Jól mondod! ;-)
A füzetkék közül én egyiket sem tartom a kocsiban. A kerekedőtől kaptam egy szürke irattartót, gondolom neked is van ilyen. Ebbe beletömtem az összes füzetet, kezelési leírást, biztosítós papírt, és amikor megyek autózni, akkor viszem magammal. Bármi van, minden irat kéznél lesz, és szükség esetén meg tudom nézni mondjuk az izzók típusszámát, a guminyomást stb.
Régen jártam a felétek, de ennek sajnálatos oka volt.:(
A kis öngyújtósom (1,5 dCi Alizé sarkifény) most lesz két éves, 27 e km-t futott -eddig gond nélkül-. A motor hidegen és melegen is szépen muzsikál 4,5-ös átlaggal.
Annak idején a 15 e km-es olajcserénél jól döntöttem, amikor elf 10-40-es turbo diesel naftát tettem bele. (Tényleg szépen ketyeg a moci.) 10 e km-enként wins üzemanyagrendszer tisztítót használok, azt is szereti Süsü, a gépsárkány.
Egy bánatom van: megint kopog a motortartó gumibak.
A hiba eredete: a nagy meleget (20-25 fok felett) -feltételezhetően anyaghiba miatt- nem szereti a gumibak, meglágyul és ez idézi elő ezt a bosszantó hangot, amit már nagyon-nagyon utálok..... :(
Ősszel, télen és tavasszal semmiféle problémám nincs vele, csak nyáron!
Lehet, hogy ez egy théli Thali? :)
Gyerekek! Kinek, hogyan és milyen eredménnyel orvosolták (véglegesen) ezt a hibát?
Na tegnap meglett az Azure DCI-m. Ma már 600 km van benne :) Tetszik :)
Nekem azt mondta a kereskedő, hogy 1000 km-ig sebesség max 110, 3000 km-ig max 130.
A könyvben meg 2500-as fordulat max van.
2500-ön max 100-al megy ötödikben.
Bár már volt erről szó, de nem tudom visszakeresni. Szerintem nem is lehet itt keresni a forumon belül.
Az üzemanyag a feléig fogyott 520km-ig. Ez elég jól hangzik, kiváncsi vagyok mi lesz az első fogyasztási átlag.
Az tetszett, hogy nem mondta hogy ez a kulcstartó is ajándék meg ez a szőnyeg is ajándék, hanem egyszerűen adta és kész, úgyis tudja mindenki hogy benne van az árban. (+pezsgő :)
Üzembehelyezés 55e mindennel együtt és megkaptam a csekkeket amin befizettek az én nevemre mindent.
Ablakmosás után a megmaradt víz balra elindul a bal oldali ajtó üvegén végégfolyva szépen összekoszolja. Nektek is?:)
Na ez legyen a legnagyobb gondom.
Nem emlékszem hogy melyik füzetet nem szabad a kocsiban tartani. Karbantartás füzet, vagy Garancia és szolgáltatás füzet? Vagy mindkettő?
Az lenne a logikus ha ezek ketten otthon figyelnének mert pl a rádió kód mindkettőben benne van, csak mintha olvastam volna hogy kellhet az assistance-hez útközben. Na jó mostmár tényleg nekállok elolvasni az egészet :) Még nem volt rá időm.