Nem rossz modszer, meg kell hagyni! Nem volt meg olyan, hogy az utolso masodpercekben tulterhelt volt az oldal, es nem engedte be a licitedet? En jartam igy.
Altalaban meg szoktam nezni a 'bid history'-jat a lezart termekeknek. Altalaban az utolso masodpercek dontenek, de van olyan is, hogy valaki napokkal a vege elotte bedobja a legmagasabb licitet, es a tobbiek csak probaljak utolerni.
nekem legjobban az jon be, ha kinezek 1 termeket, kitalalom nekiem mennyit er meg max, es a licit vegen az utolso 10 mp en belul teszem meg a licitet.
igy ket dologtol kimelem meg magam:
1 nem verem fel az arat ido elott tehat nyugiban hagyom a termeket, azt ha a balekok nem ugranak bele az arfelveresbe akkor minimal kozeleben el lehet hozni (vettem mar 6-800 euros cuccot 200 ert)
masik es talan ez a fontosabb! ha az utso 10mp ben licitalsz es latod hogy keves a licited (felullicitaltak) akkor nincs mar idod meggondalatlan liciteket csinalni...
en licitalasom kov keppen nez ki:
bejelentkezem ebayre, oratszinkronizalok (ora marad jobb felul)
a termeket kinyitom 2 ablakban a bal alsoba beirom a licitemet es elkuldom a masodik lepesre ahol meg kell erositeni a licitet
a bal felsobe figyelem ahogy harcol a nemet a tobbiekkel (ilyenkor meg lehet modositani a licitet, ha latom hogy keves lesz)
12-13 mp el a vege elott rafrissitek utoljara a termeklapra hogy lassam ki ugyeskedik meg
ezten a vege elott 6-8mp el elkuldom a licitet
a csucs az volt amikor a licitem pl: 18:23:14 kor erkezett be es a zaras 18:23:13kor erkezett be :) el is vittem, akit kiutottem a ringbol kuldott is egy rosszallo megjegyzest :))
en is most ismerkedek az ebay-el, mar volt par sikertelen licitem, en is csak par dollarral maradtam le a vegen, mert nem tudtam mar gyorsan emelni a tetet. :(
viszont azt szeretnem kerdezni, hogy akinek nincs sem ilyen sem olyan kartyaja, annak mi a legjobb penzkuldo modszer. most ott tartok hogy WU, de nagyon draga es nem is fogadja el mindenki (licit elott mindig erdeklodom).
En majdnem mindig belekalkulalom az arba azt a bizonyos 35%-ot, de meg csak egyszer kellett kifizetnem ("kop-kop-kop").
Szerintem majdnem mindegy, hogy a legutolso pillanatban dobod ra a licitedet, vagy nem, mert ha a tied toronymagasan a legjobb volt, akkor ugyis te viszed el az arut. Egyebkent, igazad van az 1-2, ill. 20-30 euroval kapcsolatban. En is bosszankodtam mar, hogy valami lenyegesen olcsobban kelt el mint "szokott", es persze 2,50-nel az en licitem folott. Persze nem tudhatom, hogy mennyi volt az illeto legmagasabb licite. Viszont nezhetem ugy is, hogy "mi lett volna ha o nem licital?"... Akkor ugye en vittem volna el ilyen alacsony aron, mert nem lett volna, aki "felnyomja" az arat... Persze ha a nagymamam sarga lett volna es meg aramszedoje is lett volna, akkor o lett volna a villamos...
Egy marionett figurára hajtok erősen.
Akkor a végére tartogatom a patronjaimat ehe ehe
Meg ilyesmi esezmbe jutott, hogy VISA-t ugyanúgy elfogadják, mint a PayPal-t, mert az itthonról nem megy ehh
Kösz gyerekek, ha kell valami sikítok :)
Potte
Mit akarsz pontosan vásárolni, ha nem vagyok indiszkrét?
Egyébként nekem még senki nem mondta meg a minimálárat. Én azt javaslom, hogy találj ki magadnak egy árat, amit megadnál érte, és azt tedd meg licitnek az utolsó percekben. Kalkuláld bele, hogy ha mellékelnek hozzá számlát, akkor a számlaérték +35% + postaköltségbe kerül neked az áru. A 35% a vám + áfa. Szerintem nem igazán érdemes úgy licitálni, hogy mindig az aktuális licitre raksz egy keveset. Egyrészt mert könnyen elveszted a licitet, másrészt mert az ember sokszor megadna még egy két fityinggel többet azért amit meg akar venni, és így az egekbe lehet tornászni az árat. Én személy szerint sokszor éreztem magam csalódottnak, ha egy aukciót nem én nyertem, mert az én áram felett 1-2 euróval vitte el a nyertes. De lehet, hogy az ő licitje még 20-30euróval is több volt mint az enyém.
Egyébként is: Nem kell mindig jól járni!
Üdv
Hét
Ha beirsz 1000 dollart akkor a minimalarra fog ugrani az aktualis ar, es kiirja, hogy elerte a minimal arat. Ha senki nem licital utanad, akkor minimal aron fogod elvinni. Ha viszont jonnek meg licitek, akkor a te licites automatikusan ugrani fog egy lepcsovel az o licituk fole (persze "csak" 1000 dollarig). Extrem esetben az is elofordulhat, hogy 1000 dollarert kell elvinned a cuccot. Mirol van szo pontosan? Item#? (Ne aggodj, nem licitallak tul...) (:
Hi fabee!
De ha beírok 1000 dollárt nyilván átugrom a minimumot, de annyim nincs rá - viszont visszarak a minimumra?
Most az előbb beírtam 60 dollárt, de nem történt semmi, még mindíg a 39 dollár van odaírva mint legmagasabb licit ehh
Bocs gyerekek ha lassú vagyok, de kiráyok vagytok!!! :)
Kösz
Potte
A reserve az az ár ami alatt az eladó nem hajlandó eladni a cuccot. Ha magasabbat licitálsz, akkor elviheted. De ha megegyezel az eladóval, akkor megbeszélheted vele, hogy Te mennyit adnál érte, és hogy jut el hozzád a cucc, hogyan fizess stb.
Érdemes tudnod, hogy az árukra a legnagyobb licitek az utolsó 90 másodpercben érkeznek, tehát ilyenkor érdemes figyelni, és licitálni azt a maximumot, amit hajlandó vagy fizetni a dologért. Én általában az utolsó 5-10 másodpercben adom le azokat a liciteket, amiket nagyon fontosnak tartok.
Üdv
Hét
Szevasztok!
Én most először szeretnék vásárolni az ebayen és nem értek pár dolgot.
39 dollárárt felraktak egy cuccot, én 40-et ajánlottam érte,(én vagyok az egytelen licitáló)de még nem érte el az ár azt a szintet amiért az eladó eladja (reserve not met yet), azt az árat nem lehet megtudni sehonnan?
Mert ahogy olvastam )persze lehet hogy rosszul) ilyenkor az van hogy ha nem éri el a licitek által azt az árat, akkor felviszik erre a minimum árra és újra felrakják, de én minél előbb szeretném megkaparintani!4 Ehze ehe
Most akkor inkább licitáljak egyedül addig amíg el nem érem azt azt a minimum árat?
Köszönöm előre is ha segít valaki!!
Legjobbakat,
Potte
miks :
A 316-osban beírtam mit kell csináljál !
Mondd azt, csak akkor tudsz fizetni, ha megadja az összes létező adatát, amit a helyi titkosszolgálat leellenőriz, mert itt mifelénk nagy az anitterrorista készülődés, hála a f@szfej Kovácslászlónak, itt van mellettünk egy komplett amcsi támaszpont, direkbe lövik a rakétákat és meg kell, hogy értse, Neked nagyon kellenek az adatok. (ismerve a hangulatot az USA-ban, tuti beveszi...)
Tudom durva, de eddig még mindig bejött !
:-)))))
Sok sikert!
:-)))
Petike 23:
az EMS araban alapbol benne van 100USD ig az insurance azaz a biztositas a tobbihez kulon vasarolhato az insurance
egyebkent megneznem helyedben ebayen nem arulja-e (ha van idod akkor erdemes megkerdezni azokat akik arulnak keseket, hogy az altalad ahitott kes nincs e neki veletlen 5-10 kerdesbol 1-2 tutti pozitivan reagal ra :)
toredekeert meg lehet kapni, (akar zsir ujat is) es nem lesz a csomagban a szamla igy el lehet kerulni a 35% sarcot is...
Turboboci:
ha Western Union akkor inkabb a WU Bidpayt hasznald joval olcsobb!!
en ebayen 5 cimet... nem! 6 cimet hasznalok 2 magyart 2 nemetet 1 angolt es egy amcsit :)
szoval a cim dolog nem jelent semmit...
egyebkent az amcsiknal en is eloszor bank accounttal probalkoztam (a nemet tapasztalatokbol kiindulva) de az amcsik felhaborodnak ha az account szot meghaljak (tobb eladonal is probalkoztam, de nagyon nem adjak meg...)
amit az elottem szolo ajanlott az sem rossz dolog...
én fizettem bidpayel oké volt, meg paypallal is. ha nem bizol benne, használ az ebay. (treuhand) service. asszem comon is van.
ebaynek utalod a lovét, oda küldi a tag az árut. ha mindkettö megérkezett oda, akkor ök továbbküldik. Persze ez lovéba kerül. olcso cuccnál, csak a riziko marad...
A tanácsotokat szeretném kérni, mert nem bízom a seller-emben... A licitálás vége után minden rendben ment, amíg meg nem kérdeztem az illető bank account-ját, mert arra gondoltam, az lesz a legegyszerűbb (és legolcsóbb is), ha az amerikai banszámlájára utalom a pénzét. Erre azt mondta, hogy nem tud nekem számlaszámot adni, helyette elküldött egy címet, hogy oda küldjek money order-t, vagy cashiers check-et. Amikor másodjára kérdeztem rá a bankszámlájára, akkor is csak a címét küldte. Ezek után kiderült, hogy a regisztrált címe és az a cím, amit kétszer is elküldött, nem egyezik (tök más város). Még nem akartam, hogy rájöjjön, hogy tudom, hogy nem ugyanaz a két cím, ezért csak azt írtam neki, hogy szerintem nem elég biztonságos a csekk küldés, és megint kértem a számlaszámát. Persze most sem adta meg. (Egyébként már jeleztem ezt az eltérést az eBay support-on is.) Azt mondta, hogy ő nem tüntette fel, hogy átutalással is lehet fizetni, és ha én nem tudok csekket küldeni, akkor szóljak, és újra dobra veri a cuccot. Őszintén szólva annak örülnék a legjobban, ha meg tudnék tőle szabadulni, csak nem akarok egy negatív feedback-et... Egyébként csak 3 pozitív visszajelzése van a csávónak. Tehát ez sem valami biztató.
Az eBay azt mondja, hogy az így küldött pénz után extrém nehéz nyomozni, ha átver. Én meg nem szívesen kockáztatnék.
Szerintetek ez csaló? Vagy csak én vagyok túl bizalmatlan?
Ja, és van valakinek valami tapasztalata a BidPay-el??
bocs az offtopicért, de úgy látom, itt sokan profik a külföldről rendelésben.. :)
A kérdésem:
az USPS EMS mennyivel biztonságosabb (postai ellopás szempontjából), mint az USPS Airmail Letter, vagy Global Priority Mail ?
A www.newgraham.com -tól szeretnék egy kést rendelni.. esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a céggel ?
Durva, mit mondjak :)
Én is ledöbbenek olykor, milyen nudliagyú arcok keverednek a placcra.
Kb. a józsefvárosi piac és egy MLM-hálózat keveréke.
Kint tényleg sokan csinálják úgy, mint nálunk a csencselést, piacozást.
Állítólag csak Németországban 70 ezren élnek ebayezésből. Jobbik eset, hogy részmunka, család mellett keresnek egy kis mellékest, vagy amikor profi bolt árul online.
Nem akarok senkit sem elriasztani, de az USA-ban évente többtízezer ebay becsapást regisztrálnak, külön hatóság foglalkozik már az online csalásokkal.
Bármennyire is megmosolyogtató, de a lenyomozás, rátelefonálás, belekérdezés sokszor létfontosságú.
Azért nem kell tök bizalmatlannak lenni, sokszor csak az derül ki, hogy a delikvens szimplán butuska és lusta (különösen az Államokban).
Az ottani hatósági szigor és neveltetés miatt azonban elég komoly elrettentő ereje van az igazságszolgáltatással fenyegetőzni.
Mindenki-mindenhol regisztrálva van, készpénz alig van, mindenhol hitelkártyát használnak, a vétkes lenyomozható, letiltható.
Nekem csak egyszer kellett komolyan befenyegetnem, az első komolyabb hivatalos levél után az eladó kifogástalanul szállított.
De hangsúlyozom: más normák, más tempó.
Más: júliustól Western Union money order már a nagyobb postahivatalokban is feladható, ha valaki beírná a tartifákat, szépen megköszönném.
Karcsiék vettek az Ebayen egy Surround erősítőt kb. 170EUR-ért. A muki össze-vissza igérgetett, hogy mindjárt küldi, stb... Azután már nem is jelentkezett többet.
Feljelentették az Ebayen, most kiderült, van a német Ebaynek valami biztosítása és az összek 80%-át téritik meg, ha bizonyított a csalás.
Az ügy most intéződik, remélem lesz pénz belőle.
Tanulság:
-Csak sok Positive Bewertungostól érdemes venni (ez a surrondos napszemüveges volt 1 Bewertunggal)
-Vásárlás előtt mindig levelet írok, ezt-azt kérdezek. Ha gyorsan és barátságosan válaszol, akkor egyszerű a dolog
-Mindig azt mondom, hogy csak akkor tudom átutalni a pénzt, ha megadja a címét és a telefonszámát, mert ez egy antiterrorista szabály Magyarországon, és sajnos gyakran le is ellenörzik, kicsoda ő , blabla,... Igy nem tud az anonimitás mögé bújni és könnyebben lenyomozható, ha eltűnik.
Eddig egy muki nem akarta megadni a címét, erre azt mondtam, én meg nem tudok így fizetni. Erre azt mondta, ad egy negatív Bewertungot erre én azt mondtam, hogy én majd is - adok és feljelentem az Ebaynál, mert nem írta bele az Artikelbeschreibungba, hogy külföldről nem lehet fizetni. Aztán megadta a címét, én meg poénból felhívtam, hogy ich bin gener alantiterorism Polizei aus Ungarn (kicsit hadd sz@rja össze magát) és hogy van-e arab rokona, van-e robbanóanyag nála illetve tagja-e valamilyen fasiszta vagy antiszemita egyesületnek?
A poén az volt, hogy a beszélgetés során kiderült, az eladó kínai és valami kegyetlen hülye. Na, nagy nehezen elküldte a cussost. (két darab bontott napellenző a kocsiba, innen a fórumból vette meg egy vectrás srác)
Én most vagyok túl az első sikeres licitálásomon, a tapasztalatok kedvezőek. Az angol E-bayen licitáltam egy fényképezőgépre (Oly E-10), előtte megkérdeztem az eladót, hogy el tudja-e juttatni Magyarországra. DHL-lel küldte, + 20 fontért. A pénzt az OTP-n keresztül utaltam át, másnapra már az ürge számláján volt (kb 3000Ft volt az átutalás). A DHL-lel 2 napon belül az országban volt a csomag, a vámra egy kicsit várni kellett (a vámmenteshez a nyilatkozatot faxon kellett átküldeni, ami szerintük nem érkezett meg), de egy kis veszekedéssel összekapták magukat és másnapra vám és ÁFA-mentesen a kezemben volt a csomag. A szállítólevélen csak annyi volt feltüntetve, hogy az értéke 50 USD, AJÁNDÉK felirat nem volt. Összesen a gép 140 ezerbe került egy csomó extrával 1 évesen, itthon ugyanez 220 körül lett volna.
paypalra egyetlen megoldas van jelenleg: van 1 megfelelo orszag beli haverod, es vele nyittatsz egy peypal accountot, es amikor paypallal kell fizetni, akkor elkuldod neki mailben mit hova kinek... aztan vele elszamolsz ahogy tudsz (jelenleg nekem igy muxik)
1 dologra azert vigyazni kell:
vagy a te ebay accontodhoz rendeled hozza az o paypaljat, (de akkor ugye email cim problemak lesznek a te ebay email cimed mas lesz mint az o email cime a paypal acchoz) igy tud kozvetlen a nyert arveresre licitalni.
vagy ha neki egyebkent van ebay acca (amihez rendelte a paypaljat) ebben az esetben nem fizetheti kozvetlen a te nyert arveresedet, mert letiltjak a paypal accat (3x megtettuk mire rajottunk miert tiltodik le az account)...
DE ez utobbi esetben az elado email cimere tudja kuldeni a penzt (paypalban mas opciot kell beboknie a penz kuldesnel)
masik megoldas: csinaltatsz vele egy bankkartyat es csinaltatsz vele 1 paypal accot es ezt csak te hasznalod itthonrol toltod a bankartyat stb
valoszinuleg nem fog mukodni az ha a sajat nevedre akaros a bankkartyat/ paypal accot, mert pl a nemet baratom csinaltatta a paypal accat akkor bekertek tole az igazolvanyai masolatat es 2 kozuzemi szamla masolatot ami az o nevere es arra a nemet cimre szol amivel regisztralta magat
szoval ez a szopas vagy nagyon bizalmi kapcsolat kell egy jo orszag beli haverral (elvegre nem mindenkinek ad az ember meg korlatozott jogosultsagot a bankkartyajara!)
vagy 3. ember reszvetele kell a dologhoz...
remelem ertheto es fantaziamozgato volt a hozzaszolasom :))
Külföldi számlanyitás engem is érdekelne. Kérek mindenkit akinek van ismeretsége ezen irányban. Ossza meg velünk.
Főleg kisértékű apróságokat vásárolnék ami, nagyon nem érné meg semmiféle pénzküldési módozattal.
En irtam egy mailt kb. fel evvel ezelott a PayPal-nak, hogy nagyon remek a szolgaltatasuk, biztonsagos, megfizetheto, bla-bla-bla stb., de sajnos nem tudok regisztralni Magyarorszagrol.
1-2 napon belul visszirtak, hogy koszonik a megkeresest, tervezik Kelet(?)-Europara is kiterjeszteni a szolgaltatast, majd ertesitenek...
Azota varok. A westernunion addig meg belolem el...