Mégegyszer Üdv Mindenkinek!
DCi 6000 km.-nél 5 személy 50 és 100 kg közöttiek
+ tele a csomi+klíma. 5,7 lityi fogyasztás.Mi a véleményetek? Elmegy,vagy kezdjek aggódni?
Csak azért kérdem,mert olvasok itt a fórumon ~4,5körüli fogyikat.
Helló Tibor!
Én is találtam valami zörgést, ami gyorsításkor jelentkezik.Megnéztem,és úgy tűnik hogy az első lökhárítóhoz biggyesztett kb 15x15 cm-es takarólemez nincs megfelelően rögzítve.Lifeg-lafog mint az a bizonyos lószerszám!
Nem tudom ez másnál is csak így van rögzítve? -Ja a műanyag takarólemez a klíma hőcserélő csöveit védi.-azt hiszem.
Üdv!
Nádi
Nekem egyszer volt "szerencsém" kipróbálni. Miztán kigyulladt a lámpa, városban 81 kilométert mentem vele, aztán kiürült a tank, állhattam félre. Országúton számolhatsz nyugodtan egy százast. Az sem mindegy, fel-felgyullad, vagy folyamatosan ég, egyszer már olyan is volt, hogy kigyulladt, égett 1-2 percig, majd elaludt, és több tíz km után kezdett csak el folamatosan égni!
A 8513-as hozzászólásodban azt írtad, hogy
"Nekem most van benne 400 km, és a piros feletti első fehér vonalnál van a szintjelző." Mész még 80 km-t, gondolom a szintjelző nem ment följebb. :-) Tankolsz 480-nál és csak 30 liter megy bele. A piros fölötti első vonal, vagy kicsivel felette még 20 litert jelent? Akkor ez a szintjelző csak egy a sacchoz tud mérni? Akkor kénytelen leszek felgyulladó lámpa esetén tankolni.
Valaki meg tudná mondani, hogy a gyakorlatban, ha kigyullad a tankolásra figyelmeztető piktogram, akkor mennyi üzemanyag van benne?
Csütörtökön mi is csatlakoztunk a Thaliások egyre bővebb táborába.
Békéscsabán, a Renault Meszlényinél vettük.
Átadáskor 2 Renaultos kulcstartó, a nejemnek virág, nekem bor volt a repiajándék.
Első nap nagyon paráztunk vele. Jó, hogy előtte olvastalak benneteket, mert így legalább a leállás utáni ventillátorhang miatt nem idegződtem be teljesen.
A Lada után elég szokatlan, sikerült is néhány lámpánál 3-asból indulni, illetve inkább nem indulni, hanem lefulladni:(
Ma már jobban ment, bár tolattam vagy 20 métert behúzott kézifékkel.
Ez a Ladánál is megesett már velem és neki nem lett semmi baja, remélem Taliga sem sínylette meg nagyon.
Nekem nem mondtak extra olajcserét, hanem csak azt, hogy ha nincs probléma, akkor 15.000 km, vagy 1 év.
Azt sem mondták, hogy ne menjek kezdetben gyorsan vele. Pedig a légkondi téli "megjáratására" figyelmeztettek.
Szóval június 23-án 15.00-kor átvettem a királykék villámot!
Thalia Comfort 1.4 8v.
Ezennel ünnepélyesen elismerem dohonyiz győzött.
Amúgy Székesfehérváron vettem. Se bor, se virág, de szőnyeg igen. Nem mondták, hogy ajándék, én meg nem kérdeztem.
Rögtön vettem egy ilyen izé műanyagtálcát a csomagtartóba. Ja és Bridgestone gumik vannak rajta. Másnak is? A keréknyomást (2.6-tal vettem át) elöl 2.2-re hátul 2-re állítottam. Nekem tökéletesnek tűnik bár a manual 1.9-et és 1.8-at ír. Vélemény, tapasztalat?
Eddig csak 300 km-t tettem bele, de már kérdéseim vannak.
1. Mi a fenéért nem tudják rendesen leírni az óra beállítását a manualban? Még jó, hogy a régebbi hozzászólásból emlékeztem, hogy tekerni kell a gombot.
2. Kb. mennyi idő után várható a tücsök?
3. Az oké, hogy a szervót nem lehet sokáig teljesen kitekerve hagyni, de azért ugye ki lehet tekerni ütközésig? Mert én megtettem!
4. Milyen benzint tankoljak? A kereskedésben azt mondták mindegy 95 vagy 98, a tanksapka ajtajára az van írva super bleifrei.
5. Milyen olajat vegyek utántöltéshez? A manual szerint bejáratásnál normális a nagyobb olajfogyás.
6. Nem kértem a gyári rádiót, ha veszek valamilyet muszáj a márkaszervízzel beszereltetni? Elméletileg rádióelőkészítés van.
7. Nincs fordulatszámmérőm. Leírná valaki 3500 rpm-hez mekkora sebesség tartozik az egyes fokozatokban?
Egy kérdés. Benzinesek, Ti milyen benzint tankoltok? 95-t, vagy 98-at? Esetleg 99-et? Esetleges tapasztalatok a 99-sel? Szerintetek sokkal csökkenti a motor élettartamát?
Nekem egyszer volt 95-ös benzin az autóban. Bő fél literrel magasabb fogyi...
Azért mert ha megkeményedik akkor rideg lesz és a felpattanó kövektől egyből lepattog az alvázvédő. De ha valamilyen szintig képlékeny marad akkor nem pattog le mivel puhább. Remélem érthetően magyaráztam.
Szerintem nem kapod meg előbb a kocsit, pedig én is szerettem volna előbb :)
1 hónapja még 1-3 hét csúszás volt mindenkinek ahogy olvastam itt a listán.
Ez a motorvédőlap vagy micsoda mennyire szükséges ha nincsen?
Mai túránk során többször is tapasztaltam, hogy álló helyzetben benyomva a féket, szuszogó hangot ad ki. Ez normális dolog?
Vulkan!
Ma tankoltam bele, 480 km-re tankoltam 30 litert, ami ha jól számolom 6,25 literes fogyasztás, nagyot néztem, amikor 29,7 liternél már egy csepp benzin sem akart belemenni...
Van valaki, aki az ígért határidő előtt kapta meg az autóját?
Olyan messze van még 07.23. :)
A kedves lány azt mondta, hogy ennél csak korábban lehet, mert direkt ráhagyott egy kicsit, de mi a vásárló oldali tapasztalat?
Ja, nekem is még garis volt az első beavatkozás, majd azt követően kicserélték, majd "tél volt, hó esett s jöttek az ünnepek" :), semmi hang.
Most megint a garanciális időn belüli "meg nem javításra" fogok hivatkozni, ha ez nem jön be, akkor DAS-RH rangadó!! :)
"Jóóóóóóóóóóóóóóóóóó reggggggeeeeeelt, Vietnám!"
Üdv. Olyan rég jártál erre, hogy azóta már több "epizódod" is megjelent :-)))
Igen, jól beszélt Nagya: most kaptam új bakot (7505 és 7739 hsz). Anno Veled Ópusztaszeren is beszéltünk róla még, azután megejtettem az általad javasolt műtétes(szikés) bak-korrigálást egy m.szervizben, aztán az esztergomi thalin összevetettem a többi dCi-vel, és cserére szántam el magam (még kihasználva a szavatosságot, mert az előző beaavatkozás garin belül történt). Most olyan, mint új korában: ha nagyon figyelek van egy pici hangja, de igazándiból már rááll a fülem. Ja és csak a reggeli elindulás után néhány km-ig hidegen, utána eltűnik. Együttélek vele, de nyugodtabb vagyok, mert nem egy "műtött-megcsonkított" van benne. Ha lesz rá időm, még jobban körbenézem, mert minden zörgésnek mechanikai oka van, azaz valami hozzáér valamihez, és talán egy kis pozícionálás segíthet ...
Dízelnél (is) érdemes türelemmel lenni az első pár ezer km-ig. A könyv 2500 fordulatát vedd figyelembe, ne a kereskedést. Könnyen összekeverhetik a Clio 80 pacisával, aminek más az áttétele, így az többel megy ugyanannál a fordulatnál (lásd itt). Ezt a információ keveredést pl a pollenszűrő esetén is lehet tapasztalni. Olyan mintha csak a motorháztetőt nyitnák fel és meg se néznék milyen a kocsi hátulja, nekik szinte egy kalap alatt van mind.
Az én szekeremen az alvázvédő kátrányszerű anyag két héttel az átvétel előtt még lágy volt. Idővel megszilárdul, de amíg az nem történik meg, addig az alvázmosástól tartózkodnék.
Csá Harrypoti !!!
Tényleg régen jártál erre!
A gumabak (ha emlékszel még a kálváriámra)nekem is kopogott,először a szervizben kenéssel próbálkoztak, próbáld meg te is, de vigyázz csakis szilikonzsirral probáld meg(a többi megeszi a gumit).
Ha ez nem segít akkor csere, ha jól emlékszem V_Tibi is mostanság cserélt, interjuvold meg!!
A benzinszintmérő féltankot mutat 250 km-nél. Remélem a másik felében lassabban fog esni. 90% város, belváros, dugók és légkondi. A riasztó még átvétel előtt beszerelt Cobra, első ablak felhúzóval. + Autolok 2000. Mindez akkor érdekes, ha nem vagyok a munkahelyemen. Innen bentről, csak komoly tűzharc után, (nem 2-3 fővel kell megvívni és nem is csak oldalfegyverrel) a megerősített kapukat és falakat áttörve lehetne elvinni, aminek valószínűsége szinte nem is érzékelhető. Ezt a készenléti rendőrség is objektumba történő behatolásnak fogná fel és ilyenkor a sísapkás fiúk nagyon morcak tudnak lenni. Azonkívül van benne szintén átvétel előtt beszerelt 4 pontos tolatóradar is, aminek "apró" hibája, hogy két kocsi közé beállva az oldalsó kocsikra is jelez. Igaz kicsit másképp. mint a mögötte lévőre.
te is délpesten lax?:) egyébként egyértelmű saját mosás, vagy esetleg kézi mosó, gépi sz*rt sem ér. A gözborotvától, meg kímélni az autót. esetleg alaváz meg motor mosásra.