Keresés

Részletes keresés

nunya Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27614

ja és Sapi

jó a szekrény! ez nagyon baráti ár. még jó, hogy mostanában sokszor voltam az ikejába. azért majd ezt megkuksolom én is :-)

nunya Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27613

Jucus, Eszti ez aaaaaaaaaaaaz!!!!!!!!!!!

juhéjj.

esztus

rád is gondolok ám :-)

nunya Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27612

ó most megvilágosítottál.

(micsoda frappáns megoldás) :-DD

Előzmény: ljucus (27586)
haspoki Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27611
Hajrá Jucus és Eszti! :)
esztus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27610
Jucus, Eszti hajráááá! :)
Szlivvia Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27609
Jucus, Eszti, drukk!!
Előzmény: tulpen (27602)
Südve Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27608
Hajrá Jucus, hajrá Eszti!
wywywy Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27607
de jó!
csak megindult a kiscsaj! (mégsem benn diplomázik)
hajrá!!!
csehlencse Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27605

Hajrá Eszti, hajrá Jucus!

Drukk, hogy minden rendben és gyorsan menjen!

tasha Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27604
hajrá, hajrá!!!!

Esztus meg holnapra van kiírva...

t.
FémFatál Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27603

Hajrá!!!

Hú, navégre.

Tulpen, vagy aki tud valamit, lesz szíves azonnal tudósítani minket!

Ma kedd van, remélhetőleg ebből ma még baba is lesz, úgyhogy a csütörtöki anyósprobléma talán elhárul (de legalábbis mérséklődik) :-)

tulpen Creative Commons License 2006.03.28 0 0 27602
Ljucus Szülőszobán van!!!!!! bő 2 ujjnyira nyitva.:))))
Hajrá!
ljucus Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27601
Ja: és drukkoljatok, hogy ne csütörtökön szülessen meg, mert akkor van anyós szülinapja, és akkor egész életemben azt hallgathatnám, hogy mennyire hasonlítanak.
Előzmény: FémFatál (27600)
FémFatál Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27600

Sapi,

a választott név amúgy valóban igen aranyos, ezt persze elfelejtettem mondani, én hülye. Mind a kettő teccik! Külön-külön is és együtt is.

Jucus,

szia :-)

örülök hogy Eszti változatlanul jól érzi odabent magát :-)

Ennél már csak az lenne jobb, ha idekint érezné jól magát, a kis trükkös. Egy igazi NŐ, jól megváratja a rajongóit.

Előzmény: Törölt nick (27598)
ljucus Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27599
Hát Jucus nem vajúdik még frankón. Sajna.
Ma is volt - a változatosság kedvéért - ctg, aztán flow-metria is. Erre azt mondta a doki, hogy bár neki lenne ilyen jó a keringése... szóval holnap újra mehetek, hacsak nem történik éjjel csoda...

Sapi, nagyon szép ez a szekrény. És Dorka is aranyos név. Lucánk nekünk is majdnem lett, csak unokatesómék "lenyúlták". :-)
Előzmény: FémFatál (27597)
FémFatál Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27597

Sapi,

mi lett a Julcsával? Pedig Borcsa mellé mekkora jó lett volna már egy Julcsa :-)

A délutáni alvással meg az van, hogy Ben lassan kezd rendszert csinálni a nemalvásból, és ezt nem szeressem. Ha csak "pihen", az azért nem ugyanaz, olyankor estére hullafáradt tehát túlpörög, meg vörösek a szemei meg minden, szóval nem az igazi. Nem is beszélve arról, hogy sose lehessen tudni, hogy az ágyban való csendes dajdajozásból mikor lesz konkrét üvöltés, például ha "kiesik" valamelyik maci, nomeg egyszercsak eszébe jut kimászni is :-o

Jó a szekrény :-)

Remélem Jucus már frankón vajúdik!

Előzmény: Törölt nick (27595)
haspoki Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27596
Ha nem kell szerelni, akkor ingyen elviszik, ha kell, 4000 ft.
Előzmény: Törölt nick (27594)
haspoki Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27592
Sapi, szerinem nagyon szép szekrényt választottatok.
Mi költözésnél kihívtuk a BÁV-ot, ők elszállították a szekrényt meg az ágyat, ami már nem kellett nekünk, mivel szerelni kellett, így 4000-ért, és eladták, 5100+6000-ért. Nem sokat kerestünk rajta, de nem is ez volt a cél.
Ha gondolod, hívd fel őket, kimennek, megmondják mennyire tartják.
Előzmény: Törölt nick (27590)
haspoki Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27589
én is felhúztam akkor magam, mondtam is neki a felénél kb., hogy hagyja abba, de nem hagyta, a férjemmel voltam, ő udvariasabb nálam, ő figyelt rá. De nekem eleve nem volt szimpi a csaj, olyan tipikus játszótéri anyuka, beszél már a gyerek, igen, az enyém is, mikor kezdett járni, az enyém előbb, stb.
Na mindegy, akkor is a Szt. Imrében maradok :)
Előzmény: Szlivvia (27588)
Szlivvia Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27588

Haspoki,

nekem megvan a (nagyon rossz) véleményem mindenkiről, aki egy terhes kismamának szülés-rémtörténeteket mesél... Nehogy emiatt elkezdj idegeskedni! A Szt. Imrével nincs semmi gond.

Mellékesen kíváncsi lennék, az illető kismama honnan tudja, hogy nem fertőtlenítették a műszereket. Orvos, vagy miaszösz? Tudja egyáltalán, hogy hogyan mivel és mikor szokás műtéti eszközöket sterilizálni? Mert azt most megmondhatom, hogy nem a műtőasztalon fekvő paciens orra előtt. Most jól felhúztam magam...

Előzmény: haspoki (27562)
Szlivvia Creative Commons License 2006.03.27 0 0 27587

Como,

mennyire lehet lazítanod a fekvésen? Szoktatok sétálni járni Flórával? Ha igen, akkor találkozhatnánk egyszer a MOM-parki játszón.

Előzmény: Como (27582)
ljucus Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27586
Nunya, lehet növelni a betűméretet olvasáskor ;-)
Előzmény: nunya (27584)
ljucus Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27585
Sziasztok!

Még mindig egyben. Ma is voltam ctg-n, holnap is megyek. A türelem csak a látszat... valójában már igen hisztis vagyok. Szegény férjem...

Tasha, nagyon ügyes vagy! Le a kalappal előtted! Segítség nélkül káoszmentesen megoldani ezt a szitut. Örülök, hogy Martin megint a régi. Szeretném, ha nálunk is közel ilyen simán mennének a dolgok.

Épp baba született most este, mikor ctg-n voltam. Követendő példa: második gyerek, du. 4-kor kezdődtek a rendszeres fájások, a baba pedig 8:10-kor kint is volt.
Ha arra gondolok, hogy Bazsival 6+18 órányi fájás volt...
Olyan jó lenne kedd estig megszülni! Szülésznőm elutazik utána 2 hétre... Holnap beszélek azért egy másikkal - biztos, ami biztos -, de nagyon jó lenne addigra babázni...
42+2 tényleg elég rosszul hangzik... főleg, mert csak most sikerült elbizonytalanítaniuk a célidőt illetően. Eddig tök tuti biztos voltam benne, hogy nincs elszámolás... Pedig a 7 hetes uh-n 5-6 hetesnek mérték Esztit, és a huszonvalahanyadikon a Schöpf-Mereiben a genetikai UH-on 30 év tapasztalatára hivatkozva mondta a doki, hogy ez 2 héttel kevesebb. Az érdekesség, hogy a 13. heti tarkóredős UH-n meg a korának megfelelőnek találták, pedig ott is elismert, jó nevű UH-s orvos volt... Na mindegy. Csak kibújik egyszer ez a csajszi. Csak ne kelljen előbb befeküdni!!!
nunya Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27584

tasha

jó hallani, hogy ilyen jól vagytok. ügyes vagy!

(csak máskor ne kicsinyíts lécci, mert kifolyik a szemem az olvasásban :-))

tasha Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27583
kiheverte, legalábbis egyelore, még elkiabálni nem merek semmit. És engem is szeret megint, ölel, puszil, szóval minden a régi. :)
Plusz kilo, dehogynem! Meg amúgy sem voltam nádszálkisasszony :( Lesz dolgom pár hónap múlva, addig meg odafigyelek azért a zabára.

39+5, hohó! 40+2on szultem :) de tény, Jucushoz képest ez kismiska, nem tudom hogy bírja ez a lány ekkora turelemmel.
Előzmény: FémFatál (27581)
Como Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27582

Hú, Tasha, ez tök jól hangzik! Mármint hogy egyáltalán nem hangzik olyan kilátástalannak meg kezelhetetlennek a szituáció. Jó, hogy van pozitív példa, kicsit megnyugodtam. És köszi, hogy részletesen leírtad!

Ljucus,

már nem is tudok mit mondani. :) A drukkok teljesen hatástalanok, úgy tűnik. Kitartás. ;)

Előzmény: tasha (27579)
FémFatál Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27581

Tasha,

hosszú volt, de elolvastam, és jól tettem :-)

Örülök, hogy ilyen klasszul, flottul mennek a dolgok, remélem Martin kiheverte az öcskös okozta megrázkódtatást. Nagyon ügyesek vagytok.

Pluszkiló egy se jött fel, ugye?

Jucus vajon még mindig egyben?

Látod, Tasha, és még te türelmetlenkedtél 39+5 magasságában, pedig akkor még tényleg nem ér ;-)

Előzmény: tasha (27579)
tasha Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27580
Csl, és mikor napközben bementek a furdobe, akkor is fél Anka? Vagy csak a kádban? Egyuttfurdés nem jönne be? Vagy csak betenni egy pillanatra, aztán ki, másnap kicsit tovább? Mindenképp fokozatosan csinálnám, szegény Annácska jól megijedhetett a törölközotol :((

Jucus, jajj...számolgattam h 42+2 vagy? Atyavilág...jól elszámoltak téged!
Eszti-Eszti gyere ki...

Jelentem levágtuk Martin haját, géppel. No az elején volt visítás, de magamhoz öleltem és magyaráztam és Kisvakond bekapcs., pár perc után lehiggadt és simán hagyta. Viszont az apja belenyírt pár helyen elég bénán a hajába, kicsit vicces most a feje a gyereknek :))

t.
Előzmény: csehlencse (27576)
tasha Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27579
:)
hosszú lesz, ugorgyatok...

jó, sot, szuper :) Martin visszaállt, igen, édes pofa ahogy hozza Domi cumiját vagy simogatja az öcsi fejét, mi meg persze olvadunk :) Néha van hogy szoptatás közben akarna valamit és húzza a kezem, hogy menjek vele, de egyelore le tudom szerelni, a kezem ugyében van játékkatalógus nézegetni vagy a legókat készítem oda vagy valami más játékot, aztán ha semmi nem megy, végso esetben video bekapcs...

etetés: a reggelit a férjem elintézi, az ebédnél Domi vagy szopik közben vagy nézelodik. Martin mondjuk szépen eszik villával egyedul, ezzel nincs gáz.

altatás: egyutt mennek aludni délben, ezt úgy tudom megcsinálni hogy délelott fent van Domi sokat, nézelodik, ha el is alszik hagyom a járókában a nappaliban, világosban (zajban..) Na és számolok a reggeli szopiból: ha 9 pl, akkor kb délben megetetem megint, szóval ide kell idozítenem M. kajázását. Ebéd után leteszem Martint, majd a másik szobában Domit. (sötétbe, csendbe) Így Martin mostanában fél 12-fél 1 között megy aludni, rugalmas lett a napirendunk ezen része, de nem zavarta meg egyáltalán. (régebben mindig 12kor ment szunyálni) Úgyhogy itt délben van 2 és fél-3 órám a háztartásra, magamra, ami szuper és nagyon kell is hogy mindennel végezzek. (porszívózást pl tudok a 2 gyerek mellett délelott csinálni, vagy teregetést, de fozést vagy vasalást pl nem)
Este pedig az van, hogy Martin szokásos idoben furdik/lefekszik, D. pedig még azért rugalmasan, ahogy a kajái kijönnek. Érdekes, hogy nem ébrednek egymásra egyáltalán, éjszaka sem.

játék: belefér, délelott velem, Domival a kezemben, vagy o ha elvan, akkor a járókában, mi meg legózunk Martinnal :)
séta: nem vittem még oket egyedul (2. emelet és M. lefele nem tud lépcsozni) úgyhogy ez délutánra marad, mikor J. hazaér. Van hogy egyutt megyunk 4en, van hogy csak én Martinnal, vagy M. és apa. Így intézzuk a bevásárlást is, délután.

én: jól. iszonyú sokat számít a rutin, majd meglátod! Meg szerencsém is van, sok a tej, a szoptatás semmi gondot nem okoz (nincs 1 éve hogy M.-et elválasztottam, gondolom emiatt nem sebesedett a mellem sem). Lement a hasam, végre tudom emelgetni-ölelgetni Martint, birkózni vele, no és issteni érzés a régi farmeromat felhúzni :) Az éjszakai kelések sem viselnek meg, mert emlékszem jól, hogy Martinnal is ez volt, sooot, o surubben ébredt, aztán mégis elmúlt ez az idoszak, szóval nincs az a kilátástalanság érzet mint 2 éve, hogy mikor alszunk már megint?? :))) Tudom, hogy fogunk :)

Szóval ilyenek vannak most, aztán hogy 6 hetesen beut-e a hasfájás, meg elromlik-e Domi alvókája meg mi lesz ha a pici elkezd mocorogni, vagy ha mindketto beteg lesz, nem tudom :))) A férjem végul csak 1 hetet volt itthon, azóta egyedul nyomom, tartogatjuk az apaságiból a még meglevo 10 napot a krízisre :) ha lesz olyan.
Előzmény: Como (27568)
ljucus Creative Commons License 2006.03.26 0 0 27578
Sziasztok!

Gondolom, már nagyon untok... én is az állapotomat...
Az előrelépés, hogy tegnap már 1 ujjnyira nyitva voltam és a baba fejecskéje is bíztatóan lent volt már. Persze megint nyugis éjszakánk volt. Most már nagyon kell sietnem, mert a bába szabira megy. Kedd de. van utoljára...

Csehlencse, szegény Annácska! Nálunk csak a zuhanytól van mostanában frász. Zsolti poénból vmikor nagyon erős vízsugárral zuhanyozta Bazsit, azóta nem veszi szívesen, ha a fürdés végén lezuhanyozzuk. Tényleg, Annácskát nem lehet zuhanyozni?

Fém, Laura előtte nem félt a lefolyástól? Én már azt gondoltam, hogy ezt megúsztuk, de ezek szerint még minden lehet. Bazsi, mióta itt lakunk, végre nagy kádban fürdik, és eleinte azzal kísérletezgetett, hogy kiszedte a dugót, és mindenféle játékait odatartotta a lefolyóhoz, hogy vajon mi történik. Annyira édes volt. Aztán a kezét is próbálgatta.
Du. alvást meg próbáld türelemmel. Azért az durva lenne, ha kihagyná (bár Zsolti egyik kollégájáéknál a pici egy az egyben kihagyja ilyesmimkora óta). Régen volt egy óvónő ismerősöm, aki azt mondta, hogy a gyerekeknek akkor is fontos a du. pihi, ha nem alszanak. Kell a fejlődésükhöz.

Lépcsőzés: Bazsi szinte a járással együtt kezdte. Balatonon indult el, és ott azonnal kedvet kapott a lépcsőzéshez. Úgyhogy kedvcsináláshoz nincs ötletem... Ja, aztán azért nem ment minden olyan simán. Természetesen mikor fáradt volt vagy nem volt kedve, felkéredzkedett. Ezért nem bírtunk sétálni járni a régi lakásból. Pocakosan nem bírtam volna egyedül felvinni a másodikra, mikor nem volt segítségem.

Wy, igen, Ápisz blogjában a Cseresznyéskert találó...

Ma már tényleg szülni AKAROK!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!