Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.05 0 0 375

Igen én is megcsinálom mert kútból nem jó öntözni a növényeket nyáron nagyon hideg így 2 db PE tartályal  kihasználva a telek lejtését  meg egy időkapcsoló és egy mágnesszelep közbeiktatásával :) 

Előzmény: Kontroll-R (374)
Kontroll-R Creative Commons License 2014.02.05 0 0 374

Ez így van ! Ha ez embere folyamatosan csinálja a kertészkedést évről-évre tapasztalatokat gyűjt, hogy mit hogyan lehetne egyszerűbben, gyorsabban, jobban csinálni.

Nekem idénre öntöző rendszer építés van betervezve.

Ha meglesz, az egyrészt időt takarít majd meg, másrészt sokkal egyenletesebb és hatékonyabb lesz az öntözés. Arról nem is beszélve, hogy ha pár napra magára hagyja az ember a kertet, akkor sem szárad ki a növény.

Előzmény: Törölt nick (373)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.05 0 0 373

Mellesleg az sem elhanyaglható,hogy amit te magad megtermelsz az tudod,hogy nem mű!

Persze rengeteg időt kell foglalkozni a növényekkel,de azok meg is hállálják!

Kontroll-R Creative Commons License 2014.02.03 0 0 372

Azért jó látni, hogy egyre többen térnek vissza ahhoz, hogy ha már van kertünk, akkor művelgessük is.

Volt egy időszak, amikor még a vidéki, falusi emberek is inkább befüvesítették a kertjüket. Most egyre többen ráébrednek, hogy a háztáji "kisbirtok" mégis csak érték.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 0 0 371
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 0 0 370

bcsi nicknevet vátottam :) 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 0 0 369

Helló!

Én is ingyen kapnám és nálam is elég sovány a föld! 

De tudok még vegyesen sertés és birka trágyát is az aztá van vagy 4 éves csak elég messze van de lehet hozok egy pár mázsát

Előzmény: Kontroll-R (365)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 0 0 368

Köszönöm,de én elég messze lakom tőled Ürömön! Itt is ajánlott egy bácsi van neki több éves lótrágyája csupán azért kérdeztem,hogy érdemes e vele foglalkozni!

Itt teljesen agyagos a talaj de tavaly hozattam termőföldet,de megakarom tunnigolni egy picit:)

Érett marhatrágyáról én is csak jót halottam,de a ló trágyáról sem mondtak olyan rossz dolgokat!

Előzmény: jazmin:) (366)
kurdilaci Creative Commons License 2014.02.03 0 0 367

A friss lótrágya nagyon heves trágya, gyorsan bemelegszik, ezért is használták régen a bulgárkertészek melegtalp készítésére. Ha viszont trágyázásra, a talaj tápanyagtartalmának növelésére akarod használni, akkor valóban jobb az érett marhatrágya, mert nem perzsel.

Előzmény: Törölt nick (364)
jazmin:) Creative Commons License 2014.02.03 0 0 366

Nálam van lótrágya, érett, a kert végében össze is van hordva egy kupacba. Érte kell jönni Csákvárra, és elvinni, ingyen adjuk :) (aki a közelemben van, nyilván annak éri meg, nem tudom, Te merre laksz)

Mondjuk most csákánnyal lehet csak fejteni, mert össze van fagyva :D

Kontroll-R Creative Commons License 2014.02.03 0 0 365

Hali !

Nekem volt egy ismerős, akinek voltak lovai és rendszeresen ellátott lótrágyával.

Nálunk nagyon rossz a talaj adottsága, így mindenféle trágyázás csak javíthat a helyzeten. A lótrágya előnye, hogy nem büdös, viszont elég gyorsan átszárad és csomós marad. Lazítja a kötött talajt. Érdemes jó földdel összekeverve használni és alaposan átdolgozni keverés közben. Én ingyen kaptam, csak el kellett hozni, de ha  már pénzt kéne adni érte inkább a marhatrágyát választanám.

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 364

Szia!

Köszi a tanácsokat! Zslukövem az van egy csomó megmaradt a szomszédnak én meg átvettem tőle!

Majd max leszigetelem lábazati poliuretán szigeteléssel úgyis felakarom tölteni földel, hogy ne hűljön ki olyan hamar!

Lótrágyáról mi a véleményetek?

Vagy kinek mi a tapasztalata??

Előzmény: Kontroll-R (363)
Kontroll-R Creative Commons License 2014.01.16 0 0 363

halazó elem = falazó elem (elnézést)

Előzmény: Kontroll-R (362)
Kontroll-R Creative Commons License 2014.01.16 0 0 362

Halihó !

Zsalukő helyett én inkább egy Prokoncept fantázianévre hallgató elemet használnék.

Ez egy kemény habból készült zsalukőre hasonlító halazó elem, amibe híg betont kell önteni. A kötés után a beton adja a mechanikai szilárdságot, a hab forma meg a jó hőszigetelést biztosítja.  www.prokoncept.hu

A víz elszivárgása ellen szerintem a fólia is tökéletesen megfelelne és még olcsóbb is.

Ráadásként a fólia felületek találkozásánál a korrekt zárás egyszerűbben megoldható (pl. összevasalás) mint a "tojástartós" (hivatalosan guttabeta lemez) szigetelő lemeznél.

Előzmény: Pocakoskmionos (361)
Pocakoskmionos Creative Commons License 2013.11.26 0 0 361

Igen biztonságos ittvam a szomszédunkba! Kút van rengeteg vízzel Egyenlőre idén(jövőre )a beton részét csinálom meg jövőre egyenlőre fólia lessz rajt,de igényesen megakarom építeni és ahoz kell még gyűjtenem ablakokat!

Igen elején végén lenne nyitható ablak sőtt van álcahállóm is ha esetleg nagy kánikula lenne rá lehetne dobni!

Érdemes a zsalukövet leszigetellni? vízszigetelésre gondoltam van az a"tolyástartó" pvc lemezzel, hogyha árasztom a paprikát ne folyon el hamar a víz...

Előzmény: Ali-bá (360)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.26 0 0 360

Jó az elképzelésed, de arra gondolj, hogy nyáron nagyon bemelegszik, ezért vagy a két vége teljesen nyitható legyen vagy a tetőnek legalább 1/3-a és nagy ajtó. Esetleg leemelhető, eltolható oldalrészek. Árnyékolásról a zöldséges fórumon volt szó minap. Biztonságos a telked? Ebadták célba dobálhatnak rá.

Előzmény: Pocakoskmionos (359)
Pocakoskmionos Creative Commons License 2013.11.26 0 0 359

Köszönöm a gyors vállaszt!

Fűtésben egyenlőre még nem gondlkdom(max egy szenes kályha) mivel a telken csak egy garázs van semilyen más épület nincs!

Ablkokat kb 1 éve gyüjtögetem van felénk egy hulladék telep  onnan szoktam hozni főleg ekély ajtók

Arra gndoltam,hogy a szélét körbe 2 sór zslukővel fölrakom és belül is csak középen hagyok egy 60 cm széles közlekedőt amit 60cm mélyre leásnék! Jóbról balról olyan 120cm  hogy elérjem...

Mekkora méretűt érdemes csinálni egy 3 tagú családnak?

én olyan 5 m hosszúra gondoltam,kb 14 2m 

Előzmény: Ali-bá (358)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.26 0 0 358

Ha módod van rá, akkor ne szimpla üvegházat készíts thermo üvegű nyílászárókból, hanem melegházat. Ha olyan a házad adottsága, akkor a D-i oldalához csatlakoztasd, összeköttetésben a lakással, némi fűtéssel. Az üvegfelületek több hőenergiát engednek be a napos napokon, mint amennyit veszítenek a felhős napokon. Ez nagy előny az év nagyobbik részében (ősszel, télen, tavasszal). Én most növeltem duplájára az eddig 6x3 m-es melegházamat.

Előzmény: Pocakoskmionos (357)
Pocakoskmionos Creative Commons License 2013.11.26 0 0 357

Üdvözltet Tisztelt fórumozók!

Üvegház készítésbe szeretnlk fogni,vOlna egy pár ötletem ebben szeretném kikérni a tanácsotokat!

Bontott műanyag nyílászsárókból szeretném összeállítani egy két nyiló,de zömében fix nem nyitható ablakból!

Érdemes e leásnom a telejszínt alá 50-60 cm, vagy nem??

Mekkorát érdemes építeni?? 

Jó e eggyáltelán a műanyag tokos nyílászáró thermo üveggel erre a célra??

Vállaszotokat előre is ködzönöm!

Kontroll-R Creative Commons License 2013.10.02 0 0 356

Szia !

Budapest környéki polikarbonát lelőhelyek (ha még aktuális)

- Érd Tárnoki u 97. (Balcsy-Zsilinszki uti kereszteződésben)

Nagytarcsán is van telepük. polikarbonat.eu

- 51-es főút Taksony és Szigethalom közötti magasságban

Kerttrade Kft.

Én ennél a két forgalmazónál szoktam vásárolni.

Mindkettőnél vannak időszakos akciók.

Előzmény: becko8 (354)
balygaby Creative Commons License 2013.08.28 0 0 355
becko8 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 354

Üdv!

Tervezem egy kis télikert építését, 1,5x3 m lenne félig, 1m-re a földbe sülyesztve, felül polikarbonátból.

Kérdésem, hogy hol lehet Bp körül legolcsóbban polikarbonátot beszerezni, illetve a földben levő rész, a fala mivel ajánlatos kiépíteni, zsalukő, vagy van valami olcsóbb megoldás?

Köszönöm!

galans Creative Commons License 2013.06.07 0 0 353
Segítségre lenne szükségem: milyen üveg szükséges egy nagyobb üvegházhoz? (vas szerkezetű) Muszáj hogy ragasztott biztonsági üveg legyen? Milyen vastagnak kell lennie? Vagy lehet plexi is? Az nem homályosodik be? A mellékelt képen lévő vázhoz kellene. Köszönöm a segítséget, üdvözlettel: Pórfy Tünde
Geza+4 Creative Commons License 2013.04.26 0 0 352

Bocs az ára: A ház 147,64+ postaköltség 30,90=178,54 euro.

Előzmény: marinmegye (350)
Geza+4 Creative Commons License 2013.04.26 0 0 351

SZIA!

Én tavaly nyáron az "http://www.ebay.de/" oldalon nézegettem ezeket a házakat, és szerintem azért volt ilyen olcsó, mivel nyáron már nem

nagyon kellendők ezek a házak. Alapot nem vettem hozzá, inkább 3szál 50x60-as L-vast vettem, íígy olcsóbban jöttem ki, és abból csináltam meg

ilyenre.

Üdv!

Előzmény: marinmegye (350)
marinmegye Creative Commons License 2013.04.25 0 0 350

Szia. Melyik ebay oldalon vetted ezt ilyen árban?

Előzmény: Geza+4 (348)
raiff Creative Commons License 2013.04.16 0 0 349

Nagyon jól néz ki, ennyiért szinte ingyen volt ezzel a polikarbonátos burkolattal.

Előzmény: Geza+4 (348)
Geza+4 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 348

Tisztelt Üvegházépítők!

Még tavaly vásároltam én is  az Ebay-en  egy11,6nm polikarbonát üvegházat, sajnos eddig csak a munka volt vele de, talán már megerősítettem

annyira, hogy birja a szelet is. Nem akarok rá beszélni senkit, de szerintem 52 ezret megért ide szállításal + még egy csomó munkával.

Természetessen nálunk is esett a hó a házra, csak azt le kell takarítani a tetejéről legalább naponta 1szer, a szél is fujt, de  nagyon gondosan

kell kiválasztani a helyet ahova elhejezzük lehetőleg szélvédett helyre, az enyém megúszta.Kíváncsi lennék, ha van valakinek több  éve ilyen

polikarbonát háza milyen tapasztalatai vannak.

pikobello Creative Commons License 2013.03.22 0 0 347

Hát ez szomorú látvány.Én is majdnem vettem.De a  stabilítása nekem gyanús volt. Kérdéseimre az eladó nem adott kielégítő válaszokat. Mindig csak azt mondta,hógy nem tudja de bíztósan erős és stabíl,de Ő csak árulja. Ez több esetben és több forgalmazónál,eladónál  megtörtént.Inkább lemondtam róla.Neked köszönjűk,hogy feltetted mert ez sok embert érdekel, és sok embert megvéd a csalódástól.  Még egyszer köszönjük szépem. Szép napot.....

Előzmény: GaryBaldy (344)
GaryBaldy Creative Commons License 2013.03.18 0 0 346

Már elajándékoztam!

Előzmény: Törölt nick (345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!