Keresés

Részletes keresés

Potte Creative Commons License 2003.07.11 0 0 367
Na akkor a kérdésem érthetően :)

Én licitáltam egyedül egy cuccra, de nem értem el a minimumot, viszont még mindig fent van a cucc a neten, nem vették le, hogy a tárgy elévült, vagy elkelt vagy akármi.
Szóval ilyenkor nem szokták felrakni megint a cuccot a minimumról indítva?
Remélem most érthető ehe ehe
Kösz
Potte

Ariel Creative Commons License 2003.07.11 0 0 366
illetve a kiskapu

Ajándék küldemények

Postán, fuvarozó vállalat közreműködésével beküldött, vagy más természetes személy által behozott ajándék vámkezelése a nem kereskedelmi jellegű forgalom szabályai szerint történik, amennyiben az ellenszolgáltatás nélkül érkező vámáru a jogszabályban meghatározott mennyiséget nem haladja meg.

Vagyis ilyenkor megilleti a vámkedvezmény a megajándékozottat, amennyiben az ajándék együttes értéke a 28 200 Ft-ot nem haladja meg.

# Ez a kedvezmény nem alkalmazható a vámkedvezményes értékhatárt meghaladó egyedi értékű vámárura, valamint
# szeszes italra, és dohánytermékre.

Ariel Creative Commons License 2003.07.11 0 0 365
igazad van. utananeztem...

Interneten vagy egyéb csomagküldő szolgálattól megrendelt áru vámkezelése

Az interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be, vagyis fizetünk érte, a vámteher � a beérkezett vámáru/k értékétől függetlenül � az általános szabályoknak megfelelően kerül kiszabásra.

Ilyen esetekben az ügyfelet nem illeti meg a 28.200.-Ft-os vámkedvezmény, tehát a vámáru/k teljes értéke után kell a jogszabályban meghatározott vámot és egyéb közterhet megfizetni.

Előzmény: NLQ (364)
NLQ Creative Commons License 2003.07.10 0 0 364
Potte: hogyan??? ez nem vakera meg hasonlok... a minimal ar a kikialtasi ar, ha azt vagy annal magasabbat licitaltal akkor megnyerted a licitet...
esetleg kuldj egy ebay# mailban, es megnezem mit is csinaltal...

Ariel: multkor az orcyn osszefutottam egy sraccal annak pl a bakelit kislemezeit vamoltak meg...
a kulcsszo az ajandek! amiert fizettel (es ez kideritheto a csomagrol), annak afa es vam vonzata van mintha itthon vetted volna!!!

tommystar: erdemes hetenkent az orcyt felhivni...
en mar csak ugy megszokasbol hivom oket (ha varok csomagot ha nem), hogy van e valami csomagom:)
mindig elobb hivom oket mint ahogy megerkezik az ertesitesuk a postan
(heti tobbszori hivas nem szerencses szerintem, mert rossz neven veszik :)

Előzmény: Potte (358)
Potte Creative Commons License 2003.07.10 0 0 363
Ariel!
Azt értem csak lejárt az idő és mégsem vették le a netről. Lehet hogy felrakják újra?
Potte
tommystar Creative Commons License 2003.07.10 0 0 362
Sziasztok!

Küldtek nekem 2 csomagot Ausztráliából hajóval.
Az elsőt március közepén adta fel az ismerősöm, azt mondta június elején ér kb ide, még nem hozták ki.
A második pakkot kb 1 hónappal később küldte, április közepefele, ezt ma hozta ki a zöld mikrobusz. Vámmentes pecsét rajta, magyar posta ragasztó, stb.
Az első csomag iránt egyenlőre csak a kerületi főpostán érdeklődtem, (hogy úton lehet-e még, ha az egy hónappal később küldött már megérkezett), azt mondták, hogy a feladó indíthat a kinti postán valami kutatványt, amivel lecsekkolhatják hol kavarodhatott el, viszont a vámról semmilyen iformációt nem tudtak adni.

Szerintetek lehetséges, hogy még az Orczyban dekkol, érdemes ott érdeklődni?

Ariel Creative Commons License 2003.07.10 0 0 361
pasa!

puff. kosz az infot.. lassan nekem is jon egy csomag, de akkor hiaba er ide 1 het alatt ha a vamosok fognak ulni rajta..

Előzmény: pasa_ (360)
pasa_ Creative Commons License 2003.07.10 0 0 360
nemtom, en mindig ajandeknak jelolom es 30k ertek alatt rendelek egyszerre, akkor nincs vam, de a vammentes pecset ranyomasaval ugyanugy eltoltenek 3-5 hetet.

Pasa

Előzmény: Ariel (357)
Ariel Creative Commons License 2003.07.10 0 0 359
Potte!

csak te vagy egyedul a bid historyban? ha igen, akkor lehet hogy ilyen magas a minimalar..

Előzmény: Potte (358)
Potte Creative Commons License 2003.07.10 0 0 358
Gyerekek, én licitáltam egyedül és 90 dollárnál sem értem el a minimum árat, de nem vették még le a netről a cuccot...most akkor mi van?
Potte
Ariel Creative Commons License 2003.07.10 0 0 357
pasa!

a konyvekre es cdkre is van vam? en ugy hallottam hogy nincs.

Előzmény: pasa_ (356)
pasa_ Creative Commons License 2003.07.10 0 0 356
Az amazon nem szamol azzal, hogy itthon a vam 4-5 hetig ul a csomagon. Ugyhgy a tied is meg fog jonni valszeg meg par het mulva. De ha irsz az amazonnak akkor elkuldik ujra gyak. szo nelkul -- igy meglesz meg egy peldanyban. A te lelkiismeretedre van bizva, hogy ez lopas vegy nem.

Pasa

Előzmény: Ordas Farkas (349)
fabee Creative Commons License 2003.07.10 0 0 355
No, kiderült?
Előzmény: Potte (350)
edk440 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 354
A Bidpay-en vegyél a kártyáddal money ordert.

Ed

Előzmény: Potte (350)
fabee Creative Commons License 2003.07.10 0 0 353
Dollart ker, de mivel altalaban penzvaltokent is mukodik ezert bevaltjak a forintodat. Most 230 korul van.
Előzmény: Ariel (351)
edk440 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 352
Gyerekek, minek ez a szenvedés? Ha nem akartok dombornyomott kártyát a magas díja miatt, nyissatok számlát olyan banknál, ahol az elektronikus kártyára engedélyezett a Card not Present tranzakció. Korábban írtam linket. Azzal US-beli eladónak elfogadható költséggel lehet a Bidpay-en money ordert küldetni.

Ed

Ariel Creative Commons License 2003.07.09 0 0 351
fabee!

a WU forintot ker? ha igen kb. milyen az atvaltasi rataja pl. az OTP-hez viszonyitva?

Előzmény: fabee (348)
Potte Creative Commons License 2003.07.09 0 0 350
VISA-m van de megkérdeztem a krapekot és mondta ha PayPal nem megy akkor van még money o. meg csekk, a VISA-t nem említette. Dehát lehetetlen hogy az ne legyen jó neki.
Szorítsatok gyerekek, reggel kiderül megszerzem-e a cuccot! Muhahahaaaaaa
Kösz,
Potte
Ordas Farkas Creative Commons License 2003.07.09 0 0 349
ma kellett volna megjönnie egy amazon csomagnak, de nem jött, hol lehet itthon utána érdeklődni és mi kell hozzá?
fabee Creative Commons License 2003.07.09 0 0 348
Korabban en is adtam fel penzt botitekban sok-sok papir koze rejtve, hogy legalabb feny fele tartca ne deruljon ki, hogy mi van benne. 5-bol 5-szor atment. (Persze mindig legiposta, express, ajanlott, tertivevenyes volt, bar az utobbinak nincs tul sok jelentosege, mert nagyon lassan er vissza...). Mellesleg viszonylag olcson lehet biztositani a kuldemeny, de ekkor meg kell jelolni egy osszeget, hogy mennyit er (van maximum), es persze aszerint novekszik a biztositas dijja is. Az erteket nem kell "bizonyitani": hivatalos, fontos level es kesz...

Lehet, hogy pontatlan voltam, de valahogy igy mukodik...

Az internetes bankkartyan en is gondolkodom egy ideje, mert baromi sok penz elment mar a WU-ra, de valamiert mindig azt hiszem, hogy "ez lesz az utolso...".

Előzmény: Sótlan Alak (347)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.07.09 0 0 347
Ha nem túl nagy összegről van szó, akkor tapasztalataim szerint teljesen jól működik a borítékban történő pénzküldés. Mindig légin, ajánlva adom fel. Kb. 50 esetből egyszer tűnt el, és ez az ügy is meglepően jól zárult: épp ma fizetett nekem a posta 4800 Ft-ot az elveszett levél miatt. Ezen azért is csodálkoztam, mert hivatalosan pénzt csak így nem volna szabad küldeni, és a 4800 Ft-ot simán bemondásra kaptam: azt mondtam, hogy kb. ekkora károm keletkezett a "magánlevelem" elvesztése miatt.
(Egyébként szerintem érdemes kártyát kiváltani, mert azért úgy sokkal kényelmesebb a fizetés a legtöbb esetben.)
Előzmény: Ariel (346)
Ariel Creative Commons License 2003.07.09 0 0 346
jaja.. szivas van a fizetessel itthonrol akinek nincs kartyaja.

egyenlore csak a WU money transfert tudom hasznalni ami eleg draga illetve egyes eu orszagokba a postai utalvany van meg (de pl. angliaba nincs)

Előzmény: Potte (344)
szurke endre Creative Commons License 2003.07.09 0 0 345
Haho!

En a nemet ebayen szereztem be eddig tarsasjatekokat, squash utoket es egy fenykepezo optikat is, mind igen jo huzas volt. Ucso masodperc, tobb aklak, ahogy kell. Tenyleg jo moka.
Nemetorszagban tobben (jol) elnek abbol, hogy ebayen adnak el mindenfelet. Mar Ebay-oktato csoportok is jarjak az orszagot, ahol megtanitjak a megtanitandokat. Multkor volt errol egy nagy cikk talan a Spiegelben.

sze

Potte Creative Commons License 2003.07.09 0 0 344
Gyerekek, ez a money orders-es megoldás nektek sem működik itthonról? Pontosan nem is tudom hogy működik. De én se csekket, se money orders-t nem tudtam itthonról használni, azt mondták a bankban itthonról nem lehet, ehh...
Potte
Potte Creative Commons License 2003.07.09 0 0 343
NLQ van icq-d? ütközzünk már ha van mert ehhez az óra dologhoz (is) teljes süsü vagyok...
Én: 264230676
Kösz,
Potte
NLQ Creative Commons License 2003.07.08 0 0 342
ez az ebay olyan mint a virus... augusztusban megyunk spanyolba es mar azt nezegetem mit erdemes onnet venni aztan hazahozni :)))
NLQ Creative Commons License 2003.07.08 0 0 341
win98/w2000 timesync http://www.luziusschneider.com
(van sok mas is de ez freeware)

xp alatt az ora beallitasainal a harmadik ful...

nem az utso masodpercben szoktam licitalni hanem 8-10 mp el elotte az 1mp es veletlen volt :)
persze minimum ADSL rol lehet igy, modemen 15-20 mp el a vege elott engedem el a licitet

ha valaki tobb nappal korabbi licittel nyeri meg az meg is erdemli (olyan magas licitet adott meg...) de ha az utso pillanatban licitalsz akkor nem tudnak mar uberelni, ha meg elviszi a korabbi licitalo akkor sebaj, lesz masik olcsobban

Előzmény: Potte (339)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.08 0 0 340
Én is ezt csinálom, de ehhez gyors gép és net kell, nem modemes!
Előzmény: NLQ (336)
Potte Creative Commons License 2003.07.08 0 0 339
Ne igen az óra.
Hogy is kell szinkronizálni? Ezern is gondolkodtam,
Potte
Ordas Farkas Creative Commons License 2003.07.08 0 0 338
milyen ismerős a módszer :-)))
Előzmény: NLQ (336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!