Én licitáltam egyedül egy cuccra, de nem értem el a minimumot, viszont még mindig fent van a cucc a neten, nem vették le, hogy a tárgy elévült, vagy elkelt vagy akármi.
Szóval ilyenkor nem szokták felrakni megint a cuccot a minimumról indítva?
Remélem most érthető ehe ehe
Kösz
Potte
Postán, fuvarozó vállalat közreműködésével beküldött, vagy más természetes személy által behozott ajándék vámkezelése a nem kereskedelmi jellegű forgalom szabályai szerint történik, amennyiben az ellenszolgáltatás nélkül érkező vámáru a jogszabályban meghatározott mennyiséget nem haladja meg.
Vagyis ilyenkor megilleti a vámkedvezmény a megajándékozottat, amennyiben az ajándék együttes értéke a 28 200 Ft-ot nem haladja meg.
# Ez a kedvezmény nem alkalmazható a vámkedvezményes értékhatárt meghaladó egyedi értékű vámárura, valamint
# szeszes italra, és dohánytermékre.
Interneten vagy egyéb csomagküldő szolgálattól megrendelt áru vámkezelése
Az interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be, vagyis fizetünk érte, a vámteher � a beérkezett vámáru/k értékétől függetlenül � az általános szabályoknak megfelelően kerül kiszabásra.
Ilyen esetekben az ügyfelet nem illeti meg a 28.200.-Ft-os vámkedvezmény, tehát a vámáru/k teljes értéke után kell a jogszabályban meghatározott vámot és egyéb közterhet megfizetni.
Potte: hogyan??? ez nem vakera meg hasonlok... a minimal ar a kikialtasi ar, ha azt vagy annal magasabbat licitaltal akkor megnyerted a licitet...
esetleg kuldj egy ebay# mailban, es megnezem mit is csinaltal...
Ariel: multkor az orcyn osszefutottam egy sraccal annak pl a bakelit kislemezeit vamoltak meg...
a kulcsszo az ajandek! amiert fizettel (es ez kideritheto a csomagrol), annak afa es vam vonzata van mintha itthon vetted volna!!!
tommystar: erdemes hetenkent az orcyt felhivni...
en mar csak ugy megszokasbol hivom oket (ha varok csomagot ha nem), hogy van e valami csomagom:)
mindig elobb hivom oket mint ahogy megerkezik az ertesitesuk a postan
(heti tobbszori hivas nem szerencses szerintem, mert rossz neven veszik :)
Küldtek nekem 2 csomagot Ausztráliából hajóval.
Az elsőt március közepén adta fel az ismerősöm, azt mondta június elején ér kb ide, még nem hozták ki.
A második pakkot kb 1 hónappal később küldte, április közepefele, ezt ma hozta ki a zöld mikrobusz. Vámmentes pecsét rajta, magyar posta ragasztó, stb.
Az első csomag iránt egyenlőre csak a kerületi főpostán érdeklődtem, (hogy úton lehet-e még, ha az egy hónappal később küldött már megérkezett), azt mondták, hogy a feladó indíthat a kinti postán valami kutatványt, amivel lecsekkolhatják hol kavarodhatott el, viszont a vámról semmilyen iformációt nem tudtak adni.
Szerintetek lehetséges, hogy még az Orczyban dekkol, érdemes ott érdeklődni?
nemtom, en mindig ajandeknak jelolom es 30k ertek alatt rendelek egyszerre, akkor nincs vam, de a vammentes pecset ranyomasaval ugyanugy eltoltenek 3-5 hetet.
Az amazon nem szamol azzal, hogy itthon a vam 4-5 hetig ul a csomagon. Ugyhgy a tied is meg fog jonni valszeg meg par het mulva. De ha irsz az amazonnak akkor elkuldik ujra gyak. szo nelkul -- igy meglesz meg egy peldanyban. A te lelkiismeretedre van bizva, hogy ez lopas vegy nem.
Gyerekek, minek ez a szenvedés? Ha nem akartok dombornyomott kártyát a magas díja miatt, nyissatok számlát olyan banknál, ahol az elektronikus kártyára engedélyezett a Card not Present tranzakció. Korábban írtam linket. Azzal US-beli eladónak elfogadható költséggel lehet a Bidpay-en money ordert küldetni.
VISA-m van de megkérdeztem a krapekot és mondta ha PayPal nem megy akkor van még money o. meg csekk, a VISA-t nem említette. Dehát lehetetlen hogy az ne legyen jó neki.
Szorítsatok gyerekek, reggel kiderül megszerzem-e a cuccot! Muhahahaaaaaa
Kösz,
Potte
Korabban en is adtam fel penzt botitekban sok-sok papir koze rejtve, hogy legalabb feny fele tartca ne deruljon ki, hogy mi van benne. 5-bol 5-szor atment. (Persze mindig legiposta, express, ajanlott, tertivevenyes volt, bar az utobbinak nincs tul sok jelentosege, mert nagyon lassan er vissza...). Mellesleg viszonylag olcson lehet biztositani a kuldemeny, de ekkor meg kell jelolni egy osszeget, hogy mennyit er (van maximum), es persze aszerint novekszik a biztositas dijja is. Az erteket nem kell "bizonyitani": hivatalos, fontos level es kesz...
Lehet, hogy pontatlan voltam, de valahogy igy mukodik...
Az internetes bankkartyan en is gondolkodom egy ideje, mert baromi sok penz elment mar a WU-ra, de valamiert mindig azt hiszem, hogy "ez lesz az utolso...".
Ha nem túl nagy összegről van szó, akkor tapasztalataim szerint teljesen jól működik a borítékban történő pénzküldés. Mindig légin, ajánlva adom fel. Kb. 50 esetből egyszer tűnt el, és ez az ügy is meglepően jól zárult: épp ma fizetett nekem a posta 4800 Ft-ot az elveszett levél miatt. Ezen azért is csodálkoztam, mert hivatalosan pénzt csak így nem volna szabad küldeni, és a 4800 Ft-ot simán bemondásra kaptam: azt mondtam, hogy kb. ekkora károm keletkezett a "magánlevelem" elvesztése miatt.
(Egyébként szerintem érdemes kártyát kiváltani, mert azért úgy sokkal kényelmesebb a fizetés a legtöbb esetben.)
En a nemet ebayen szereztem be eddig tarsasjatekokat, squash utoket es egy fenykepezo optikat is, mind igen jo huzas volt. Ucso masodperc, tobb aklak, ahogy kell. Tenyleg jo moka.
Nemetorszagban tobben (jol) elnek abbol, hogy ebayen adnak el mindenfelet. Mar Ebay-oktato csoportok is jarjak az orszagot, ahol megtanitjak a megtanitandokat. Multkor volt errol egy nagy cikk talan a Spiegelben.
Gyerekek, ez a money orders-es megoldás nektek sem működik itthonról? Pontosan nem is tudom hogy működik. De én se csekket, se money orders-t nem tudtam itthonról használni, azt mondták a bankban itthonról nem lehet, ehh...
Potte
win98/w2000 timesync http://www.luziusschneider.com
(van sok mas is de ez freeware)
xp alatt az ora beallitasainal a harmadik ful...
nem az utso masodpercben szoktam licitalni hanem 8-10 mp el elotte az 1mp es veletlen volt :)
persze minimum ADSL rol lehet igy, modemen 15-20 mp el a vege elott engedem el a licitet
ha valaki tobb nappal korabbi licittel nyeri meg az meg is erdemli (olyan magas licitet adott meg...) de ha az utso pillanatban licitalsz akkor nem tudnak mar uberelni, ha meg elviszi a korabbi licitalo akkor sebaj, lesz masik olcsobban