Keresés

Részletes keresés

Wisey_ Creative Commons License 2003.07.15 0 0 399
Mindenképpen érdemes biztosítani az árut, vagy ajánlott küldeményként kérni. Egyszer én is buktam egy csomagot :(

Sajnos a postaköltség nagyban megemeli a költségeket. Volt, hogy a pkg-ért ugyanannyit fizettem, mint az áruért (igaz, nem licitálok drága cuccokra). De még mindig jobb, mintha a postást/vámost gazdagítanád a csomagoddal...

Ordas Farkas Creative Commons License 2003.07.15 0 0 398
hello!

nekem is ez volt... 3 hónapig hiába vártam

van az ebay-en ilyen hogy "fraud protection" ahol be kell jelenteni, aztán postán bekérnek minden (licitáló oldal kinyomtatva, pénzutatást igazoló papír stb)

én január 4-én utaltam kb 123 eurot, és április végén/május elején megítéltek nekem 87 eurot (mindig csak bizonyos százalékod adnak)

amit meg is kaptam...

tehát irány a fraud protection

Előzmény: Törölt nick (372)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.15 0 0 397
Uyganigy jártam egy garnitúra motérnyitó teleszkóppal is!
Előzmény: muggli (396)
muggli Creative Commons License 2003.07.15 0 0 396
Egy tanulságos történet:
Vettem egy diaszkennert, 120 EUR-ért. Spórolni akartam, megbeszéltem az eladóval, hogy kiscsomag és csak 8EUR. Elküldtem a pénzt, visszaírt, OK, a pénz megjött, elküdte a cuccot (elég sok és csak pozitív értékelése van, folyamatosan ad-vesz!). A postán eltűnmt a cucc, most ott tartok, hogy hátha csak Indiába, vagy a kutya tudja hova csellengett el és majd előkerül, mert a kicsomag nem regisztrált, nem követhető, hogy merre jár, reklamálni nem tud az ember. Ne sajnáld a 25 EUR-t a szállításra, megéri a biztonság.
muggli©
Előzmény: Gasolin (395)
Gasolin Creative Commons License 2003.07.15 0 0 395
A múltkor vettem 2db könyvet a német ebay-en 12 Euroért + 8,20 postaköltségként. Mondtam a mukinak, hogy írja, csomagra, hogy érték 10EURO, mire mondta, hogy nem tudja, mert már feladta nekem Mo-ra. Anélkül, hogy kifizettem volna. Ennyire megbizott bennem. (na persze csak pozítiv Bewertungom van) Ja és azt mondta elég ha 20EURO-t küldök, nem kell neki a 20Cent(korekt egy pasi).

Másik: a computer cuccok közt van sok kereskedő, aki nem a normál postai díjakért küldi a cuccait, hanem így szerez extra pénz. Persze az oldal alján kiírja (de kinézi ezeket?), hogyha valakinek nem tetszik akkor ne alkudjon. Érdemes figyelni a részletekre is...
Múltkor kérdeztem az egyik ilyen eladót, hogy Mo-ra a postaköltség 8,20EURO számolhatok ezzel a költséggel vagy jön még hozzá valami. A paraszt majdnem leugatott, hogy mit képzelek én, ő leírta, hogy csak DHL meg nincs kiscsomag (packchen) hanem csak nagy csomag-ot (Paket) küld. Na gondoltam akkor veled üzlet biztosan nem lesz.

muggli Creative Commons License 2003.07.15 0 0 394
Ja, ha nicket cserél a figura, de megtartja az e-mail címét, akkor az is álljon itt: "olly7@gmx.de"
Ha ezt a címet látjátok, meneküljetek!
muggli©
off:
BBöbe! mail ment az itteni címedre
on
Előzmény: muggli (393)
muggli Creative Commons License 2003.07.15 0 0 393
Mindjárt -2 lesz, de akkor még nulla volt, amikor én bótoltam volna vele, igaz az e-bay-nek is megírtam a dolgot, valszeg ők is letiltották már.
muggli©
Előzmény: fabee (384)
edk440 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 392
Adhatsz neki negativ feedback-et, bejelentheted non-paying bidderként az ebaynél.

Ed

Előzmény: MidiMan (381)
NLQ Creative Commons License 2003.07.15 0 0 391
olvasd el lentebb western union bidpay le van irva reszletesen, annak a legkisebb a koltsege amerikaba...
emelett wester unionnal tudsz penzt kuldeni, megnezed a http://www.intercash.hu/hun/Mainhun.htm
a kirendeltsegekenel megkeresed a legkozelebbit becsattogsz a forintoddal leirod hova mennyit akarsz kuldeni, megmondjak mennyit fizess, kifizetedl, az wu szamot elkuldod az ellenfelnek emilben amivel fel tudja venni es ennyi...
a tobbi modszer le van irva lentebb...
Előzmény: Kevin Moore (390)
Kevin Moore Creative Commons License 2003.07.14 0 0 390
Sziasztok!

Kerlek segitsetek!

Hogyan tudok innen Magyarorszagrol penzt kuldeni Amerikaba? De legyszi ne csak azt mondjatok, hogy pl.: Money Orderrel, hanem megyarazzatok el szajbaragosan, mert sajna eleg gyoker vagyok a temaban!

Elore is koszi.

NLQ Creative Commons License 2003.07.14 0 0 389
multkor nekem egy notebook akkumlator jottami fizikailag nagyobb mint a postaladam betolto nyilasa a postas fogta megat es felhajtotta a lada sarkat betette a csomagot majd visszahajtotta...

en masnap bementem a postara nehany fotoval, hogyan nem fer be a postaladaba a a bizonyos csomag, es hogy benne volt... es hogy a postas/posta kifizetheti a postaladamat azota felhozzak a masodikra a nagymeretu leveleimet cserebe eltekintettem a postalada kifizetesetol...

en tuti bevittem volna az orat a postara hogy fizethetik...

Előzmény: wazul (388)
wazul Creative Commons License 2003.07.14 0 0 388
Valszeg nem amazon gyűrte össze. Karórát vettem fém díszdobozban. A vadbaromparaszt magyar postás persze belegyűrte a postaládába. Természetesen összehorpadt a doboz, szerencsére az óra ép maradt.
Előzmény: Ordas Farkas (387)
Ordas Farkas Creative Commons License 2003.07.14 0 0 387
na megjött a csomag, de 3 könyvből kettőnek meggyűrődött a boritója...

ebből az egyik ajándék lett volna

köszönöm amazon, többet se rendelek.....

Hét Creative Commons License 2003.07.14 0 0 386
Sajnos a postán keresztül csak néhány európai országba lehet pénzt küldeni. Pl. Ausztriába nem.
Üdv
Hét
Előzmény: muggli (382)
fabee Creative Commons License 2003.07.14 0 0 384
http://cgi2.ebay.com/aw-cgi/eBayISAPI.dll?ViewFeedback&userid=ollydavid

-1 a feedback-je.

Előzmény: muggli (382)
Ariel Creative Commons License 2003.07.14 0 0 383
NLQ!

kosz!

Előzmény: NLQ (380)
muggli Creative Commons License 2003.07.14 0 0 382
Figyelem, figyelem!
Van egy eladó a német és gondolom más e-bay oldalakon is, "ollydavid" nickkel. NE VÁSÁROLJATOK TŐLE!!!!!! Csaló!!!!
Más nevével és címével iratkozott fel, harmadik személy bankszámláját adja meg, e-mailre nem reagál, más elérhetőséget nem ad meg!
Hál'Istennek, még átutalás előtt baszélni akartam vele, a nemzetközi tudakozó megadta a címhez tartozó számot, de nem ő volt, hanem teljesen más személy. Ha tehetitek, mindig ellenőrizzétek le az eladót!
A pénzhez meg csak annyit, hogy én nem kunyerálok a kinti haveroktól átutalást, hanem itthon bemegyek a Postára és egyszerűen kiküldöm a pénzt. Néhány EUR-nyi a költsége a dolognak, a legtöbb eladó elfogadja ezt a fizetési módot.
Üdv: muggli©
MidiMan Creative Commons License 2003.07.14 0 0 381
Üdv Mindenkinek!

Már 3 éve E-bay-ezek. Leginkább eladóként lépek fel.
Sokszor megesik, hogy megnyeri valaki az általam indított aukciót, aztán elfelejti, vagy meggondolja magát. Én nem szoktam ez ügyben tenni semmit a második mail után. Egy dolog azért zavar. Az E-bay díjját ki kell fizetnem akkor is, ha az árut nem fizetik ki. Ezzel lehet valamit kezdeni? Lehet valahogy tudatni az e-bay-el, hogy ez a tranzakció nem jött létre?

NLQ Creative Commons License 2003.07.14 0 0 380
nincs... illetve...
ha megkaptad a csomagot, ne felejtsd el a feedbacket az ebay oldalan megtenni (magyaran ertekelni az eladot)

az eladoval kozold, hogy feladtad a penzt, es ertesitsen ha feladta a csomagot, es a csomag tracking code-jat kuldje el neked.
az sosem art ha megvan, de az EMS tracking kodjat meg a magyar posta is el tudja olvasni (a mas tipusu csomagokkal nem nagyon torodnek...)

Előzmény: Ariel (379)
Ariel Creative Commons License 2003.07.13 0 0 379
sikerult megnyerni vegre egy licitet, penzt fel is adtam. de van nekem meg vmi tennivalom az ebay oldalain? van egy pay now gombocska, de kell ezt nekem hasznalnom? vagy innentol mar csak az eladoval kell kapcsolatban lennem? kosz!
NLQ Creative Commons License 2003.07.11 0 0 378
egy tanulsagos csomag (azoknak akik konyvet rendelnek:
Ausztraliabol vettem egy konyvet (illetve licitet nyertem 06.23. an)
a seller irta a licitnel: international paypal only
nemet haverom paypalt kifizette 27. en (addig nem volt netkozelben)
az ausztral a csomagot feladta juli 1. en
ma erkezett meg economy air post-al...
(es ahogy nezem jol rab.szott az elado, mert tolem 15 AUD postakoltseget kert, a boritekon meg 24.5AUD belyeg van + a csomagolast se adhattak ingye...
szoval a 26 dolcsis konvet eladta ~16 dolcsiert (a licit 19,95 rol indult...)

egyebkent a csomagon bontas nyoma nem latszik, nincs rajta vampecset, csak 1 magyar datumbelyegzo: 2003 júl 11
viszont eleg jol kitapinthato volt, hogy konyv (nem volt rairva semmi)

NLQ Creative Commons License 2003.07.11 0 0 377
igen igezad van gyorsabban valaszoltam mint gondolkodtam volna... valaoban van minimal ar az ebayen is ha paraszt az elado...

egyebkent ha olcsobban vitted el mint a minimal ar akkor irj neki levelet hogy mennyiert adja... esetleg alkudj meg vele ebayen kivul...

Előzmény: edk440 (369)
Wisey_ Creative Commons License 2003.07.11 0 0 376
Reméljük, csak éppen nyaral...
Hét Creative Commons License 2003.07.11 0 0 375
Az nem jelent jót. Írj az e-baynek, hogy gondod van az eladóval. Mondjuk én kétszer is találkoztam olyannal, aki hirtelen eltűnt egy hónapra, de utána visszatért (kórház, költözés), de mindenképpen írj az ebaynek, hogy problémáid vannak. Szoktak segíteni.
Üdv
Hét
tommystar Creative Commons License 2003.07.11 0 0 374
Kösz, rögtön hívom.
Csak az aggaszt, hogy a másik csomag, amit egy hónappal később küldtek, már megjött. Szóval szerintem inkább sanszos, hogy valahol útközben kavarodott el az első pakk.
(Egyébként az egyikben 8 a másikban 12 videókazetta van, tv-ből felvett régi teniszmeccsekkel, úgyhogy nem hiszem, hogy olyan nagy gondot okozna a felbecslésük.)
Előzmény: NLQ (364)
edk440 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 373
Szerintem Bidpay-jel menne. Beírva a korábbi, eredménytelen aukció kódját.

Ed

Előzmény: Hét (371)
Hét Creative Commons License 2003.07.11 0 0 371
A reserve, minimálár inkább csak szivatás.
Potte!

Írj egy mailt az eladónak, hogy téged érdekel a dolog, és esetleg megbeszélhetnétek, hogy mit csináljatok. Ha amerikai akkor a fizetés elég körülményes aukción kívül!

Üdv
Hét

Előzmény: Törölt nick (370)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 370
Szerintem a "reserve price" egy nagy hüjeség!
:-)))
Előzmény: edk440 (369)
edk440 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 369
a minimal ar a kikialtasi ar, ha azt vagy annal magasabbat licitaltal akkor megnyerted a licitet...

Nem. A minimálár (reserve price) lehet a kikiáltási ár felett. Fel lehet tenni valamit 1 dolláros kikiáltási árral, de mondjuk 100 dolláros minimummal. Gondolom, azért csinálják így egyesek, hogy az alacsony kikiáltási árral beindítsák a liciteket. De ha senki sem licitál legalább 100 dollárt, az aukció sikertelenül zárul.

Egyébként a német Ebay-n nincs lehetőség minimumár megadására.

Ed

Előzmény: NLQ (364)
edk440 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 368
Újra feltették. Nem szükségszerűen a minimumról indítva, lehet ugyanúgy alacsony kikiáltási ár és e fölötti minimum. Ha nem lesz licit a lejárat előtt sem, írhatsz az eladónak, hogy te megvennéd olcsóbban, hisz látja, hogy annyiért a kutyának se kell...

Ed

Előzmény: Potte (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!