Nem tudom van-e klímád. Ha van, akkor párásodás ellen az a legjobb. Bekapcsolás után pár mp-en belül leszedi a párát. Ha nincs, akkor marad a bosszankodás...
eddig minden ok :) bár ma még bejáratósan becumiztam egy 1 órás araszolós dugót az M0-án :( szegényt sajnáltam nagyon :( így bejáratósan állandóan kuplungozni, ilyenkor szép egyenletes tempót kellene adagolni :)( most h esett az eső annyira de annyira párásodik a kocsi hogy nagyon az ablakfűtésnek állandóan kllet mennie, hogy ne párásodjon be, van erre valami megoldás?
Nekünk ma van Talicska első hónapos szülinapja, ezen ünnepi alkalomból lemosattam szép tisztára. Egészen megfiatalodott.:-)))) Már 950 km van benne, egyszer tankoltam 550 km-nél (persze az átvétel utáni teletöltést nem számolva) és 37 liter fért bele. Az ha jól számolom 6,5-ös fogyi. Teljesen vegyes úton, mert a sok város mellett egyszer megnéztük szép fővárosunkat is, amit oda is 220 km, meg vissza is.
Nagyon remekül megy, semmi gondot nem tudok megemlíteni. Sajnos a szomszéd már beletolatott a vonóhorgával az első rendszámába, de a kezdeti gyilkos hangulatomon már túlvagyok. Valaki írta itt, hogy csak az első karcolás a maradandő emlék, a többi már fel sem tűnik. Hát azért én még mindig minden nap körüljárom, hogy van-e újabb sérülés.
tötyörgésnek (nem is tudom, h. kell írni na mind1 :) )
ami egy kicsit zavart: a középső visszapillantó tükör egy kicsit lent van és akadályozza a kilátást jobbra/középre nállatok is? vagy csak meg kell szokni, hogy nem az ablak tetejére van ragasztva?
na megvan a drága ma vettem át és mentem vele egyből a pesti forgatagba :D kicsit majdnem össze is törtem a "holtteret csökkentő tükör" miatt, mert azthittem még jóval hátrébb van a melettem lévő autó mikor a sávot váltottam :D
44lityi dízel ment bele :-O
nagyon tuti :D trabi után szinte tögyörgésnek tünik a 80-100km/h elveszik teljesen a sebesség
mikor átvettem még csak felhők voltak most meg már szakadt az eső :((( tiszta sár az alsó őv (még jó hogy vettem sárfogót)
Apropó! Valaki tudja, hogy a Norton Internet Security 2003 mögül hogyan tudok hozzászólni a fórumhoz anélkül hogy kikapcsolnám (a 2002-re tudom a megoldást, gondolom itt is hasonló, de eddig nem találtam meg a megoldást, de az is lehet, hogy én vagyok kicsit lámer ... :-) )?
Ez szerintem nem igaz. Nekem is dci-m van és 4,3-4,6 között ingadozik a fogyi. És ez a vegyes fogyasztás. Városon kivül tolom neki.Szerintem sokat számít hogy kinek milyen autóval járt. Szerintem teljesen más vezetést igényel a diesel. Nekem ez a második dieselem és a munkahelyemen már 15 éve diesel autókkal járok. De mivel a gyári adatba belefér nem hiszem hogy parázni kellene.
Vagy inkabb felreertetted az attetelek szerepet. :)
Az abrad szerint pl a 2-es tobb mint 3-szor hosszabb az egyesnel, a 3-as tobb mint 2-szer a 2-esnel, stb.
Probaltad a progival? Nekem ott szepen kijon...
Igen, ilyesmire.
Valoszinuleg rosszak a kiindulo adatok, azert lett ilyen furcsa.
A valosagban is elofordul, hogy alsobb fokozatokban (1->2 esetleg 2->3) nem metszi egymast ket gorbe, ott leszabalyzasig kell huzatni. (Mondjuk en 1.4 16v-t neztem, nem dci-t)
Valami ilyesmire gondoltál, ugye? :-)))
Az a fura, hogy ezek szerint akkor gyorsulok legjobban, ha minden fokozatban tökig (szinte leszabályozásig) pörgetném, és csak ott váltanék feljebb (ezt írtad is anno). Itt a görbék sosem metszik egymást ...
Saját tapasztalat szerint kb akkor érzem legjobban "beleszorulva" az ülésbe, ha kb a másikon bejelölt pontoknál váltok, de ez nem tekinthető műszeres mérésnek. :-)
Tényleg, a thalia mennyit veszít az értékéből 3 év alatt?
3 év múlva kapok annyi pénzt, amiből lazán betömhetem a fennmaradó részleteket és még marad is egy kevés.
Kocsi elad, és talán lehet beugrani egy másikba/jobba. Persze ki látja a jövőt...? :)
Én is végijártam ezen útját a "felnőtté" válásnak. Az első autóm egy LADA volt, de mindig a VW Golf volt a kedvenc. Először a háromajtós, majd az ötajtós. Most már csak kombit vennék belőle. De most a nagy kedvenc az egyterű. Éppen tegnap pisiltem körbe egy Grand Scenic-et. Nagyon tetszik az az autó és nem is olyan drága, ha a felszereltségét nézzük. De még mindig többe kerül, mint amennyim van. Talán majd jövőre.
Egyébként a "local hero"-ságot nem a Thalia-val, hanem egy Ford Mondeo TDCI-vel adtam elő. Azzal lehetett királykodni.
Aztán lehet hogy meggondolom magam ha már komolyan kipróbáltam a thaliat, mert a duplakarbis alfával könnyebben járhatott a szám. :)
Közölte is a barátnőm, hogy öregszem, mert már olyasmi alapján döntök, hogy "csomagtér" :)
Én sem szívesen, meg is ijedtem, de nagyon feldühített, hogy hülyének akart a faszi nézni. Azóta önvizsgálatot tartottam és inkább nézzenek hülyének, mint hogy esetleg lelövöldözzenek .
khm.
ha 120-as az előzésed, akkor te autópályán vagy és van egy sávod váltani, fel sem tételezem, hogy autóúton túlléped a megengedett sebességet akár előzés közben is. :)
No mindegy, a diesel-benzines örök vita, rengeteg érv van pro és kontra.
Össze kéne hasonlítani egyszer a kétfajta thaliat mindenféle körülmények között, akkor lenne róla képünk. De a vita utána is megmaradna, mert ez nagyrészt érzelmi vita, ki mit szeret, mihet szokott. Korábban mindíg dieseles apósom szenved most a benzines kocsiban, mert állandóan alacsony fordulaton akarja járatni, persze hogy nem megy neki, radásul megszokásból állandóan lefullasztja.
Én meg szenvedek a dieselekben pont az ellenkezője miatt.
(az hogy vissza kell váltani előzésnél az miért baj? ha ilyesmi zavar, akkor automata valtosat veszek) :)
"Ez a 0-100 gyorsulás meg áruljátok már el, kit érdekel? Mikor van a való életben olyan helyzet, amikor szükség van rá? "
Látszik, hogy nem kellett még menekülnöd az M5 fizetőkapujánál, amikor egy ideges potyaleső akart kirángatni a kocsidból, mert megakadályoztad, hogy a te autópályadíjadért vegye igénybe az autópályát. Beállt a seggembe és át akart csusszanni a sorompó alatt velem együtt. Én meg nem engedtem. Jött, hogy megverjen, de én tudtam a 0-ról 100-ra adatát a kocsimnak és leteszteltem, hogy igaz-e. Csórikám azóta is ott szaladhat. :-)
Az új kocsimat már úgy adták ki, hogy a vezérlő számítógép fedőlemeze popszegecsekkel volt rögzítve. Ezt is ki lehet ugyan fúrni, de dolgozni kell vele. Jobb mint a csavarozás. Azon ritka esetekben, mikot a számítógépet kell cserélni, meg molyoljon el vele a szerviz.
Előzésnél nem a 0-100 gyorsulás érdekes, hanem a 70-120-ra való gyorsulás, amiben a dízel Thalicska nagyon jó. 70-nél 5-ben egy kövér gáz, és már meg is lódul, ellentétben az erősebb benzinesekkel, amelyeknél minimum egyet vissza kell kapcsolni.
"Ez a 0-100 gyorsulás meg áruljátok már el, kit érdekel? Mikor van a való életben olyan helyzet, amikor szükség van rá?"
Hát így pont 0-100 nem kell, de ez egy információs adat, amiből lehet következtetni, hogy előzésnél mennyi ideig kell adrenalint termelni a szembejövő kamion miatt. :)
mégsem adhatják meg az összes lehetséges indulósebbességre az adatlapon. :)
Ja, rákérdeztem a vezérlő számítógép védelmére is. Azt mondták, hogy házilag kell készíteni védőlemezt, és az akkumulátor melletti lemezre rácsavarozni vagy szegecselni. Mivel nem szerkezeti elem, a garanciát sem befolyásolja.
Valaki tud ügyes kezű lakatost?
Biovadász: én a dízelt is ledöglesztem, mint a sicc. :-) 1500 alatt nincs ereje, dugóban is elég szar araszolni vele. Érződik, hogy a motor teljesítményét a turbó meg a mindenféle bűvészkedések adják. A régi dízelem ugyan gyengébb volt, de ott alapjáraton leugorhattam a kuglungról, akkor is elment, teljesen más volt a karakterisztikája.
Ez a 0-100 gyorsulás meg áruljátok már el, kit érdekel? Mikor van a való életben olyan helyzet, amikor szükség van rá? Még piros lámpánál is, ha mondjuk sávot kell váltanod, és ezért gyorsulsz a melletted lévővel, és lenyom, legfeljebb bemész mögé és kész. A mögötte lévő már úgyis le fog maradni.