Szia szkd!
Mit jelent az, hogy megüthetem a bokám?
Természetesen nem azt hazudnám a banknak, hogy nem rendeltem semmit, hanem hogy nem kaptam meg a pénzemért az ellenszolgáltatást (működőképes eszköz). Ebbe nem köthetnek bele, jól gondolom?
kamilla:
A 60 dollart egy kicsit en is soknak erzem, de azert ez nem csak merettol es tomegtol fugg, hanem a szallitas modjatol, es a surgossegtol is.
(hajo, repulo, sima csomag, express, megexpressebb, FedEx stb.)
Kedves rutinos ebay-ezők!
Két fontos kérdésem lenne.
Mennyibe kerülhet egy kb. 50*80cm-es, max. pár kilós csomag szállítása az USA-ból? Az eladó 60 dollárt ír, de én sokallom.
Ha magánszemély az eladó, kell vámot fizetnem? A tárgy nagy értékű, vagyis több mint 100e, de ha nem írja rá a csomagra, akkor mi történik?
Előre is köszönöm a segítséget.
Én már csináltatam törlést, de nem egyszerű dolog és te is megütheted vele a bokád. A bank felveszi a beterhelővel a kapcsolatot (főleg ha nagy értékről van szó) és bekéri az aláírt slip-et, megrendelőt, átvételi elismervényt, stb. Ha ezeket az eladó nem tudja bemutatni akkor bajban van.
De ha bemutatja a megrendelődet, az emailjeidet, stb. akkor a bank téged fog hüjének nézni és furcsán fog nézni a következő reklamációnál.
Én így jártam, de nem az OTP-vel hanem egy sokkal ügyfélközpontúbb banknál.
Amerikai szállodák szokták rendszeresen csinálni, hogy kezdetben beterhelik a tervezett összeg másfél-kétszeresét és ha a vendég nem reklamál akkor bizony kijelentkezés után két héttel is még náluk van a pénz... De ez itt offtopik
Van egy problémám, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan az Ebay-hez, de az itt megfordulók gyakran használnak bankkártyát netes fizetéshez és talán segíteni is tudnak nekem.
A történet röviden: egy német online webshop-ból rendeltem egy műszaki cikket, OTP VISA-Classic domborkártyával fizettem érte. Az eszköz meg is érkezett rendben, de sajnos kicsomagolás után kiderült, hogy működésképtelen, valószínűleg gyári hibás. A garanciális csere körül bonyodalmak támadtak; annak ellenére, hogy a webshop honlapján azt írják, hogy csere esetén ők állják a postaköltséget, illetve erre a törvény is kötelezi őket, nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy a tulaj velem akarja megfizettni a csere mindkét irányú postaköltségét, ami több mint 40 euró.
Én úgy döntöttem, hogy nem fog belőlem hülyét csinálni, teszek az egészre és a kártyámról levett összeget töröltetem a bankkal (chargeback).
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell egy ilyen chargeback műveletet elindítani az OTP-nél, illetve milyen tapasztalatok vannak hasonló ügyekben.
szerintem az elado valaszthatja, hogyan mukodjon a buy it now...
nakam tavaly nyaron volt egy ilyenem, azota viszont volt ellenkezo tapasztalatom...
penteken reggel 6:15
csengetnek beengedem ems gyorsposta... na de reggel 6:15 kor???? (nem mondtam neki jojjon 2 ora mulva)
a csomagot 07.22. en adtak fel, 25. en hajnalban vettem at...
Lehet, hogy csak en vagyok lemaradva, de most vettem eszre egy valtozast az ebayen: Ha egy cikknek van BuyItNow ara, de kozben normal aukcio is, akkor a BuyItNow-val csak addig viheted el, amig nem jott ra egyetlen licit sem. Korabban - ha jol emlekszem - ugy volt, hogy barki elvihette Buy It Now aron, amig a licit esetleg at nem lepte azt.
Most ezt irja ki egy ket licitnel tarto cikknel a Buy It Now melle: No longer available because a bid has been placed.
teljes sikerrelt zarult az elso licitem. 1 het alatt megerkezett a licitalt vakum, vammentesen USA-bol! emiatt volt az izgalom, de a felado beikszelte a gift rubrikat es a helyi postas is kihozta a csomagot (nem ugy mint maskor...)
Úgy látom, elég kevés rajtuk a valódi aukciós termék, inkább cégek árulnak rajta, fix árral (az eBay-en is sok ilyen van, de nem ekkora arányban). Úgyhogy nem egy "igazi" aukciós oldal. Van egy másik is, a www.axio.hu, de hasonló a Vaterához.
Nálunk ez az egész még nagyon gyerekcipőben jár. Egyszerűbb feladni egy apróhirdetést...
igen, eppen ma kerdeztem ra mikor lehet itthonrol is hasznalni. de azert a posta is jo lenne, pl olyanoknak mint meg en, akiknek nincs kartyajuk. (en pl. csak emiatt csinaltatnek)
"Nem kéne már Magyarországon is beindítani egy e-bay-t? Szerintem is tök unalmas, hogy mindig külföldre kell utalni, néha hetekig várni a szállításra, satöbbi. "
Határozott nem-el kell, hogy válaszóljak. Mit lehetne ott vásárolni. Trabantot Ifa tgk-t, Lada alkatrészt, Junoszt tv-t, Sokol rádió-t? Ne röhögtes már. Ameddig sok válalkozó abból él, hogy elsősorban németországból, ausztriából hoz be ott kidobott lomot addig nem hiszem, hogy szükség lenne rá. Nincs náluk olyan megkimélt cucc ami sokunk számára érték lenne. Nálunk az emberek többsége addig használ mindent amig tönkre nem megy. Voltam kint ausztriában és beszéltem osztrákokkal akik mesélték a magyarokról, meg a szlovákokról, hogy amikor lomtalanítási nap van akkor előtte levő nap már sokan kirakják az utcára a felesleges kacatukat, a magyarok + szlovákok utánfutóval mennek az gyüjtik ezeket. Valóságos népvándorlás van ilyenkor. Azt mondták ami az egyiknek szemét az a másiknak érték. Azt nem mondták ki nyiltan, csak azt lehetett leszűrni mondandójukból, hogy söpredéknek tartanak minket.
Egyébbként nézd meg az osztrák ebay-en a kinálatot én kétszer jártam ott és nem találtam ott még egyetlen egy dolgot sem amit kerestem, míg a németen 1 termékcsoportból is legalább 5db-ot találtam. Kis ország kis piac kis választékkal, nagy ország nagy piac és nagy választék! Ha pedig kicsi a választék akkor magasak az árak. Nem egy terméket svájciak is a német ebay-en árulnak, mert jobban megéri.
Hidd el én is szívesebben vásárolnék itthon, vagy még akár kimennék ausztriába is az ebay-es termékért de ha nincs választék akkor nem tudok.
Az Uniós csatlakozás után pedig valószínűleg nem fog hetekig a vámhívatalban állni a csomag. Az okot talán nem kell részleteznem.
"Ne sajnáld a 25 EUR-t a szállításra, megéri a biztonság. "
Igen, csak ha 15-20 EURO-ért vásárolsz akkor fizetni 25EURO-t a szállításért meggondolandó vagy nem. Akkor már nem is biztos, hogy megéri az üzlet! Világos, hogy nagyobb értéknél érdemes ezt nem is vitatom, de gondolom, hogy 1000 csomagból 1%-nál is kisebb az elvesztett csomag mennyisége. Ennyi "kockázatot" kis értéknél elviselek.
Nem kéne már Magyarországon is beindítani egy e-bay-t? Szerintem is tök unalmas, hogy mindig külföldre kell utalni, néha hetekig várni a szállításra, satöbbi.
Tudom, internet penetráció meg ilyesmi, de legalább az e-bayerek és az e-bay is jól jár
konyv amerikabol:
Global Priority Mail - Flat-rate Envelope (large)
kuldemenykent jott (4-6 napot irnak ra...) (nem ems, az 9 dolcsi helyett 17,5 dolcsi lett volna)
hetfon adtak fel, es ma deleott 10 kor hozta a postas... de konyorgom ma meg csak szerda van!!!